BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 2 dni temu #878809 przez Suzi
Nie robi NIKT cyk :silly:
Jeszcze ja!

monia wspolczuję Kochana, trzymaj się :kiss:

Dawidku trzynastomiesięczny, 13 x :kiss: leci do Ciebie :side:

Dziś dzień ogarniania jestestwa po powrocie, jakieś zakupy, gotowania, prania etc.
Mialam dzis farta bo jak weszlam do Lidla to wlaśnie wjechaly 2palety pamperow i tym sposobem obkupilam Misia po uszy :lol: i na dodatek jeszcze kupilam mu komplecik Tshirt, spodenki i bandanka (koszulka biala a spodenki i chusteczka zielone ) i taki fajny ręczniczek -poncho na plażę lub na basen, z kapturkiem (ostatnia sztuka :silly: ) więc łowy lidlowe uważam za udane :woohoo:
Mikuś z radością odkrywa na nowo wszystkie zakazane miejsca w domu i OCZYWIŚCIE. zawisa na nich olewając swoje zabawki :P , jeszcze dolozył dzis nowe miejsce "zakazane"- wyjął kratkę od wlotu powietrza do kominka...... :cheer: mozecie sobie wyonrazić jakie mial lapy i ubranko...... :ohmy: :P
Ogolnie mogę rzec ze dzień w domu upływa nam na zabawie w policjanta i zlodzieja, Mikuś zniesmaczony tym ze robie (PRÓBUJĘ ) cos zrobić w domu zamiast sie z nim bawić, rzuca się w miejsca zakazane i tym skutecznie przyciąga moją uwagę i osobę do siebie :silly: ja go lapię, odnoszę w odlegle miejsce, daje zabawkę i znowu probuję podjąć przerwaną cYnność, na co on jak bumerang wraca w miejsce zbrodni i zabawa zaczyna sie od nowa..... :silly:
Na spacerze poki jedzie w wozku robi wszystko co w jego mocy zeby zgubić buty....dzis mu sie nawet udalo z jednym, wracalismy sie spory kawalek po zaginione obuwie, a wykorzystal moment nieuwagi bo szlam i rozmawialam z kolezanką....buty na rzepy nie mają w przypadku Mikusia sensu a tylko takie ma....ale mialam w wozku jeszcze jedne, ale takie niby-butki, bardziej atrapy butów dla niechodzących dzieci, wiec chociaz takie mu zalozylam bo sa wiązane i na rzep, więc żeby mu nie zmarzły stópki, to mial takie, wiec na placu zabaw chyba czuł kazdy kamyk pod stopa, ale mu to nie przeszkadzalo :silly:

Agat, z tymi mezowskimi fochami to na prawdę wq......rzajaca sprawa. Moj np dzis strzelil focha ze go ogralam w scrabble :cheer: wyobrazacie sobie?????
Normalnie juz sie boję wygrywac, bo zawsze mniej lub bardziej otwarcie ma za zle.....normalnie jak dziecko, stare to a gluuuupie!!! Faceci to rzeczywiscie podgatunek. Jak wygra humorek ma doskonaly, choć czasem jeszcze śmie narzekac ze za malo wygrał, jak przegra, to lepiej sie nie odzywać..... B) jak go ogralam kiedyś o 170 pkt to malo nie wyszedł z siebie i sfochany poszedł spać.......nie wiem co mu sie stalo, bo kiedys scrabble to BYLA nasza ulubiona rozrywka, a teraz to strach sie bac :silly: :P :P :cheer:

Mikuś cos ostatnio sobie umyślił, ze lozeczko jest be i niemal kazdej nocy ląduje w naszym lozku..... :huh:
Ciekawe jak bedzie dzisiaj

No to cykam.....
Dobranoc :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #878847 przez kaikai
Dziewczyny u mnie w nocy byla masakra!
Wczoraj Dawid mial goraczke ale taka srednia, polozylam go do mnie na noc zeby czuwac jakby goraczka byla wieksza. O 2 obudzilam sie a Dawid goracy jak piecyk temp. 39 i 9 az jak to pisze to rece mi sie trzesa. Piotrek gdzie jest najbliszy dyzur, ale pomyslalam ze chyba po pogotowie zadzwonimy. Dalam jeszcze malemu czopka nurofen i robilam chlodne oklady. Myslalam ze umre ze strachu, co 10 minut sprawdzalam goraczke i na szczescie zaczela spadac. Juz nie dzwonilismy na pogotowie.
Teraz Dawid ma taki lekki stan podgoraczkowy i marudzi. Z rozpedu nad ranem dalam mu drugiego czopka po 4 godzinach od pierwszego, a teraz przeczytalam ze to daje sie co 6-8 godzin, jak myslicie chyba nic sie nie stanie?
I jak myslicie zapisac go teraz do lekarza czy czekac? Bo on.zadnych objawow choroby nie ma tylko ta goraczka, moze to od zabkow i niepotrzebnie bede dziecko meczyla czekaniem w przychodni.

11 lata 1 dzień temu #878861 przez Suzi
kaikai, jak sie bardzo niepokoisz to zawsze mozesz wezwac lekarza do domu, choćby prywatnie. Obserwuj malego a od jednorazowego podania czopka po. 4 godz nic mu nie bedzie.

11 lata 1 dzień temu #878863 przez linda
Hej

Monia bardzo współczuję :(

Kaikai może to reczywiście od ząbków,ja bym poczekała bo w przychodni to zawsze może złapać jakiegoś wirusa. Zrób może badanie moczu. Jak Tosia była malutka to leżałyśmy na nefrologii i tam zawsze mnie uczulali,że w razie pojawienia się gorączki i przy braku innych objawów od razu sprawdzać mocz.
Spóźnione buziaki Dawidku dla Ciebie :kiss: i nie strasz rodziców,bądź zdrów!!

Agat mamy takie samo krzesełko do karmienia :) fajnie sobie Adaś radzi z "dorosłym" widelcem.Tosia też wszystko chciałaby już jeść sama-nawet zupkę,co kończy się wiadomo jak ;)
Jak tam test zrobiony?? :)

Tośka opracowała nową metodę samodzielnego chodzenia-chwyta się swojej bluzeczki i czując się bezpiecznie biegnie :) sama :) Potrafi już przejść a raczej przebiec z pokoju do pokoju :kiss:

11 lata 1 dzień temu #878907 przez Dave
Kaikai - a może trzydniówka??

Wpadam na dzisiejszy meldunek :laugh:

Po ostatniej żołądkowej grypie dopiero dochodzę do siebie. Wyglądam podobno jak z Auschwitz :dry: :dry: Ale odrobię swoje. No tylko szkoda że to się nie da tak partiami, zleciało z góry to niech na górę wraca a nie idzie znów w dół.

W związku z tym postanowiłam sobie rzucić wyzwanie 30 dniowe na pośladki, nogi i pompki. Tylko nie wiem od kiedy wystartuję :dry:

Mój paluch daje mi w kość, tylko w ciapkach mogę chodzić i to nie za dużo. No i jakiś manewrów też nie mogę robić więc normalnie poskładało mnie okropnie.

Z tel się nie mogę na forum zalogować, czytać tak ale pisać już nie, no i tak mi tu ciężko się dostać. Bo do kompa nie po drodze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 dzień temu #878913 przez agat

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 dzień temu #878920 przez Dave
Agat - wow, wow, wow :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kochana jak przejdzie pierwszy szok to i miejsce na radośc się znajdzie :kiss: :kiss: :kiss:

GRATULUJĘ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 1 dzień temu #878926 przez Azja
witam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaikai też sobie pomyslałam o 3 dniówce, a moze na ząbki ;)

Monia ściskam mocno

Linda gratulacje z postepów Tosi :)

moj Gagatek ma drzemke, przestawiismy sie na jedna i chyba lepiej :)

11 lata 1 dzień temu #878941 przez Suzi
AGAAAAAAAT, CUDOWNE WIEŚCI!!!! :lol: :kiss: :lol:
Dave ma rację, jak Cie pierwszy szok przejdzie sama zrozumiesz ze to TYLKO RADOŚĆ!!!!

No i dogodź tu czlowiekowi! Jedna wq.....na ze znowu 1 kreska druga wq....na ze 2 kreski :silly: :woohoo: :side:

Pomyśl sobie jak oni sie bedą super bawili i dogadywali!!! Jak juz odchowasz z najmniejszego to bedzie suuu - per! I to drugie juz nie bedze az tak absorbujace bo bedzie mialo Adasia! Zobaczysz!! Bedzie SUPER! :lol: ciesz się! Ja tam Ci zazdroszczę :woohoo: w imieniu Mikusia :blink:

Aaaaale fajnie :lol: :lol: :lol:
Wczoraj na Polsacie Cafe ogladalam calkiem przypadkowo jakis program "Porody", normalnie sie rozrzewnilam.....ze to juz poza mna... :huh:

Aaa, no i malżowi pewnie foch z miejsca ustąpi :silly: msame pozytywy :lol: masz go teraz w garsci :silly:

No i z tego wszystkiego zapomnialam co mialam napisac :silly:

kaikai, to faktycznie moze być trzydniowka! Mozesz zawsze zadzwonić do dr Nieżurawskiej, ona jest pediatrą ogolnym i dermatologiem wiec zawsze na pewno cos poradzi!

11 lata 1 dzień temu #878942 przez Suzi
Dave ma rację, jak Cie pierwszy szok przejdzie sama zrozumiesz ze to TYLKO RADOŚĆ!!!!

No i dogodź tu czlowiekowi! Jedna wq.....na ze znowu 1 kreska druga wq....na ze 2 kreski :silly: :woohoo: :side:

Pomyśl sobie jak oni sie bedą super bawili i dogadywali!!! Jak juz odchowasz z najmniejszego to bedzie suuu - per! I to drugie juz nie bedze az tak absorbujace bo bedzie mialo Adasia! Zobaczysz!! Bedzie SUPER! :lol: ciesz się! Ja tam Ci zazdroszczę :woohoo: w imieniu Mikusia :blink:

Wczoraj na Polsacie Cafe ogladalam calkiem przypadkowo jakis program "Porody", normalnie sie rozrzewnilam.....ze to juz poza mna... :huh:

Aaa, no i malżowi pewnie foch z miejsca ustąpi :silly: msame pozytywy :lol: masz go teraz w garsci :silly:
A malutki Adas jeszcze sie bedzie 9 miesiecy "starzał"to raz a poza tym zobaczysz jak on "wydorośleje"jak sie juz Małe pojawi :blink:
Czyli z przytupem rozpoczynasz 2015 :lol:

kaikai, to faktycznie moze być trzydniowka! Mozesz zawsze zadzwonić do dr Nieżurawskiej, ona jest pediatrą ogolnym i dermatologiem wiec zawsze na pewno cos poradzi!

11 lata 1 dzień temu #878943 przez Suzi

A malutki Adas jeszcze sie bedzie 9 miesiecy "starzał"to raz a poza tym zobaczysz jak on "wydorośleje"jak sie juz Małe pojawi :blink:
Czyli z przytupem rozpoczynasz 2015 :lol:

11 lata 1 dzień temu #878945 przez ilonah
Agat super, gratuluje. Moja bratowa dowiedziała sie że jest w ciąży tydzień po pietwszych urodzinach Kamili przez pare dni płakała ale teraz mówi, że jest idealnie bo Kamilka zabawia Maksia a Maksiu jest przecudowny i super grzeczny ale nieraz im ciężko ale nie zamienili by się za nic w świecie :laugh:

11 lata 1 dzień temu #878962 przez Suzi
Sorry za to xero, ale to nie ja.... :P forum bzikuje

11 lata 1 dzień temu #878967 przez linda
Agat gratulacjeeee!!!!!! Też myślę że jak szok minie to zupełnie inaczej na wszystko spojrzysz :)
aaa tak coś czułam,jak pisałaś że słabo się poczułaś na fitnesie ;)

11 lata 1 dzień temu #879018 przez vika
Agat Gratuluje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
emocje opadną.....spojrzysz na to z tej lepszej strony a po pierwszym USG już się zakochasz w maleństwie .... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: nie smutaj :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka