BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 10 miesiąc temu #719261 przez Dave
Agat - ale fajna sesyjka. Adaś taki już duży chłopczyk :laugh: :laugh: :laugh:

Ufff... jeszcze tylko podwieczorek i urodziny odprawione.
Tort się udał, bardzo wszystkim smakował :lol: :lol:

Jeszcze przede mną pakowanie :cheer: :cheer: :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #719346 przez agat
Śpi mój klocuś, choć myślałam, że nie zaśnie, bo miał przy karmieniu oczy jak 5 zł i się rozglądał na boki. Położyłam go do łożeczka, popatrzyl na karuzelę i posłuchał melodyjki, a jak po paru minutach zaczął marudzić to dałam na chwilę smoka, przykryłam buźkę pieluszką i SAM zasnął :)

A dziś mi się z brzucha na bok przewrócił, ale niestety nie widziałam, zobaczylam dopiero jak bylo po wszystkim.

12 lata 10 miesiąc temu #719363 przez Dave
Agat - no to podwójne gratki :) za dokonania :laugh:

Ufff.... padam na pyszczek, ale już impreza za nami. Teraz pakowanie, a ja jestem w lesie. Ale przygotuje tak na pierwszy rzut, a jutro reszta. bo i tak dzieciaki po pokojach śpią, to nie mam zbytnio możliwości buszować.

Młody ciągnie spanie jakoś od 16., z "między lądowaniami" na cycusie, podczas których nawet ocząt nie otwiera :lol: :lol:

Powiem Wam, że jestem zjeb*****. Mam dość. Tak żałuję, że dzis nie było tego chrztu, już by było po wszystkim.

No i moje ćwiczenia póki co poszły sie paść. Wcięłam dziś kawał torta :angry: :angry:

Ale mam zamiar ściągnąć skalpela na tableta (bo tam będzie problem z netem) i jakoś ukradkiem w pokoju poćwiczyć.

Dobra lecę ogarniać resztę.

12 lata 10 miesiąc temu #719384 przez Magdalena9t
Agat cytuje wpis Dave "Wpisałam sobie wpis na fb o tym skalpelu i dostałam właśnie wiadomość, od mamy mojego chrześniaka, u którego nie byłam na komunii, bo byłam niespełna 2 tyg po cc.
Zarzuca mi w nim,że na komunię nie miałam czasu a na jakieś zabiegi sobie chodzę i widzi, co dla mnie ważniejsze. I że wytłumaczyła chrześniakowi, że nie ma chrzestnej"
to do tego był mój komentarz :)
Super,że Adaś tak ładnie zasnął :blink: my dziś trochę się pomęczyliśmy, ale już Tomek śpi :)
Zdjęcia profeska, pewnie mąż robił :) :)

12 lata 10 miesiąc temu #719420 przez Magdalena9t
Dobranoc :) :)

12 lata 10 miesiąc temu #719435 przez Dave
ja dalej z pakowaniem w lesie,atke nie mam juz dzis sily. ide spac,a jutro latwiej pojdzie.

kurka mialam cos pisac,ale juz mi sie mozg wylacza.

burza idzie. ze wszystkich stron sie blyska. i juz nawet grzmoty slychac.

a co do tej kolezanki, to nawet popisalysmy troche. ale masakra jakas.

dobra ide spac.

dobranoc:-)

12 lata 10 miesiąc temu #719482 przez ilonah
Dzień dobry

Zabiegana jakoś tak w ten weekend byłam, że nawet pisać do Was nie miałam kiedy. U nas dziś niebo zachmurzone, ale czy będzie z tego deszcz to nie wiem, sucho jest to deszcz bardzo by się przydał.

Emilka dziś wstała po 6 więc teraz dosypia w wózeczku a ja jem śniadanie. Muszę iść do pracy złożyć podanie do dyrektora o dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego bo 22 sierpnia mija 20 tygodni od urodzenia Emilki. Później jeszcze będę wykorzystywać urlop z zeszłego roku i obecnego także do pracy wrócę dopiero w listopadzie, nie będę korzystać z rocznego macierzyńskiego. A Wy już powoli myślicie o powrocie do pracy?

12 lata 10 miesiąc temu #719520 przez agat
Emilko buziaczki z okazji skończenia 4 miesięcy :* :* :* :*

Ilonko, Ty też teacher? Przegapiłam :/ Ja będę korzystać z rocznego urlopu, choć trochę mnie to przeraża finansowo :/ No ale jak dyrektor do mnie zadzwonił parę dni temu to aż w szoku byłam, bo całkowicie zapomniałam, że istnieje coś takiego jak szkoła :P

12 lata 10 miesiąc temu #719633 przez ilonah
Agat- nie, ja nie jestem nauczycielem, ja w szpitalu pracuję. A okazało się, że dodatkowych tygodni jest 6 a nie 4 jak myślałam, więc póki co do 3 października jestem na macierzyńskim :-)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #719634 przez creatura
Cześć Dziewczyki :)

Witam się po bardzo intensywnym weekendzie :blink:

Anafora i Azja - Wszystkiego Najlepszego w Dniu Urodzin. (spóźnione, ale szczere :silly:

Buziaki dla Emilki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

W sobotę tatuś został z dzidziusiem na 6 godzin :woohoo: i świetnie sobie radził.
A dziś jak byłam u lekarza, Leonkiem zajmował się mój brat i poradził sobie wręcz genialnie, tak, że mogłam jeszcze do sklepu wstąpić. Wracam do domu, a tam dziecko nakarmione, przewinięte, uśpione w wózku :lol: :cheer: I śpi tak już ponad 1 :side: Czyli mam już kolejną nianię/niania/ jakby co :)

A gin stwierdził, że wszystko ok, jakby wcale porodu nie było. A te plamienia to były prawdopodobnie jakieś ostatnie obkurczenia macicy, bo okres jeszcze nie. No i mam przyjść po pierwszej @ na cytologię.

12 lata 10 miesiąc temu #719654 przez kaikai
Hej

Adas super minki robi,maly zlosnik :)

Buziaczki dla Emilki :)

Ja juz dawno zlozylam o dodatkowy urlop i rodzicielski, potem moze na wychowawczy pojde bo zuz bedzie za mnie skladki placic, ale chcialam popracowac chociaz na pol etatu tylko nie wiem czy moge. Bede musiala jakas opiekunke do Dawidka zatrudnic albo zlobek prywatny.
Piotrek opiekunki nie chce po tych programach co sie naogladal a mi znowu zlobek nie pasuje.
Chyba ze poczekam na babcie gdy pojdzie na emeryture :)

12 lata 10 miesiąc temu #719675 przez creatura
Agat, Adaś super i do Ciebie podobny :woohoo:

Ja też idę na ten roczny urlop macierzyński. A potem również rozważam jeszcze rok wychowawczego, bo od 2 roku życia mogę już posłać Leosia do przedszkola pod warunkiem, że już nie będzie używał pampersa. Wiadomo, że finanse się trochę skurczą, ale nie panikuję - damy radę z mężem. Jeszcze się zdążę napracować sporo do emerytury/śmierci, a te pierwsze lata z życia dziecka już nie wrócą. Na babcię nie mogę liczyć, bo jej jeszcze dużo do emerytury zostało, dobrą nianię ciężko znaleźć. Nie mam nic przeciwko żłobkowi, ale wolałabym jednak "wypuścić" dziecko z domu jak już będzie troszkę większe, bardziej samodzielne, szczepienia zakończone itd.

12 lata 10 miesiąc temu #719683 przez ilonah
Ja będę szukała jakieś opiekunki do Emilki, bo moja mama jeszcze pracuje a teściową mam ponad 200 km od siebie ale jej do nas żeby się Emiśką opiekowała nie przywiozę, już wolę obcą kobietkę zatrudnić. Mam dookoła kilka sąsiadek które opiekują się dziećmi oraz parę innych sprawdzonych nianiek więc muszę podzwonić i popytać, może któraś będzie chętna.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #719716 przez agat
Ja mam teściową na emeryturze, 2 km od nas. Mama też blisko, ale jeszcze pracuje. Jednak jak pomyślę, że mam w nocy kilka razy wstawać do małego, potem od rana z rozwrzeszczanymi podopiecznymi się użerać, to czuję, że bym chyba kogoś rozniosła po paru dniach :P
60% to trochę kicha, ale w sumie jakby odliczyć trasport do pracy i różne inne wydatki z nią związane to aż tak strasznie nie wychodzi. A siedząc w domu może uda się trochę uczniów złapać na prywatne lekcje.

Mąż zabrał Adasia do teściów, dałam porcję mleka, jak zabraknie to podskoczę z cyckiem. Mam wolne popołudnie :D Jadę zaraz do miasta :)

Suziiiiiiii sto lat :* :* :*

12 lata 10 miesiąc temu #719876 przez Suzi
Agat, dzięki :kiss: a kto mnie wydal?? :silly:
Ja tam juz wolę urodzin nie obchodzic, to moze zapomne ile to juz wiosen i zim na mem koncie :P :P :P , wiek iście matuzalemowy i zupelnie nie licujący z obecną sytuacją / rolą rodzinną :lol:

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA POZOSTAŁYCH LWIC - AZJI I ANAFORY :kiss: :kiss: :kiss: bo sie doczytalam ze jubilatek sierpniowych jest więcej :woohoo:

U nas wolno i leniwie czas płynie i choć Mikuś sie nie rozsmakował w plazowaniu to jest niezle, chodzimy czasem nad morze późnym popołudniem a tak to w poblizu domu mamy łąki i lasek.
Pogoda jak drut, juz dawno nie bylo TAKIEGO lipca i jak narazie sierpnia nad morzem naszym Bałtyckim, po prostu Riwiera, zeby TAK lampiło, to nie pamietam, jakem stary goral :silly:

Drozyzna jak cholera w smazalniach i innych punktach wyzysku letnika, wiec w sumie dobrze ze nas Miki blisko domu trzyma, to nie mamy glupich pomyslow, zeby do kurortu jezdzic i kase przejadac niepotrzebnie :side: bo kilogramy tylko czyhaja, zeby zdradziecko powrocić na utracone pozycje, chwila zapomnienia nad biszkopcikami San tudzież slomką ptysiową i Karmi i juz dwa wrocily :P cholery jedne, no!
W zwiazku z tym urodziny świetuję owocowym sloiczkiem Grbera lub Bobo Fruta, ktore to sloiczki testuję, zeby wiedziec co smaczne a co niekoniecznie.... :blink: bo juz za miesiąc bedzie mozna zaczynac :woohoo:

Mikulec wazy juz 6300 i ma 65 cm :woohoo: ostatnio zacząl smiać sie w glos, zasmiewa sie najbardziej jak zaglada do domu z drugiej strony okna od str ogrodka z raczek taty i robią A kuku!
a jak pozostale kwietniowczaki?
Mati pewnie przekroczyl juz wszelkie granice? :lol:

No to lecę, narazieńko :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka