BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #837980 przez Azja
witam

dzis mam jakiegos nerwa wiec narazie nie pisze nic, moze przez pogode, bo od rana leje :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #838004 przez kaikai
Cero ja mam ten www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2029& <osCsid>
a chce kupic taki www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2046& <osCsid>
mialam kiedys taki wozek tej firmy i bylam bardzo zadowolona

11 lata 3 miesiąc temu #838128 przez Suzi
kaikai, super ten wozek planujesz, bardzo mi sie podoba, tylko drogi sqbaniec :P zwlaszcza ten kolor Scozia, ślicznotta :side: , kurcze, napalilam sie, a przecież mamy nowy woz nawet nie smigniety raz nawet jeszcze :P ale parasolkę i tak chcialam, a czy ten sie rozklada do lezenia bo sie nie doczytalam?
A nie wspominalaś przypadkiem coś o peg perego? Czy mi sie coś wydawało :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #838173 przez kaikai
Suzi to jest peg perego tylko model pliko switch completo. Rozklada sie a filmik jest na tej stronce pod opisem lub na yt zobacz. Cena duza ale moim zdaniem jest wart tej ceny. Pisalam juz mialam taka spacerowke tylko model oczywiscie starszy bo to 15 lat temu. Prowadzil mi sie super jedna reka nawet jak zablokowalam przednie kola, dlatego zdziwiona bylam ze dziewczyny pisza ze zle sie prowadzi z 2 raczkami.

11 lata 3 miesiąc temu #838250 przez Azja
chyba brak mi słonca, nic mi sie nie chce, lało u nas cały dzien, nie mogłam wyjsc z Mlodym na dwór eh

Agat faktycznie nie fajnie jak z osmiu gwiazdek Ci napisał, mi za pierwszym razem odpisał co i jak a jak napisałam do niego drugi raz to juz mi nie odpisał, moze nie zalezy im na klientach ;)
zobacz sobie jeszcze na foteliki24.pl to jest sklep z Warszawy, co prawda jak ostatnio do nich pisałam to narazie osobiscie nie mozna przyjechac, bo maja jakis remont i tylko wysyłka wchodzi w gre ale moze cos Ci doradza

ja na poczatku jak rozgladałam sie za fotelikiem to w zalozeniu bylo nie wydac wiecej niz 500 zł, ale po głebszej lekturze, moje priorytety sie zmieniły, pomyslałam ze skoro stac nas na samochód i nieraz sie na inne głupoty wydaje kase, a fotelik ma byc na kilka lat,to jak moge oszczedzac na bezpieczenstwie Jaska, juz nawet sie chyba zdecydowałam na model, tylko ten Wrocław tak daleko, a w Wawie nie mozna osobiscie podjechac ah cały czas pod górke, ostatnio mało jezdzimy wiec jeszcze poczekam chwilke moze cos sie wyklaruje ;)

dzis z Jaskiem sie ganiałam po mieszkaniu, wyskakiwałam zza sciany i krzyczałam mam Cie albo złapie Cie, wiecie jak sie smiał jak stary, piszczał i prawie sie zachodzil ze smiechu, najpierw uciekał a za chwile znowu przychodzil zebym wyskakiwała, ale sie usmialismy, az M z drugiego pokoju wychodzil sprawdzal co my robimy :P

Moj M dalej "chory"poza leżeniem w łóżku nawet nie narzeka wiec da sie wytrzymac, ale nie ma nic gorszego niz chory chłop w domu :S

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #838262 przez agat
Azja u nas ganianie się po domu to najlepsza zabawa od kilku dni :) Albo ja ganiam Adasia i on ucieka do drugiego pokoju ze śmiechem, a jak go dopadam to łaskoczę aż piszczy :P Albo wychylam się zza rogu i robię 'a kuku' aż on zaczyna mnie gonić :) Kolana już mnie bolą :P

Przypomniałam sobie, że BeSafe, który teraz mam na oku jest w moim mega profesjonalnym sklepie w moim mieście. Tylko mają chyba wersję bez isofixa, ale to przynajmniej Adaśka bym mogła przymierzyć i ewentualnie w necie zamówić. Mnie szlag trafia, ze na fotelik trzeba tyle kasy wydać. Już nie chodzi o to, że nie mamy, tylko o to, że to tyle kosztuje :/ No ale również wyszłam z założenia, że najwyżej wezmę sobie słabszy telefon przy przedłużaniu umowy, nie kupię sobie kiecki i tę kasę dołożę do fotelika. Wg naszych planów prokreacyjnych kolejne dziecko powinno się pojawić jak Adaś będzie miał jakieś 3,5 roku, więc akurat, gdy wyrósłby z tego fotelika to młodszy członek rodziny by go przejął :) Takie mamy plany :P Ciekawe, co życie na to :P

A tak w ogóle to dziś trojaczki nasze kwietniowe roczek kończą :)

11 lata 3 miesiąc temu #838269 przez Azja
no niestety ceny fotelików sa powalające :cheer:

dzis byłam w ciucholandzie kupiłam sobie spódnice, wracam do domu uradowana, zakładam a ona na mnie nie wchodzi, mysle no łądnie jak to mozliwe przeciez to moj rozmiar, wnerwiłąm sie i rzuciałam ja do prania, wieczorem biore ja jeszcze raz, patrze i patrze mysle co jest do cholery przeciez taka duza a na tyłek mi nie chce wejsc, a ja guzika doadtkowego nie rozpiełam hihi taka jestem madra :P

11 lata 3 miesiąc temu #838301 przez Dave
helol.
dobranoc,a w zasadzie to i dzien dobry moge juz zaodac:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #838302 przez Suzi
No Dave, ty ostatnio obezwładniasz czlowieka tym słowotokiem, normalnie, godzinę sobie trzeba zarezerwowac,mzeby przebrnąć przez Twoje posty :P :silly: :silly: :cheer:

Dziś nam Miki wydłuzyl wieczor do póóóóźna, bo zasnął 23.50 :cheer: , wprawdzie po raz pierwszy zasnął o 21.30 ale po pół godzinie uznał, ze to falstart :P , ciekawe jaka noc przed nami :unsure:
No i apetyt dziś siadł totalnie. Na noc w trzech ratach wmusiłam w niego 100ml :(
Zupka - na dwie raty
Kaszka na kolacje- zjedzone 2/3 :cheer:

Idą gorne dwójki, pewnie to są winowajcy :(

Azja, no teżbym się zestresowała gdybym raptem w oczywisty rozmiar nie weszla :silly:
Z tym gamianiem to my jeszcze w poooooolu :S poki co jaramy się próbami czworakowania i próbami stawania przy meblach :silly:

A fotelik, no cóż, jest to kwestia bezpieczeństwa dziecka, więc wiele sobie mozna odmówić, byle potem nie żałować...

DobraNoc :side:

11 lata 3 miesiąc temu #838371 przez pauluska
Hej widzę że temat fotelików my mamy Maxi Cosi Milofix sprawdza się dobrze Iga lubi w nim podróżować :)

11 lata 3 miesiąc temu #838456 przez agat
Oooo w końcu ktoś ma Milofix. Mówisz, że dobrze się sprawuje? Mnie trochę odstrasza to, że tyłem można przewozić dziecko tylko do 13kg. No ale nadal jest na naszej liście.

Adaś dziś nie może sobie miejsca znaleźć, sam już nie wie co ma zbroić. A mnie na dodatek boli ząb, więc nieciekawie. Cwaniak już potrafi zrobić 2-3 kroczki samodzielnie przemieszczając się między pufą i kanapą :)

11 lata 3 miesiąc temu #838594 przez kaikai
Suzi ktory Ty masz fotelik? bo skleroza :)
jezdził juz Mikus w nim?

11 lata 3 miesiąc temu #838645 przez pauluska
Hmm no niby tak ale ja 2 letniej Igi raczej bym nie przewoziła tyłem do kierunku jazdy (nie mam jakiegoś ciśnienia co do kierunku jazdy), a myślę że do półtora roku spokojnie tyłem pojeździ. Wybraliśmy Milofix bo zmienialiśmy fotelik jak Iga miała hmm 8 msc no to w tym wieku bym dziecka nie wsadziła przodem dla nas spoko więc polecam :)

11 lata 3 miesiąc temu #838674 przez Suzi
kaikai, my kupiliśmy Romera Dualfixa, ale jeszcze Mikus w nim nie jezdził, bo narazie nie było okazji :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #838688 przez Azja
witam

u nas nocki ostatnio super Mlody spi od ok. 19 do ok. 7 z jedna pobudka na mleczko kolo 4-5, w dzien mamy 2 drzemki kolo godzinne wiec super poki co nam sie to uregulowało :)

Agat Jasiek tez probuje chodzi pomiedzy 2 rzeczami, puszcza sie i kilka kroczków robi, ale to jeszcze bardziej przez przypadek, jakby sie na chwile zapominał :silly:

co do fotelików tyłem, jezeli kupimy taki to chciałabym zeby Jasiek jezdzil w nim jak najdłuzej przynjamniej do 3 roku :) najbardziej mnie dziwi jak ludzie mowia ze jak jezdzie tyłem to nic nie widzi, a co widzi jak jedzie przodem: siedzenie i głowe kierowcy lub pasazera ??

M juz wydobrzał uff B) , nawet obiadek dzis gotuje, :lol: a my z Jaskiem bylismy w tym czasie na spacerku, teraz mamy druga drzemke, a ja spadam ogarnac mieszkanko, poki chwila wolnego ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka