BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #796208 przez demoniqe
załączam dla wszystkich mam które się nie wysypiają:

www.veronique.com.pl/wyspijmy-sie-mamo/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #796212 przez tysiiiak
Kubula też zalicza pierwszą drzemkę ;) Staram się go na nowo nauczyć zasypiania w łóżeczku więc trochę to trwało ;) no i nie zasypia zupełnie sam tylko muszę go za tyłeczek na boczku pobujać troszkę. Może za jakiś czas dojdziemy do tego że zupełnie sam będzie zasypiał. Obyło się bez większego płaczu jedynie wszystko go rozprasza i chce się bawić. Niestety to ja go nauczyłam zasypiać na rączkach :dry: Owszem zdarza mu się i w łóżeczku zasnąć ale chcę całkowicie zrezygnować z usypiania na rękach ;)

Demoniqe to już chyba nie zadziała jak dziecko nie było od urodzenia spowijane :dry: Kuba w życiu by się nie dał teraz. Nie to że narzekam na nocki tylko poprostu już za późno ;) Z tego co Joasia pisała to ona Mikiego opatula więc co dziecko to potrzeba... a w artykule też jest napisane "Dziecko spowijamy nawet do trzeciego miesiąca."

11 lata 6 miesiąc temu #796219 przez Alex_87
demoniqe napisał:

załączam dla wszystkich mam które się nie wysypiają:

www.veronique.com.pl/wyspijmy-sie-mamo/

Ja chyba kupię taki śpiworek dla siostry jak urodzi :) przy następnym dziecku też kupię dla siebie, niby Zuzka przesypiała od początku prawie całe noce, ale w dzień było dużo płaczu przy drzemkach.
Teraz też mamy jakiś regres z zasypianiem, marudna jest :(

Pochwalę się (mam nadzieje, że nie zapeszę ;)) Zuza od kilku dni ulewa dużo mniej :D głównie jak leży na brzuchu :)

11 lata 6 miesiąc temu #796223 przez moniaaak
Demonique ja próbowałam spowijania po tym jak któraś wrzuciła tu link do filmiku( chyba Gabi), ale u nas się nie sprawdziło. Albo źle to robiłam. A teraz to już chyba za późno.
Ale pocieszam się, że kiedyś się wyśpię:D

Vika- w końcu padl, musiałam mu trochę pomóc, ale maruderro był straszny.

Alex u nas też z ulewaniem się znacznie poprawiło- oby już tak zostało :)

11 lata 6 miesiąc temu #796224 przez tysiiiak
Alex Dołaczam się :) Kuba też już prawie nie ulewa :) za to zdarza mu się rzygnąć chyba po soczku :dry: :(

11 lata 6 miesiąc temu #796225 przez vika
NO I MOJA JUŻ SIĘ WYSPAŁA...IDZIEMY ODGRZAĆ OBIADEK :)
Alex no to teraz z górki....pewnie za chwilę przestanie całkiem ulewać... :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #796235 przez vika
na moją otulanie nie działało....owszem zasypiała ładnie ale budziła się z wielkim krzykiem...i do tego zawsze z mokrą główką....jak byłyśmy w szpitalu miała 7 tyg pielęgniarka jedna mówiła,że to nie działa na wszystkie dzieci więc przestałam a tośka przestała budzić się z krzykiem i problem z mokrą główką też zniknął ...a i dodam,że w foteliku budziła się tak samo.....zawsze mokra główka i krzyk....teraz jak idziemy na dłuższy spacer biorę spacerówkę i co...też budzi się z płaczem....nie lubi być skrępowana....w gondoli tego problemu nie było :side:

11 lata 6 miesiąc temu #796236 przez paninka87
Amelia jak była mała to głównie w lewej trzymała, teraz jest praworęczna. Na razie to nie ma znaczenia.

Blance daje chrupaczki, bardzo lubi.. wręcz pochłania. Biszkopty też podaje, ale wolę pokruszyć do deserku bo inaczej się krztusi. Na danonki chyba za wcześnie... zresztą ja wolę podać jogurt naturalny z owocem.. ale to za jakiś czas :) też kupiłam ostatnio te deserki z nestle i tak średnio smakują... za to ostatnio skusiłam się na soczki BOBOFRUTa i bardzo posmakowały Blance... bo generalnie nic nie piła oprócz mleka... ale na razie podaje w butelce, jeszcze nie dorobiłam się kubka-niekapka.

Karina- dziewczyny mają rację. Bardzo ładnie wyglądasz.. ja na razie użalam się sama sobie na temat wyglądu... brakuje mi samozaparcia do podjęcia diety, ale wiem że można:) co do ćwiczeń to ciężko, ale latem będzie inaczej... więcej ruchu- rower i te sprawy, poza tym mąż nigdy mi nie dogryza na temat 'nadbagażu' :P raczej rodzinka ma jakieś uwagi :P

zanim napisze i wysle jakiś post... to wy już wałkujecie inne tematy :P :laugh: :cheer:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #796248 przez anek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

co do leworęcznosci , to tez to dla mnie nie ma większego znaczenia, poprostu tak jakos wpałdo mi w oko.

u nas 2 drzemka,tamta 40min trwała.

kurde Młoda kaszle, na dworze pada i siedzimy w domu :( .zaraz synek przyjdzie to bedziemy puzzle układac bo kupiłam mu nowe.uwielbiam układac puzzle.

wczoraj zaczełam Chodakowską.dzisiaj wszytsko mnie boli.

Vika masz ekspresową córke, zresztą jak juz kiedys pisałysmy, Tosce szkoda dnia na spanie :)

11 lata 6 miesiąc temu #796255 przez Sevilla
a my robimy postępy w pełzaniu i zaczynamy dążyć do celu :)

11 lata 6 miesiąc temu #796258 przez Sevilla
Co do artykułu odnośnie spowijania, czy jak inaczej mówiąc otulania dziecka. U nas na samym początku odnosiło nawet skutek, ale Maks dość szybko wyrósł najpierw z kocyka, potem z otulacza i chcąc nie chcąc musiał się nauczyć spać nie owinięty ... obecnie zasypia skulony w kłębek na boku, po czym jak już zaśnie w głęboki sen rozwala się na pół mojego łóżka lub całe swoje łóżeczko w zależności gdzie śpi ...

11 lata 6 miesiąc temu #796259 przez moniaaak
Sevi super- skacze jak żabka :)

11 lata 6 miesiąc temu #796268 przez Olga60
Witajcie :)
U nas dzień marudzenia, ale na szczęście ładnie zasypia. Teraz zalicza drugą drzemkę.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Karina ale ładnie wyglądałyście :kiss: spokój i radość na twarzach bez oznak zmęczenia :cheer: - to do Ciebie :laugh:

Maks robi super postępy, a u nas ich brak. Tylko podnoszenia i czasem dźwiganie pupci.

11 lata 6 miesiąc temu #796273 przez Olga60
JULECZKO rośnij zdrowo Królewno :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #796276 przez Sevilla
Dokładnie najgorsze jest porównywanie dzieci, ale szczerze mówiąc sama czasami to robię, jeżeli chodzi o ząbki... cały czas się śmieje, że inne dzieci już mają a mój szczerbaty hahaha :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka