- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale Wy tu lecicie z koksem:) wchodze a tu tyle postów:) Nie miałam wczoraj siły tu wejść brzuch bolał i twardniał i tylko lezenie pomaga, w ogole strasznie duzo znów spię i sił mi brak:( Negocjuję z Polą wcześniejsze wyjście na świat, ale coś czuję , że w tej kwestii sie nie dogadamy. Wagę ma juz dobrą więć tym się nie martwię.
Jeżeli chodzi o witaminki to ja biorę od 12 tygodnia Prenatal Classic i jestem zadowolona, ponoć ważne by w składzie był jod.
Sisina- w aptece są balsamy bezzapachowe, ja kiedys kupowałam AA, jest też Palmers,na pewno będzie jakiś wybór.
Jeżeli chodzi o kremiki to i Bepanthen i Linomag są rewelacyjne - z opinii doświadczonych kolezanek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wreszcie się wyspałam. położyłam się spać wczoraj po 20ej (!!!) i przespałam praktycznie calutką noc z małymi przerwami na siku. I o dziwo malutka nie obudziła mnie o 4ej

Co do witamin ja też biorę od 10tyg. najpierw podobnie jak Gabi31 brałam Prenatal Classic a po jakimś czasie zmieniłam na Vita-Miner Prenatal + DHA, ze względu na dużo niższą cenę a skład taki sam praktycznie. choć muszę się przyznać że teraz biorę te witaminy tak co 2-3 dzień bo ostatnio dużo słyszałam i czytałam że te witaminy bardzo wpływają na dużą wagę urodzeniową dzidziusia... nie wiem ile w tym prawdy ale ostatnio nawet lekarz mi o tym wspomniał.
Jeśli chodzi o kosmetyki bezzapachowe to ja u siebie w żadnej drogerii nie mogę znaleźć nic całkowicie bezzapachowego. żel pod prysznic kupiłam z AA ale z takim baaardzo delikatnym zapachem, tak samo antyperspirant. balsamu jeszcze nie mam, ale jak mówicie że w aptece można kupić to w sobotę może kupię jak będę na zakupach, a jeśli nie to będę używać oliwki dla dzieci

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

Ja wczoraj koło 21 padłam na łóżko i spałam aż do teraz

Karola ja w to nie wierze, że witaminy = duża masa dziecka. Ja przed ciążą brałam prenatal 1 i przez I trymestr, potem przerzuciłam się na prenatal 2 z DHA, a mój Maks kolosem nie jest. Tydzień temu ważył 1600g.
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

nachodzi mnie jakiś niepokój, nie chce mi się pakować torby, robię się bardzo płaczliwa. Może podświadomie jednak boję się tego porodu? Na razie najbardziej wkurza mnie, że jeszcze tak duuuużo zostało. Czas mimo chodzenia do pracy zaczął się dłużyć.... szkoda że jeszcze co najmniej 4 tygodnie. Dobrze że już weekend zaraz to może mąż mi zajmie czymś głowę

- lili91
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Noc nawet ladnie przespalam teraz jem sniadanko i tak mysle ze trzeba cos w domu zrobic. Jakies sprzatanko czy cos.:/
Co do witamin to ja bralam tak do 12 tygodnia ale bardzo po nich wymiotowalam i lekarz kazal odstawic. Teraz biore magnez ,zelazo, tran i jod.
Ktoras jeszcze pytala o plyn do plukania...ja uzywalam do welnianych ubranek i kocykow bo po samym proszku byly twarde.
- sisina
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a jeszcze jedno pytanie co do pepuszka czy lepszy bedzie Oscenisept czy takie plasterki nasączone spirytusem bo są w aptece takie.
Pytałam kolezanek i różne opinie może wy coś doradzicie

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Witam z rana
Ja wczoraj koło 21 padłam na łóżko i spałam aż do teraz
Karola ja w to nie wierze, że witaminy = duża masa dziecka. Ja przed ciążą brałam prenatal 1 i przez I trymestr, potem przerzuciłam się na prenatal 2 z DHA, a mój Maks kolosem nie jest. Tydzień temu ważył 1600g.
Możliwe że żadnej prawdy w tym nie ma. podzieliłam się z Wami tylko tym co usłyszałam ostatnio od lekarza, zresztą położna w szkole rodzenia też o tym wspomniała. Ale w sumie moja malutka też jak na 33 tydzień nie waży jakoś specjalnie dużo bo 1800g. Na pewno waga urodzeniowa dziecka jest składową wielu czynników, m.in genów, zażywanych leków, stanu zdrowia i trybu życia matki i być może również przyjmowanych witamin.
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do grzeszków spożywczych to ja też czasem je popełniam także luzik

Biore Centrum Materna + Dha , mój małuszek nie jest ani za duży ani za mały.
Noc w miare przespana a mimo to jestem w kiepskiej formie... Chyba lepiej już nie będzie...

Demenique też mam wewnętrzny niepokój, nie bardzo wiem z czym związany ale podświadomie sprowadzam go do porodu... Huśtawka nastrojów u mnie mega zaawansowana

Dziś znów pranie i prasowanie, a do tego jeszcze ogarnianie mieszkania - wczoraj mój mąz szukał jakiegoś waznego dokumentu i chyba nie musze Wam opisywać jak wygląda mieszkanie po jego detektywistycznych poczynaniach

- lili91
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzieki ja też myślałam o Linomagu
a jeszcze jedno pytanie co do pepuszka czy lepszy bedzie Oscenisept czy takie plasterki nasączone spirytusem bo są w aptece takie.
Ja kupiłam Octenisept bo słyszałam że te gaziki nie są dobrze nasączone i słabo czyszczą... zreszta octenisept przyda Ci się do odkażania rany poporodowej

- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dostałam od Ciotki ze Stanów maść na odpażenia co prawda, ale linomag kupię bo wiem że jest bardzo dobry i cena też jest super.
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dzieki ja też myślałam o Linomagu
Sisina co do pępuszka to u mnie w szpitalu mówią że tylko i wyłącznie octenisept, więc teściowa przyniosła mi od siebie ze szpitala buteleczkę- jak za darmo to się bierze

Ale z kolei położna środowiskowa z mojej przychodni poleciła mi też właśnie te gaziki nasączone spirytusem- że spokojnie można ich używać i stare sprawdzone metody są czasem najlepsze... Tym sposobem mam to i to i możliwe że będę używać raz tego a raz tego.
- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Na szkole rodzenia zachęcali do zażywania witamin, jak byłam na konferencji "Mama pyta" też także chyba az tak źle z tymi witaminami nie jest:)
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Kiniaczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kiniaczek możliwe że masz racje
ja też cały czas biorę te witaminy tyle że nie zawsze codziennie. w sumie od początku ciąży nie mam żadnego problemu z morfologią, żadnych niedoborów, anemii itp więc jest ok
I to jest najważniejsze

Nie ma co sobie dopierać do głowy bo byśmy zwariowały... Ja już nawet nie czytam w neci tych wszystkich opinii bo bym chyba urodziła z szpitalu psychiatrycznym