BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 2 miesiąc temu #848407 przez joasia10015
Dziewczyny jakie wasze maluchy nosza rozmiar bucików? Bo chce kupić i kurde nie wiem jak zmierzyc... :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848411 przez madzia1210
Asia ja kapcie kupiłam 18 a adidaski ma 19. Zmierzyłam w sklepie.

Mi się też podoba bardzo Lenka:-)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848412 przez pauluska
Anabelle dlatego mówię że istne szaleństwo na to imię w moich okolicach choć piękne mi się "przejadło". Koleżanki mama pracuje w przedszkolu na grupę 10 dziewczynek 5 to Julki mówi że śmiesznie czasami w grupie jest hihi :)

Joasia najlepiej zmierz cm stopkę i dodaj trochę luzu 0,5 cm chyba gdzieś czytałam jak mierzyć butki wpisz w gogle to wyskoczy bo nie pamiętam dokładnie ile to się dodawało.

A jeszcze co do Lenki ( bo tak miała się Iga nazywać na początku) to mój D. bardzo nie chciał bo mu się kojarzy z Lenką z M jak Miłość a on nie dzierży Cichopkowej ani Mroczków jak i ja ale jakoś nie wpadłam na pomysł że mi się kojarzy akurat z tym :D

11 lata 2 miesiąc temu #848413 przez KarinaM
Lalka ja nie byłam z Wami od początku ale przeżyłam Twoją stratę. Nie wiem jak ja bym to przeżyła. Wiem że masz dla kogo żyć i to pewnie daje Ci siłę.
Mam koleżankę ktora urodziła półtora roku temu chłopca który nie miał lewej komory serca. Niestety zmarł. To było Jej pierwsze dziecko. Nie może sobie dać rady. Bardzo chce zajść w ciążę i nie może (za bardzo chce).

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #848418 przez joasia10015
Ha,ha u Miłosza w przedszkolu jest 5 Julek,i pani przedszkolanka mówi nazwiskami :) A dwie z nich to Julka mała,Julka duża , :laugh: Śmiesznie trochę,i dziwnie bo jak na placu zabaw zawoła JULKA ....!!!! to sie obracają wszystkie na podwórku,(razem z innymi grupami jakieś 8 Julek :ohmy: ) a jak zawoła MIŁOSZ to tylko mój sie odwraca :laugh:

lalka ...kurde nawet nie wiem co napisać ... nawet sobie nie wyobrażam jak ci ciężko :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #848436 przez pauluska
No właśnie dlatego też szukałam nieoklepanego imienia dla Mychy choć i Iga coraz częstsze ja bardzo lubię swoje imię dotąd poznałam jedną Paulę ;) oczywiście nie mówiąc o Paulinach na które mówią Paula ale jak na mnie ktoś powie Paulina to mnie coś bierze hahaha i weź tłumacz że Paula a Paulina to różne imiona :D

11 lata 2 miesiąc temu #848449 przez joasia10015
Paula-baaardzo oryginalne imię -lubię takie niespotkane na co dzień imiona :)
CHociażżżżżż moje Imię Joasia baardzo mi sie podoba-Aśki sie często zdarzają ale rzadko kto mówi Joasia :dry: Kiedyś widziałam mamę ze śliczną córeczka i pow.do niej Joasiu to aż sie uśmiechnęłam :)
Akurat jeśli chodzi o MIkołaja to nie mam w swoim otoczeniu ani jednego - poza Mikołajem KOpernikiem,Mikołajem Reyem ,Św.MIkołajem :woohoo: nie znam innego :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848478 przez Alex_87
U nas na placu zabaw królują Julki i Oliwie :D Moja szwagierka ma akurat dwie córki i takie imiona, ogólnie mam dwie Oliwie w rodzinie. Podobno Zuzanna też popularne, ale ja jakoś aż tak tego nie odczuwam. Zresztą w moich czasach było modne m.in. Aleksandra, a przez wszystkie klasy w sumie byłam jedyną Aleksandrą, bardziej popularne było Olga. Jakoś nie mam parcia żeby imię było oryginalne. Moja siostra chciała dla córki Lilianna albo Anastazja, no ale będzie Nikodem :)

hmmm ja właśnie potrzebuje wózka który po złożeniu zajmuje mniej miejsca, niby nie mamy małego bagażnika, ale jednak wpakować do niego wózek, jakieś bagaże itd. najlepiej by było zmienić samochód na kombi :dry:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #848483 przez vika
U Nas też jest bardzo dużo Lenek...nawet na sali ze mna leżała :)Julek,Zuzanek,Majek ostatnio również Marysie :)
Ja Tośkę chciałam już od jakichś 7 lat :) miala też byc Pola,Mira,Tola.....
męski typ to Kostek ale nie wiem czy Konstanty mi sie podoba :ohmy: :huh:
Oj tak i jeszcze Oliwie ...oj też ich dużo u Nas....

11 lata 2 miesiąc temu #848489 przez Alex_87
Ja zwracałam też uwagę, żeby można było zdrobnić a jak już dorośnie żeby to imię poważniej brzmiało ;) np. Antek - Antoni, Zuzia - Zuzanna :D Bo w sumie nie każde imię da się jakoś fajnie zdrobnić ;)

11 lata 2 miesiąc temu #848505 przez KarinaM
Mam ciocię Elżbietę (siostra rodzona mojego ojca) i wołali do Niej jak była mała Elunia. Jako że Ona nie umiała powtórzyć to wolała na siebie Niunia. I mój ojciec do końca mówił do niej Niuńka. Zresztą drugi brat też tak mówi. Wszyscy w Jej wieku tak się zwracają.
Mam też siostrzenicę Patrycję. Na Nią wołali Paćka. I dla swojej babci została Paćką chociaż ma już 18 lat.
Także z tymi zdrobnieniami też trzeba uważać bo może zostać na całe życie.

Igorek

Irina

11 lata 2 miesiąc temu #848509 przez Alex_87
Karina w sumie to jakie by nie było imię to zawsze się ktoś znajdzie i wymyśli jakieś dziwne zdrobnienie albo przezwisko, więc na to nie mamy wpływu :) Jak moja siostra wybierała imiona to jej mąż specjalnie wymyślał jakieś głupie skojarzenia z imieniem, bo jemu się nie podobały.

11 lata 2 miesiąc temu #848523 przez tysiiiak
hehe Pauluska u nas jest problem jak rejestruję Kubę do przychodni bo Kuba w akcie urodzenia ma Kuba nie Jakub i muszę babkom sto razy to powtarzać :P Co do wyboru imienia to miałam nie lada problem :P Co chwilę zmieniałam zdanie a jak coś mi się spodobało to M. nie :P dla dziewczynki podoba mi się Maja, Amelia a dla chłopczyka Igor, Oskar ;)

Też niejednokrotnie się zastanawiam co tam u Lani bo po porodzie już nie weszła :( Miała córeczkę. Też pamiętam to zdjęcie z awatarku :)

Dobrej nocki :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #848537 przez joasia10015
tysiak toś mnie zaskoczyła-poważnie nie miałam pojęcia ze Kuba i Jakub to dwa różne imiona :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Zawsze byłam pewna ze Kuba to od Jakuba -no zobacz jak człowiek sie uczy cale zycie :laugh:
Apropo imion to maja mama zrobiła (moim zdaniem)idiotyczna rzecz i mojemu bratu dala imię ojca-Krzysztof ...nienawidze tego imienia...W domu mówilismy Junior i senior ale jak brat dorósł i przychodziła poczta to juz nigdy nie było wiadomo do którego Krzycha :S Teraz mówie Kris na ojca ,i Krzychu na brata(choc mama nas uczyła Krzysiu :dry: ) Ajjjććć z tymi imionami :dry: Ja mam na drugie Nina i baardzo mi sie podoba,ale ponoć ksiądz nie chciał sie na chrzcie zgodzic -bo ze niby nie polskie :angry:

11 lata 2 miesiąc temu #848540 przez joasia10015
Uffff zdecydowałam sie na spacerówke-bałam sie o wagę ale mąż mówi ze przeciez nosic wózka nie bede ;) 10 kilo to nie tragedia :dry: a teraz pytanie za 100 punktów-który kolor wam sie podoba? Ja pitole,jak ja mam cos kupic to tragedia :ohmy: :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka