BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #714816 przez Azja
witam

rety jak goraco, a tu jeszcze 10 nie ma, u mnie na balkonie zawsze z rana jest chlodno tak dzisiaj upal, chyba pojedziemy gdzies nad Wisle jakis cien znajdziemy i polezymy bo w miescie to masakra

Agat co do kupek to chyba nie trzeba sie martwic moj tez czasem 2 zrobi a czasem 4, chyba ze Adas by robil duzo wiecej i mega wodniste to wtedy trzeba sie temu przyjrzec, ale jak sie karmi piersia to one sa zazwyczaj rzadkie, a moze przez ta pogode, moze cos nowego zjadas??

Creatura tez kiedys probowalam to piwko ale jakos mi wtedy nie smakowalo, musze wyprobowac raz jeszcze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714819 przez agat
Dave napisał:

A ja mam ostatnio znów "cycykowe" schizy, że mało, że coraz mniej, że flaczki itp.

Nie pitol mamuśka! Przecież jako jedna z nielicznych musisz ratować się laktatorem przed eksplozją pełnego cycka. Mnie uczucie nabrzmiałego cycka jest obce, flaczki day'n'night...

11 lata 9 miesiąc temu #714821 przez creatura
agat napisał:

flaczki day'n'night...

Dobre :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #714829 przez Azja
hehe u mnie tez flaczki, ale Mlody sie najada to najwazniejsze :)

11 lata 9 miesiąc temu #714840 przez Dave
Agat - niby tak, ale jakoś jestem przyzwyczajona do "pełniejszych" wersji. Ale dzięki za ochrzan, może sobie coś wmawiam :)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #714869 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny :) u nas taki gorąc,że aż się roztapiamy :( B)
dziś Tomek znów powtórzył akrobacje, raz nawet ładnie się obrócił z plecków na brzuszek i ładnie główkę wysoko trzymał :)

Dave a Ty nie schizuj :P gdyby nie było mleczka to Mati by tyle nie ważył, czyli jest dobrze karmiony :)
To ja jak widzę wasze "dobrze nakarmione pociechy" to myślę,że mój Tomuś taki szczupły,że mam słaby pokarm czy coś :cheer:

Nie wiem jak my damy radę wytrzymać dzisiejszy dzień :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #714895 przez Suzi
Hej :)

Witam z upalnego wybrzeża :lol: , ale u nas bez dwoch zdań skonczy się burzą bo gorąc niemozebny, nawet mimo pobliskiego morza :silly: , ale i tak pewnie dzieki niemu mamy więcej powietrza niż biedacy w glębi kraju, u nas nad samym morzem 29 stopni :cheer: to rzadki widok tutaj

Mikuś maruda, co chwila na cycek by się wieszał :huh: pewnie pić

creatura, ja znam juz ten napitek, próbowałam raz, smaczny był, a kupiłam w realu :lol:

Mikuś nie próbuje jeszcze żadnych akrobacji, więc Dave, nie jestescie z Matim sami :silly:
Obgryza z zapałem piąstki, kopie zawziecie nożkami, macha lapkami, ogląda sobie lapki czasem tez juz nożki, ale bez akrobacji poki co. Moze gdybym go na podlogę dala cos by zaczął kombinować, ale mam opory bo u nas psy ciagle wchodzą i wychodzą, wiec podłoga oględnie rzecz ujmując, hmmmm nie stanowi przyjaznego środowiska dla maluszka :P a sprzatac tobym mogla co 5 minut i efekt za chwilę sprzed sprzątania, wiec dalam spokój, ale Mikus w związku z tym do parteru nie schodzi :blink:

Dave, no wiesz, nie przesadzalabys z tymi flaczkami, Mati największy i najdorodniejszy z naszej bandy a Ty tu jakies lamenty świętokrzyskie uskuteczniasz! Weż sie kobieto.... :P

Azja, no nie mogę! Jakie miny Jasinek strzela, a juz na tym ostatnim zdjeciu to jakby ducha zobaczył :lol: Miki takie oczyska robi jak mu znienacka włączę wibracje w lezaczku :lol: :side: :lol:

agat wysłalam Ci pare fotek, więc jakbys mogła w wolnej chwili...... :)

11 lata 9 miesiąc temu #714898 przez ilonah
Dave ty taka doświadczona matka Polka a tak schizuje no no no. Babka z poradni laktacyjnej mi mówiła, że jak się unormuje laktacja to piersi nie twardnieją, chyba że dziecko opuści karmienie więc u nas wszystkich jest super, dzieciaczki się najadają, ładnie rosną i świetnie się rozwijają :)

11 lata 9 miesiąc temu #714910 przez agat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ło matulu płynę... Czy Wam się też tak piersi pocą od kiedy karmicie? Ja sie czasami budzę w nocy z mokrą koszulką pod piersiami (i to nie jest pokarm).
W ogóle to patrzeć na siebe nie mogę. Od kiedy Adaś skonczył 3 miesiące zaczęły mi się włosy sypać na potęgę, a na twarzy krosta na kroście i krostą pogania :/ Masakra :/

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714914 przez ilonah
Mi włosy także strasznie wypadają teraz.
Mikuś jaki zadowolony :-)

11 lata 9 miesiąc temu #714916 przez Azja
wow Miki jaki duzy :)

Agat mi wlosy tez na maxa wypadaja, jak zawsze ich mialam duzo tak teraz chyba nic mi na glowie nie zostanie, na twarzy na szczesie narazie mi nic nie wyskakuje :angry:

my mielismy jechac posiedziec nad woda gdzies w cieniu, ale wyszlismy kilka bloków dalej do tesciowej na obiad i jest masakra zaraz wracamy do domu i sie nigdzie nie ruszamy lezymy przy wiatraku

a co do akrobacji to Jasiek sie jeszcze nie przekreca, glowa mu w tyle zostaje, ciazy mu, narazie ostro macha rekami i nogami :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714920 przez creatura
Suzi, jaki z Ciebie szczypiorek, a Mikuś lada dzień przestanie się mieścić w gondoli. :silly: W ogóle miałam już dawno pisać, że imię Mikuś (Mikołaj) przez lata było moim typem dla syna, ale miałby i imię i nazwisko zaczynające się od "Mik" i tak jakoś odpuściliśmy. A w domu mój mąż jest Mikim, Mikusiem, Mikułą właśnie od nazwiska :side:

Mi włosy trochę wypadają, ale podobno to fizjologiczne jest po połogu. W ciąży mi wcale nie wypadały i rosły jak szalone, więc teraz niech sobie kilka spadnie :blink: Cera na razie ok, oby tak zostało, przed ciążą miewałam różną.

Dave, a jak było przy Mai? Mleczarnia też pękała w szwach?

Azja, ja w czasach przedciążowych gardziłam nawet Karmi, a teraz..........nektar :woohoo: :side:

Ledwo dojechaliśmy w tym skwarze do rodziców, a teraz na termometrze w cieniu 36,5 :ohmy: B)
Mąż smyknął nad jeziorko, a my chowamy się w domu w chłodku i chyba zaraz zarządzę kolejną porcję lodów :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714925 przez Suzi
Agat, dzieki za wstawienie zdjęć, wladca mórz i oceanów, :lol: :lol: :lol: he he , dobre :side:
Ktoś mowił, ze on niby do mnie podobny...eeeee, on jest cały tata... :blink: agat ma jeszcze w zanadrzu zdjatko z tatą, moze Wam kiedys pokaze ;)

Co do włosów to ja juz się boję ręka w nich ruszyć, nie mówiąc o szczotce czy rzadkim grzebieniu :( :( :( to co sie z nimi dzieje to jakaś MASAKROZZZA, wszystkie chyba postanowiły sie ze mną pożegnac i niedlugo zostanę łysa jak kolano, bez dwóch zdań, a w ciąży takie ładne były
( jak na mnie oczywiście, bo zawsze mialam byle jakie) nic nie wypadalo a teraz :cheer: :cheer: :cheer: zgroza! Co do cery to tez mialabym parę uwag, ale włosy to jest problem nr1 :ohmy: :dry:

creaturko tom sie usmiala :lol: ja od zawsze mowilam na męża Miku, Miki, Mikusiu czy Mikulcu ( na imię mu Robert :silly: , ale nie wyobrazam sobie tak do niego mowić, chyba NIGDY sie nie zwrocilam do niego po imieniu i nawet gdybym go kiedys tak zawolała watpliwe, zeby zareagował :lol: :silly: :blink: zreszta on do mnie tez po imieniu nigdy nie mowi tylko ........MIKU :lol: albo Miniuś :woohoo:

Więc teraz będę miala problem, zawołam MIKU a zjawią sie obydwaj :lol: :blink:

Cos trzeba będzie wymyśleć dla prawowitego posiadacza t,ego imienia :woohoo: :laugh:

Moja kolezanka ma Mikołajka a nazywa sie Mikulska, więc jest Mikuś Mikulski, lub Mikulec Mikulski :silly:

Kurcze, wpierniczacie te lody :( a ja się tylko oblizuję :( Miki miałby sie z pyszna, przypominałby pewnie muchomora, gdybym zlamała dietę, więc nic z tego...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #714936 przez agat
Suzi napisał:

agat ma jeszcze w zanadrzu zdjatko z tatą, moze Wam kiedys pokaze ;)

Sprawdziłam, znalazło sie w SPAMie :P

Cóż za profesjonalny chwyt :P :P

Ostatnio stwierdziłam, że jem juz chyba wszystko. Nabiał ograniczam, ale jem (wczoraj np wszamałam mega dużą kawę mrozoną na mleku, z bitą śmietaną). Lody jem niemal codziennie, jem smażone, pieczone, grillowane, w panierce i bez, z sosikiem i bez.
No alko nie spożywam, ale to logiczne, no i tych wzdymających też. Niedawno wszamałam pół kilo czereśni na raz i brzuszek Adasia nie protestował.
Z jego skórą też już o wiele lepiej, trochę suche ma te nóżki, ale niedużo. Parę krostek na brzuszku czasami się pojawi.

Adaś dziś prawie nie śpi. Miał dwie drzemki półgodzinne od rana.

11 lata 9 miesiąc temu #714950 przez Suzi
He he, bo to profesjonalista :lol:

agat, przetrzep jeszcze ten spam to moze Miki golasek sie jeszcze odnajdzie i potem zrobimy przerwe z Mikim, zeby się nie opatrzył :silly:

Pora na Matiego, rzadki to gość na naszych stronach :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka