- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja ciśnienie mam dobre całą ciąże, teraz nie pamiętam już jakie
Idę spać :* Kiniaczek myślami jestem z Toba
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Joasia ja jeszcze biorę laktator, nie wiem czy się przyda, ale jak jest to spakowalam. Suszarke tez zabiore w ostatniej chwili.
No i dla Maluszka wzielam jakieś próbki(krem na odparzenia, coś do mycia ciałka, dwie fiolki soli fizjologicznej, octenisept, krem na każdą pogodę na wyjście).
A u Ciebie nie zauwazyłam ręcznika papierowego- chyba też się przyda.
Znając życie to o czymś zapomniałam...
Joasia Ty miałaś cesarkę- czy te duże podpaski też są po niej potrzebne?Bo włożyłam do torby dwa opakowania, ale tak teraz myślę czy się przydadzą?
Kiniaczek spokojnej nocy:).
Domiś super Twój kącik.
Aż tak myślę czy u nas by czegoś nie zrobić, bo będzie tak bardzo "niedziecięco".... choć z drugiej strony po tych naklejkach, to pewnie malowanie trzeba robić, a chciałabym Małego za kilka miesięcy przenieść do drugiego pokoju, więc nie wiem?
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Krem na odparzenia biorę, ocenisept na wszelki wypadek też. Ale do mycia nic, gdyż w szpitalu raczej mają takie rzeczy
Teraz już dobranoc na serio bo padam
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Idę spać... jutro jedziemy do teściów, więc trzeba wypocząć
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja narazie też zbytnio nie dekorowałam pokoju bo jesteśmy u rodziców tymczasowo... jak wrócimy do siebie to prawdopodobnie powieszę literki z imieniem nad łóżeczkiem i zdjęcia małej w jakiejś fajnej ramce zbiorczej
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
dziewczyny mam problem od samego rana bardzo puchly mi sotopy i łdyki teraz to juz masakra !! zmierzyłam cisnienie mialam 141na87 a zas teraz mi spAdlo do 136/85.cała ciaze nie mialam problemu z cisnieniem zaswsze miałam 115/70 lub 120/70...dzowniłam do poloznej mowila ze nie jest to dobre i ze mam kontrolowac i jak co zglosic sie na ip. ale teraz zas spadlo do 136 i nie wiem czy to juz ok czy nie ?? moze ktos mi pomóc ?
No ja sie akurat na nadcisnienie należałam w szpitalu, leków nie biorę, mam syndrom białego fartucha jak to określono. U lekarza potrafie przywalic 180/105. Powyżej 140 to pierwsze juz jest niebezpieczne, ale nie ma co panikować jezli sie nie utrzymuje zbyt długo. Jezeli bedziesz miała cisnienie powyzej 140/100- to drugie też wazne to pędem do szpitala, Mierz conajmniej 3 razy dziennie, jak bedzie Ci mocno skakac i utrzymywac sie powyzej 140 tez jedz na izbe. Z cisnieniem nie ma zartów, grozi to odklejeniem się łożyska, a wtedy wiadomo. Niektóre dziewczyny z nadcisnieniem kilka miesiecy leza w szpitalu, by w razie czego byc pod opieką i ratowac dziecko...Lekarz przy wypisie mowił mi włąsnie ze jak przekrocze te obie wartosci 140/100 to mam od razu przyjeżdzac...
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
CześC dziewczyny
jutro tzn dzisiaj nareszcie do domu ale jestem zalamana poniewaz nie mam pokarmu
myslalam ze to naturalne karmic dziecko a tu sie tak zawiodlam nacisne sutek to leci ale jak sciagne to gora 30 ml z obu piersi Iga nie chce ssac wpada od razu w histerie a mi serce peka jak widze jak inne Matki karmia tylko ja mam problem i jeszcze polozne kazda co innego mowi jedna ze mam karmic i pdzystawia Mala a ja mowie ale ona nie ssie a ta trzeba probowac kolejna ze mam zle sutki jeszcze kolejna ze widzi ze Mala nie je zebym probowala laktatorem doslownie kazdy co innego a ja czuje sie fatalnie z tym ze nie moge jej wykarmic i teraz jest karmiona sztucznym mlekiem a ja mam wyrzuty sumienia
Nie załamuj się. Jak będziesz w domu to spróbuj jeszcze przystawiać Igę. Nawet jeżeli nie będzie się najadać to przystawiaj a potem daj butlę. Może szpital tak na Ciebie działa? Albo gorsza wersja genetycznie tak już masz. A nie wiesz czy Twoja mama mogła karmić?
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Mój Igor jak to zwykle bywa w dzień wolny wstaje przed 6:00 a jak trzeba iść do przedszkola to ledwo można go z łóżka ściągnąć.
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Po wczorajszym grillu padłam jak kawka ale było ciepełko
KINIACZEk 3 mkaj sie bedzie dobrze
Mi narazie nic nie dolega zadnych skurczy nic nogi mi nie puchną ciśnienie w normie
Mój M w poniedziałek jedzie w trase na 2 tyg
Pogoda u mnie dziś ponura
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u mnie lezenie dalej, nie chce narobic sobie klopotow w 36 tygodniu. a troche boli mnie krocze wieczorami, brzuch na dole, skurcze nocne zniwelowalam na szczescie nospa. wiec jak to mowia moi rodzice zawiazalam kokardke na nogach i trzymam.
Tymczasem moj maz juz na zakupach w Biedronce, wyszedl i wyrzucil smieci. potem ma w planach umyc pozostale okna w pokoju synka i sypialni, wysprzatac w domu i zrobic obiad. no i mam nadzieje ze jak wroci to zrobi nam sniadanie. no wiec ja leze on robi. heh troche mi glupio ale spojrzmy prawdzie w oczy - ja wiele razy robilam a on nie, tylko ze dla kobiety to jakies takie naturalne a jak facet ma sie wykazac to nam sie glupio robi.
Milego i pogodnego dnia. Tym z Pomorza chetnie wysle troche naszego centralnego sloneczka ktore swieci juz o 7 rano.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Sysia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pauluska gratuluje Iguni piękne imię
- aleksandraludw
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-