BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #637558 przez Domiś91
Dzisiaj piękna pogoda była u mnie :) Właśnie wróciliśmy ze spaceru, jestem padnięta ;)

Ja ciśnienie mam dobre całą ciąże, teraz nie pamiętam już jakie :)

Idę spać :* Kiniaczek myślami jestem z Toba :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #637580 przez moniaaak
I ja się w końcu zabrałam za pakowanie torby... tzn toreb. Dla siebie mam jedną większą, a dla Małego mniejszą. A co- niech ma ;).

Joasia ja jeszcze biorę laktator, nie wiem czy się przyda, ale jak jest to spakowalam. Suszarke tez zabiore w ostatniej chwili.

No i dla Maluszka wzielam jakieś próbki(krem na odparzenia, coś do mycia ciałka, dwie fiolki soli fizjologicznej, octenisept, krem na każdą pogodę na wyjście).

A u Ciebie nie zauwazyłam ręcznika papierowego- chyba też się przyda.

Znając życie to o czymś zapomniałam...

Joasia Ty miałaś cesarkę- czy te duże podpaski też są po niej potrzebne?Bo włożyłam do torby dwa opakowania, ale tak teraz myślę czy się przydadzą?

Kiniaczek spokojnej nocy:).

Domiś super Twój kącik.

Aż tak myślę czy u nas by czegoś nie zrobić, bo będzie tak bardzo "niedziecięco".... choć z drugiej strony po tych naklejkach, to pewnie malowanie trzeba robić, a chciałabym Małego za kilka miesięcy przenieść do drugiego pokoju, więc nie wiem?

12 lata 11 miesiąc temu #637583 przez moniaaak
a i ja biorę jeszcze rożek.

12 lata 11 miesiąc temu #637619 przez Domiś91
Jeszzce na chwile jestem :) To są takie piankowe naklejki, one mają dwa - trzy miejsca z taśmą dwustronną :) Więc nie wiem jak bedzie po odklejeniu, czy farba tez zejdzie :P Zobaczymy :) Zawsze możesz dać pare pluszaczków, lub poporstu jakiś obrazek dziecięcy :) Ja naklejki dałam, bo to pokój Tymka, ale przez pierwsze lata zycia będziemy z nim, a później wyniesiemy się do salonu i zrobimy mu już cały pokój a nie tylko kącik :) :)

Krem na odparzenia biorę, ocenisept na wszelki wypadek też. Ale do mycia nic, gdyż w szpitalu raczej mają takie rzeczy :)

Teraz już dobranoc na serio bo padam :) ;* hehe

12 lata 11 miesiąc temu #637641 przez moniaaak
Ja wzięłam tylko dlatego, że dostałam próbkę z Nivea od położnej...nie zajmuje wiele miejsca,a cholera wie jak to z tymi szpitalami. Co otworzę jakąś listę w necie to wszędzie co innego.

Idę spać... jutro jedziemy do teściów, więc trzeba wypocząć ;)

12 lata 11 miesiąc temu #637645 przez ewela86
u mnie leje deszcz...a ja czekam na męża bo przyjeżdża na weekend a potem tylko na tydzień jedzie i w końcu będzie na miejscu :lol: :lol: :lol:

ja narazie też zbytnio nie dekorowałam pokoju bo jesteśmy u rodziców tymczasowo... jak wrócimy do siebie to prawdopodobnie powieszę literki z imieniem nad łóżeczkiem i zdjęcia małej w jakiejś fajnej ramce zbiorczej :)

12 lata 11 miesiąc temu #637664 przez Gabi31
Sysia napisał:

dziewczyny mam problem od samego rana bardzo puchly mi sotopy i łdyki teraz to juz masakra !! zmierzyłam cisnienie mialam 141na87 a zas teraz mi spAdlo do 136/85.cała ciaze nie mialam problemu z cisnieniem zaswsze miałam 115/70 lub 120/70...dzowniłam do poloznej mowila ze nie jest to dobre i ze mam kontrolowac i jak co zglosic sie na ip. ale teraz zas spadlo do 136 i nie wiem czy to juz ok czy nie ?? moze ktos mi pomóc ?

No ja sie akurat na nadcisnienie należałam w szpitalu, leków nie biorę, mam syndrom białego fartucha jak to określono. U lekarza potrafie przywalic 180/105. Powyżej 140 to pierwsze juz jest niebezpieczne, ale nie ma co panikować jezli sie nie utrzymuje zbyt długo. Jezeli bedziesz miała cisnienie powyzej 140/100- to drugie też wazne to pędem do szpitala, Mierz conajmniej 3 razy dziennie, jak bedzie Ci mocno skakac i utrzymywac sie powyzej 140 tez jedz na izbe. Z cisnieniem nie ma zartów, grozi to odklejeniem się łożyska, a wtedy wiadomo. Niektóre dziewczyny z nadcisnieniem kilka miesiecy leza w szpitalu, by w razie czego byc pod opieką i ratowac dziecko...Lekarz przy wypisie mowił mi włąsnie ze jak przekrocze te obie wartosci 140/100 to mam od razu przyjeżdzac...

12 lata 11 miesiąc temu #637684 przez pauluska
CześC dziewczyny :) jutro tzn dzisiaj nareszcie do domu ale jestem zalamana poniewaz nie mam pokarmu :( myslalam ze to naturalne karmic dziecko a tu sie tak zawiodlam nacisne sutek to leci ale jak sciagne to gora 30 ml z obu piersi Iga nie chce ssac wpada od razu w histerie a mi serce peka jak widze jak inne Matki karmia tylko ja mam problem i jeszcze polozne kazda co innego mowi jedna ze mam karmic i pdzystawia Mala a ja mowie ale ona nie ssie a ta trzeba probowac kolejna ze mam zle sutki jeszcze kolejna ze widzi ze Mala nie je zebym probowala laktatorem doslownie kazdy co innego a ja czuje sie fatalnie z tym ze nie moge jej wykarmic i teraz jest karmiona sztucznym mlekiem a ja mam wyrzuty sumienia :(

12 lata 11 miesiąc temu #637686 przez KarinaM
pauluska napisał:

CześC dziewczyny :) jutro tzn dzisiaj nareszcie do domu ale jestem zalamana poniewaz nie mam pokarmu :( myslalam ze to naturalne karmic dziecko a tu sie tak zawiodlam nacisne sutek to leci ale jak sciagne to gora 30 ml z obu piersi Iga nie chce ssac wpada od razu w histerie a mi serce peka jak widze jak inne Matki karmia tylko ja mam problem i jeszcze polozne kazda co innego mowi jedna ze mam karmic i pdzystawia Mala a ja mowie ale ona nie ssie a ta trzeba probowac kolejna ze mam zle sutki jeszcze kolejna ze widzi ze Mala nie je zebym probowala laktatorem doslownie kazdy co innego a ja czuje sie fatalnie z tym ze nie moge jej wykarmic i teraz jest karmiona sztucznym mlekiem a ja mam wyrzuty sumienia :(

Nie załamuj się. Jak będziesz w domu to spróbuj jeszcze przystawiać Igę. Nawet jeżeli nie będzie się najadać to przystawiaj a potem daj butlę. Może szpital tak na Ciebie działa? Albo gorsza wersja genetycznie tak już masz. A nie wiesz czy Twoja mama mogła karmić?

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #637687 przez KarinaM
A tak wogóle to witam z rana.
Mój Igor jak to zwykle bywa w dzień wolny wstaje przed 6:00 a jak trzeba iść do przedszkola to ledwo można go z łóżka ściągnąć.

Igorek

Irina

12 lata 11 miesiąc temu #637689 przez sisina
Witam Laseczki :laugh:

Po wczorajszym grillu padłam jak kawka ale było ciepełko :) w domu byliśmy wieczorem oczywiście musieliśmy kierowce nająć bo mój M sobie wypił bo też mówił ze teraz bedzie na czatach i musi sie odstresowac a ja niestety nie mam prawa jazdy :S :side:

KINIACZEk 3 mkaj sie bedzie dobrze :) miałaś przeboje z tymi skurczami :)

Mi narazie nic nie dolega zadnych skurczy nic nogi mi nie puchną ciśnienie w normie :) także zobaczymy co czas przyniesie bo może zawsze chwycić niespodziewanie....

Mój M w poniedziałek jedzie w trase na 2 tyg :( i potem ma wolne zeby ze mna być no ja mam nadzieje ze przez ten czas sie nic nie wydarzy w razie W mam załatwione drugie auto czyli kuzyna... ale mam nadzieje ze mój M zdązy :laugh:

Pogoda u mnie dziś ponura :P :( i już mi sie nic nie chce pewnie z M gdzieś wyskoczymy do znajomych na kawke musze korzytać póki można bo potem nie bedzie kiedy :)

12 lata 11 miesiąc temu #637700 przez tweety
Pauluska - moze dom cie odblokuje. przede wszystkim pamietaj ze to nie twoja wina. przeciez robisz teraz co mozesz. wazne ze coreczka zdrowa, ile wykarmisz piersia tyle twoje. nic jej nie bedzie a najwazniejsze ze ja kochasz.

u mnie lezenie dalej, nie chce narobic sobie klopotow w 36 tygodniu. a troche boli mnie krocze wieczorami, brzuch na dole, skurcze nocne zniwelowalam na szczescie nospa. wiec jak to mowia moi rodzice zawiazalam kokardke na nogach i trzymam.

Tymczasem moj maz juz na zakupach w Biedronce, wyszedl i wyrzucil smieci. potem ma w planach umyc pozostale okna w pokoju synka i sypialni, wysprzatac w domu i zrobic obiad. no i mam nadzieje ze jak wroci to zrobi nam sniadanie. no wiec ja leze on robi. heh troche mi glupio ale spojrzmy prawdzie w oczy - ja wiele razy robilam a on nie, tylko ze dla kobiety to jakies takie naturalne a jak facet ma sie wykazac to nam sie glupio robi.

Milego i pogodnego dnia. Tym z Pomorza chetnie wysle troche naszego centralnego sloneczka ktore swieci juz o 7 rano. B)

12 lata 11 miesiąc temu #637712 przez aleksiaa88
A ja mam w planach pieczenie placka taka naszła mnie ochota, że szukam przepisu

12 lata 11 miesiąc temu #637735 przez Sysia
Kochane bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :* jak na razie ciśnienie ok,ale przejdę się na IP żeby mi tam zmierzyły ( o ile zechcą ) u mnie pogoda pochmurno i nie zbyt ciepło a stopy,łydki,dłonie spuchnięte ;/ ale skoro ciśnienie ok to chyba ok :).

Pauluska gratuluje Iguni piękne imię :) nie martw się brakiem pokarmu moje ciocia miała ogromne piersi a nie miała ani kropelki to nie twoja wina tak to już bywa :* nie ma się czym martwić to że nie karmisz piersią nie znaczy że jesteś złą mamą :* bo mamą na pewno jesteś idealną :) także główka do góry i ciesz się tym swoim aniołkiem :).

12 lata 11 miesiąc temu #637753 przez aleksandraludw
SYSIAMoje cisnienie od kilku miesiecy wynosi srednio miedzy 127/85 a 146/90 i moj lekarz nie robi z tego narazie wielkiej afery.. przepisal mi tylko dopegyt najpierw 2x0.5 tabletki dziennie ale gdy w moczu pojawilo sie bialko zwiekszyl dawke od razu na 3x1 i powiem Ci, ze po tabletkach cisnienie wcale mi nie maleje.. Musze mierzyc 3 razy dziennie i co wizyte zanosic pomiary.. na szczescie nie mam juz bialka w moczu wiec to chyba jedyny plus po tabletkach.. dodam, ze przed wizytami tak sie stresuje, ze moje cisnienie wynosi 198/99 :D ciekawe jakie bede miala przy porodzie:p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka