BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #730026 przez Magdalena9t
"Zobaczcie jak się przekręca na brzuszek :) " "I gotowe" :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #730032 przez Magdalena9t
Dobranoc :) :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #730151 przez Magdalena9t
Dzień dobry :)
co tu taka cisza?

11 lata 8 miesiąc temu #730154 przez Azja
dzien dobry :)

Magda Tomeczek śliczny, jakie ma duze oczka :)

u nas nocka super, teraz Jasiek probuje zasnac ale cos mu srednio wychodzi wiec wlaczylam mu karuzele moze ona mu pomoze :)

11 lata 8 miesiąc temu #730170 przez Dave
Dzień dobry,

Ja już się setny raz zabieram za pisanie posta :)

Madzik - Tomeczek słodziak, takie ma bystre oczka no i jak mu sprawnie przewracanie idzie :) :)

Anafora - dobrze, że już szczepienie mamy za sobą :side:

Paletka - w wolnej chwili zdaj relacje i uracz fotkami :)

Azja - my też pierwszego chrzcimy :lol:

Ilona - cóż za osobliwa umiejętność Emilki :lol: :lol:

Mnie znów wszystkie promocje ominą :(

Mąż dziś w domu, jakieś muchy ma w nosie nie wiem dlaczego, normalnie rzygać się chce.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #730175 przez ilonah
Dzień dobry

U nas nocka średnia, Emilka często się budziła do tego dostała jakieś krosteczki na szyjce i ma zaczerwienione paszki, nie wiem co to i z czego :(
Piękny dzień u mnie się zapowiada, jak tylko maleńka się obudzi z drzemki to przebieramy się i lecimy na spacerek :)
Madzia Tomuś śliczny i jak pięknie się na ten brzuszek przekręca, strasznie mi się to podoba bo Emilka jeszcze tak nie potrafi.

Miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #730196 przez Dave
Mateo też się dziś często budził w nocy, tak co 2,5 h. Póki co nie narzekam, żeby te cycuchy miały stymulację. Ale juz wróciliśmy do rytmu objadania tylko jednego cyca co karmienie.

Oooo uciekam do Maji, ta dziś nie w humorze.

11 lata 8 miesiąc temu #730355 przez Magdalena9t
Dzięki dziewczyny :)
Odkryłam nową umiejętność Tomka: zaczyna "pełzać" jak już jest na brzuszku, to główką i całym ciałem próbuje się odpychać, śmieszny widok :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #730391 przez Dave
A moje dzieciaki padły. Nawet udało im się w miarę zgrać. Normalnie szok. Nie wiem za co się złapać :cheer: :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #730553 przez ilonah
Hej

Moja maleńka powoli zasypia w łóżeczku ale jeszcze coś tam gada i cmoka- kolejna nowa umiejętność mojego dziecka :silly:
Dziś znowu zaliczyłyśmy długi spacer z czego Emilka przespała tylko ok 30 minut a przez resztę czasu gadała, gadała i gadała i troszeczkę tylko rozglądała się dookoła. To gadanie to ma po tatusiu-ten też jest niezła gaduła. O powoli odlatuje już Emiśka i dobrze bo jeszcze chcę dziś szarlotkę upiec gdyż jutro mamy gości.

11 lata 8 miesiąc temu #730572 przez agat
Hej :)
Tomus mega slodziak i jaki akrobata :)
My jednak zostaliśmy jeszcze jedną nocke, by dziś z pogody ładnej skorzystać. Byliśmy na gubalowce, a nawet wjechalismy z młodym wyciągiem krzeselkowym na wielką krokiew :)
Jutro przed południem ruszamy, aż mnie skręca jak pomyśle o tylu godzinach drogi :/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #730683 przez anafora21
Dominik zasną dziś dopiero o 22 ! Nauczył się łapać za stopy, ciągnie już do buzi, przewraca się z boku na bok, z plecków na brzuszek i odwrotnie. Umie cmokać hehe. Zdolniacha mały. Dziś zjadł parę łyżeczek marchewki. Nie smakowała mu chyba bo krzywił się, wypluwał i miał odruch wymiotny. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Dopiero po południu zauważyłam że na rączce ma wielki twardy czerwony i spuchnięty odczyn poszczepienny- biedactwo:( Robię okłady z sody ale pewnie potrwa zanim zejdzie. Ostatnio też miał, ale o wiele mniejszy. Ostatnio nawet zjeść nie może spokojnie bo musi uśmiechać się do cycusia. Rośnie mi dziecko heh. Nawet przez myśl mi przemknęło, że chyba nie chce go już karmić tą marchewką, bo on taki malutki, że powinien tylko mleczko jeść. Za szybko mi synek rośnie. Pediatra użyła jednak dobrego argumentu, że powoli zaczynają kończyć mu się zasoby witamin więc musi jeść inne pokarmy. Ah jak mnie rozczuliło dziś. Musiałam się wygadać :)

Agat- My też wjechaliśmy na Gubałówkę, trochę bałam się ciśnienia ale mały zniósł dzielnie. Mi zatykało uszy.A co do powrotu to zniesiecie to jakoś.U nas powrót był jakiś lepszy. Też na samą myśl robiło mi się nie dobrze. Na razie mam dość takich długich tras eheh.Jechaliśmy od 21-7. Jechaliśmy w nocy bo młody spał i ja mogłam choć trochę no i wtedy w Zakopanym były rekordy ciepła więc w nocy było lżej jechać.

Madzia- Sprytny ten Twój synek. Fajna wasza mata ;d

11 lata 8 miesiąc temu #730695 przez Magdalena9t
Mąż mnie dziś wk..,że masakra :angry: :angry: :ohmy:
Już od paru dni się kłócimy,mam już dość :angry:

Tomek mega marudny wieczorem, pewnie wyczuł mój smutny nastrój :(

Anafora a to zdolniacha z Dominika :blink: teraz już wszystkie będziemy się chwalić jak co rusz nasze dzieci zdobywają kolejne umiejętności :woohoo:

Ilonka, też upiekłam dziś szarlotkę (moje ulubione ciasto :blush: ) i muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady ;)
nie było dziś czasu ale następnym razem zrobię takie muffinki: bo zaciekawił mnie przepis :http://wrolimamy.pl/sernikowe-muffiny-przepis/

11 lata 8 miesiąc temu #730701 przez Magdalena9t
A zabawki z niej już pościągane :silly:

Zmykam spać, :) dobranoc :)

11 lata 8 miesiąc temu #730704 przez Azja
Anafora niezly zdolniaka z Dominiczka :)

Jasiek dzis usnal nam na spacerze o 18.30, myslalam ze pospi z pol godziny i wstanie, ale przyjechalismy do domu i spal dalej wiec nie mialam sumienia go budzic na kapiel i spi sobie do teraz, przebrallam go tylko w wygodniejsze ciuszki :)
przyszli do nas znajomi wiec uciekam na Karmi hihi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka