BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793140 przez tysiiiak
ehhh no niewiem Kuba ogólnie je mało mleka bo ok 120-150 max ale coraz częściej zdarza mu się że posmakuje mleko i odrazu wypluje albo spije dwa łyczki i koniec :cheer: za to soczek bardzo chętnie, zawsze i w każdej ilości ;)

U nas mleczko też ostanio 2x na dobę w tym jedno w nocy. Za 3 mleczko na śniadanko podaje mu kaszkę łyżeczką i jak zmieszam z owockami albo soczkiem to zje 3/4 miseczki (150ml wody) bo potem wali kupala i nie ma mowy o jedzeniu :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #793150 przez alexa_
Cześć dziewczyny,
nocka całkiem całkiem pobudka o 2 i 5. wstałyśmy o 8.

Wszystkiego naj naj dla Iguli. Naszego starszaka:)

Mam nadzieje że przejdzie szybko ta alergia.

My na razie pierzemy w dzidzusiu ale mam go serdecznie dość żadna plamka sie nie odpiera. Chyba zaczne dosypywać naszego proszku.

A ja nie mam zielonego pojecia ile mleka zjada Jula bo rano wieczorem i w nocy nadal dostaje cyca. chociaż wieczorem dopija ok 100ml mm.

dzisiaj przebił nam się ząbek. Nareszcie mam nadzieje że teraz bedzie lepij.

Ile obiadku zjadają wasze maluchy?
Jula nigdy nie zjada całego małego słoiczka. zazwyczaj cos koło połowy i zaciska usta. a przed zawsze ja przetrzymuje zeby byla bardziej glodna.

11 lata 5 miesiąc temu #793162 przez tysiiiak
Alexa gratuluję ząbka ! :) szukaj drugiego powinien szybko się pojawić u nas było 3 dni różnicy :) oczywiście to nie reguła :P
Kuba zjada cały obiadek aż wygrzebuje resztunie z miseczki chodź od 2 dni zasypia w połowie obiadku ;) Muszę mu jakoś zmienić chyba porę jedzenia :P

11 lata 5 miesiąc temu #793170 przez alexa_
Zazdroszczę takiego zjadania obiadku. U nas to jest masakra. poza zaciskaniem ust dodatkowo pluje nim. wszystko u paciane po obiedzie.

11 lata 5 miesiąc temu #793171 przez Alex_87
Hmmm to ja nie zauważyłam, żeby Lovela nie dopierała ubranek :S hmm a jakich używacie proszków? Bo ja Persila, ale może kupie jakiś Vizir sensitive, kurde no nie wiem jakoś się boję wyprać jej w naszym proszku :D głupia jakaś jestem ;)

Alexa Zuzka zjada cały mały słoiczek i jeszcze doprawia potem cycem, czasem wydaje mi się, że ona ma żołądek bez dna. Niedługo zacznę jej dawać może ten większy, u nas narazie powoli idą nowości, do teraz dawałam jej tylko warzywka, dzisiaj pierwszy raz dam jej mięso i zaczynam dawać dopiero owoce. Kieruje się tymi wytycznymi z Bobovity dla karmiących piersią.

11 lata 5 miesiąc temu #793176 przez Olga60
Alex u nas rządzi Ariel niemiecki, uwielbiam go :lol: . A zaczęłam od wsypania małej ilości proszku. Spróbuj może zrobić mix jak dziewczyny.
Natasza zjada już od dwóch dni zawartość dużego słoiczka, ale rano mało mm wypija ok 120ml

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793182 przez KarinaM
Moja sloiczek mały zjada cały. Nieraz zostawi lyzeczke. Ostatnio dałam duży i zjadła cały. Mam jeszcze 5 małych to dam i będę kupować już duże. A może zdecyduję sama gotować? A od kiedy można już mięso gotować razem z warzywami?

Irinka wstała po godzinie i 45 minutach radosna i zrobiła kupkę. Teraz leży w kojcu.

Ja dzisiaj lecę do mojego Marcina siostry (fryzjerki) żeby ufarbowala mi włosy i zrobiła brwi i wąsik nad ustami.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793187 przez Olga60
Karina po 7 m-cu

11 lata 5 miesiąc temu #793191 przez paninka87
Ja już od kilku lat kupuje tylko środki w sklepie z niemieckimi art. Zupełnie inaczej pachną... tak jakoś intensywniej... :blink:

U nas też obiadki gładko wchodzą... cała miseczka pochłonięta. Czasem tylko zamyka buzię na kłódkę jak ma dość, ale rzadko się to zdarza :laugh: Więc nasze obiadki bez zakłóceń raczej i bałaganu ;) za to deserku zje tylko pół małego słoiczka. Zamierzam jeszcze wprowadzić kaszkę przed kąpielą... może będzie lepiej spała, bo ja tak długo w pracy nie pociągnę... karmić chyba będę do końca roku... zobaczymy jak to wyjdzie, na razie wszystko jest po mojej myśli :P :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #793214 przez Gabi31
Hej Dziewczynki, oj ciezko mi Was nadrobic:)

Nie pisałam , bo Pola była straszliwie marudna...ale znalazł sie winowajca- MAMY ZABKA na dole i drugi będzie lada moment.

Najlepszego dla Iguni...niech te dziadostwo idzie precz i rosnij zdrowo :)

Teraz biegniemy do przychodni z ropiejącym oczkiem , jak wróce postaram się Was nadrobic.

11 lata 5 miesiąc temu #793222 przez tysiiiak
kolejny ząbek - gratulacje :) :kiss:

nam może uda się wyjść dziś chociaż na zakupy bo wczoraj cały dzień deszcz a dziś tak przelotnie więc zaraz lecimy ;)
Dałam Kubusiowi deserek żebym mogła wyjść na chwile chociaż z domu bez paniki ze będzie głodny czy coś. Pochłonął cały słoiczek w minutę :ohmy: i teraz niewiem kiedy następne karmienie :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #793297 przez KarinaM

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #793298 przez vika
witam u nas nocka dobrze ale od 5 mała strasznie się wierciła o 5,40 mąż zrobił jej mleczko zjadła 150ml ...zawsze zjada 210ml pospała do 8 i o 9 zrobił jej 150 ml mm i zjadła wszystko no i o 12 kaszkę ja robię w kubeczku 180 ml wody i je taką gęstą....ostatnio była promocja w rossmannie kaszki nestle wziełam kilka smaków 6+ i co NIC...Tośka je tylko te od 4 msc i tylko bananową i waniliową :( żadnych innych nie chce :) mam te 8 zbóż też nie i sinlac też nie 4 rodzaje od 6 miesiąca i wszystkie NIE :ohmy: :ohmy: :ohmy:
kurcze nie wiem czy nie powinnam już jej wprowadzać od 6 msc :unsure: jak myślicie jak zjada te pierwsze kaszki ale za to dużą porcje to jej wystarcza... :unsure: chodzi mi o wartości odżywcze....

obiadki różnie ale mały słoiczek zjada ...choć te domowej roboty tak jej nie podchodzą woli słoiczki....

mleka też wcześniej nie chciała a jak sobie odpuściłam jakoś tak samo zaczeło jej gładko przechodzić...zjada średnio 3*210ml a czasem i jeszcze czwarty raz :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #793299 przez KarinaM
Irinka usnęła a ja idę szykować się do fryzjera.

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #793323 przez Daarikaa
Gratulacje dla nowego zębolka :)

Klaudia mały sloiczek obiadku nieraz zmorduje ale zazwyczaj cos tam zostawia, co innego z deserkiem ten wchodzi jak w masełko :) teraz grzeje sie jej jagniecna kasza jaglana zobaczymy ile zje :)

Tysiak przykro mi z powodu Twojego znajomego - straszna wiadomosc

w przyszlym tygodniiu bede dzwonic do okulisty zeby umowic sie na badanie w kierunku korekscji laserowej wzroku juz mam pietra...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka