BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 6 dni temu #637930 przez ewela86
kiniaczek no, no... elegancka bryczka!!! a jak tam Twoje skurcze? mam jeszcze pytanie o tą lampkę co zamówiłaś? jak się sprawuje??

pauluska nie dołuj się niepotrzebnie. nie Ty pierwsza i nie ostatnia nie masz pokarmu! próbuj ale nie na siłe:) trzymam kciuki!!

u mnie dzisiaj też taka pogoda, że nic się nie chce!!! zimno i pochmurno a wczoraj ponad 20 stopni...

kurczę muszę jeszcze dokończyć sprzątać, wyprasować pieluchy tetrowe i dopakować torbę a takiego lenia mam że głowa mała...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #637936 przez Domiś91
Ufffff :) Cześc dziewczyny! Ja już po zakupach, mieszkanko wysprzątane, obiad prawie zrobiony, teraz czekam na męża aż wróci z pracy :) U mnie pogoda dziwna, chmury sa, słonko cały czas się za nie chowa, ale jest ciepło więc nie narzekam :)

Kiniaczek super wózek :) Ja muszę iśc jeszcze po dół mojego na strych i też wrzucę wam zdjątko :)

pauluska , wiem że dobrze sie mówi, ale nie przejmuj się... Ja się nie nastawiam na karmienie, chociaż bardzo bym chciała :( Ale moja mama pokarmu nie miała, mi żadna siara nie leciała, nawet mnie piersi nie bolały przez całą ciąże. Więc nie wiem jak to będzie...

Ja musialam ściągnąć obrączke i pierścionek zaręczynowy, bo mi troche spuchły palce i od obrączki mi się zrobiło odparzenie :( Noszę już od miesiąca na łańcuszku :)

Noc przespana, tylko 3 razy na siku. Czasem mnie zakłuje z lewej strony ale tak to nic sie nie dzieje :( Tymek też coś dzisiaj słabo się rusza, a jeszcze przedwczoraj był jak tancerz disco :P Może już odpoczywa.. nie wiadomo :)

12 lata 6 dni temu #637940 przez lania
Pauluska, spokojnie, próbuj..przystawiaj, ściągaj...ważne że działasz...jak się nie uda to będzie butelkowe i już...zadręczaniem tylko osłabiasz laktację :) :) :) trzymam kciuki :kiss:

Byłam rano u lekarza (najpierw jednak samochód odmówił posłuszeństwa, musieliśmy pożyczyć :angry: :angry: :angry: ). Gin stwierdził, że powinnam na dniach urodzić...rozwarcie mam na 1,5cm a szyjka ma 0,5cm. B) tylko, że jak w majówkę nie chcę rodzić...trochę mocniej zbadał, więc pewnie coś pobudził do działania :blink: :blink: :blink: ale ja wytrzymam do 6 maja :ohmy: muszę :ohmy:

...bo nie ma wózka :silly: :silly: :silly:

12 lata 6 dni temu #637941 przez Sevilla
A my zaczęliśmy remont przedpokoju :)

Ja pierścionek zaręczynowy zdjęłam koło 25tc, bo mi paluszki wieczorami puchły, a teraz nawet nie jestem wstanie go założyć. Mam nadzieję, że ten proces jest odwracalny :) Mi nogi nie puchną, ale mam wrażenie, że jestem spuchnięta od pasa do góry ... ech ...

12 lata 6 dni temu #637942 przez lania
aha, Kiniaczek, super fura!!!

12 lata 6 dni temu #637943 przez Domiś91
allegro.pl/tablica-z-imieniem-dziecka-na...owa-i3142333265.html

hehe dziewczyny a co wy na takie cudo :D hehehehe to już by były naprawde FURY :D

12 lata 6 dni temu #637944 przez Daarikaa
Kiniaczek dyliżans jak ta lala! :) Fajny kolor nie musisz się martwić częstym praniem :silly:

U m nie pogoda też kichowata

Teraz czekam na kuzyna mężą, bo mają przyjść prosić na wesele na koniec lipca więć może wróce do tego czasu do formy i pojdę na pare godzinek :)

Domiś u mnie dzis mała też niemrawa, kilka razy się pokręciła i na tym koniec

Oj lania, lania ten wózek niech Ci przyślą odrazu do szpitala, takie mają tempo że hoho :blink:

Pauluska nie obwiniaj się i nie czuj się z tego powodu gorszą matką, dla Twojego dzieciaczka jesteś najcudniejszą mama na swiecie i nie ważne czy mleczko poleci z butelki czy z cycusia. Próbuj ile wlezie ale nic ponad siły, wtedy nie bedziesz miała wyrzutów sumienia że mogłaś coś jeszcze zrobić. 3majcie się z maleństwem cieplusieńko!!!! Muaaa :kiss:

12 lata 6 dni temu #637946 przez Kiniaczek
Ewela sorry miałam napisać ale moja skleroza sięga zenitu. Lampka fajna, na baterie, ma kilka funkcji: może cały czas świecić, zapala się po zmierzchu i gasi o świcie i jakiś tam jeszcze ale nie pamiętam:) Światło daje nie rażące, albo delikatne albo troche wieksze w zależności jak ustawisz. Moim zdaniem idealna zwłaszcza na początku, u mnie będzie świecić przytłumionym światłem przez całą noc, przynajmniej będe widziała mojego syna :) Jak dla mnie bomba :)

Skurcze póki co delikatne, noc nie przespana ale nie tyle przez skurcze ( nie tyle przez skurcze bo nie były uciążliwe bardzo ale jakaś bezsennośc mnie dopadła )

12 lata 6 dni temu #637948 przez Kiniaczek
Domiś mnie osobiście nie podobają się te tablice na wózek, ale to kwestia gustu :)

Lania u mnie rozwarcie 1 cm bylo w zeszły wtorek, szyjka skrócona też a podejrzewam że wczorajsze skurcze przyczyniły się do powiekszenia rozwarcia.. także jak dotrwam do wizyty wtorkowej i gin zbada mnie tak dogłębnie jak ostatnio to mi na bank Hugo wyskoczy na Majówke....

12 lata 6 dni temu #637957 przez Alex_87
Kiniaczek wózek super :) Kurde czy tylko ja jeszcze nie mam wózka?? Moja ciotka mi wiezie i wiezie ten wózek, ostatnio dzwoniłam to mówiła, ze do końca kwietnia przywiozą i wózek i fotelik, bo jak się okazało oni jeszcze w tym wózku usypiają małego, no załamka (a mają dwa wózki). Jak się wkurzę to pojedziemy z J. i kupimy i tyle będzie, przynajmniej będziemy mieli dla drugiego dzieciaczka od razu. Jak to mówią, umiesz liczyć, licz na siebie :angry:

Mama mi dziś powiedziała, że coraz bardziej mi się brzuch obniża.

To co dziewczyny, ja mam nadzieje, że na majówkę będziemy oglądać pierwsze majówkowe dzieciaki :D

12 lata 6 dni temu #637960 przez munnecabrava
A oto i pojazd mojej Mysi :)

Załączniki:

12 lata 6 dni temu #637969 przez ewela86
Kiniaczek spoko, nie musisz mi nic mówić o sklerozie, bo ten temat jest mi bardzo dobrze znany :lol: więc chyba ja też zamówię tą lampeczke:) dopiero jak się przeniesiemy z powrotem do naszego mieszkania kupię coś bardziej ozdobnego:)

alex nie martw się - ja też jeszcze bez wózka :ohmy: czekamy na majówkę, bo podobno kuzyn przywiezie. tylko ja go jeszcze na oczy nie widziałam!!! :huh: jedynie zdjęcie wysłał. wiem tylko że jest koloru zielono-szarego firmy EMMALJUNGE. mieliśmy już wybrany ale sam się zaoferował że nam odda, więc czemu nie. musimy dokupić fotelik, ale to dop. za tydzień pojedziemy jak mąż wróci na dobre. Myślę że zdążymy!!!!

munecabrava świetny!!!!!!!!!

idę kończyć sprzątanie... bo jeszcze obiad :ohmy: prasowanie :ohmy: i torba :ohmy:

12 lata 6 dni temu #637981 przez Kiniaczek
Ewela są jeszcze inne rodzaje wpinane do kontaktu i troche tańsze ale ta jest fajna bo ją sobie postawić możesz gdzie chcesz :)

12 lata 6 dni temu #637986 przez aleksiaa88
:laugh: obrączkę noszę na środkowym palcu od ślubu :laugh: znaczy, że jeszcze nie puchnę, tylko w lecie paluchy mi się poszerzają a zimą kurczą.
Śliczne macie te wózki takie zgrabne

12 lata 6 dni temu #638014 przez Domiś91
Kurcze mama powiedziała, że brzuch mi poszedł troche do góry :( A nie w dół tak jak powinien... nie wiecie czy to źle czy dobrze??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka