BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732086 przez tysiiiak
Wtrące się jeżeli pozwolicie :)

Dave mój Kubulek nie robi kupki już 10 dzień. Nic na niego nie działa nawet czopek. Pediatra powiedziała, że tak może być do ok 2 tygodni. Dodam, że Kubula jest radosny, ma miękki brzuszek i puszcza śmierdzące bączki. Na majówkach pojawiło się coś takiego:
Jeśli zdrowy, dobrze się rozwijający i przybierający na wadze maluch robi kupki co kilka czy nawet co kilkanaście dni, to mówimy o tzw. bezresztkowym trawieniu. Wynika to z innego sposobu trawienia mleka ludzkiego niż wszystkich innych pokarmów. U dziecka karmionego wyłącznie piersią wypróżnianie się raz na kilka dni jest zupełnie normalne. Podobnie zresztą jak i kilkanaście kupek w ciągu jednego dnia. Proszę tylko pamiętać, że taka kupka jest na ogół bardzo duża, ma mazistą konsystencję, oraz że dziecko, które wypróżnia się rzadko, może puszczać bardzo smrodliwe bąki. Jeśli niemowlę wydaje się cierpieć z powodu tych gazów, to można mu masować brzuszek.

Troszkę poczytałam na necie i rzeczywiście dużo mam się z tym spotkało.
Temat kupki obecnie spędza mi sen z powiek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #732089 przez kaikai
Czesc

Przesylamy duzo buziakow dla czteromiesieczniakow :)

Agat ladne zdjecia i na fb tez bardzo ladne.

Suzi mi sie jakos wydaje ze synek do Ciebie podobny ;)

Madziu Twoja foteczka tez sliczna :)

My dzis bylismy na szczepieniu nastepne w pazdzierniku i bedzie juz pierwsza dawka na pneumo.
Dawid wazy 7100 i ma 65 cm.
Maruda straszny,zęby mu idą lekarz powiedziala ze juz widac przez dziasla. Slini sie strasznie musze sliniaki mu zakladac. Najbardziej lubi grysc moje palce przez pieluche tetrowa.
Nie mam kiedy pisac caly czas nosze go na rekach. W nocy tez kiepsko spi,marudzi i jeczy przez sen. Teraz spi ze mna juz od kilku dni, nie daje rady wstawac do lozeczka co pol godziny i go pocieszac.

11 lata 8 miesiąc temu #732100 przez Suzi
Dzięki za mile slowa :) w imieniu Mikusia również :)
Agat, dzięki za wstawienie fotki. Wysłałam Ci więcej, moze znowu do spamu trafiły? :silly: co do powrotu do sql to mnie się nie spieeeeeszy, myslęcze to nie będzię nawet next year, w koncu taki dar od losu juz mi się nie trafi, więc trza korzystać ile się da :lol:
My jeszcze nie rozszerzaliśmy diety, pewnie cos się zacznie dziać w temacie po powrocie do domu ;)
Co do kupek to u nas najczęściej co drugi dzien, jedna lub dwie. Zdarza się i codziennie ale wtedy jedna :silly:

tysiaak, no tyle dni to bym nie wytrzymała psychicznie i zapewne wkroczylabym z jakąs pomocą :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #732102 przez kaikai
Moj synek i ja :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #732109 przez tysiiiak
Suzi próbowałam termometrem i 2 razy władałam czopek i nic :dry: A lewatywki czy cuś to się boję sama :huh: Jutro podejdę z nim do pediatry może ona coś zdziała ale skoro ten pokarm się wchłania to i lewatywa nie pomoże bo nie ma co się wydobyć.

11 lata 8 miesiąc temu #732110 przez Azja
Suzi caluski dla MIkiego :)

Agat. Magda super zdjecia :)

co do kupek to u nas najczesciej 2 ale zdarzaja sie i 3, a ostatnio byla 1 i dopiero na drugi dzien po wieczór zrobil znowu i widzialam ze sie meczy, brzuszek go bolal, ale to w sumie chyba moja wina bo zjadlam kapusniak i chyba nie mogl go przetrawic,
Jasiek raczej nie ulewa ale w ten dzien co nie mogl kupki zrobic ulal i to tak konkretnie dwa razy ale nie wiem czy ma to zwiazek z ta kupka

bylismy w sobote na szczepieniu mlody wazy 6700 wiec przystopowal troche z przybieraniem, ale co sie dziwic jak rece i nogi w ciaglym ruchu :)

chyba powoli musimy sie w spacerówke przekadac bo Mlody cos ostatnio marudzi w gondoli chyba malo widzi nawet jak mu podniose oparcie to mu sie nie podoba :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #732115 przez creatura
Kaikai, jakbym czytała o moim Leosiu: hektolitry śliny, kilka śliniaczków na dzień idzie, moje palce wsadza sobie do buzi, w nocy od 3 dni co 1,5h pobudka i marudzenie. Kupiłam żel na ząbki, jak się dzisiaj będzie tak zrywał, to wypróbuje.

Madzia, Tomek i Ty jak dwie krople wody.

Suzi, mi się też widzi, że Mikuś do Ciebie podobny. Rada pedagogiczna, sql, phi.....- talk to my hand :silly: :blink: :woohoo: czyli pełna olewka dys jir.

Agat, fajowy Adamson :silly: :side: wklej , proszę tą kaszkę Nestle bez mm.

Ilonka, a koleżanka mówiła Ci żeby podawać łyżeczką na gęsto czy na rzadko???? Bo po kilku dniach próbnych na mleku też chcę przejść na łyżeczkę.

11 lata 8 miesiąc temu #732121 przez creatura
Kaikai, jaki słodziaczek :kiss: :kiss: :kiss: Zmieniłaś kolorek włosów?

11 lata 8 miesiąc temu #732129 przez Suzi
kaikai, Davidek to kawał męzczyzny, musisz mieć krzepę tak go nosić, uhhh :laugh: a jaki ślicznościowy! Buziak od ciotki :kiss:
A co do podobieństwa, to on caaaaaały Twój :woohoo: a skoro twierddzisz ze Mikiś podobny do mnie, to on biedak niewielkiej urody..... :silly: no ale chłopu ona nie potrzebna az tak bardzo :silly:

creaturko, no rozkoszuję się tą swiadomością, ze 2 sql to ja can go ale wylącznie 4 pleasure, jako social event wyłącznie :silly: :lol: :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732135 przez agat
Wow, Kaikai, nie poznalam Cię :) Świetnie wyglądasz :)

O taką kaszkę bezmleczną widziałam:
www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ct...0/productid/179.aspx

Ja zamierzam od początku podawać łyżeczką, ktoś mi mówił, że taka kaszka powinna mieć konsystencję gęstszego jogurtu.

Któraś z Was pisała o przejściu na spacerówkę. My wzięliśmy spacerówkę w góry i już do gondoli nie wrócimy. Rozkłada się na płasko, więc młody może sobie zdrowo spać, a jak zaczyna ględzić za mocno, to troszkę podwyższam oparcie, by mógł zwiedzać świat. Tylko grubszy kocyk jest potrzebny, bo spacerówka nie chroni tak przed wiatrem jak gondola.

W czeluściach mego mailboxa odnalazły się jeszcze dwie Mikusiowe fotki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #732136 przez kaikai
Creatura to daj znac jak po tym zelu bedzie. Mi lekarka mowila ze teraz to swedza dziasla i wlasnie gryzaczki, pieluszka tertowa sa dobre a zel jak juz dziasla sa takie bardzo spuchniete.
Dawid dodatkowo od kilku dni ma stan podgoraczkowy tak do 37,5 stopni.
A kolor wlosow to tak na chwile bo jeszcze sie zastanawiam nad wlasciwym jaki ma byc :)

Znowu maly placze przez sen :(

11 lata 8 miesiąc temu #732137 przez ilonah
Creatura koleżanka robiła na rzadko tę kaszkę żeby mały przełkną, a wody dodawała na oko.

Pod ślinieniem, wkładaniem wszystkiego do buzi i częstymi pobudkami w nocy to i ja się podpisuje, marudzenia nie zauważyłam, ale jak mąż lub moja mama trzyma Emilke to ona dziąsełkami chwyta ich za brode i ściska, a mi tego nie robi mimo, że to ja ją najwięcej nosze :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #732141 przez creatura
Agat, ale ta kaszka to po 6 miesiącu jest :ohmy: i chcesz już ją teraz podawać? Bo ta mleczna z mm jest właśnie po 4. www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ct...0/productid/286.aspx

Kaikai, gryzaki u nas w ruchu :side: dam znać jak żel po nocce :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732143 przez Dave
tysiiiak - dzięki za info.Ja się jakoś tym nie stresuję, bo czytałam że może tak być. A skoro sie nie męczy to chyba trawi wszystko i tyle. No a bąki to fest sa śmierdziele, szczególnie jak już się zbliża czas kupy :laugh:
Daj proszę znać co Ci pediatra powiedziała w tym temacie.

Młodziaki spią, choć Młody już zaliczył "międzylądowanie" czyt. pobudkę na cycucha. Od kilku dni tez się często budzi w nocy. A moje paluchy to uwielbia :lol:

Jutro chłopaki na nockę na ryby jadą :cheer: A ja mam mieć do południa wychodne. Poskoczę chyba do miasta, chociaż mam tylko 90ml mleka, no ale myslę że wystarczy. W razie czego ciutkę wody przegotowanej się doda.

Teraz to już Mołodego da się jakiś czas zagadać, a znając moje tempo to w 2h sie uwinę z wszystkim, alebo jeszcze szybciej. I gdzie tu relaks??

Za to teraz sobie karmi popijam :lol: :lol:

A i skalpelka sobie dziś walnęłam :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #732146 przez kaikai
Agat dzieki :kiss: :)

Suzi co ty za glupoty wypisujesz :)

a co do urody to ostatnio wydaje mi sie ze Dawidowi uszy odstaja. Juz sama nie wiem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka