BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #717757 przez agat
Adaś niestety dziś znowu przy i po kąpieli płakał, aż się zanosił biedny :( No ale dwa cycki wszamał i też już śpi. W ogóle to rok temu o tej porze Adaś wił sobie już gniazko w moim brzuchu :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #717794 przez anafora21
Azja- Dominik też ciągle je pieluchy tetrowe. Najlepsze, najsmaczniejsze i najbardziej uspokajające ;p

Malutki tak dzielnie zniósł dzisiejsze zakupy i powrót w gorącym samochodzie, dumna z niego jestem. Dostał w prezencie od chrzestnego ( mojego brata) 2 pary spodni i rampersa z h&m, jeszcze jedne spodnie, body i książeczkę taką plastikową z piszczałką. Książeczka super sprawa bo łatwo trzyma się w łapce i wpycha do buzi.

Mam pytanie, czy wasze dzieciaczki też tak wędrują po łóżeczku? Dominik tak okropnie się przekręca ( okładam szczebelki kocykami i flanelami bo jak założę ochraniacz to go nie widzę). Boje się żeby się nie stukną. Śpi na brzuchu rano wstaje a on leży sobie na pleckach. Potem wchodzę a on sobie śpi już na boczku z wepchaną do buzi tetrą.

11 lata 9 miesiąc temu #717806 przez agat
Adaś raczej się nie kręci przez sen. Układam go do snu na boczku i ewentualnie na plecy z tej pozycji się przekręci. Jak się budzi to zaczyna wierzgać strasznie.
A co do ślinienia sie i pożerania wszystkiego to u nas to samo - wszystko co się da ląduje w buzi, tetra też jest bardzo smaczna. Niestety to niekoniecznie oznacza, że zęby niedługo wyjdą, może to trwać jeszcze z 2-3 miesiące...

11 lata 9 miesiąc temu #717824 przez Azja
Anafora moj sie nie wierci, bo jeszcze sam sie nie przekreca narazie probuje, ale jak sie budzi to rece i nogi ida w ruch :)

a co do zabkow wiem ze tak dlugo to moze trwac, mojej siorki syn zaczal sie slinic jak mial 4 miesiace a pierwszy zabek wyszed mu jak mial 8 miesiecy, ja sama juz nie wiem o co Jaskowi chodzi moze te upaly tez na niego zle wpływaja i dlatego taki marudny, pozyjemy zobaczymy w kazdym badz razie mi sie z zebami nie spieszy wole miec sutki nie pogryzione :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #717836 przez ilonah
Emilka też jeszcze nie wędruje po łóżeczeku, ewentualnie zsuwa się w dół bo tam gdzie ma główkę to pod materacem ma włożony ręcznik i tak jak u Agat - układam ją na boczku do spania i jak jej się znudzi to przekręcić się na plecki. No i oczywiście Emiśka również uwielbia wkładać do buzi i miętolić pieluszke tetrową, ale na noc nigdy jej nie daję.

11 lata 9 miesiąc temu #717870 przez Dave
heyo,

a ja mialam wpasc odpisac i co??!! juz jestem w lozku i z tel klikam,a to mnie nie nakreca na elaboraty:-P

ostatnio doba jest dla mnie zdecydowanie za krotka.

calymi dniami siedzimy na polku, zabawy z Majosem nie sprzyjaja klikaniu. i tak mi sie wlasnie tyly robia.

ok.wybaczcie ale zamykam oczeta.

dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #717890 przez kaikai
Moj tez wcina pieluche,slini sie i wklada do buzi wszystko co sie da :) to nie zeby, taki jest etap rozwojowy ze dziecko wszystko bada buzka, czytalam o tym.

Co do przekrecania w lozeczku to Dawidek spi na pleckach albo boku i nie wedruje po lozeczku. Gdyby spal na brzuszku to bylo by podobnie bo glowke dziecko podnosi podczas snu i przechyla sie na boki.
Ja jak klade Dawida w dzien w lozeczku na brzuszku to zawsze kocyki podkladam przy szczebelkach zeby sie nie uderzyl.

11 lata 9 miesiąc temu #717905 przez Magdalena9t
Hej :) wczoraj już nic nie pisałam bo nie było kiedy, Tomuś wczoraj coś mega marudny plus ulewanko, mam nadzieję,że nic mu nie dolega :(

Anafora wszystkiego naj dla Dominiczka :) :kiss:

O o synuś już się budzi

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #717942 przez ilonah
Dzień dobry

Anafora - buziaki dla Dominika :-)
Emilka buja się w leżaczku i niby coś gada ale jednocześnie wpycha do buziaka pieluchę i efekt jest śmieszny. Ja jem śniadanie, dużo rzeczy mam dziś do zrobienia ale obawiam się, że nie wszystkie dam radę z Emiśką zrobić.

Miłego dnia

11 lata 9 miesiąc temu #717950 przez Dave
Dzień dobry :)

Najlepsze życzenia dla Dominika :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #717961 przez kaikai
Buziaki dla Dominika :)

11 lata 9 miesiąc temu #717970 przez creatura
Dzień dobry :)

Wszystkiego najlepszego dla Dominika :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
WOW - to już 4 miesiące :)

Dzisiaj ma być ponad 30 stopni, a ja w największe słońce muszę jechać z Leonkiem autem jakąś godzinę..... :dry: już mi się odechciewa :dry:

Jutro mam z mamą umówionego fryzjera i mąż miał posiedzieć z Leosiem, a tu jednak chyba będzie musiał iść do pracy i nie pozostanie nam nic innego, jak wziąć Leosia z nami :pinch: Na wszelki wypadek wezmę mleko w butelce, żeby z cycami na wierzchu nie siedzieć. Gorszą sytuacje mam w poniedziałek, bo rano mam wizytę u gina i znowu mąż poleciał w kulki. Odkładałam tą wizytę miesiąc czasu, słysząc, że w sierpniu mogę iść w dowolny dzień o dowolnej porze, a on posiedzi z Leonkiem. I nagle on nie weźmie wolnego :angry: Mama stwierdziła, że szkoda jej brać jeden dzień urlopu (a przed porodem to nie mogłam się opędzić od jej propozycji, że przyjedzie do mnie mi pomagać, taaaaaa.....) i tylko mój brat zgodził się przyjechać i popilnować dzidziusia. Tylko, że on nigdy jeszcze żadnego dziecka nie bawił, więc aż się boję, co to będzie.

11 lata 9 miesiąc temu #718037 przez Azja
witam

Anafora buziaczki dla Dominiczka :)

u nas nocka spoko, juz nawet pierwsza drzemka zaliczona, powoli szykujemy sie na spacerek, u nas dzis deszcz zapowiadaja ae poki nie pada trzeba sie przejsc i dotlenic

Creatura to faktycznie masz ciekawie, ja bym zaryzykowala i zostawila Leosia z bratem, jak sie sprawdzi to bedziesz mogla czesciej brata wykorzystywac w razie potrzeby :)

11 lata 9 miesiąc temu #718149 przez Magdalena9t
Creatura ja miałam podobną sytuację z ginem,tylko ja poprosiłam szwagierkę żeby pojechała z nami i przypilnowała Tomeczka jak będę wchodzić do gabinetu, i pytam się czy mogłabym wejść bez kolejki bo z dzieckiem jestem,coś pomarudziła ale długo nie czekałam i szybko się przecisnęłam :lol:
Chociaż mógłby zostać w domu, ale niemyśląca byłam chyba :P

11 lata 9 miesiąc temu #718159 przez creatura
No właśnie zaangażuję brata. Mleko dostanie, pieluchy nie musi zmieniać jak nie da rady, a do gina mam na konkretną godzinę i wchodzę jako druga więc z jazdą przez miasto powinnam się w 1h wyrobić. :blink:

A tymczasem znalazłam fajny serwis dla naszych mężczyzn:
tatapad.pl/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka