- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie noc nie przespana, skurcze były ale nawet nie dokuczliwe, jakaś bezsenność mnie dopadła...
Pauluska nie martw się Kochana, dasz radę karmić piersią to będziesz a jak nie to nie koniec świata. Zobaczysz jak bedzie w domu ,może obie się odblokujecie. Z butelki się łatwiej ciągnie w zasadzie leci praktycznie samo wiec nie ma się co dziwić ze Igunia się wkurza przy cycu... Odciagaj tyle ile masz i dawaj małej dodatkowo ,zawsze to bedzie Twoje mleczko. Mojej koleżance udało się tak karmić modyfikowanym +odciaganym przez 3 miesiące takze naprawdę nic się nie stresuj
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
SYSIAMoje cisnienie od kilku miesiecy wynosi srednio miedzy 127/85 a 146/90 i moj lekarz nie robi z tego narazie wielkiej afery.. przepisal mi tylko dopegyt najpierw 2x0.5 tabletki dziennie ale gdy w moczu pojawilo sie bialko zwiekszyl dawke od razu na 3x1 i powiem Ci, ze po tabletkach cisnienie wcale mi nie maleje.. Musze mierzyc 3 razy dziennie i co wizyte zanosic pomiary.. na szczescie nie mam juz bialka w moczu wiec to chyba jedyny plus po tabletkach.. dodam, ze przed wizytami tak sie stresuje, ze moje cisnienie wynosi 198/99
ciekawe jakie bede miala przy porodzie:p
To Ty u lekarza masz tak samo jak ja
Pauluska- Ty sobie nawet nie wkrecaj ze jestes złą Mamą, przeciez to nie twoja wina ze nie masz pokarmu, jakbys miała to bys karmiła. Trzymam kciuki za rozkrecnie sie laktacji. Główka do gory
Dzis u mnie cieplo ale ktos sloneczko ukradł
MIlego dnia!!!!
- Ane88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
noc w miare, ale Kubuś znowu się wciskał chyba w kanał rodny ( z tego co wyczytałam na necie bo strasznie kłuje mnie w kroku i mam takie skurcze śmieszne w pachwinach)
ciekawe ile tak jeszcze będzie się wciskał...;p
chyba jest bardzo duży bo czuje go dosłownie wszędzie... wypycha się w każdym możliwym miejscu.. tłumacze dziecince, że jak mu tam ciasno to niech wychodzi, ale chyba jeszcze nie zdecydowany:P
dzisiaj wielka impreza u teściów... imieniny teścia i rocznica slubu...
będzie gości a gości... ale już zapowiedziałam, że nie wiem ile zdołam wysiedzieć i żeby się nie zdziwili, że wyjdziemy wcześniej...
Zresztą mój mąz nie będzie pił to nie będzie trudności z wyjściem do domu ;p;p
kupiłam sobie wczoraj baleriny brązowo beżowe z kokardką i brązowo beżową torebke
Pauluska Ty sie tak nie stresuj Kochana... bo to napewno nie pomoże... tak jak piszą dziewczyny.. wyjdziecie do domku.. będziecie spokojniejsze to moze pokarm się ruszy... a jak się nie ruszy to przecież nie koniec świata... nie Ty pierwsza i nie ostatnia nie masz pokarmu... bądźmy dobrej myśli póki co, ze jednak się pojawi:)))
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!
wasi partnerzy też teraz pod koniec ciąży zrobili się tacy nie do wytrzymania? Ja mojego to mam ochote dzisiaj zabić.... Serio, nawet jak rano wychodzil to udalam ze spie zeby z nim nie gadac bo bysmy sie pokócili. Wiedział że wczoraj się paskudnie czułam.... i chciałam iść wcześniej spać a bez niego nie umiem zasnąć... albo zasne a jak przyjdzie to Mysia się wybudza i kopie i mam po spaniu... to nie.... siedział do 11... i miałam po spaniu .... Jeszcze sobie musiał zrobić drina co na moje węchy ciążowe działa zabójczo wiec kolejny powód żeby nie spać....i owalił się o moją biedną obolałą miednice bo przecież wcale mu nie mówiłam ze boli a jago ciążar działa zbawiennie.... oczwiście zmywarka sie opróżni i zapełni sama... a ława którą wczoraj przeniósł na drugi koniec pokoju zeby sobie pograc dostanie nóg i wróci na swoje miejsce .... bo wcale nie ma do mnie dzisiaj przyjść znajoma... ew po co nam stoł kawe można stawiać na podłodze....
nie ogarniam go ostatnio.... serio
o raz pierwszy spuchły mi toche ręce... w ogóle całe ciało mnie boli...
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja szybko nauczylam sie nie zwracac uwagi na to co inni mowia i robilam po swojemu w jkoncu to moje dziecko i wiem co dla niego dobre
teraz nie zaluje swojej decyzji i szczerze nie wiem czy bede drugie dziecko karmila cycem..tzn napewno sprobuje jak wyjdzie to ok ale nic na sile
3mam kciuki i buziaki dla malutkiej
ps.sorki ze sie tak rozpisalam ale zawsze jak slysze o karmieniu to przezywam na nowo i sie bulrwesuje jak mozna tak dolowac kobiety tlyko dlatego ze nie karmia piersia!!
- KaRoLiNaaaaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
aleksandraludw napisał:
SYSIAMoje cisnienie od kilku miesiecy wynosi srednio miedzy 127/85 a 146/90 i moj lekarz nie robi z tego narazie wielkiej afery.. przepisal mi tylko dopegyt najpierw 2x0.5 tabletki dziennie ale gdy w moczu pojawilo sie bialko zwiekszyl dawke od razu na 3x1 i powiem Ci, ze po tabletkach cisnienie wcale mi nie maleje.. Musze mierzyc 3 razy dziennie i co wizyte zanosic pomiary.. na szczescie nie mam juz bialka w moczu wiec to chyba jedyny plus po tabletkach.. dodam, ze przed wizytami tak sie stresuje, ze moje cisnienie wynosi 198/99
ciekawe jakie bede miala przy porodzie:p
To Ty u lekarza masz tak samo jak jaJa nawet nie ide zdenerwowana do lekarza a potrafie przywalic 180/105, a w domu idealne mam...syndrom białego fartucha.Ja tabletek nie dostałam po tym jak cisnienie w szpitalu mi sie unormowało, ale jak ide do lekarza to zawsze mam wysokie. Kazali mi tylko stosowac diete wysokobiałkowa.
O kurcze laski, ja też mam ten cały syndrom białego fartucha, ale najwyższe ciśnienie jakie miałam u lekarza to 160/100
- aleksandraludw
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny wczoraj w szpitalu w którym bede rodzic na swiat przyszly czworaczki!!! Cztery dziewczynki:) urodzily sie w 32tc:D www.rmf24.pl/fakty/polska/news-czworaczk...d,960916,th,61176579
o kurcze
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja od samego rana mam spuchniete stopy i trochę dłonie
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Dziewczyny wczoraj w szpitalu w którym bede rodzic na swiat przyszly czworaczki!!! Cztery dziewczynki:) urodzily sie w 32tc:D www.rmf24.pl/fakty/polska/news-czworaczk...d,960916,th,61176579
Ja się zastanawiam jak sobie poradzę z jednym, a tu aż czwórka
Darikaa ja odkąd zaczęło się robić cieplej też mam spuchnięte trochę stopy i dłonie od rana, wydaję mi się, że to jest spowodowane tym, że jest ciepło i pod koniec ciąży jednak te opuchnięcia są coraz większe. A przy tej gestozie to chyba jest się bardzo opuchniętym. No chyba nagle nie okaże się, że wszystkie mamy zatrucie ciążowe
- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
MoNiaaa kochanie pamiętamy Cię i trzymamy mocno kciuki
tweety śliczny brzusio, taki zgrabniutki
Gabi piękny wózeczek, malutka będzie miała furę że ho ho
podkładów nie biorę, szpital je zapewnia, suszarkę jak najbardziej tak. Nawet jak chcesz włosy umyć to musisz mieć suszarkę bo z mokrą głową nie pozwalają chodzić, bynajmniej tak u mnie w szpitalu jest
Domiś super pokoik
Sysia pilnuj tego ciśnienia, jak nadal będzie wysokie to jedź na IP. Wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne
moniaaak po cesarce tak samo jak po naturalnym porodzie macica się obkurcza i się krwawi, więc jak najbardziej ci się przydadzą te podkłady poporodowe (podpaski)
pauluśka nie przejmuj się kochana. Jak nie dasz rady wykarmić małej z samej piersi to nic się nie stanie. Ja w szpitalu miałam nawał pokarmu, a jak wróciłam do domu zaczął się kryzys, nie dość że mało mleka to jeszcze jak mały ssał z jednej piersi to z drugiej mi wyciekało i nie mogłam tego powstrzymać, więc butelka poszła w ruch. W sposób mieszany też można karmić
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jestem spuchnieta od 8 miesiaca. od rana do wieczora. ale nie mam innych objawow, ani swedzenia ani cisnienia wiec Pani doktor mowi mi ze to objaw ciazy i tyle. wiec sie nie martwie jesli tylko nie ma innych niepokojacych czynnikow.
Ja mam identycznie, lekka opuchlizna bez innych objawów...