BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

13 lata 10 miesiąc temu #464491 przez Ikunia1910
Kochane, Nam dzisiaj rozpoczyna się 11 tc. Dzisiaj idę do szpitala na 2 dni zrobić wszystkie badania. Niestety wszystko zaczęło mi się sypać, straciłam pracę, nie wiem co teraz robić:/ Pozdrawiam Was wszystkie bardzo goraco.

Co do imion Wiktoria/ Wiktor

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #464727 przez sunflower
Ikunia1910 nie znam twojej sytuacji ale z tego co wiem to nie tak łatwo zwolnić kobietę w ciąży więc może da się coś jeszcze zrobić??? W każdym bądź razie czytam kciuki za pomyślny obrót sprawy dla ciebie.

Ja dziś idę na wizytę z nfz-u zobaczymy co mi lekarz powie. Tak sobie chodzę i prywatnie i z nfz-u...

A w ciuszki się nie zaopatruję bo mam ich dużo. Jak już w końcu się okaże, że to dziewczynka to wtedy poszaleję i pokupuje coś dla dziewczynki bo tego wogóle nie mam - w rodzinie sami chłopcy.

joasia10015 to się trzymaj z nami:)czerwcówkami, czerwiec to fajny miesiąc na urodziny. I mam nadzieję, że ja niespodzianek nie będę mieć i urodzę w czerwcu.
W pierwszej ciąży miałam termin na koniec stycznia, a urodziłam w grudniu; 7 tygodni przed terminem, w 33tc także mam nadzieje, że nie będę mić powtórki.

13 lata 10 miesiąc temu #464767 przez Ikunia1910
Miałam umowe zlecenie, oplacalam chorobowe, myslalam że do konca roku popracuje a pozniej na L4:/ no ale los chcial inaczej, ciąży nie planowałam, wogole nie wiem jak sobie poradze

13 lata 10 miesiąc temu #465812 przez aleksiaa88
Hura!
Dzisiaj uświadomiłam sobie, że na mdłości działają na mnie pomarańcze i soki oczywiście te zagęszczone. Długo do tego dochodziłam. Może mi któraś powiedzieć kiedy zacznie mi coś widać? Póki co waga stoi w miejscu a brzuch widać ale moją oponkę tłuszczu poza tym nic.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #466210 przez Agusia83
A mi owoce cytrusowe i soki wzmagaja mdlosci :( mam je nawet po widzie mineralnej :( i mam juz ich dosc...

brzuszek juz mam...ale to moja 2 ciaza...miesnie sa porozciagane przez 4kg corcie :silly: no i badz co badz, ale wielka oponke tez mam...zreszta 2 miesiace po porodzie zgubilam 14kg..a w trakcie ciazy przytylam 12...jednak po tym czasie tarczyca zaczela mi szwankowac i 5 kg przybylo....niby wrocilam do formy sprzed ciazy...ale wielka opona z rozstepami zostala :(

jutro mam wizyte na nfz :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #467519 przez aleksiaa88
Agusia83- jak tam na wizycie?

Nie wiem o co chodzi dziś nie miałam mdłości w ogóle od rana miałam tyle energii mogłam chodzić, robić i świetnie się czułam. Czy to tylko dzisiaj czy może weszłam w etap lepszego samopoczucia hmm zobaczymy jutro. Do wizyty jeszcze 4 dni.

13 lata 10 miesiąc temu #467994 przez Ikunia1910
My wróciliśmy wczoraj że szpitala, mialam robione kolejne usg i jestem miłe zaskoczona bo juz ładnie było widać główkę rączki i te przykurcze:) W szpitalu leżała że mna dziewczyna w 6 tyg ciąży niestety musi calyczas leżeć bo krwawi i ma skurcze, najprawdopodobniej juz do porodu tam zostanie:/ Poplakalam sie strasznie, tak mi bylo jej szkoda i dziekuje temu na górze że mnie omija wszystko co złe w ciąży, ani mdłości, wszystko prawidłowo sie rozwija wyniki wszystkie super wyszły no i serduszko pieknie bije:) nie wyobrażam sobie leżeć przez prawie 9 miesiecy jak ta dziewczyna. Trzymajcie sie dziewczynki i dbajcie o swoje małe perełki.

13 lata 10 miesiąc temu #468998 przez sunflower
Ikunia1910 to przynajmniej dobre wiadomoci o groszku wynagradzają ci problemy z pracą. Jakoś zazwyczaj tak jest jak w jednej sferze jest dobrze to w innej same problemy.

A ja mam raz lepsze raz gorsze dni. Ostatnio czułam się super, aż byłam zdziwiona, że wszystko mi przeszło, a dzisiaj znów kiepsko.

I nie mogę się doczekać 4 grudnia, wtedy mam prenatalne i zobaczę w końcu groszka. Jakoś tak ciągle nie moge uwierzyć, że jestem w ciązy i że wszystko jest dobrze. A tu jeszcze prawie 3 tygodnie czekania :(

Brzuszek powoli się pojawia ale jest to taki etap, że cieżko powiedzie czy to ciążowy czy mój własny.
aleksiaa88 w pierwszej ciąży było mi coś widać dopiero w 5 miesiącu... także może będziesz musiała si uzbroić w cierpliwość :) chociaż to też różnie bywa.

13 lata 10 miesiąc temu #469891 przez Agusia83
Hejka...u mnie na wizycie wszystko ok :laugh: w koncu nie bede musiala za nic placic :laugh:
jestem umowiona na 20.11 na usg...juz sie nie moge doczekac.

Ja tak samo przez weekend czulam sie swietnie...chociaz jeszcze w piatek wieczorem rzygalam jak kot :silly: ...a od wczoraj znow mdlosci...

a ja juz mam brzuszek...pewnie to moje sadlo plus troszke ciazowego..oczywiscie wieczorem jest wiekszy a rano znikomy :silly:
A Emisia jak sie zapytam gdzie mama ma dzidzie w brzuszku, to podnosi mi bluzke, wklada palec do pepka i mowi dzidzi :lol: a ma 14 miesiecy :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #470574 przez aleksiaa88
Witam byłam dziś na wizycie dzidzia rośnie jeszcze trochę i będzie mieć 3cm. Karta ciąży założona następna wizyta 10.12 PRYWATNIE gdyż przydział kasiory na ten rok się skończył. Dziś jeszcze miałam na NFZ. Najzabawniejsze było, iż zrobiłam badania- a połowa znikła. Dostałam tylko grupę krwi i badania moczu ogólne. Czyli jakbym badań w kierunku ciąży wcale nie zrobiła hehehehe na szczęście pokwitowanie zapłaty posiadam więc będę walczyć.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #471629 przez Ikunia1910
Cześć Dziewczynki, mam do Was pytanie czy jestescie w stanie określić dokladnie co do dnia kiedy stworzyliście swoje maleństwa? Pytam bo ja mam pewnosc 100%. Lekarz tydzien temu z usg wyczytał że jestem w 10 tc, tetaz kończę już 12 tc według swoich obliczeń, zaczynam się zastanawiać czy lekarz ma jakies inne techniki obliczania wieku groszka czy moze moja dzidzia jest za malutka, w sensie że źle sie rozwija.

13 lata 10 miesiąc temu #471954 przez sunflower
Ikunia1910 wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej mesiączki. Czyli tak naprawdę pierwsze dwa tygodnie nie jsteś w ciąży. I tak też się oblicza termin porodu czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odejmuje się trzy miesiące dolicza 7 dni i jeden rok. Także jak mi ostatnia miesiączka zaczeła się 7 września to teraz mi leci 10 tydzień.

Z tego co wiem niepokojące jest gdy jest ponad dwutygodniowa różnica miedzy wiekiem płodu obliczonego z ostatniej miesiączki, a z pomiarów usg.
Ale gdyby było coś nie tak lekarz napewno zwróciłby na to uwagę.

13 lata 10 miesiąc temu #472123 przez Ikunia1910
Sunflower, dziekuje za odpowiedź, czyli to lekarz jakoś inaczej liczy. Ja pierwszy dzien ostatniej miesiączki miałam 28. Sierpnia, a do zapłodnienia musiało dojsc 14. Września, czyli licząc ciążę od ostatniego krwawienia jestem w 12 tc, a płód ma 10 tygodni.

I muszę Wam powiedziec kochaniutkie, że ja rezygnuje z leczenia prywatnego ponieważ głupka z siebie nie dam zrobic. Wiecie że ja jeszcze nie otrzymałam ksiazeczki ciążowej, myslalam że p wszystkich badaniach lekarz da mi ja jeszcze w szpitalu, ale nie, przyjdzie pani na wizytę (zapłaci 150 zł) to pani dostanie. więc uciekam na NFZ.

Milego dzionka

13 lata 10 miesiąc temu #472241 przez Marta M
Witajcie, jestem wrześniówką 2011, moja kuzynka pomaga mamie tej tak bardzo chorej dziewczynki i codziennie zbieramy głosy aby mogła wygrać konkurs blogów i pojechać w nagrodę na wakacje :) Jeśli dacie radę dodajcie do zakładek i klikajcie proszę raz dziennie do 15 grudnia. Bardzo Was o to proszę. Poczytajcie o niej na blogu. Możemy pomóc tym jednym kliknięciem..

tak mnie przejął jej los, proszę klikajcie...tu jest link:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

13 lata 10 miesiąc temu #472510 przez aleksiaa88
Sunflower to ciekawe mój okres ostatni też był 7 września hehe. Oczywiście wiemy kiedy robiliśmy nasze maleństwo i udało się za pierwszym podejściem. We środę byłam u lekarza i wyliczył, że to 10 tydzień, że mu tak wychodzi z czegoś tam nie dosłyszałam byłam za bardzo zapatrzona na monitor. Mdłości przeszły mam nadzieję, że nie powrócą znienacka. Ostatnimi czasy straszną mam ochotę na wszelkiego rodzaju obwarzanki z sezamem, bułeczki z serem i nasionami a do tego ser biały mniam. Mąż karmi mnie rybami a mnie na sam widok w sklepie skręca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka