- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Joasiu ja też chcę kupić taki leżaczek bujaczek, może dzisiaj coś mi się uda upolować.
Sevilla- nie przejmuj się... Okazuje się, że faceci są czasami bardziej humorzaści niż kobiety w ciąży:). Trzymam kciuki, żeby szybko mu przeszło... Poza tym- przemęczysz się, ale potem będziesz miała spokój z dymem tytoniowym:).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Szarla
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny myślałyście może o bujaczku -leżaczku dla malenstwa? Ja i wózek i łóżeczko mam a co za tym idzie mogę wydac kaskę na leżaczek (moj starszy synek miał cos jak by leżaczek -tylko już jest nie do użytku
-i w sumie fajnie spełniał swoją rolę kiedy np.gotowałam obiadek a synus nie chciał sam leżec w łóżeczku
)Myslałam o czyms takim - allegro.pl/fisher-price-3w1-fotelik-leza...usp-i3072085712.html bierzecie cos takiego pod uwagę ?
Joasia.. ja myślę o leżaczku - dość intensywnie ;D
Podobno to genialna sprawa... Czy sie myjesz, czy robisz obiad dziecko jest cały czas przy Tobie.
Niekoniecznie musisz taskać cały wózek.
Mi znajoma poleciła tej firmy allegro.pl/lezak-lezaczek-bujak-baby-mix...tis-i3098637498.html
Cena nie za wysoka a myślę, że będzie spełniał taką samą rolę.
- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Może ja jestem już przewrażliwiona, cały czas mam jakąś dziwną schizę, że nie mam wszystkiego, a jak coś się stanie i zaraz urodzę ... chore jakieś ...
Monia tu masz rację, ale czasami myślę sobie, by zapalił PAPIEROSA i się odwalił ode mnie ...
- Szarla
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Może ja jestem już przewrażliwiona, cały czas mam jakąś dziwną schizę, że nie mam wszystkiego, a jak coś się stanie i zaraz urodzę ... chore jakieś ...
Hihih ja mam to samo.
Niby teoretycznie wszystko mam... ale jakby co - to nie wiedziałabym w co ręce włożyć ;P
- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.

Nie wiem sama, bo zlecenie mi zabrała, ja się nie przyjrzałam co tam było, ale wydawało mi się że lekarz mówił 3x kłucie. Ktoś się rąbnął, albo ona albo on źle zaznaczył
A wy miałyście krzywą czy obciążenie

- Szarla
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
joasia10015 ależ z ciebie zaradna babka. chyba też będę musiała nabyć takie umiejętności

sevilla trzymaj się. teraz Ty masz humory z powodu ciąży a on z powodu rzucania nałogu... wiem jakie to denerwujące jak facet uważa że jeszcze kupa czasu, na szczęście ja juz przekonałam swojego męża że wcale tak dużo czasu nie zostało, tylko problem w tym, że jego teraz nie ma i zakupy póki co wstrzymane do końca marca

z tymi podkładami to może być fajna sprawa - tak pod prześcieradło na łóżeczko... zawsze to jakieś zabezpieczenia materaca.
a bujaczek też zamierzam kupić tylko się zastanawiam czy nowy bo używane czasami można w bardzo dobrym stanie kupić.
lania ja musiałam mieć krzywą w takim razie bo miałam dawkę glukozy 75 i kłucia 3 razy (przed pobraniem, po godzinie i po dwóch)
- Gosia 2712
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 141

- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Lania ja miałam pobieraną krew , pozniej piłam glukoze i za 2 godz dalej krew.
mniaaaak ja w podkarpackim i jest masakra ze sniegiem.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Lania ja miałam obciążenie, 75g, jedno kłucie przed a drugie po dwóch godzinach.
Z tego co słyszałam to do badanie robi się między 24-28 tygodniem, więc nie wiem na co Wasi lekarze czekają. Chyba, że niektórzy uważają, że to badanie jest niepotrzebne. Więc najlepiej się same upomnijcie, albo zróbcie na własną rękę, nie są to duże koszty.
Ewela Łowicz ostatnio wypuścił takie syropy, są z czarnego bzu, pędów sosny, dzikiej róży, ja piję regularnie z czarnego bzu do herbatki i odpukać jakoś się trzymam. U mnie są w kauflandzie i w carrefourze.
A co do leżaczka ja dostanę coś w tym stylu allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...344-i3078682871.html Szwagierka ma taki i jest bardzo fajny.
- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
no właśnie, nawet jeśli to nie krzywa, tylko obciążenie, to chyba po dawce 75 powinnam mieć pobranie po dwóch godzinach a nie po jednejJa miałam obciążenie glukozą 75 i kłucie miałam przed i po 2 godzinach.

Gosiu, miło, że wpadłaś, trzymaj się ciepło

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
lania rzeczywiście dziwne, zapytaj może lekarza... i dziwne jest to że dopiero teraz bo mi gin powiedział że do 28 tyg najpóźniej się robi glukozę - ja robiłam w 28 tc i mówił że to ostatni momonent
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Wózek zakupiony ale widzę, że raczej szybko nie przyjdzie przez ten śnieg. Jeszcze o przewijaku sobie przypomniałam i to będzie na tyle z kupna rzeczy dla małego. Zostaną tylko kosmetyki i oczywiście ja bo nic nie posiadam
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-