BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #835407 przez Dave
dzien dobry

my juz od 6 buszujemy.

dzis nocka fajna, chociaz po zasnieciu chyba z milion razy sie Mateo wiercił i musialam do niego latac. ale ogólnie to pierwsza popobudka na jedzonko po 2. o 6 wiercenie i myślałam, że jak mu dam butle to zyskam jeszcze godzinkę. Ale butla wypita i oczyska jak 5 zeta więc nici z mojego planu.

Z rana jajeczniczka zjedzona a teraz zabawy.

Ilonka - ja niestety nie pomogę, w życiu takiego schabu nie robiłam :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #835410 przez agat
Wróciliśmy do domu po 23 i Adaśko ładnie spał, obudził się dopiero o 6.30 :D Wypił mleczko, myślałam, że jeszcze zaśnie, ale niestety miał inne plany :/ I teraz nie wiem czy wolę spać ciurkiem, ale do 6.30 niż z pobudką lub dwoma, ale godzinę dłuzej :P

Dziś po południu mamy gości, dawno niewidziany kolega meża z żoną i dziećmi ma wpaść, o czym oczywiście dowiedziałam się wczoraj wieczorem (choć wizyta umówiona od tygodnia). A do tego mąż jeszcze ma jakieś zajęcia przed południem. Wrrr nie wiem jak się ogarnę.

11 lata 3 miesiąc temu #835414 przez Dave
Mateo udał się właśnie na pierwszą drzemkę. Ostatnio z systemu jednej drzemki, przestawił się na dwie. Wstaje wcześniej, ale mi to akuratnie przeszkadza.

Agat - no to pięknie, te naszwe chłopy to myślą że się wszystko samo robi i o ważnych informacjach jakoś nie potrafią nam powiedzieć na czas. Ale spokojnie dasz radę Kochana.

Pogoda fajna, słonko świeci i nie ma tego pkropnego wiatrzyska, więc po obiadku na pewno jakiś spacerek się szykuje. Może Młodziak tam zaliczy drugą drzemkę.

Lecę, bo Maja przyrosła do kompa i bajek. Muszę jej jakieś atrakcje zaserwować.

11 lata 3 miesiąc temu #835480 przez Suzi
Hej :)
U nas tez od 8 trwa dzień :silly:
Agat, ja bym wolala z przerwą ale godzinę dłużej :blink:

Juz bylam na targu, nakupilam żarelka na tydzień :side: , uwielbiam na targu kupowac warzywa i owoce, ale i wsiowe jajka, tudziez wiejski chlebek :blink: mniam a i jest pewna pani ktora ma TAKA kapuste kiszoną i ogorki, ze do żadnego straganu nie ma takiej kolejki jak do niej :cheer: , ale jest czaderska ( ta kapustka :blink: ) więc warto odstać swoje
Mikuś w soboty i w niedziele wstaje juz z reguly wczesniej, smieję sie ze nie chce tracić czasu na spanie skoro w domu jest Tatuś :lol: , no i tatus ma przegwizdane, bo się nie wysypia a potem Misio mu z rąk nie schodzi :woohoo:

Dobra trza sie brać za jakąś robote, poki błogi czas drzemki trwa :silly:
Potem spacerek, bo pogoda ładna, ciepło calkiem, a dzis na targu widzialam gostka (i to nie byl jakis odjechany nastolatek!)! ktory do tego stopnia poczuł wiosnę, ze sie na zakupy w T-shircie wybrał :cheer: :cheer: :cheer: , i paradował wsrod topniejącego sniegu i ludzi ubranych w kurty i czapy w tym swoim T-shircie a obok żona ubrana jak pan Bog przykazał :cheer: , no po prostu waryjat :silly: bylo wowczas +6 stopni ZALEDWIE :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #835595 przez ilonah
A my dziś na spacerku nie byliśmy bo u nas cały czas coś z nieba kapało i raczej nieprzyjemnie było :( Skoczyliśmy tylko do sklepu na zakupy i do dzieciowego sklepu pooglądać spacerówki bo nie chce nam się naszego wózka za każdym razem składać i rozkładać jak na zakupy jedziemy z Emilką a spacerówka-parasolka byłaby wtedy idealna. Ale jeszcze nie jesteśmy na nic zdecydowani, wiemy tylko tyle, że chcemy wózek z pełną rączką.
Kończe bo mi Emi tableta wyrywa.

11 lata 3 miesiąc temu #835655 przez Azja
u nas dzis była piękna pogoda, słoneczko grzało az miło, no oczywiscie nie az tak zeby w krótkim rekawie chodzic :P jak to u Suzi na targowisku :) zaliczylismy spacerek do parku, nakarmilismy wiewiórki, ale chlapa taka ze sie tam za bardzo chodzic nie dało wiec szybko ucieklismy na spacerek po chodniku, bo M stwierdzil ze zaraz mu buty przemiękna :P

przestawiam powoli Jaska na troche pozniejsze spanie tzn. od 19, szykuje sie na wiosne jak bedziemy wiecej spacerowac i nie bardzo by było jakby trzeba bylo uciekac do domu przed 18 zeby Mlodego klasc spac :)

nie wiem co z tymi zebami u nas Jasiek slini sie jak wściekły, gryzie wszystko co sie da, a zebów nie widac, az mi go szkoda tak sie dzis złoscil i tarl drugo strona smoczka o dziąsła :S

Ilonka ja znajdziesz fajna spacerówke z jedna rączka to daj znac, bo my tez powoli szukamy, co prawda nasza sie sprawdza, ale blizej wiosny bedziemy sie przestawaic na cos mniejszego, szczególnie w kwestii wyjazdów, obecna zajmuje pół bagaznika :silly:

lece ogarnac mieszkanko i relaksik :)

11 lata 3 miesiąc temu #835671 przez Dave
U nas dziś prawdziwa wiosna, słońce, ciepło, śpiew ptaków i bzykanie pszczółek :)

Połaziłam z młodymi, aż mnie nogi bolą i barki też... bo Majos już był padnięty i musiałam ją nieść spory kawałek, pchając oczywiście śpiącego Mateona.

Ja też muszę pomyśleć nad spacerówką. Dla Majki mam Inglesine jakąś tam i jest fajna. Trzeba się rozeznać na rynku :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #835681 przez kaikai
Dziewczyny a spacerowka z jedna raczka jest lepsza ?

11 lata 3 miesiąc temu #835683 przez Azja
Kaikai ja chce spacerowke z jedna raczka bo mi sie wygodniej prowadzi, taka typowa parasolka zajmuje pewnie mniej miejsca,ale ja nienawidze ich prowadzic ;)

11 lata 3 miesiąc temu #835719 przez Dave
Też uważam, żę te z tymi "rogami" to się dziwnie prowadzi. Ja jednak przystaję przy jednej rączce.

Kurka, coś mi się formu zawiesza

11 lata 3 miesiąc temu #835735 przez agat
Spacerówkę z jedną rączką łatwiej prowadzić jedną ręką np wszamując batonika na spacerze :P
Ja jestem z naszej wózkowej spacerówy zadowolona, ale możliwe, że kupimy jakąs tanią parasolkę, by mieć na wakacyjne wyjazdy czy szybkie zakupy na mieście.

Ufff przeżyłam dzisiejszy dzień, ogarnęłam chałupę i przygotowałam przystawki. Mąż cichutko jak trusia wstał rano i bez szemrania na zakupy pojechał :P Byli znajomi z trójką dzieci w wieku półtora, trzy i pięciu lat. Masaaaaakra :P Adaś siedział cicho u mnie na kolanach, przerażała go trochę ta szarancza, ożywił się dopiero jak pojechali :P

Złe wieści są takie, że kot spitolił mi telefon z szafki w kuchni i pękł wyświetlacz i ekran dotykowy nie działa :/ Jutro muszę mój stary od rodziców wziąć. Za miesiąc kończy mi się umowa, więc sobie coś nowego wezmę. Wymieniała może któraś z was niedawno telefon? Możecie coś polecić?

Dobre wieści są takie, że Adasiowi schodzi powoli uczulenie :) Krostek jest mniej niż jeszcze 2 dni temu. No i teraz rozmkninka o co chodzi - pije mleko HA, kaszkę rano robię ryżową bez mm (tego HA trochę daję), nie dostaje nic kukurydzianego, no i kąpię go w jakimś innym preparacie (Emulinka ze Skarbu Matki). Proszek zmieniłam na dziecięcy, ale jeszcze nie chodził w ciuchach w nim wypranych. No i nadal nie wiem co było powodem uczulenia :P Chyba jeszcze jedno opakowanie HA kupię, a potem spróbuję wrócić do starego mleka pozostawiając resztę niezmienioną. Zobaczymy.

Na koniec wywodu mam dla was zaciesz :P

i gotowość do chodzenia :)

11 lata 3 miesiąc temu #835739 przez Dave
agat-sama slodycz:-)

kurka ciekawe co to za paskuda byla.

kurka tel mi sie wiesza. tez czeka mníe zakup. maz juz mi jakas niezniszczalna maszynke znalazl. jutro Ci napisze model. a i sam ma taki telefon i fakt nie do zajechania.

dobranoc dziewczynki:-)

11 lata 3 miesiąc temu #835741 przez agat
Oki, to czekam na info w sprawie telefonu :)

Ja dopijam winko i też się kładę :)

11 lata 3 miesiąc temu #835760 przez Dave
dzien dobry

za nami nocka wzgledna,ale za krotka. jakos spac nie moglam a o 6 pobudka

11 lata 3 miesiąc temu #835775 przez Dave
Mateo juŻ od pół godziny śpiocha. Kurka pobutki o 6 są średnie, ale przy najmniej jakoś ten dzięń jest lepiej poustawiany. Młdy ma dwie drzemki i przy najmniej wieczorem jest trochę lepiej - mniejsze prawdopodobieństwo że się wybudzi.

Maja też dziś od 6 buszuje. Ranne ptaszki się z tych moich dzieci zrobiły. Czyżby czuły że wiosna idzie i szkoda marnować dzień na spanie?? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka