BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #737804 przez Azja
Anafora dziecko wiecej wypije z cysia niz laktatorem uda sie sciagnac, ja mam duzy biust i tym laktatorem co mialam nie moglam sciagac bo mnie tak bolalo ze szok a przy tym prawie nic do laktatora nie wpadalo, a pozniej kupilam sobie w aptece taki malutki to sie chyba odciagac nazywa i tym mnie nie bolalo i mleczko lecialo ale tez nie za duzo, ja w sumie sciagalam tylko tyle zeby zelazo mlodemu podac

Mlody ma drzemke, chleb sie upiekl, ja popijam kawke i czeka na mnie sterta prasowania :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #737810 przez creatura
Dzień dobry:)

U nas nocka z tych gorszych, z podmienionym dzieckiem ;), więc cieszę się, że się skończyła.

Mam w domu chorego faceta, więc same wiecie jakie to nieciekawe. Sam się diagnazuje na zapalenie oskrzeli, ale po południu idzie do lekarza to się prawdy dowiemy;) i wygania mnie do rodziców, żeby Leonka nie zarazić, a mi się tak nie chce znowu pakować, bo dopiero co wróciłam w piątek:/

A wiecie, że ja jeszcze nigdy nie piekłam chleba. A jak czytam jak wy pieczecie, to aż mnie ochota naszła:) więc przepisik, please :side:

11 lata 8 miesiąc temu #737813 przez agat
Ja mam Avent Naturals i był w miarę ok, ale później miałam możliwosć kupienia elektrycznego Medela Swing i nie ma porównania nawet :) A kilka dni temu zajrzałam do tego z Aventu i chyba się już do niczego nie nadaje :/ Taka gumowa czy tam silikonowa część przy rączce sparciała i niemal kruszy się w rękach :/

A co do wkładek laktacyjnych to mam duże pudło Tommee Tippee i leży sobie i kurzem zachodzi, bo ani razu wkładka nie była mi jeszcze potrzebna. Używałam ich tylko na samym początku ze 2-3 razy, gdy brodawki poranione smarowałam maścią. Samoistnie nic mi z cycolin nie leci.

Byłam z młodym na pobraniu krwi. Ufffff tym razem wszystko sprawnie poszło, inna pielęgniarka była i o problemach sprzed 2 mies nie było mowy. Wbiła iglę i nie zasysała krwi tylko nadstawiła probówkę i skapywało. Adaś nawet się nie skrzywił :) Sikutki też sprawnie z rana pobraliśmy - przykleiłam woreczek, zapięłam pieluszkę i po pół godz gotowe :)

11 lata 8 miesiąc temu #737824 przez creatura
Agat, Leoś też miał tak krew pobieraną z palca, ale płakał. A jak karmisz, to na początku nie leci ci mleczko z drugiej piersi? Ja kiedyś nie założyłam wkładki i po brzuchu mi ciekło :side: używam tych z rossmana, babydream.

11 lata 8 miesiąc temu #737832 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) widzę tu dziś ruch duży jest :blink:
Ja mm laktator ręczny Avent, i jestem bardzo zadowolona, służy mi głównie do odciągania nadmiaru i jak muszę gdzieś wyjść, sprawnie mleczko wychodzi ale to pewnie zaleta moich cycuchów :silly:

Wkładki laktacyjne zamówiłam sobie te z Aventu takie bawełniane 3 pary wielokrotnego użytku,
bo mi czasem jeszcze wycieka :dry:

Creatura znam ten ból, mój mąż ma podobnie, lekkie przeziębienie a on stwierdza,że umierający :woohoo: :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #737835 przez agat
No czasami mi 2-3 kropelki z drugiej piersi skapną, gdy zaczynam karmić. Ale rzadko.

Adaś miał pobierane z wierzchu dłoni. Pielęgniarka nawet wolała, by się rozpłakał, bo szybciej by krew leciała, ale on poker face normalnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #737837 przez Magdalena9t
Tomisław przesyła buziaczka dla ciociuń z forum :kiss:
Lubię uchwycić jego śmieszne minki :lol:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #737841 przez creatura
Ale czaderska minka :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #737844 przez Azja
Creatura przepis na chleb napisze pozniej :)
nie ma nic gorszego niz chory facet w domu B)

Agat super ze obylo sie tym razem bez problemów i ze |Adas byl dzielny :)

ja tez nie uzywam juz wkaldek, ale jak uzywalam to najlepsze byly te rosmanowskie

Madga buziak dla Tomislawa, minka jest superaśna :)

wiecie ze mi sie wydawalo ze dzis wtorek, matko jak ten czase leci przeciez dopiero byla niedziela :S

uciekam bo moj Krolewicz sie przebudzil :)

11 lata 8 miesiąc temu #737894 przez Dave
Tomcio super minka :side: :side:

Normalnie mnie rozwaliłyście z tymi wkładkami. Poważnie :unsure: :unsure: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Ja noszę non stop. Jak karmię to z drugiej mam potop, a między karmieniami mam takie naprężenia piersi i wtedy z nich leci jak z fontanny. Czy dzień. czy no muszę je mieć.

Cóż za cycki mi się trafiły :cheer: :cheer:

Młody coś dziś marudny, nie wiem czy zęby czy co. Ciągle pcha paluchy do buzi i z pasją waryjata gryzie wszystko.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #737902 przez agat
To ja mam jakieś "suche" cycki :P Koleżanka mi opowiadała, ze bez wkładek wyjść z domu nie mogła, bo nawet jak poszła do sklepu i usłyszała płacz obcego dziecka to mleko fontannami leciało. Moje cyce niewzruszone :P

Tomuś słodkie minki strzela :)

11 lata 8 miesiąc temu #737931 przez Dave
najwazniejsze,ze dzieciaki najedzone:-)

11 lata 8 miesiąc temu #737937 przez Magdalena9t
Dave, ja też te wkładki noszę stale, bo czasem coś poleci, raz miałam taką sytuację,że nawet te wkładki mi przeciekły :ohmy: :ohmy: ale ogólnie to dla bezpieczeństwa :blink:

Nie wiem czy już się chwaliłam ale Tomuś od paru dni zaczyna stópki do buźki wkładać, na razie ten największy paluch :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #737942 przez Magdalena9t
A tu sweet focia z mamusią :lol: :silly:
Mój super synek :kiss:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #737978 przez Dave
Madzik- to mnie pocieszylas:-)
gratki dla Tomcia za nowe umiejetnosci.

moj to pokico Mateus Leniwus Pospolitus

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka