BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 4 miesiąc temu #793524 przez Daarikaa
Demoniqe ja mam zamiar robic w Glogowie

Joasia wszedzie dobrze ale w domu najlepiej :) tesciowka moze w koncu zrozumie jaka fajna ma synowa :) A Ty dalej opatulasz Mikiego do spania? jesli tak to moze on potrzebuje juz troszke luzu w czasie snu... :unsure: nie wiem kombinuje zeby cokolwiek Ci doradzic bo biedna nie spisz juz od miesiecy :(

Vika ta Twoja Tosia to jest wyjatkowa, cudnie rozwija Ci sie Twoj skarb :)

Minia Klaudia tez juz potroila swoja wage urodzeniowa - to zle? tyle tylko ze ona jest dluga mąz ja mierzyl i ma 81cm :ohmy: :ohmy: nie wiem moze on co zle wymierzyl ale w sumie jak klade ja na przewijak ktoru ma 70 cm to nogi jej wisza .... :D pokaze Wam na zdjeciu jak zrobie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #793530 przez joasia10015
Dzięki kochane -jesli chodzi o smoczki to jestem za -tylko MIkuś jak i Miłosz NIGDY smoczka nie chcieli-oboje odruch wymiotny -i oczy na wierzchu :cheer: Masakra jakaś -zrobie jeszcze jedno podejscie (jakieś 154 podejście ;) )i możeee stanie sie cud :ohmy:
Zapomniałam napisac że Miki jest na etapie gugania-mamamamamamamamamamama...czasem mu wyjdzie pojedyncze MAMA i aż mi sie micha cieszy :laugh:
Apropo fotki gdzie Polcia ogląda Tosie to mnie tez by nie przeszlo bo Miki aZ sie trzesie i slini do laptopa..tak jak do pilotów i telefonów :lol:

Achhhh dziewczyny kiedyś podrzucałyście mi pomysły na ,,wieczór z mężem,,.No to wczoraj zrobiłam fajną kolacyjkę ,świece,szampan...gotowanie w ,,stroju Ewy ,,według polecenia (chyba demonique )...no i wszystko byłoby superrr...gdyby nie to że w ,,najlepszym,,momencie Miki sie obudził :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: No i poszłam nakarmic,zasnęłam razem z nim :ohmy: B) I tyleee z wieczoru we dwoje :ohmy: Śmieję sie że ,,ktoś trzeci ,,nam małżeństwo rozwali :blink: :blink: :blink: :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #793535 przez Daarikaa
hehe to Miki ma wyczucie czasu :) to trzeba zrobic powtorke z rozrywki ;P

12 lata 4 miesiąc temu #793539 przez joasia10015
Darika opatulam Mikiego i śpi w sekundzie -jak za dotknięciem czarodziejskiej rożdżki :) Wiec to raczej mu nie przeszkadza-prędzej bym pomyślała że sie wybudza jak NIE jest opatulony-więc może dokładniej go opatulic żeby sie nie odkopał :unsure: Sama nie wiem co robic .Złapię sie kazdego pomysłu-to nie tak że narzekam i wadomo że bede sie jeszcze budzic długi czas do niego ale kurde jest różnica jak by sie 2 razy budził a nie 5 czy 6 :( Normalnie dziś w nocy to mi już nerwy puszczały-nawet mąż mnie uspokajał i pocieszał ...ale rano jak wstałam i Miki walnął swój najpiekniejszy uśmiech to wszystko mi przeszło :kiss:

A z wiadomości o starszym synku -to byłam wczoraj na zebraniu ,potem spotkanie indywidualne z pania no iiii jestem z niego baaardzo dumna :kiss: Jest bardzo spokojnym,mądrym i wesołym chłopcem ,Jako jedyny w grupie nie miał jeszcze kary ;) Teraz pojechał z tatą do fryzjera ,ale przyszedł do mnie przed wyjazdem i mówi,,MAma jade z tatą do sklepu po warzywka-chcesz jakieś,,???? Hihihihii chce mi zrobic niespodziankę (bo nie przyznał sie że jedzie do fryzjera )-ciekawa jestem po kim lubi tak robić NIESPODZIANKI i zaskakiwac :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #793578 przez tysiiiak
Joasiu możesz być nie tylko dumna z Miłoszka ale i z siebie :) To ty wychowałaś takiego grzecznego i mądrego chłopczyka :)
hehe Miki to wie kiedy się obudzić :P chce mieć mamę tylko dla siebie a nie że tata będzie mleczko podkradał :P :silly: :lol: :side:
Podaj mi proszę dane mikiego po urodzeniu :) cm i wagę to dopiszę do naszej tabelki :) (tabelka jest pod moimi suwaczkami)

Kurde Kuba zrobił zieloną i kwaśną kupkę :dry: może to przez mój obiadek albo mleczko następne? W sumie dawałam brokuła to może dlatego zielona a kwaśna bo ? :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #793593 przez madzia1210
Joasia ja tez wstaje czesto w nocy(po 6 nie licze ;) ) wydaje mi sie ze maly jest glodny. Tez juz nie wiem co robic. Po 26 mamy szczepienie i bede rozmawiac z lekarka co robic. Na mm jakos mi szkoda przechodzic :(

12 lata 4 miesiąc temu #793599 przez Olka!
joasiu jak czytałam Twojego posta o Synusiu to jakoś się wzruszyłam, gratulacje takiego dzielnego synusia :-)

Idę położyć moją marudę spać bo tak się już za mocno wkurza !!

12 lata 4 miesiąc temu #793612 przez Sevilla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ach Vika ta moja synowa :P super się rozwija :) Może synusia mojego nauczy pokory i cierpliwości ... a co do charakterku, to jeżeli choć odrobinę odziedziczył po tatcie to okięłzna każdą bestyjkę :P (mężowi jakoś udało się mnie poskromić :P najważniejsze by w to wierzył hihihihi :) )

12 lata 4 miesiąc temu #793613 przez munnecabrava
A ja piorę w bobini plyn to tam w ogóle tani jest. A jak czasem cos przepiorę w naszym to też ok.

heh to może ja lepiej pójde do okulisty z tymi moimi ocami bo znów mi ropieją...

Bosh odważne jesteście ja mam -2 ale nigdy się nie zdecyduję na operacje.

Joasia jak ja kiedyś wypiłam szklankę wina bo myślalam że to kompot to spałam rodzicom caly dzień :P:P:P moe to jest jakis sposób tak sobie żartuję:P

12 lata 4 miesiąc temu #793618 przez anek
nie no Toska wymiata!

to chyba jest dzisiaj jakis bunt zbiorowy na mleko.u nas tez dzisiaj mleczko blee...

Joasiu współczuje nocek.nieiwem co doradzic.moze faktycznie próbuj z tym smoczkiem.to chyba nie chodzi o jedzenie skoro po kaszce po 2 godz sie obudził, chyba ze jest taki głodomorek.

kupiłam Oilatum i cutibase, zobaczymy czy cos pomoze.

12 lata 4 miesiąc temu #793640 przez Sevilla
U nas buntu na mleko wyjątkowo dziś nie ma, za to jest bunt na spanie ...

a tym czasem zachwując się niemoralnie idę wskoczyć z synkiem do wanny, będziemy uczyć pływać rybę :)

12 lata 4 miesiąc temu #793666 przez KarinaM
My po kąpieli. Mleczka znowu tylko 100ml i więcej nie da rady. Irinkę wymeczyla ciocia i po kąpieli padła. Może pospi do rana?

Joasiu super że jesteś z nami. A jakiego smoka dawalas? Silikonowy czy kauczukowy? Moja silikonowego nie chce a na butelce ma silikonowy i jest ok.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

12 lata 4 miesiąc temu #793698 przez moniaaak
hej:)

JOasia witaj :). Jak my się rozumiemy z tym spaniem. Ja mm nie daję, ale je sinlac przed kapielą- i guzik to daje :(.Po kąpieli jest tak najedzony, że cycusia ledwo pociągnie i muszę go odłożyć do łóżeczka. Sam zasypia, ale i tak się budzi za 2 h. NIC NIE DZIAŁA. Ostatnio przez zęby budzi się jeszcze częściej...ciężko wyjść spod kołderki.
Ja niestety sposobu nie mam :(.
Gabi- pamiętaj, żeby masować często te kanaliki, u nas pomogło, a mieliśmy raz na jednym, raz na drugim oczku.

A u nas jak nie urok to... ech
Dziś postanowiłam dać Kacperkowi indyka, ponieważ miałam w słoiczku, to postanowiłam go otworzyć. Wymieszałam z dynią i ziemniaczkami i dałam obiadek. Zjadł mniej niż mojego gotowanego, ale spoko. Mojego zje trochę więcej niż ten większy słoiczek. było ok. Dwie godziny później przy deserku marudził, zjadł troszkę i tak go coś męczyło.
Potem dawałam mu soczek jabłkowy, tak jakby się zakrztusił to go na ręce wzięłam i zwymiotował chyba wszystko co dziś zjadł:(.Cały on, cała ja, podłoga w pokoju... no masakra. Czegoś takiego to jeszcze nie było. Po kaszce też chciałam dać mu soczku i znów zwymiotował, ale tym razem samym soczkiem.
Coś mu chyba nie siadło na żołądku.
Mam nadzieję, że to jednorazowy incydent.
Póki co to smaruje Diprobase i powiem Wam, że dziś po kąpieli pierwszy raz od dawna nie było wrzasku. Może faktycznie jego te zmiany bolały?
Koleżanka, która ma prawie dwuletnią córkę z atopią, to mówi, że mała jak już umie to sygnalizuje, że te plamy ją bolą.

12 lata 4 miesiąc temu #793704 przez moniaaak
A i co do smoka, to moje dziecko nie gardzi nim, ale w nocy to sobie moge go wsadzić- jeszcze bardziej się drze :).

12 lata 4 miesiąc temu #793708 przez MINIA
Gabrysia tez noe chciala smoka dopiero od miesiaca nam sie udalo bo tak to by mnie nie puscila... Probowalam wszystkich a zalapala tylko canpol z kuleczka, i dopiero teraz cudem udalo mi sie zmienic na lovi symetryczny.
Diwe godziny temu wrocilam od mojej mamy bo musialam jej auto Nasze pozyczyc a mala oczywoscie mi sie wyspala a teraz charce... Eh ciekawa jestem kiedy padnie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka