BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #837564 przez Azja
witam

czytam codziennie ale nie mam weny na pisanie :silly:

Adaśko i Leoś super słodziaczki do schrupania :)

u nas też nie ma tradycji zamawiania mszy na roczek, msze najczesciej zamawia sie za zmarłych, ale część ludzi zamawia na jakies szczegolne okazje rocznice itp, my nie bedziemy zamawiac, tym bardzije ze ja na księzy ostatnimi czasy jestm anty nastawiona, modle sie w domu, ale do kościoła jakos ostatnio mi nie po drodze, moze to sie zmieni z czasem, kiedys mieszkałam blisko koscioła, fajny był mały kosciółek i fajni księza a w tej parafii w ktorej teraz mieszkam jest nie bardzo ;)

Agat ja tylko pisze z kompa i pisze tylko wtedy jak Jasiek spi bo inaczej mi Mlody nie daje, on najchetniej by poklikał w klawisze :P

Mojego M jakies choróbstwo chce dorwac, a wieceie co to oznacza jak facet chory B) poki co jeszcze bardzo nie marudzi i mam nadzieje ze tak zostanie i choroba odpusci, zeby tylko Dżona nie zaraził :S

dzis Jasiek zaczał mowic tata, tak ładnie i M jest cały w skowronkach, jak tesciowa przyszła to pierwsze co sie pochwalil to ze Jasiek tata mowi hihi a na mnie ostatnio wola mam mam

Jasiek tez sie złosci jak go zabieram od jakiejs rzeczy która nie powinien sie bawic, ostatnio jest to u nas piekarnik przy którym mogłby stac i stac, wtedy płacze i napina sie jak struna, ale szybko go czyms zabawiam i zaraz mu przechodzi ;) testuja nas na maxa dzieciaczki :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #837566 przez agat
Byłam dziś na fitnessie w innym klubie i rewelacja :) Przeczochrali nas tam konkretnie :P No ale super, nie ma porównania z tym, na który chodziłyśmy w styczniu.
Jak wróciłam to Adamson zasypiał, lubię to :)

11 lata 3 miesiąc temu #837581 przez Suzi
A Mikuś wstał z drzemki o 19.45 :cheer: w związku z tym nadal urzeduje i pewnie nie predko zarządzi capstrzyk :P

11 lata 3 miesiąc temu #837589 przez Azja
Suzi wstał z drzemki o 19.45 :cheer: wow Jasiek wtedy juz od godziny spał :P

11 lata 3 miesiąc temu #837625 przez Suzi
Azja, dokładnie tak -o 19.45 :P domyślalm sie że Jasinek juz zapewne od dluższego czasu zeglował po sennego przestworze oceanu ;)
No ale od 23 :ohmy: Mikuś dolączył do grona żeglarzy :silly:
Uffffffffff, teraz chwila relaxu

11 lata 3 miesiąc temu #837653 przez Dave
dzien dobry:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #837660 przez ilonah
Dzień dobry
U mnie pada od rana a w sumie od nocy jeszcze. Mężuś w poniedziałek z samego rana ruszył do Lidla i zakupił Emi bodzaki, leginsy, rajstopki i skarpetki :) wszystko fajne ale mówił, że ledwo przebił się przez tłum babeczek :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #837728 przez kaikai
Hej

Suzi my mamy wozek Navington.

Dawid tez juz pokazuje krzykiem co chce.

Wczoraj obudzil sie o 21 wyspany, zasnal o 23 a potem cala noc sie budzil, wiercil, plakal i o 5 juz wyspany byl, po czym zdrzemnal sie laskawie o 7 na godzinke.
Glowa mi peka, nie mam sily na nic :(

Ja pisze zawsze z telefonu. Z laptopa nie mam czasu a jak juz wlacze to Dawid szaleje po klawiaturze, wiec nie da rady.

Ten wozek co Suzi chciala Teutonia chyba? Jest super tez go chcialam :) ale tezaz juz sama nie wiec co chce, przydalyby mi sie trzy wozki, ale to chyba przesada :D
nr.1 ten co mam, jest ok
nr.2 terenowy, na spacery po lesie bo mieszkam przy lesie
nr.3 lekka spacerowka, mieszkam w miescie i jezdze komunikacja miejska, chodze do malych sklepowtaka spaceroweczka wszedzie sie zmiesci.

11 lata 3 miesiąc temu #837789 przez Suzi
hej :)
U nas nocka ok, tankowanie 5.30 i spanko do 9 :woohoo: , nomale zasnął o .23 :P

kaikai,,z tymi wozkami jest dokladnie tak jak mowisz, mnie tez ze 3 by sie przydaly :silly:

No, nie moge pisać bo wyjec zalaczyl syrenę,dostaje szału jak mnie widzi z tabletem, musze z nim byc stale w kontakcie, co najmniej wzrokowym :S

11 lata 3 miesiąc temu #837797 przez creatura
Kaikai, którego Navingtona masz? bo właśnie doczytałam, że ten klasyczny Caravel też ma skrętne przednie koła, czyli coś czego szukam. :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #837815 przez agat
Heloł. Ale mgła na dworze. Młody śpi, choc na pewno lada moment się obudzi.
Wiecie co, napisałam do tego kolesia z osiemngwiazdek zapytanie na temat fotelika Maxi Cosi Milofix i mi tak odpowiedział, że aż mnie zamurowało :/ Po prostu chamsko. Dziękuję bardzo za jego fachowość skoro jest takim bucem :/
Chyba ten Milofix musi odpaść, bo przewożenie w nim tyłem jest tylko do 13kg, później już trzeba przodem. Może więc wezmę Mobiego? Kurka no, już mam dość fotelikowych dylematów. Boję się jeżdżenia tyłem aż do 4 roku życia, tzn boję się, że mi młody nie wytrzyma tyle czasu w tej pozycji no. A na dualfix kasy mi brak :/

11 lata 3 miesiąc temu #837820 przez creatura
Agat, ale po Tobie pojechał???? czy po foteliku???? Masakra :cheer: Też myślę, że fotelik montowany tylko tyłem to zły pomysł dla starszego dziecka. :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #837828 przez agat
Gdyby pojechał po foteliku to pal go licho, bo to w sumie jego praca. Ale napisał to w ten sposób, że wyszłam na tłumoka, który ośmiela się patrzeć na inny fotelik niż te z najwyższej półki (cenowej). Niech spada na bambus znawca jeden...
Szukam teraz jakiegoś fajnego sklepu w Wawie, gdzie moglibyśmy pojechać z młodym w ferie i poprzymierzać jego do fotelików i foteliki do samochodu.

Creo wy już wybraliście fotelik?

11 lata 3 miesiąc temu #837877 przez Suzi
Agat :cheer: o rany! To strrasznie niemilo :( a swoją drogą to ciekawa jestem co buc Ci napisał :P
A dlaczego tylko do 13 kg mozna tyłem? Kurcze, coś przeoczylam czy skleroza bo nie mogę sobie przypomnieć :P

Fakt, ze sprawa wybrania fotelika to korowody nie z tej ziemi :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #837893 przez agat
Ten Milofix można tylko do 13kg, nie wiem dlaczego, pewnie coś tam w konstrukcji jest.
Podwyższyłam sobie próg cenowy i BeSafe Izi Combi mi teraz pasuje (tzn cena nadal nie), bo mozna go tyłem na isofixie albo przodem pasami. To by było super rozwiązanie, bo mammy też drugi malutki samochód przedpotopowy i tam o isofixie nie słyszeli, a do tego w samochodzie rodziców też isofixa brak a może przez najbliższe 3 lata zaszłaby konieczność, by podróżować też ich samochodem. No zpobaczymy, mąż jeszcze nie widział, ciekawe co sądzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka