BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #637460 przez Daarikaa
Kiniaczek napisał:

Po 6 godzinach skurczy co 10-15 minut, nastąpiła cisza... ale jak potrafią umęczyc takie skurcze to głowa mała.... Nie wiem czy to cisza przed burzą czy te skurcze to była ściema ;) zobaczymy co przyniesie noc.... :huh:

Swoją drogą ciekawa jestem na ile te skurcze powiększyły moje 1 cm rozwarcie :unsure: :huh:

Po tylu godzinach skurczów mogło rozwarcie się powiększyć,

Mi teraz malutka tak dziwnie grzeboli tak jakby w kroku jakby miała igły auuuuaaaa ale dziwaczne uczucie

Moniaaak ja też nieraz mam tak ze zgagą że ona żyje własnym życiem :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #637463 przez Sevilla
Witam wieczorkiem, wkońcu doczytałam do końca.

Kiniaczek ty to trzymasz w napięciu :)

Ja tym czasem z lubym dziś siedzę w pracy dla towarzystwa :) Odebrałam wyniki GBS, no i nic nie wyhodowałam :) Potem poszliśmy przedślubnie potwierdzić ojcostwo Micha w urzędzie stanu cywilnego. Dowiedziałam się, że moja przyjacióła w październiku urodzi kolegę dla Maksa :)

Jestem co prawda trochę padnięta, ale jeszcze 2 godzinki wytrzymam :)

Domiś kącik zajebisty :)

12 lata 11 miesiąc temu #637472 przez Sysia
dziewczyny mam problem od samego rana bardzo puchly mi sotopy i łdyki teraz to juz masakra !! zmierzyłam cisnienie mialam 141na87 a zas teraz mi spAdlo do 136/85.cała ciaze nie mialam problemu z cisnieniem zaswsze miałam 115/70 lub 120/70...dzowniłam do poloznej mowila ze nie jest to dobre i ze mam kontrolowac i jak co zglosic sie na ip. ale teraz zas spadlo do 136 i nie wiem czy to juz ok czy nie ?? moze ktos mi pomóc ?

12 lata 11 miesiąc temu #637479 przez Daarikaa
Sysia napisał:

dziewczyny mam problem od samego rana bardzo puchly mi sotopy i łdyki teraz to juz masakra !! zmierzyłam cisnienie mialam 141na87 a zas teraz mi spAdlo do 136/85.cała ciaze nie mialam problemu z cisnieniem zaswsze miałam 115/70 lub 120/70...dzowniłam do poloznej mowila ze nie jest to dobre i ze mam kontrolowac i jak co zglosic sie na ip. ale teraz zas spadlo do 136 i nie wiem czy to juz ok czy nie ?? moze ktos mi pomóc ?

Ja mam przez cała ciąże ciśnienie około 135/80 i mi nic położna ani lekarka nie mówiła że coś nie tak. Stopy tez mi puchna, wtedy kładę się z nogami w górze i to pomaga

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #637480 przez Kiniaczek
Sysia napisał:

Wiem ze powyżej 140/80 to nie jest za dobrze jeśli utrzymuje się dłuższy czas.. Ja dzis też mam spuchnięte nogi, a ciśnienie właśnie mierze... u mnie 110\70

12 lata 11 miesiąc temu #637482 przez Olga60
Sysia napisał:

Wśród nas raczej lekarzy nie ma, więc dla bezpieczeństwa dziecka i swojego jedź na IP!!!

12 lata 11 miesiąc temu #637485 przez Sysia
tylko wlasnie chodzi oto ze ja cala ciaze mialam 120 a tu nagle takie i dla tego wlasnie podobno jest to zle ... bo z byc wysoki skok

12 lata 11 miesiąc temu #637490 przez Daarikaa
Wiecie jaki jest najlepszy srodek na hemoroidy??

- środek du.y hehe :silly: :lol: :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #637492 przez Kiniaczek
Sysia napisał:

tylko wlasnie chodzi oto ze ja cala ciaze mialam 120 a tu nagle takie i dla tego wlasnie podobno jest to zle ... bo z byc wysoki skok

Dobrze ze maleje a nie rośnie...

12 lata 11 miesiąc temu #637498 przez Sysia
dziekuje za odpowiedzi.bede to kontrolowac.buziaki :*

12 lata 11 miesiąc temu #637514 przez ewela86
ja dzisiaj korzystałam ze słoneczka a teraz deszcz leje...

kiniaczek no to masz przeboje! trzymaj się:)

Domiś śliczniutko to wszystko wygląda... na pewno Tymek będzie zadowolony!!!

joasia fajnie że poruszyłaś temat torby szpitalnej bo moja też niby spakowana, ale okazało się że jednak nie miałam wszystkiego :P

ciśnienie na ostatniej wizycie też miałam wysokie i kazała mi kontrolować, ale zmierzyłam tylko raz :ohmy: chyba sobie trochę olałąm...w pon. mam wizytę i ktg - zobaczymy. musze jeszcze zapytać jakie badania mi brakują, bo nie mam pojęcia co mam a co jeszcze muszę zrobić!

12 lata 11 miesiąc temu #637539 przez Alex_87
Ja zawsze przed wizytą mam wysokie ciśnienie, i muszą mi czasem mierzyć dwa razy, żeby spadło, ale to z nerwów. Bo kiedyś mnie lekarz rodzinna nastraszyła tym zatruciem ciążowym, narobiła dymu i teraz u lekarza na widok ciśnieniomierza mi skacze. Dlatego codziennie od dwóch miesięcy sobie mierze i mam normalne (115-120/70) Tylko denerwuje się trochę, że jak zobaczą, że w karcie ciąży mam takie podwyższone (130-140/80) to się czepną. Tym bardziej, że wiadomo szpital też podnosi ciśnienie :D

Podobno jak się rano wstanie i jest się spuchniętym, oprócz stóp też ręce i twarz plus wysokie ciśnienie to jest źle. Także Sysia poobserwuj się jutro z rana.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #637541 przez Kiniaczek
Idę spać bo ledwie żyje... Ciekawa jestem co przyniesie noc.... Głowa mi pęka jakby jeszcze mało było atrakcji na dziś.... :huh: Dobranoc dziewczynki :-)

12 lata 11 miesiąc temu #637544 przez Alex_87
Darika mi też mała grzebie w kroku i rzeczywiście to jest takie kłucie, ale najgorsze jest jak mi grzebie w tyłku, jak siedzę to nie daję rady żeby usiedzieć normalnie na krześle. To jest dopiero dziwne doznanie :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu #637549 przez KarinaM
Ja całą ciążę miałam bardzo niskie ciśnienie bo 90/60. Gdybym miała nagle takie wysokie to bym niewyrobiła na ból głowy. Mnie boli głowa już przy 120/80.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka