BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 11 miesiąc temu #642978 przez Sevilla
Mnie najbardziej zastanawia fakt, a kto rodzi w środku maja, bo mam wrażenie, że jakiś się przestój teraz zrobi do 18 maja...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #642982 przez demoniqe
pojechaliśmy z walizą na 10 do szpitala a się okazało że gina nie ma i że nie ma dziś dyżuru!! były jeszcze 2 dziewczyny które się z nim umawiały.

przed chwilą do niego dzwoniłam, przeprosił mi powiedział, że pacjentka ciężka mu w nocy rodziła więc zamienił się dyżurami dziś ma od 20 więc zaprasza na 20 :)

w sumie to się cieszę, zdejmie pessar i będzie można pierwszy raz od 4 miesięcy się bzyknąć :) może jutro urodzimy :)

12 lata 11 miesiąc temu #642986 przez Sevilla
demoniqe 3 maja już zajęty przez Gabi, więc poczekaj do 4 :) No i oczywiście wykorzystajcie dzisiejszą nockę, bo potem kolejne tygodnie czekania :)

12 lata 11 miesiąc temu #642993 przez Domiś91
Witam moją drogą internetową rodzinkę :D
Nic mnie nie wzieło, poprostu mąż zajął kompa :P I nie miałam jak wejśc. Z pogodzenia nici, od rana atmosfera napięta, mieliśy iśc dzisiaj do kina, ale dupa wyszła, bo jemu się nie chce. Wielce obrażony pan :)

Lalka, zazdroszcze tak szybkiego rozwiązania!! I te kilosy w dół... Ja pewnie bede się męczyć przy jednym (porodzie) i przy drugim (zrzucaniu kg) :P

Żebra dalej bolą, Tymek ruchliwy, ale ciśnie na krocze nadal. Rano lekkie bóle jak w trakcie miesiączki no ale już spokój.
Czytałam żeby zapytać mamy swojej jak to było z jej porodem, a my genetycznie mamy podobne. No i zapytałam. Mama też nie miała żadnych objawów, poprostu w pewnym momencie ją wzieło. Odeszły wody i jazda. :)
U nas pogoda do dupy.
Dzięki za odpowiedzi odnośnie folii, musze się z nią przeprosić i spróbować znowu ją dopasowac do gondoli :D
Ciekawe jak tam Gabi :)

Joasia nie martw się, po porodzie zawsze jak znajde chwile to wejde na forum i podtrzymam przyszłe mamusie majówkowe na duchu :)

12 lata 11 miesiąc temu #643014 przez munnecabrava
Eeee Domiś już myślałam że dasz zdjęcie bejbika:P:P Jeśli jednak skusicie się na kino polecam Panaceum albo Olimp w ogniu omijajcie szerokim kołem film Władza nuda jakich malo :)

12 lata 11 miesiąc temu #643019 przez Domiś91
munnecabrava chciałabym już dodać, wierz mi :D
Właśnie na Olimp w Ogniu mieśliśmu się wybrać... Ale nie wyszło :) Może jutro coś z tego będzie :D

12 lata 11 miesiąc temu #643029 przez JoannaL

12 lata 11 miesiąc temu #643031 przez Sevilla
Domiś a może coś jest w tej utracie kg nagromadzonych w czasie ciąży. Każda się chwali, że tak szybko powróciła do swojego rozmiaru :) Mnie to nawet napawa dużą nadzieją, że w sierpniu może nie będę wyglądać jak monstrum nad morzem :)

Co do porodów i podobieństwa do rodzących mam. Moja babcia miała poród ekspresowy 5h i po bólu, moja mama rodziła mnie niemalże całą dobę. Sądzę, że podobieństwo w kwestii porodów do naszych rodzicielek jednak może się nie sprawdzić :)

12 lata 11 miesiąc temu #643033 przez Sevilla
JoannaL napisał:

Sevilla ja mam termin na 16maja:) więc tak w połowie miesiąca

O to nie jest źle, a już myślałam, że będziemy miały przestój przez to, że większość z nas już się rozpakowała, albo rozpakowuje się właśnie w tej chwili albo zaraz to zrobi :)

12 lata 11 miesiąc temu #643043 przez Domiś91
Pewnie zaś jakieś zabobony wyczytałam :D hehe. Ale pozostaje nadzieja :D Że mnie weźmie nagle :D

12 lata 11 miesiąc temu #643044 przez tysiiiak
Sevilla ja mam termin na 19 mają i ewela ma na 20 to na pewno ;) ktoś.napewno też się znajdzie :)

Mój dzisiejszy humor oceniam na niedostateczny minus :(

12 lata 11 miesiąc temu #643049 przez Domiś91
Chyba Joasia pytała o przykrycie łóżeczka? Ja mam już ubrane od dwóch tygodni i przykryte pieluchami tetrowymi coby się nie zakurzyło :) Tak mi poradziła jedna z majóweczek :) Przepraszam ale już nie pamiętam która :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #643051 przez aleksandraludw
Ja niestety również 2 w 1.. Chyba mnie jednak nie ominie ta prowokacja:( albo urodze dzień przed ze strachu

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #643055 przez Domiś91
Kurde ja nie pamiętam na którego mam wizyte u lekarza :blush: :huh: Albo 6, albo 7 albo 8... hehehe... Chyba pojade w poniedziałek 6go i się dowiem, a nóż trafię lub nie będzie problemu z przyjęciem mnie :D
Miałam to zapisane na karteczce no ale... z nimi u mnie jak z pieniędzmi, szybko znikają :D hehe

A jeszcze mam taki problem, że na karcie chipowskiej NFZ mam niezmienione dane.. Tzn. nazwisko panienskie i adres stary. Czy to jakiś problem bedzie w szpitalu? Bo u lekarza w rejestracji w sumie się nie pluła babka tylko kazała zmienic :P A ja zapomniałam o tym :D

Hehe znalazłam moją 'książeczke zdrowia dziecka' :) Ważyłam 3000g i miałam 55cm :) A obwód głowki 35cm :)

12 lata 11 miesiąc temu #643057 przez sisina
Joasia kurcze ty naprawde mas jakieś moce ej wez mi też przepowiedz poród ale tak zemy moj Sebek zjechał a bedzie po niedzieli wtedy moze sie dziać wszystko :laugh: :silly:

My własnie z psiapsiólką wrociliśmy ze spacerku teraz kawka i serniczek na zimno :laugh:
kurde naszło mnie na orzeszki dobrze ze mam w szafie pistacje i migdały :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka