- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Owijanie trzeba na początku stosowac z metoda 5s dr-a Karpa. Czyli owijasz, kładziesz bokiem na swoim przedramieniu lub brzuszkiem na przedramieniu i robisz "szzzzzz". Nie ma że nie zadziała

wypróbowałam to na dziecku koleżanki, które wiecznie płakało i przed drzemka przeżywali horrory z płaczem. Twierdzili że on tak ma i że się musi wypłakać (darcie przez 20 min!!) W końcu im zabrałam dzieciaczka, owinęłam pielucha i zrobiłam jak wyżej i dziecko w 5 min zasnęło (to było jak miał 4,5 miesiąca). No ale stwierdzili że to musiał być przypadek że mi sie udało i do dziś tego nie stosują

Każde dziecko ma swoich rodziców

ja polecam ci Moniaaak tą metodę 5s nawet bez owijania. Jak zaczniesz szumieć małemu do ucha głośniej niż płacze to reakcja powinna być.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7

ALE POWIEM TAK....NIE UPIERAŁAM SIĘ I PRZY SZUMIENIU W USZKO JAK I PRZY OTULACZKU BO NIE MIAŁAM CZĘSTEGO PROBLEMU Z ZASYPIANIEM A JAK TOSIA SKOŃCZYŁA 7 TYG ZACZEŁA PRZESYPIAĆ CAŁE NOCE.....

Sewi Maksior ma w sobie upur działania

Anek chyba masz racje jej szkoda czasu na spanie i jedzenie

właśnie pierwszy raz od X czasu wypiła mi picie ponad 100ml

- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam też koleżankę, która urodziła 9 dni przede mną. Jej córka w 3 mies dźwigała głowę, robiła przewroty, siedziała stabilnie mając 5 mies. Teraz czołga się po podłodze, sama usiądzie i prześcignęła wagowo Blankę itd. pewnie będzie wcześnie chodziła ... Blanka jest leniuszkiem, jedynie co potrafi kopać w karuzelke w łóżeczku i okręci się tym sposobem o 180 stopni... ale ja się nie przejmuję, nie porównujemy swoich dziewczynek, jedynie wymieniamy się spostrzeżeniami i doświadczeniami

Ponoć im później ząbki się pojawią tym są trwalsze.. na ile to prawda nie wiem. My czekamy cierpliwie

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U mnie była koleżanka z synkiem 2 dni młodszym on siedzi Iga nie a ja gdzie to mam w nosie

Co do spowijania u nas to nie działało też miałam otulacz i tak był wrzask Iga nie znosiła być skrępowana. A spowijanie 6 miesięcznego dziecka to już przegięcie można spowijać tylko do 3 msc bo to ma na celu aby ograniczyć odruch Moro a nie całkiem dziecko. Dziecko 6 miesięczne już takie ruchliwe widzę po Iguli jak śpi więc nie miałabym sumienia jej wiązać. Moje dziecko bardzooooooooooooo dużoooooooooooooo płakało i wiem że można nauczyć zasypiać w łóżeczku tylko do tego potrzebna jest KONSEKWENCJA(u nas pierwsze 3 dni to horror pisałam już o tym wielokrotnie ale do dzisiejszego dnia Iga zasypia sama bez krępowania) i najlepiej aby nauczyć zasypiania przed tym jak dziecko zacznie samo siadać bo wtedy to dopiero byłaby ciężka praca.
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moja Julka jakiś czas temu zasypiała sama, ale musiałam być w pokoju i musiał być szum ( my nagraliśmy szum suszarki i odtwarzaliśmy na wieży). Teraz jej się poprzestawiało na maksa i usypianie to jakiś horror- trwa 1-1,5godz i co chwilę trzeba brać na rączki bo jest darcie jak nie wiem...

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jak się sprawdza siostrzyczka szczeniaczka? bo chrzestny chce kupić Dianie pod choinkę?
no i niestety tak jak myślałam ta przespana sobotnia noc była tylko wyjątkiem, dzisiaj znowu powrót do rzeczywistoći

co do spowijania to u nas działało tak do 3 miesięcy właśnie, nie wiem jak by było potem bo wyrosłą z otulaczka ale wydaje mi się że już by nie pomogło, ale suszarka dalej działa na małą. do tej pory jak mocno płacze ten dźwięk ją momentalnie ucisza

dzisiaj wyciągnęłam pierwszy raz spacerówkę, bo w gondoli za nic w świecie nie chciała leżeć, myślałam że teraz spacery będą się odbywało bezproblemowo, ale bez marudzenia się nie obyło

oj porównywanie dzieci to najgorsze co może być!!! ja mam sąsiadkę która ma 2 miesiące starszą córkę i bez przerwy słyszę: "moja to już miała zęby jak miała 5 miesięcy", "moja to już siedzi", "moja robi pa pa" i najlepszy tekst: "mówi mama i baba"!!!!!! (śmiać mi się chce jak słyszę takie teksty musi być wybitnie uzdolniona jak w wieku 7 miesięcy zaczyna mówić

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Ewela u nas też od 3 dni zaczynają się cyrki w wózku, siada i inaczej nie chce jak tylko na siedząco i nie oprze się o oparcie tylko musi sama siedzieć...
My dziś na rehabilitacji spędziliśmy całe 15 min bo był taki płacz, pierwszy raz...No musi być coś na rzeczy bo od 3 dni tak płacze i marudzi. Jutro zrobię jej badanie moczu, bo ostatnio przy takim płaczu wyszło dużo bakterii w moczu, więc muszę najpierw to sprawdzić, ewentualnie mogą to być w końcu zęby...
- paninka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Blanka zjadla prawie cala porcje kaszki i deserek Nestle

Jak wrocilam z pracy to tak sie opila mleczkiem ze ulala a rzadko jej sie to zdarza... widocznie teskni za cycusiem