BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 dni temu #642707 przez sisina
Gabi31 trzymam kciuki za ciebie ;0)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #642716 przez demoniqe
Ja na wynik gbs czekalam 4 dni ale ujemny :-)

Anabelle podobno urodzila poltora tyg temu i na fb pisala o tym wedlug kwietniowek.

Ja pod prysznic zmykam i o 10 szpital. Chyba dzis jednak nie urodze. Nie mam zadnego przeczucia a wrecz jestem oaza spokoju. Dam znac.

12 lata 3 dni temu #642719 przez JoannaL
Gabi czekamy na wieści
demonique zawsze nadzieja jest że po zdjęciu pessara ruszy i ciebie:) powodzenia

12 lata 3 dni temu #642735 przez KarinaM
Witam z rana!
Pogoda deszczowa i nie zachęcająca.
Spałam do 8:00 z przerwami na siusiu co u mnie nowość.
Wczoraj wieczorem złapał mnie skurcz w dole brzucha i trzymał troszkę. Ale był tylko jeden. Brzuch też zrobił się twardy. Ale bolały mnie jakby jajniki. Nie wiem czy to już te skurcze przepowiadające czy znowu urodzę w 37 tygodniu.
Mam nadzieję że wytrzymam do wizyty 8 maja!

Gabi daj znać co tam u Ciebie.

Demonique Ty też napisz co u Ciebie po wizycie.

Igorek

Irina

12 lata 3 dni temu #642738 przez Sevilla
Również witam z rana.

U mnie pogoda brzydka, zupełnie jak ja :) Nie chce mi się wstać nawet z łóżka :)

12 lata 3 dni temu #642748 przez tweety
Gabi, Demonique - trzymajcie sie

My jeddizisiaj wstalismy o 5:30 bo odezwaly sie zaladki, tak jemy sniadanie z mezem jak na 7 jedzie do pracy. wiec o 6 zrobil nam M sniadanie, pycha, potem drzemka do 8:30 i teraz ja sobie was podczytuje a on sprzata. tak tak. ja nie moge na nic narzekac. mam gotowanie, sprzatanie i czasami opieprz jak sie czegos dotkne i cos mi stuknie. wtedy mowi do mnie zebym "dala sobie spokoj i sie polozyla". slodziak.

JADE DZISIAJ NA GRILLA. WRESZCIE. musze sie wyrobic przed porodem, nie wazne ze w Wawie leje i zapowiadaja grad i burze, musze miec tego grilla nawet jesli chlopaki beda go robic pod parasolem.

a wczoram mialam dwa skurcze, tylko takie dlugie wiec napewno nie porodowe. ale bolalo bardzo. wiec mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu sie zacznie. nie chce wczesniej ale przyszly to juz bedzie w sam raz. tez czekam na sloneczko.

we wtorek usg i wizyta.

12 lata 3 dni temu #642750 przez tweety
a moj M sprzata w samych bokserkach, ma na nich taki napis KISS ME. :) masakara. a seksu jak nie bylo tak nie ma od pol roku :(

12 lata 3 dni temu #642756 przez ewela86
więc i ja się przywitam z rana:)

u mnie jak narazie słoneczko świeci od samego rana i mam nadzieje że już nie zajdzie!

ciekawe jak tam gabi...

ja właśnie wszamałam śniadanko: budyń z sokiem malinowym :silly: jak nigdy miałam straszną ochotę...

tweety no to może zrób to co jest napisane na bokserkach :lol: mój to chyba taki sam charakterek: sprząta, gotuje, zmywa - full wypas, pełen zestaw :) mam nadzieję że mu nie minie...
nareszcie dzisiaj lub jutro wraca!

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #642770 przez Daarikaa
Hej! nie ma jak to na śniadanie wszamać dwa lody hehe ale alutkiej chociaz smakowały :silly:

Gabi pewnie juz szczesliwą mamusią

Demoniq czekamy na wieści :)

Ewela ja też nie moge narzekać na mojego, wszystko robi za mnie, nawet mojej torebki nie karze mi nosic SWEET :kiss:

Pogoda przez cała majówke do bani :angry:

tweety to na co Ty czekasz, do dzieła rzucaj sie na niego :woohoo:

12 lata 3 dni temu #642773 przez Karolka85
Witajcie dziewczynki,

Ciężko się wyrobić z czytaniem postów ;) ale dobrnęłam do końca.

Pauluska cudna jest ta Twoja Igunia!!!!!!!

Kasiaq81 moje gratulacje!!!!!!Kolejny majowy dzieciaczek jest już z nami

Gabi może już urodziła :) czekamy

Demonique trzymam kciuki żeby i u Ciebie się dziś ruszyło

Dziewczyny które pokazały brzuszki- ślicznie wyglądacie :)

Domiś ja też mam uniwersalną folię przeciwdeszczową do Tako Jumpera X- do gondoli i spacerówki

Ciekawe co z Moniakiem bo faktycznie już długo się nie odzywa.

12 lata 3 dni temu #642784 przez tysiiiak
Hej laseczki :*
ja dziś odespałam szpital :) i teraz czekam na pyszne domowe śniadanko :D:D
My z M. wczoraj pierwszy raz od kilku msc-y tez cos tam sie poprzytulalismy :P oczywiscie bez fajerwerek i szału ale było miło jak na 9 msc :D

Gabi 3mam kciuki :)
demonique to moze i u Ciebie sie ruszy :D :)

u mnie w szpitalu nie ma niestety zzo :( jest tylko gaz rozweselający :P

a tak patrzalam na wypis ze szpitala i tam mi tez zrobili badania na krzepliwosc krwi niewiem po co :unsure:

12 lata 2 dni temu #642841 przez joasia10015
Witam majóweczki z centrum dowodzenia ;) Siedzę w sypialni mąz zrobił mi śniadanko do łóżka a teraz siedze z laptopem i wydaję rozkazy-tak więc Miłoszek sie ubiera a M.myje naczynia :lol: :lol: :lol: Czasem (baaaardzo czasem :dry: )życie jest fajne i błogie ;) Jak już poprosiłam M.o budyn z sokiem -o którym wspomniała ewela86 to niestety musze go zrobic sama :( Bo co jak co ale do gotowania mój małż ma dwie lewe ręce -no chyba że zrobic kanapeczki ,i ewentualnie jajecznice ;)
Gabi sie nie odzywa więc pewnie w nocy pojechała :blush:
Kurcze mój małż ma w poniedziałek urodziny i wyjazd mu sie przestawił dlatego będzie w domku...mam problem co by go zaskoczyc i cos kupic ...do tego jakis torcik i tralalala :silly:

Achhh do tych laseczek które ,,ubrały,,już łóżeczko dla maluszka-ja zrobiłam to wczoraj...czy przykryłyście czymś łóżeczko żeby sie nie kurzyło albo co???? Sama nie wiem czy zostawic i troszkę ,,bakterii złapac,,czy czymś przykryc :S :unsure: :blink:
Kurde ewela tak mnie podpuściłaś że muszę isc zrobic sobie ten budyn...obym miała wogóle w domu bo po ostatnich porządkach okazało sie że wiele takich rzeczy mam po terminie :S I wyrąbałam większosc :blink:

12 lata 2 dni temu #642874 przez joasia10015
Laseczki jak by sie któraś nudziła w tą ,,piękną,,pogodę to znalazłam fajne artykuły o menu dla karmiącej matki :) parenting.pl/portal/dieta-mamy-karmiacej Mnie najbardziej pociesza fakt że mogę jesc niektóre owoce -bo tego mi bedzie chyba najbardziej brakowac :( Obok domu mam kilka krzaczków porzeczek i okazało sie że niby można jesc bo maja duzo wit.C dodatkowo można brzoskwinie które kocham ( a byłam pewna że pestkowe owoce nie wchodzą w grę )...ale żeby nie było będe próbowac i obserwowac Mikusia co by mu nic nie było-OBYYYY bo jak wspomniałam KOOOOOCHAMMMM OWOCEEEE PONAD WSZYSTKO !!!!!

12 lata 2 dni temu #642883 przez lili91
Witam i ja.

Wy mowicie o ubieranu lozeczka a moje jeszcze u tesciow stoi jakos od stycznia bo dziadzius chcial odnowic a teraz doprosic sie nie moge. W ogole mielsmy sie przeprowadzac ale ludzie ktorzy mieszkaja w tym mieszkaniu maja jakies problemy i tak zwlekaja. Kurcze tyle roboty z przeprowadzka a termin porodu juz niedlugo. Moj jakos sie tym zabardzo nie przejmuje. Wiekszosc rzeczy mam popakowane w kartony i czekamy tylko ciekawe co bedzie jak juz Maja do nas dolaczy.
:angry: :angry: :angry:

12 lata 2 dni temu #642899 przez lalka
dzień dobry!!!!!
mi niestety nie było dane karmić piersią.....wprawdzie parę razy ściągnęłam i dałam z butelki,ale to nie to samo i trochę mi przykro!!!!!bo tak się napaliłam na karmienie cyckiem!!!!

Joanna10015 ja nie brałam olejku z wiesiołka a cały poród(od najmniejszych bóli)trwał niecałe dwie godziny a przecież Jagna konkretna się urodziła!!!!!!!nawet mąż nie zdążył dojechać!!!!!!!zdziwiło mnie trochę mierzenie dziecka:na Polnej po porodzie waga 4200 i 62 cm...a po kilku godzinach na Szpitalnej mierzyła 58cm!!!!!w książeczce mamy wpisane wymiary z Polnej!!!!

W ciąży przytyłam 10kg...a mam już 12 mniej!!!brzuszek płaski!!!ale do wagi idealnej jeszcze trochę!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka