- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

Krzysiu - nie znoszę tego imienia

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jesli chodzi o Ninę to teraz ,,normalne,,imię ale pewnie 32 lata temu u jakiegoś zacofanego księdza to był szok

- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤

Moja maruda po wielkich bojach dopiero zasnela

Vika gratulacje !!!!!!!!!! Ale bym Cie teraz wysciskala, super wiadomość

Joasiu wozeczki bardzo fajne, ja bym wybrała ten szary, ale ten w brązie tez ładny taki ciepły kolor

Ale doradzilam w sumie oba ładne

Co do imienia to od zawsze marzyłam o córce i imię Julia mi sie bardzo podobało i to w czasach kiedy imię to nie było tak popularne

11 lat temu jak byłam w pierwszej ciazy byłam pewna na 100% ze bedzie dziewczynka i wiadomo było ze bedzie Julka inaczej z mężem nie mówiliśmy do brzuszka aż pewnego dnia na usg wyszło ze bedzie chłopak , mąż tak bardzo jak chciał córkę był najszczęśliwszy ze bedzie syn, ja byłam ... załamana to za duże słowo ale byłam w szoku po pierwsze ze intuicja mnie zawiodła i mąż ktory tak zapewniał ze tez najbardziej marzy o córce

Długo wertowalam kalendarz i wyszło ze jako jedyne ktore nam sie podoba to imię Aleksander , no i jest Olus

Pozniej wyjechaliśmy tu do Anglii i nie było czasu na drugie dziecko, choć oboje o nim marzylismy i 2 lata temu kiedy mąż juz zaczął coraz bardziej nalegac postawiłam warunek ze ok ale jesli on zgodzi sie zostać tu, ja po tylu latach balam sie wracać , pomimo ze kupiliśmy mieszkanie ale z praca byłoby nam trudno po tylu latach nieobecności w Pl .
Mąż tak bardzo pragną drugiego dziecka ze zmienił decyzje byle bym sie zgodziła na druga ciążę i oczywistym było ze będziemy planować dziewczynkę, to był maj kiedy w ruch poszedł chiński kalendarz i obserwacja mojego cyklu, z kalendarza wyszło ze dziewczynka wychodzi nam na wrzesień, październik i listopad i tak na końcu sierpnia zaczęliśmy sie starać o ta wyczekana córeczkę

W połowie września miałam egzamin na prawo jazdy i rano robiłam test juz chyba 3 z kolei bo nie moglam sie doczekać , oczywiście był za wcześnie i wyszedł negatywny, wiec wzięłam lyzke nerwosolu i pojechałam na egzamin, zdałam go a po 2 tyg okazało sie ze jestem w ciazy

Kiedy w grudniu na święta pojechaliśmy do polski na święta , poszłam do swojej ginekolog i ta na usg powiedziała ze na 99% bedzie dziewczynka i juz wtedy wiedzieliśmy ze bedzie ta nasza wyczekana Julka, chociaz Olek od początku obstawal ze musi byc imię na literę A bo my wszyscy mamy imiona na A, ja Agnieszka, mąż Andrzej , on Aleksander i pomimo ze znal historie jak to on miał byc Julka był nie ugiety, wiec powiedzieliśmy ze dla dziadków to bedzie miłe bo oni tez maja imiona na J, Jadwiga i Jarosław wiec bedzie po równo i po tym sie zgodził ale warunkiem było zeby Julka na drugie imię miała Anna

My nie odczuwamy ze to imię jest tak bardzo popularne, bo tu w Anglii jest ono raczej rzadkością , ilekroć jestem z nią u lekarza czy ktoś zapyta jak corka ma na imię i słyszą Julia to mówią ze to piekne ale mało spotykane juz imię

Ale sie rozpisalam , wyszedł mi prawie esej, ale fajnie tak powspominac

- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤

To ja obstawiam te same 07 to ten ktory pisałam Ci w poprzednim poście i jako drugi podoba mi sie 05 , to w sumie te same co Anabelle

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Joasiu nie pomogę bo na telefonie nie pokazuje mi kolorów. Jak przyjdę z pracy to zobaczę na laptopie.
- vika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
MÓJ brat też ma na imię tak jak tata SATANISŁAW

Gusia dziękuję bardzo

Gabi Odezwij się do Nas

Moja Pyza wylała mi calą kawę na łóżko ścianę książeczki i wszystko co miala w zasięgu

Joasiu no to Ty juz masz z glowy wózek a ja chyba zacznę szukać ale u mnie musi być coś lekkiego

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Lalka ja nie lubię kojarzyć źle ludzi, dlatego wolę Cię kojarzyć z cięta ripostą

- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Joasia jak dla mnie kolor 05
Pysia dzis wstala nie w humorze

no nic trzeba sie ubrac i zabrac sie za obiad i zupke dla Pysi
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzięki za wsparcie! nawet nie powiem żeby było ciężko z dietą. Trzeba trochę zaplanować robienie posiłków do pracy bo trzeba jeść co 3 godziny, ale da się to ogarnąć

Super się czuję, mam duuużo energii, a efekty ćwiczeń widać gołym okiem. Moja fałdka poporodowa zanika w błyskawicznym tempie. Jak już schudnę cale 12 kg to wkleję moją metamorfozę

Vika gratulacje!
Joasia tobie także z wyboru spacerówki

wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka, która ma 2 letnią córkę i ostatnio poroniła 2 razy (a było nawet serduszko) jest w ciąży w 9 tygodniu. Trzymam za nią kciuki mocno!!
a Kuba ostatnio wieczorami troszkę zaczął marudzić. Patrzę a mu dwójka wyszła!! ma już 2 dolne jedynki i jedną dwójkę na górze

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

demoniqe 3 msc i 12 kg dasz radę

- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

nocka lepsza od poprzednich i pospliśmy do 9.30

Joasiu Mi się ten 05 kolorek bardzo podoba

- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Vika G R A T U L A C J E !!!!Nie znamy sie osobisce a ciesze sie jakbym Cie znałą kope lat

no to ALEX i Anabelle do roboty

MOj synek jest z listopada, fajny termin bo cała zime w gondoli przejezdzisz a na wiosne juz spaceróweczka.

Joasiu miałam to samo odczucie co TY.Jak juz Lena sie urodziła i zarejestrowalismy to imie to zaczeła mi sie podobac Zosia itroszke załowałam ze tak nie nazwałam.
u mnie w miasteczku znam jedną Lene ale teraz jest ich faktycznie mnostwo.Moze nie u nas ale w okolicznych miasteczka to tak.Jak byłam w przychodni w innym miescie to siedziały 3 Lenki

Co do wózka to podoba mi sie 7 ale moze na lato troszke zywszy 5, to pomogłam

Demonigue wczoraj rozmawiałam z takim doktorkiem

Gratulacje za osiagniecia!Napewno motywujące sa te mniejsze cm.
U nas dale chorobsko.wczoraj M.pojechał na izbe z Lena bo strasznie rychała.(ja byłam w pracy).Lekarka osłuchała i dała lek do nebulizacji, zrobiła morfologie przy okazji(wszystko ok) i jak narazie antybiotyk niet.
Teraz mnie rozkłada, katar, gardło a dzisiaj jeszcze do pracy