BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #848541 przez joasia10015
Hi hi zapomniałam wam linka wkleić... :laugh: To który kolor? allegro.pl/wozek-spacerowy-baby-design-w...014-i3984006353.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #848542 przez Anabelle
Moja znajoma ma córkę Ninę , ma 5 lat i normalnie jest ochrzczona ;)
Krzysiu - nie znoszę tego imienia :P

11 lata 3 miesiąc temu #848543 przez Anabelle

11 lata 3 miesiąc temu #848545 przez joasia10015
Dziekuje Anabelle głos na 05,07 oddany ...ja tez skłaniam sie ku 5 :laugh: Ale zobacze co dziewczyny wybiorą :woohoo:
Jesli chodzi o Ninę to teraz ,,normalne,,imię ale pewnie 32 lata temu u jakiegoś zacofanego księdza to był szok :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #848551 przez Gusia
Dobry wieczór :)
Moja maruda po wielkich bojach dopiero zasnela :( masakra !!!!!

Vika gratulacje !!!!!!!!!! Ale bym Cie teraz wysciskala, super wiadomość :)

Joasiu wozeczki bardzo fajne, ja bym wybrała ten szary, ale ten w brązie tez ładny taki ciepły kolor :)
Ale doradzilam w sumie oba ładne :D

Co do imienia to od zawsze marzyłam o córce i imię Julia mi sie bardzo podobało i to w czasach kiedy imię to nie było tak popularne ;)
11 lat temu jak byłam w pierwszej ciazy byłam pewna na 100% ze bedzie dziewczynka i wiadomo było ze bedzie Julka inaczej z mężem nie mówiliśmy do brzuszka aż pewnego dnia na usg wyszło ze bedzie chłopak , mąż tak bardzo jak chciał córkę był najszczęśliwszy ze bedzie syn, ja byłam ... załamana to za duże słowo ale byłam w szoku po pierwsze ze intuicja mnie zawiodła i mąż ktory tak zapewniał ze tez najbardziej marzy o córce :)
Długo wertowalam kalendarz i wyszło ze jako jedyne ktore nam sie podoba to imię Aleksander , no i jest Olus :)
Pozniej wyjechaliśmy tu do Anglii i nie było czasu na drugie dziecko, choć oboje o nim marzylismy i 2 lata temu kiedy mąż juz zaczął coraz bardziej nalegac postawiłam warunek ze ok ale jesli on zgodzi sie zostać tu, ja po tylu latach balam sie wracać , pomimo ze kupiliśmy mieszkanie ale z praca byłoby nam trudno po tylu latach nieobecności w Pl .
Mąż tak bardzo pragną drugiego dziecka ze zmienił decyzje byle bym sie zgodziła na druga ciążę i oczywistym było ze będziemy planować dziewczynkę, to był maj kiedy w ruch poszedł chiński kalendarz i obserwacja mojego cyklu, z kalendarza wyszło ze dziewczynka wychodzi nam na wrzesień, październik i listopad i tak na końcu sierpnia zaczęliśmy sie starać o ta wyczekana córeczkę :)
W połowie września miałam egzamin na prawo jazdy i rano robiłam test juz chyba 3 z kolei bo nie moglam sie doczekać , oczywiście był za wcześnie i wyszedł negatywny, wiec wzięłam lyzke nerwosolu i pojechałam na egzamin, zdałam go a po 2 tyg okazało sie ze jestem w ciazy :)
Kiedy w grudniu na święta pojechaliśmy do polski na święta , poszłam do swojej ginekolog i ta na usg powiedziała ze na 99% bedzie dziewczynka i juz wtedy wiedzieliśmy ze bedzie ta nasza wyczekana Julka, chociaz Olek od początku obstawal ze musi byc imię na literę A bo my wszyscy mamy imiona na A, ja Agnieszka, mąż Andrzej , on Aleksander i pomimo ze znal historie jak to on miał byc Julka był nie ugiety, wiec powiedzieliśmy ze dla dziadków to bedzie miłe bo oni tez maja imiona na J, Jadwiga i Jarosław wiec bedzie po równo i po tym sie zgodził ale warunkiem było zeby Julka na drugie imię miała Anna :)
My nie odczuwamy ze to imię jest tak bardzo popularne, bo tu w Anglii jest ono raczej rzadkością , ilekroć jestem z nią u lekarza czy ktoś zapyta jak corka ma na imię i słyszą Julia to mówią ze to piekne ale mało spotykane juz imię :)

Ale sie rozpisalam , wyszedł mi prawie esej, ale fajnie tak powspominac :)

11 lata 3 miesiąc temu #848554 przez Gusia
O kurcze Jasia dopiero teraz zobaczyłam wszystkie kolory wózka , wcześniej chyba mi sie strona do konca nie otworzyła bo widziałam tylko te na głównym zdjęciu , to chyba wina ze na telefonie pisze i przegladam stronki, dopiero jak Anabelle napisała te cyferki to mnie tknelo i weszlam na ten link jeszcze raz :)
To ja obstawiam te same 07 to ten ktory pisałam Ci w poprzednim poście i jako drugi podoba mi sie 05 , to w sumie te same co Anabelle ;)

11 lata 3 miesiąc temu #848556 przez KarinaM
Buziaki dla Poli od Irinki i cioci.

Joasiu nie pomogę bo na telefonie nie pokazuje mi kolorów. Jak przyjdę z pracy to zobaczę na laptopie.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #848586 przez vika
Joasiu jak dla mnie to wózek nr 05
MÓJ brat też ma na imię tak jak tata SATANISŁAW :ohmy: dla wszystkich zawsze mial Tomasz tak jak na drugie i do tej pory jest Tomek :blink:
Gusia dziękuję bardzo :kiss: :kiss: :kiss:
Gabi Odezwij się do Nas :kiss:
Moja Pyza wylała mi calą kawę na łóżko ścianę książeczki i wszystko co miala w zasięgu :huh: :ohmy: kurcze na szczęście kawa byla już zimna :ohmy: teraz z wrażenia poszła spac a ja dopiero się uporalam ze sprzątaniem :ohmy:
Joasiu no to Ty juz masz z glowy wózek a ja chyba zacznę szukać ale u mnie musi być coś lekkiego :ohmy: i kółka muszą być wytrzymałe na nasze dziurawe chodniki :ohmy: Oj ten co mam zaczyna mnie wk.... cięzki mała zaczyna w nim zjeżdzać i w ogole jakiś do du... a ja co dzień muszę go dzwigać z parteru juz mam dośc :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #848598 przez Sevilla
Vika ale wiadomość!!!! Gratulacje!!!!!

Lalka ja nie lubię kojarzyć źle ludzi, dlatego wolę Cię kojarzyć z cięta ripostą :)

11 lata 3 miesiąc temu #848600 przez Daarikaa
100 lat dla Polci!

Joasia jak dla mnie kolor 05

Pysia dzis wstala nie w humorze :dry: od rana steka i sama nie wie czego chce, chyba ze te dwojki jej daja popalic

no nic trzeba sie ubrac i zabrac sie za obiad i zupke dla Pysi

11 lata 3 miesiąc temu #848634 przez demoniqe
witajcie kochane!

Dzięki za wsparcie! nawet nie powiem żeby było ciężko z dietą. Trzeba trochę zaplanować robienie posiłków do pracy bo trzeba jeść co 3 godziny, ale da się to ogarnąć :) jem dużo warzyw surowych i mnóstwo owoców i jogurtów naturalnych. Do tego ćwiczę, albo codziennie albo co drugi dzień Skalpel 1 lub skalpel wyzwanie.

Super się czuję, mam duuużo energii, a efekty ćwiczeń widać gołym okiem. Moja fałdka poporodowa zanika w błyskawicznym tempie. Jak już schudnę cale 12 kg to wkleję moją metamorfozę :) mam nadzieję że dotrwam!

Vika gratulacje!

Joasia tobie także z wyboru spacerówki :) ja za 05 :)

wczoraj dowiedziałam się, że koleżanka, która ma 2 letnią córkę i ostatnio poroniła 2 razy (a było nawet serduszko) jest w ciąży w 9 tygodniu. Trzymam za nią kciuki mocno!!

a Kuba ostatnio wieczorami troszkę zaczął marudzić. Patrzę a mu dwójka wyszła!! ma już 2 dolne jedynki i jedną dwójkę na górze :) myślę, że jutro przebije się druga dwójka na górze. A jedynki???? gdzie??? będzie małym wampirkiem :)

11 lata 3 miesiąc temu #848641 przez pauluska
Joasia dla mnie kolor 02 07 i 09 ale ja to lubię stonowane kolory więc dlatego ;)

demoniqe 3 msc i 12 kg dasz radę :) Ja dostałam okresu i czuję się fatalnie najgorsze że ćwiczyć ciężko bo się tak leje :/

11 lata 3 miesiąc temu #848660 przez demoniqe
ja też mam @ Pauluska ale skalpel wyzwanie dałam radę :) a @ jest taka fatalna że nigdy się tak ze mnie nie lało, ale za to brzuch mnie nie boli.

11 lata 3 miesiąc temu #848662 przez tysiiiak
Hej :)
nocka lepsza od poprzednich i pospliśmy do 9.30 :)

Joasiu Mi się ten 05 kolorek bardzo podoba :) Co do imienia to ja też nie wiedziałam, że można dać Kuba zamiast Jakub dopuki nie zaczeliśmy myśleć nad imieniem i tak stwierdziliśmy, że nie będziemy mówić do synka Jakubie i daliśmy Kuba :)

11 lata 3 miesiąc temu #848666 przez anek
Witam!

Vika G R A T U L A C J E !!!!Nie znamy sie osobisce a ciesze sie jakbym Cie znałą kope lat :laugh: ;) superaśnie!
no to ALEX i Anabelle do roboty :laugh:
MOj synek jest z listopada, fajny termin bo cała zime w gondoli przejezdzisz a na wiosne juz spaceróweczka. ;) Poza tym mowia ze dzieci zimowe mniej chorują bo od razu spacerki w zimie i sie uodparniają.nieiwiem ile w tym prawdy ale na przykładzie Szymka sie potwierdza.

Joasiu miałam to samo odczucie co TY.Jak juz Lena sie urodziła i zarejestrowalismy to imie to zaczeła mi sie podobac Zosia itroszke załowałam ze tak nie nazwałam.
u mnie w miasteczku znam jedną Lene ale teraz jest ich faktycznie mnostwo.Moze nie u nas ale w okolicznych miasteczka to tak.Jak byłam w przychodni w innym miescie to siedziały 3 Lenki :cheer: W sumie to Szymek wybrał to imię ja Chciałam Martynkę ale M. nie chciał i została Lenka :laugh:

Co do wózka to podoba mi sie 7 ale moze na lato troszke zywszy 5, to pomogłam :silly:

Demonigue wczoraj rozmawiałam z takim doktorkiem ;) i mowił ze ćwiczenia z Chodakowską wiecej szkód robią niz pozytku.nieiwem ile w tym prawdy ale mowił ze był na jakims zjedzie rehab. i mowili ze ten bum na Chodak. to porazka.Te ćwiczenia bardzo obciązaja kręgosłup i pozniej moga byc problemy.Ja tez z nia ćwicze :silly: Proponowała zeby znalesc jakim plan treningowy na stronach adidasa czy reeboka bo tam sa opracowywane przez ekspertów.
Gratulacje za osiagniecia!Napewno motywujące sa te mniejsze cm.

U nas dale chorobsko.wczoraj M.pojechał na izbe z Lena bo strasznie rychała.(ja byłam w pracy).Lekarka osłuchała i dała lek do nebulizacji, zrobiła morfologie przy okazji(wszystko ok) i jak narazie antybiotyk niet.

Teraz mnie rozkłada, katar, gardło a dzisiaj jeszcze do pracy :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka