BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #793031 przez Olka!
Karina z tą wagą chodzi o to żeby dziecko podwoiło swoją wagę urodzeniową, jeśli będzie mniej trzeba to sprawdzić ale jeśli więcej to jest ok:-)

Kurcze jak czytam o tych alergiach to jakaś masakra jest. U nas nic się nie dzieje, mam nadzieję, że tak zostanie.

Wkurzyłam się rano na męża bo obudził Weronię przed 7 :-( !!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #793041 przez demoniqe
hejka!

Ja mieszam proszek Lovela z Persilem i płuczę w Lenorze i jest ok.

Kuba dziś miał spanie na pleckach w nocy więc pobudka o 3 na mleczko i spanie do 6:15 bo mama szykowała się do pracy i pewnie go obudziła :)

niania przyszła przed 7 jak wychodziłam i przejęła Kubula.

zębów nadal brak, nie siedzi za długoo i nie raczkuje :)) ale jak pokazywałyscie ten film na FB z chodzeniem to chodzi tak samo :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793066 przez pauluska
A my mieliśmy pierwszą nieciekawą noc. Iga usnęła koło 19 a po 20 się obudziła jak z Wami pisałam ale D. z nią siedział była zmęczona a usnąć nie mogła zaczęła płakać biedna moja, patrzymy a te plamy takie czerwone się zrobiły drapać je zaczęła ja w końcu już z nią zaczęłam płakać okropna ta bezradność, wyjęłam jej kolczyki bo nie miałam innych pomysłów wolę mieć czyste sumienie że nie od nich a nie gdybać nasmarowałam fenistilem i usnęła ale do 23 płaczu dużo było teraz obserwacja czy to od kolczyków czy od czego. Trzymajcie kciuki aby było lepiej

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793075 przez paninka87
Wczoraj wieczorkiem tyle naprodukowałyście że szok :woohoo:

Ja na razie cały czas piorę w Loveli, dopóki mi się nie skończy. Później przerzucę się na kapsułki :).

demoniqepytałam kiedyś ile razy karmisz piersią? u nas wychodzi 5 razy :pinch: czasem 6 zależy jak nocka.

Dzis mi się tak dobrze spało, że z chęcią zostałabym w domu :silly: :S

Wszystkiego najlepszego dla IGI :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #793081 przez Olga60
Dzień dobry :)

Kurcze Pauluska faktycznie nieciekawie :( może coś w łóżeczku ją uczula, nie wiem pościel, jakiś kocyk, jadła coś oprócz mleka? Coś nagle zaogniło ten stan :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #793084 przez Olga60
Kota masz, jakieś inne zwierzęta?????

11 lata 5 miesiąc temu #793101 przez KarinaM
Pauluska najlepszego dla Iguni. Nasza pierwsza 7 miesięczna dziewczynka.
Paula a może uczula Ją sierść psa? Trzymacie go w domu?

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793102 przez Kasia87
Dzien dobry:)

My dalej ten katar , wczoraj byl taki krzyk , chyba na zeby, noc tez nie ciekawa, juz mi sie snilo ze obudzilam sie rano a tu 3 piekne zabki;) ech tak dobrze to nie bedzie;)

Wspolczuje tuch alergii, sama mialam i przeszlo, astma tez przeszla i do szkoly poczlam juz zdrowa:) takze i waszym mam nadzieje ze poprzechodzi:)

11 lata 5 miesiąc temu #793104 przez Alex_87
Iguniu kochana wszystkiego co najlepsze z okazji 7-mio miesięcznicy :) Oby jak najszybciej minęła Ci ta wstrętna alergia :kiss:

Ja nadal piorę w Loveli, w sumie do końca pierwszego roku planuje prać w proszkach dla dzieci, tylko teraz przerzucę się chyba na Dzidziusia, trochę tańszy a też podobno dobry.

Pauluska a Ty w czym pierzesz ubranka Igi? A może od Waszego proszku to uczulenie, bo przecież jak ją podnosicie to też ma z Waszymi ubraniami kontakt.

11 lata 5 miesiąc temu #793116 przez Olga60
Ja już od ok 2 m-cy piorę Nataszy ubranka w naszym proszku nawet z dodatkiem płynu do płukania. Miałam już dosyć tych dzidziusiowych, które nie piorą tylko przepłukują :angry: na szczęście nie ma uczulenia :)

Alex używałam też dzidziusia (płynu), nie pierze ale chyba nawet ładniej pachnie od lovelki :silly:

Igusiu, wszystkiego najlepszego, żeby opuściła Cię jak najszybciej alergia :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #793123 przez Alex_87
Olga nie pierze w sensie nie dopiera tak? :D jeśli tak to chyba jednak kupię Lovelę, ja jestem zadowolona, może później zacznę dodawać trochę naszego. Podejrzewam, że od naszego też nie będzie miała uczulenia, w końcu leży na naszych kocach, w pościeli, przytula się do nas. Ale jakoś tak nie mogę się przemóc jeszcze żeby nie prać w dziecięcych proszkach ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793126 przez tysiiiak
Sto latek dla Iguni :kiss: :kiss: :kiss: łapaj buziolki nasza 7 miesięczna dziewczynko :kiss: :kiss: :kiss: Duuuuużo zdróka ale i radości :)
biedna Igunia tak cierpi a niewiadomo jak zaradzić na to :(

Ja piorę w Loveli jeszcze ale ostatnio troszkę dosypuje naszego proszku i nic nie zauważyłam ;) Chociaż zauważyłam :silly: doprane ubranka zauważyłam, tak! :P

Kuba jakiś rozlegulowany :cheer: Wstał o 8 i niby zmęczony a spać nie a co najlepsze wogóle nie chce mleka :dry:

edit: śpi :) ciekawe kiedy zje :unsure:

11 lata 5 miesiąc temu #793130 przez Olga60
Alex tak, nie dopiera :lol: , tak samo jak lovelka, stosowałam na zmianę bo trochę tego zgromadziłam, efekt był ten sam. Tzn jak ulała mleczkiem to zostawał żółty ślad.

11 lata 5 miesiąc temu #793131 przez KarinaM
Moja też wstała dzisiaj o 7:30 i powinna zjeść o 9:00 ale o 8:30 już się domagała jedzenia więc zrobiłam. A Ona co? Zjadła 100 ml i wypuchała językiem. Nie to nie. O 9:00 już spała i śpi już godzinę i 15 minut. Nie wiem co Jej jest. Albo odsypia wczorajszy dzień albo idą zęby. Zaglądałam Jej wczoraj w "paszczę" ale nic nie widzę. Ma pod dziąsełkami białe ale tak miała zawsze.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793133 przez Daarikaa
Iguniu wszystkiego najlepszego dla naszej duzej dziewczynki, aby ta okropna alergia w końcu Was opuściła. Buziaczki slicznotko!! :kiss: :kiss:

Ja piore Klaudii ubrania w dzidziusiu i mieszam go z persilem i uzywam plynu do plukania silan i Klaudia dobrze to toleruje, jak dzidizus mi sie skonczy to bede normalnie prala tak jak nasze ciuchy

Tysiakk ostatnio u nas z mlekiem tez masakra, ja jak zamierzam Klaudii wcisnac butle to mase zabawek wokolo zeby ja zabawic i odwrocic uwage od mleka i wtedy z trudami jakos zje ze 120ml no i narazie mleko je tylko 2 razy na dzien i nieraz w nocy ma jedna pobudke. Posmakowala innych rzeczy i nie chce mleka albo bola ja dziasla... nie wiem w sumie jak je inne rzeczy to tez powinny ja bolec a nie tylko przy mleku

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka