BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #737187 przez kaikai
Ja sama marchewke dawalam przez tydzien.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #737205 przez agat
Ja z dietą poczekam do października, porobię te morfologie, usg itp i wtedy zacznę.

Oglądam Katarzynę Wu na żywo :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737217 przez creatura
Hej!

Dave, mi też lek. powiedział,że każda nowość przez tydzień, a potem dokładamy następną rzecz. U nas też wczoraj była pierwsza łyżeczka marchewki :) Leoś się krzywił, ale wszamał. Dave, pisałaś, że na razie nie wprowadzasz glutenu, czemu?

Kaikai, Dawidek się naprawdę ekspresowo rozwija :)

Agat, dobrze, że akcje jedzeniowe przechodzą. Ja myślę, że to humorki Adasia, może nie chciało mu się chwilowo ssać, bo, żeby to fajne mleczko poleciało strumieniem to dobrą chwilkę musi pociumkać. A sprawdzanie laktatorem ile jest pokarmu to najgorszy pomysł ever - i to wiem od doradcy laktacyjnego, bo "po pierwsze primo" piersi różnie reagują na laktator, nawet te same piersi o różnych porach, a "po drugie primo" dziecko zawsze wyssie więcej niż maszyna :blink: Fajnie, że się nie poddałaś, niedługo będzie można podać mleko następne jakby co, więc stres coraz mniejszy :blink:

Co do kombinezonów, to ja mam taki z rączkami i nóżkami puchaty rozmiar 6-9 miesięcy, a do wózka czy sanek chcę kupić śpiworek z owczą wełną w środku, taki allegro.pl/womar-antyalergiczny-spiwor-s...-8s-i3466241226.html
lub taki allegro.pl/womar-spiwor-spiworek-antyale...-28-i3520985482.html w kolorze beż 2.

11 lata 8 miesiąc temu #737230 przez kaikai
E tam ekspresowo :) ostatnio jak mi tak plakal dniami i nocami myslalam ze to ząbki ale to chyba skok rozwojowy teraz od 3 dni nie placze tak i ladnie spi ale wlasnie zaczal stawac i wyrywa sie z rąk mi. Teraz jak trzymam go na kolanach i jem paluszki to odwraca sie i wyrywa mi je,albo z kolan mi spada co chwila na lozko i do raczkowania sie rwie :) usiedziec na dupce nie moze. Moja Ewelina taka byla,jeszcze sama siedziec nie umiala a juz raczkowala no i lobuzica byla straszna, cos czuje ze Dawid w siostry slady idzie.
Kurde juz pisac nie moge tak sie rwie na podloge

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737264 przez Azja
my zaliczylismy spacerek ale wieje masakra wiec za dlugo nie pochodzilismy, butów tez nei wypatrzylam bo mlody mial zaslaby sen na chodzenie po sklepach :silly:

kombinezon mam po siostrzencu ale Jasiek sie wiekszy wydaje wiec nie wiem czy nie bede musiala zainwestowac w nowy :silly:

Kaikai Dawidek silny chlopczyk jak juz sie za raczkowanie bierze :)

tez juz bym chciala rozszerzac diete, ale moze jeszcze poczekam ze 2 tyg w koncu Jasiek najmlodszy z kwietniowych dzieci, :)

Agat Adaś niezly "wierci pieta" :)
a to Jasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

lece brac sie za obiad bo Mlody wlasnie odplynal :)

11 lata 8 miesiąc temu #737266 przez Azja
mam pytanie jak dodac 2 zdjecia w jednym poscie??, chyba jestem "ciemna masa "

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737277 przez Dave
creatura - najpierw zaczełam od marchewki, jeszcze ją kilka dni podam i potem dalej. A z glutenem to co dajesz??? Kaszkę?? Dałam raz Młodemu to jakies jazdy robił i stwierdziłam, że najpierw warzywa. Ale to może dlatego że ona była juz z mm.

Kaikai - to ci wiercipiętek :) :)

Azja - piękne fotosiki, jakie wielkie oczyska :woohoo: :woohoo:
A żeby dac dwa i więcej zdjeć, to jak zrobisz posta to wejdź na niego ponownie poprzez edycję i dodajesz zdjęcie jak poprzednio.

A między naszymi maluchami jest 2 dni różnicy :silly: więc dawaj z warzywkami póki świeżynki są :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #737293 przez ilonah
Buziaki dla Dominiczka :kiss:

Nam póki co wystarcza ochraniacz na połowę łóżeczka Emiśka nie szaleje jeszcze jakoś szczególnie po łóżeczku ale zakupiłam kiedyś w IKEI taki na całe łóżeczko wiec jakby co to mam.
Dawidek rzeczywiście super rozwinięty :)

11 lata 8 miesiąc temu #737323 przez kaikai
Azja super smieszek z Jasia, sliczny :)

A to moj urwis
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #737333 przez kaikai
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #737401 przez agat
Ale super te nasze chłopaki :) Dziewczynki też ofkors :)

Wyszłam na spacer to się rozpadalo, na szczęście nie dałam za wygraną i po kilku min przestało padać.

Dave może spróbuj podawać gluten w postaci czystej manny? Ja odrobinke kaszy gotuje na wodzie i daje kilka kropli mojego mleka, ale ty możesz przecież dodać do marchewki.
Dziś zrobię drugie podejście do tej mleczno-pszennej nestle, zobaczymy czy buźka będzie czerwoną, bo po zwykłej kaszce nie ma problemów.

11 lata 8 miesiąc temu #737413 przez anafora21
Dziękujemy zza życzenia!! :)

Dominik wczoraj poszedł spać po 1;/ coś chyba brzuch go bolał, jak nie spał to był strasznie pobudzony, bardzo się cieszył jak tylko do spania to w płacz jak już zasną to stękał w łóżeczku, może dynia mu nie podpasowała.

Dave- ja daje 3-4 dni i potem coś nowego. Na razie Dominik jadł marchew, ziemniaka i dynie. Gluten chce wprowadzać ale odczekam jeszcze kilka dni bo coś policzki ma zaczerwienione.

Kaikai- Niezły ten Twój urwisek. Jakie warzywa już wprowadziłaś?

Azja- też mi się wydaje, że dobrze przynajmniej marchewkę dać puki są świeże:) Konsultowałaś się może z pediatrą?

11 lata 8 miesiąc temu #737426 przez kaikai
Anafora przesyłam buziaczki dla Twojego synka :kiss:

Dawid probował już marchewka,pietruszka,ziemniak,por,cukinia,brokuła,banan, jabłko i dzis był kalafior. Teraz chce dac mu jeszcze szpinak, seler i groszek zielony i potem mięsko.

11 lata 8 miesiąc temu #737556 przez ilonah
No Emiśka już śpiocha zapakowana w śpiworek, a jak tam u Was idzie usypianie maluchów?

11 lata 8 miesiąc temu #737560 przez Dave
Maja zasnęła przed chwilą, Młody oczywiście pod górkę - buja się w bujaku. Ale chyba za chwilę padnie.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka