BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #731786 przez Magdalena9t
Mój Tomek też czasem marudzi i nie chcę cycka to ja się nie stresuje i pozniej mu daje:)
Najczesciej to kupa mu przeszkadza:-p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #731857 przez Dave
co do ktpy. jak czesto Wasze dzieci serwuja Wam kupe??

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #731869 przez creatura
Hej Dziewczyny :lol:

Leoś buziakuje za życzenia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A dziś 26, więc:

Lawina całusów dla Mikusia 4- miesięczniaka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ostatnio mało się udzielam, bo albo my w gościach u rodziców, albo ktoś do nas przyjeżdża. "Uspokoi się" dopiero we wrześniu :blink:

Wczoraj mieliśmy pierwsze zetknięcie z kaszką. Podałam dwie łyżeczki ( bo mam tą z Nestle mleczną, a tam jest dodatek mleka modyfikowanego i witamin) do 30ml mojego mleka. Leoś wypił to po karmieniu z jednej piersi, jakoś bez szału. Nie krzywił się, brzuszek ok, ale nie spał dłużej niż zwykle.

Co do ilości wypijania odciągniętego mleka to zazwyczaj mam 120ml. I czasem pije to na raz, czasem na dwa. Kiedyś wyszłam na 6h i starczyły dwie butelki po 120ml i 150ml, a opity był wtedy jak bąk. Cycką Leoś często gardzi i się wtedy denerwuje - wnioskuję, że niejadek :blink: A ciemiączko tak ok 1-1,5cm x 1-1,5 cm.

11 lata 8 miesiąc temu #731885 przez agat
Buziaków moc dla Mikiego!!!!!!!
Suzi, moja mailbox czeka na Mikusiowe fotki :)

Adaś czasami się buntuje przy cycku, ale wygląda to tak, że popije sobie troszkę, odrywa się i zaczyna ryczeć :/

A qpa raz, dwa razy dziennie. Z rana 1 obowiązkowo, czasami druga przed wieczorem.

11 lata 8 miesiąc temu #731890 przez Magdalena9t
Ja ostatnio trochę się martwię bo jak na Tomka możliwości( nawet do 4 dziennie) to teraz robi 1, czasem dwie ale to bardziej taki kleksik. A nic nie zmieniałam w diecie :unsure:

Mikuś wszystkiego naj naj :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #731900 przez ilonah
Buziaki dla Mikusia :kiss:

Emilka zwykle robi 2 kupki dziennie i to z rana, czasem się zdarza, że ne zrobi w ciągu dnia wcale to następnego robi więcej 3-4 wtedy.
Creatura ja także zaopatrzyłam się w kaszkę Nestle i ja mam zamiar podawać ją rozpuszczoną w wodzie ale łyżeczką tak mi koleżanka radziła więc spróbuje, jak Emilka tak nie zechce to będę ściągać mleko i podawać tak jak ty.

11 lata 8 miesiąc temu #731918 przez agat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do kaszek to widziałam taką Nestle kaszę manną bez mleka modyfikowanego i zamierzałam właśnie ją kupić. Ale teraz w sumie stwierdziłam, że po co się cackać z odciąganiem za każdym razem.

11 lata 8 miesiąc temu #731922 przez Suzi
Miki serdecznie dziękuje ciociom za życzenia :) :lol: :kiss:

Agat, poszło na mailbox :lol:

U mnie w sql dziś pierwsza powakacyjna rada, kolezanki juz w blokach startowych do arbajtu, a ja........na wakacjach :lol: what a feelin' :lol: :side: :lol:
I na plażę się wybieram :woohoo:
Koleżanki ticzerki, a jak u Was z TĄ świadomoscią? :side: :laugh:

madzia
, no skóra z matuli ściągnięta :woohoo: gratuluję, bo ja nie mam dzieci do mnie podobnych... :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #731941 przez anafora21
Mikusiu - rośnij zdrowy i duuuży!!

Dominik robi czasem dwie czasem jedna. Ostatnio coś mu się zdarza przed snem. I zauważyłam że zaczyna gadać ja ma zrobić kupkę. I tak pff robi hehe

To Wy zaczynacie od kaszek rozszerzanie diety?

11 lata 8 miesiąc temu #731951 przez Dave
Mikusiu buziolki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #732002 przez Dave
Majos mi dziś padła o 18,45!! A Młodego dałam na chwilę do bujaka, bo chciałam pocztę sprawdzić i co śpi. Choć on to ma drzemkę, to wiem ale ciekawe o której Maja zrobi pobudkę.

A wracając do kup, pytałam bo mój chłopina od dłuższego czasu raczy mnie 1 na TYDZIEŃ!!! I w szoku jestem czy wsio ok. Bąki wali ładnie, nie pręży się, nie marudzi to chyba nic się nie dzieje co?? :unsure: :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #732004 przez agat
Suzi w moim sqlu też dziś obradowali, nawet się tam na chwilę pojawiłam z Adamsonem (który został niemal zjedzony przez wszystkie "ciotki"), bo podpisywałam wniosek o dodatkowy macierzyński. A Ty kiedy wracasz do pracy? Ja dopiero next year :)

Dziewczyny Adaś zaczął mi mocno ulewać od jakiegoś tygodnia, dwóch. Zawsze trochę ulewał, ale teraz masakra, jakoś strasznie dużo mu leci :/ Czasami mam wrażenie, że to co zjadł po jakimś czasie z niego wypływa. W czwartek porozmawiam o tym z pediatrą.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #732013 przez Dave
Agat - fotosy super. Adamson wymiata. Na fb widziałam też widoki :laugh:

A co do ulewania to koniecznie zapytaj pediatrę, może (oby nie) to refluks. Mam nadzieję, że przejdzie tak jak przyszło.

Kurka chcę iść poćwiczyć, ale wiem że Młody się za chwilę obudzi, no i czekam na gościa. Przyjeżdża taki nasz wspólny przyjaciel. No i nie wiem co począć.

11 lata 8 miesiąc temu #732022 przez agat
No właśnie mam nadzieję, że to nie refluks :/

anafora21 napisał:

To Wy zaczynacie od kaszek rozszerzanie diety?

Wprowadzamy gluten za pomocą kaszek :) Ja zacznę w tym tyg, tylko kaszkę muszę kupić. Łyżeczka i miseczka już gotowe :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732045 przez ilonah
Agat mi Emilka od kilku dni też dużo ulewa, zapytaj pediatrę i napisz co Ci powiedziała na to, bo ja też się zastanawiam co to może być. Emiśka ulewa nawet godzinke i dłużej po jedzeniu już lekko przetrawionym mleczkiem i muszę jej pare razy dziennie nawet bodziaka zmieniać bo jest cała mokra, a do tego ma etap, że nie lubi się przebierać i jest płacz straszny.

Teraz Emilka już zasnęła sobie słodko, mężuś poszedł na rowerze pojeździć a ja mam relaksik :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka