BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 2 dni temu #642978 przez Sevilla
Mnie najbardziej zastanawia fakt, a kto rodzi w środku maja, bo mam wrażenie, że jakiś się przestój teraz zrobi do 18 maja...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #642982 przez demoniqe
pojechaliśmy z walizą na 10 do szpitala a się okazało że gina nie ma i że nie ma dziś dyżuru!! były jeszcze 2 dziewczyny które się z nim umawiały.

przed chwilą do niego dzwoniłam, przeprosił mi powiedział, że pacjentka ciężka mu w nocy rodziła więc zamienił się dyżurami dziś ma od 20 więc zaprasza na 20 :)

w sumie to się cieszę, zdejmie pessar i będzie można pierwszy raz od 4 miesięcy się bzyknąć :) może jutro urodzimy :)

12 lata 2 dni temu #642986 przez Sevilla
demoniqe 3 maja już zajęty przez Gabi, więc poczekaj do 4 :) No i oczywiście wykorzystajcie dzisiejszą nockę, bo potem kolejne tygodnie czekania :)

12 lata 2 dni temu #642993 przez Domiś91
Witam moją drogą internetową rodzinkę :D
Nic mnie nie wzieło, poprostu mąż zajął kompa :P I nie miałam jak wejśc. Z pogodzenia nici, od rana atmosfera napięta, mieliśy iśc dzisiaj do kina, ale dupa wyszła, bo jemu się nie chce. Wielce obrażony pan :)

Lalka, zazdroszcze tak szybkiego rozwiązania!! I te kilosy w dół... Ja pewnie bede się męczyć przy jednym (porodzie) i przy drugim (zrzucaniu kg) :P

Żebra dalej bolą, Tymek ruchliwy, ale ciśnie na krocze nadal. Rano lekkie bóle jak w trakcie miesiączki no ale już spokój.
Czytałam żeby zapytać mamy swojej jak to było z jej porodem, a my genetycznie mamy podobne. No i zapytałam. Mama też nie miała żadnych objawów, poprostu w pewnym momencie ją wzieło. Odeszły wody i jazda. :)
U nas pogoda do dupy.
Dzięki za odpowiedzi odnośnie folii, musze się z nią przeprosić i spróbować znowu ją dopasowac do gondoli :D
Ciekawe jak tam Gabi :)

Joasia nie martw się, po porodzie zawsze jak znajde chwile to wejde na forum i podtrzymam przyszłe mamusie majówkowe na duchu :)

12 lata 2 dni temu #643014 przez munnecabrava
Eeee Domiś już myślałam że dasz zdjęcie bejbika:P:P Jeśli jednak skusicie się na kino polecam Panaceum albo Olimp w ogniu omijajcie szerokim kołem film Władza nuda jakich malo :)

12 lata 2 dni temu #643019 przez Domiś91
munnecabrava chciałabym już dodać, wierz mi :D
Właśnie na Olimp w Ogniu mieśliśmu się wybrać... Ale nie wyszło :) Może jutro coś z tego będzie :D

12 lata 2 dni temu #643029 przez JoannaL

12 lata 2 dni temu #643031 przez Sevilla
Domiś a może coś jest w tej utracie kg nagromadzonych w czasie ciąży. Każda się chwali, że tak szybko powróciła do swojego rozmiaru :) Mnie to nawet napawa dużą nadzieją, że w sierpniu może nie będę wyglądać jak monstrum nad morzem :)

Co do porodów i podobieństwa do rodzących mam. Moja babcia miała poród ekspresowy 5h i po bólu, moja mama rodziła mnie niemalże całą dobę. Sądzę, że podobieństwo w kwestii porodów do naszych rodzicielek jednak może się nie sprawdzić :)

12 lata 2 dni temu #643033 przez Sevilla
JoannaL napisał:

Sevilla ja mam termin na 16maja:) więc tak w połowie miesiąca

O to nie jest źle, a już myślałam, że będziemy miały przestój przez to, że większość z nas już się rozpakowała, albo rozpakowuje się właśnie w tej chwili albo zaraz to zrobi :)

12 lata 2 dni temu #643043 przez Domiś91
Pewnie zaś jakieś zabobony wyczytałam :D hehe. Ale pozostaje nadzieja :D Że mnie weźmie nagle :D

12 lata 2 dni temu #643044 przez tysiiiak
Sevilla ja mam termin na 19 mają i ewela ma na 20 to na pewno ;) ktoś.napewno też się znajdzie :)

Mój dzisiejszy humor oceniam na niedostateczny minus :(

12 lata 2 dni temu #643049 przez Domiś91
Chyba Joasia pytała o przykrycie łóżeczka? Ja mam już ubrane od dwóch tygodni i przykryte pieluchami tetrowymi coby się nie zakurzyło :) Tak mi poradziła jedna z majóweczek :) Przepraszam ale już nie pamiętam która :kiss:

12 lata 2 dni temu #643051 przez aleksandraludw
Ja niestety również 2 w 1.. Chyba mnie jednak nie ominie ta prowokacja:( albo urodze dzień przed ze strachu

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #643055 przez Domiś91
Kurde ja nie pamiętam na którego mam wizyte u lekarza :blush: :huh: Albo 6, albo 7 albo 8... hehehe... Chyba pojade w poniedziałek 6go i się dowiem, a nóż trafię lub nie będzie problemu z przyjęciem mnie :D
Miałam to zapisane na karteczce no ale... z nimi u mnie jak z pieniędzmi, szybko znikają :D hehe

A jeszcze mam taki problem, że na karcie chipowskiej NFZ mam niezmienione dane.. Tzn. nazwisko panienskie i adres stary. Czy to jakiś problem bedzie w szpitalu? Bo u lekarza w rejestracji w sumie się nie pluła babka tylko kazała zmienic :P A ja zapomniałam o tym :D

Hehe znalazłam moją 'książeczke zdrowia dziecka' :) Ważyłam 3000g i miałam 55cm :) A obwód głowki 35cm :)

12 lata 2 dni temu #643057 przez sisina
Joasia kurcze ty naprawde mas jakieś moce ej wez mi też przepowiedz poród ale tak zemy moj Sebek zjechał a bedzie po niedzieli wtedy moze sie dziać wszystko :laugh: :silly:

My własnie z psiapsiólką wrociliśmy ze spacerku teraz kawka i serniczek na zimno :laugh:
kurde naszło mnie na orzeszki dobrze ze mam w szafie pistacje i migdały :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka