- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas ślinienia na zęby nie było nigdy

Od jutra pracuję już godzinę dłużej- koniec karmienia piersią = koniec udogodnień

Zmykam spać, dobranoc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Azja fajne fotki roczkowe, prosimy o więcej

Co do wymuszania to u nas to samo - jak cos nie po myśli Adasia to ryk, prężenie się i leżenie na podłodze :/ Ewentualnie z łapami do mnie startuje :/ Dziś byliśmy w kościele, niestety nie w naszym, bo była komunia. U nas na zewnątrz kościoła włączają głośnik i można we mszy uczestniczyć puszczając dziecko samopas (duży trawnik). A dziś Adaś w kościele posiedział w wózku całe 10 min, na rękach z 5 min, później chciał chodzić, ale nie sam tylko za rączkę, co w tłumie ludzi było niemożliwe. Wyszłam z nim na dwór to 15 razy wchodził i schodził ze schodów :/ Oczywiście na dworze nic nie słychać, więc z mszy prawie nic nie skorzystałam :/ Ajjjjj wiercipięta.
Jutro w Lidlu pampersy w promocji i ubranka letnie dla maluchów, chyba warto pójść.
www.lidl.pl/cps/rde/SID-80517DCD-40C9F8C...sl/oferta.htm?id=277
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

Agat Jasiek tez uwielbia schody, ja troche mniej

dziekuje za komplementy dla jasia i dla mojego tortu, ma jeszcze troche niedoróbek, ale niedługo bede robiła dla siostrzenca to bede miała okazje pociwczyc, a przede wszystkim odpowiednio wczesniej sie zabrac za niego

tu ulubiona pozycja Jaska z paluszkiem i wbrew pozorom nie pokazuje ze ma roczek, tylko tak sobie chodzi z paluszkiem i wszystko wskazuje
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a to moj pomocnik przy pieczeniu biszkoptu, siedział w pojemniku na tort
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
sen o Ignasiu zakończył się dzisiaj w nocy przyszła ukrauiem bez objawowo @ ....
Jasiek bombowy i torcik śliczny.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak nam się uda w tym miesiącu ominąć bociana to tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby zajść w ciążę około grudnia-stycznia. Wtedy mogłabym sobie przepracować rok szkolny

- linda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale śliczny z Jasia chłopczyk ,taki "dorosły" się wydaje torcik super!!
Ja niestety fotek urodzinowych nie mam Wam jak pokazać,bo zagubił sie gdzieś kabel z aparatu
Wózek w dalszym ciągu jest złem koniecznym-tylko chrupki czasem ratują sytuację czyli na czas ich konsumpcji Tosia jest wstanie posiedzieć w wózku..Na topie wciąż dreptanie z pomocą mamy ręki,a jak ktoś goni i uciekamy to już wogóle super,piskom i śmiechom nie ma końca Spacerki to oczywiście zwiedzanie świata,zbieractwo kamyczków,kwaituszków,trawek no i degustacja ma się rozumieć
Schody też podobnie jak u Was są cool mogłaby wchodzić i schodzić na okrągło,no a jak nie ma schodów akurat to i krawężnik i próg się nada;)
Złościć też się potrafi jak coś nie po jej myśli-taki etap chyba- krzyk i krokodyle łzy w ramach protestu.
Od kilku dni Tośka nauczyła się mówić bam i wciąż coś zrzuca,powtarza bam a później rozkłada rączki,pokazując że nie ma-słodko to wygląda
Monia-następnym razem na pewno się uda- tyle zaciśniętych kciukasów musi pomóc:)
aaa muszę się pochwalić zamówiłam Emelki-Creo dzięki!!-nie mogę się doczekać kiedy dojdą.Udało nam sie przymierzyć stacjonarnie,ale nie mieli dużego wyboru i braki w rozmiarówce.
lolokids.pl/home/211-emel.html
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
my juz dzis zaliczylismy jeden spacerek, połączony z zakupami w Lidlu

Monia szkoda ze sie nie udało w tym miesiacu, może w nastepnym bedzie Ignaś

Agat czekamy niecierpliwie do środy, moze u Was sie udało

buziaczki dla Emilki, dzis kończy 13 miesięcy

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

na razie quickie, bo muszę wykorzystać sen Leoncjusza na bycie gospodynią domową, ale poczytajta to - jeden z najbardziej zagorzałych zwolenników szczepionek na świecie stwierdza fakt: obecna szczepionka na odrę NIE DZIAŁA. Czy ktoś jeszcze się waha czy szczepić MMR????
business.financialpost.com/2014/05/01/la...t-measles-outbreaks/
- linda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tosia jest śliczniutka i przesłodka

Ja nie chcę zapeszać, ale jak na razie wózek Adasia w dupcię nie parzy. Skręcony jest i trzeba jechać cały czas, ale usiedzi

Byłam w Lidlu, pampersów oczywiście brak, ubranek też połowy nie było, chyba nawet nie dowieźli wszystkiego z gazetki. Wzięłam młodemu komplet t-shirt+spodenki+chustka.
Musiałam dziś podac Adasiowi zupkę ze słoiczka bo moja ugotowana i zawekowana 2 dni temu zupka się zepsuła (nie wiem czemu, stała w lodówce i słoik "pyknął" przy otwieraniu). No i biedak miał odruch wymiotny przy tej słoikowej

Creo ciekawy ten artykuł. Ja jeszcze nie zapisałam małego na ten bilans po roczku, na którym szczepią MMR. Nie spieszy mi się wcale

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my po południu pojechalismy do kolezanki rodziców na wieś, Jasiek zobaczył na zywo kozy, baranki, króliki, kurki i gesi itp, mało mu oczy z orbit nie wyszły :)a taki zmeczony wrocił ze szybka kąpiel, kaszka i spanko

a ja lece ogarniac papiery, musze posegregowac sobie w teczki, bo ostatnio to zaniedbałam i wszystko lata luzem, jak ostatnio czegos szukałam to nie mogłam znalesc

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Tosia- prześliczna

Monia za miesiąc będzie Ignaś

Teraz trzymamy kciuki za Agat

U nas jazda wózkiem nawet spoko, ale za to jak tylko podjeżdzamy pod nasz domek to musi sobie Emilka podreptać po podwórku. Dziś nawet siała z babcią i dziadkiem jakieś warzywa na działce i była zachwycona. Ja coś zmarzłam na popołudniowym spacerze i nie mogę się rozgrzać, lecę zaraz pod prysznic bo Emisia już padła i śpi.
- linda
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Włoski ostatnio troszkę urosły

Agat ja zupki zawsze zamrażam sobie po ugotowaniu,a te słoiczkowe,zwłaszcza te z kawałkami też Tosi nie podchodzą i też sie nie dziwię-ostatnio awaryjnie dawałam zupkę z rybką,która miała zapach jak paprykarz szczeciński:/
a co do MMR-jestem pełna obaw-będę odwlekać ile się da,to na pewno.
a co sądzicie o pneumokokach,szczepiłyście??
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wróciłam z fitnessu, jakaś taka dzis bez formy i bez sił byłam, aż mi się w głowie w pewnym momencie zakręciło. Dlatego jem teraz lody czekoladowe, one na pewno pomogą