BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 10 miesiąc temu #721009 przez kakaszka
witam mamuski. wybaczcie ze zaniedbalam forum, ale mialam dola przez dluzszy czas.

od 3 dni oge sie pochwalic, ze jestem 100% matka :) moja mama w niedziele juz wyjechala, chlopak po 12 godzin pracuje, wiec ja w koncu sie zaczelam zajmowac swoim dzieckiem. strasznie sie balam zostac z nia sam na sam, bo nie potrafilam ja uspokoic czy uspac, ale juz zaczynam odruzniac czego miska moja chce po prostu mam miesieczne opoznienie :)
na szczescie jest aniolkiem i nie daje mamie strasznie popalic. co prawda miala plesniawki i nie jestem na 100% pewna czy juz wszystko zeszlo, bo wczoraj juz skonczylam leczenie.

no i mam pytanie dotyczace potowek, jak je zwalczyc? mamy strasznie goroca w domu i na dworze i niestety z tym nic nie moge zrobic, ale nie chce zeby moje dziecko sie meczylo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #721050 przez Marta1985
Wlasnie Kakaszka dzis o Tobie myslalam :)

A jak partner :unsure: I jak ty sie czujesz :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #721061 przez kakaszka
tatus szczesliwy, ze w koncu tesciowa pojechala :) i jak narazie jest wszystko ok. fakt ze bardzo duzo mi nie pomoze jak w pracy jest po 12 godzin i tez daje mu pospac chociaz troszke w nocy, ale nie narzekam :)
ja powoli dochodze do siebie, szew na brzuchu caly czas cieknie, rozszedl sie w paru miejscach, ale lekarz powiedzial ze to juz tak ma byc i poki sie nie zagoi caly czas beda flaki wyciekac :)ale ja juz sie przyzwyczailam. czuje sie dobrze w porownaniu z tym co bylo, a ogolnie musi minac troche czasu zebym sie wykurowala na 100%.
moja ksiezniczka zrobila sobie dzemke to ja sie do niej przylaczam zeby miec sily na wieczor i noc, bo troche czasu partnerowi tez musze poswiecic :)

12 lata 10 miesiąc temu #721128 przez abrakadabra
Kakaszka posmaruj buźke delikatną warstwą sudocremu ^^ wysuszy potowki , a skora nadal pozostanie gładziutka, moj Kubus też miał i właśnie taki zabieg mu wykonałam ^^

12 lata 10 miesiąc temu #721161 przez rysa
u nas taki ukrop że nawet komp nie chce mi sie włączać. Ja też wczoaj wzięłam sie za prasowanie bo sterta juz tydzień czekała ale upociłam się przy tym strasznie :side:

Dziewczyny a jak wsze maluszki śpią w nocy bo u nas jest katorga, mały się budzi średnio co 1,5 h i zastanawiam się czy to przez te upały czy co ś mu dolega ale wątpie bo często budzi się z "babanem" na buzi.Już próbowałam mu dać mm w nocy bo myślałam żee to przez mój pokarm, że może jest głodny ale to tez nie pomogło :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #721245 przez malutkamilka
ja potowki likwidoalam mikstura- oilatum, kalia i rumianek- kapiel.

moja zasypia zazwyczaj o 22:30 i spi do 5-6 rano je i spi dalej. Ale to zazwyczaj czasami potrafi obudzic sie o 6 i juz niespac a w dzien wtedy lacznie okolo godz. tylko aj akrmie mm i dopajam cycemm, ale wieczorem to jest fest zarta

12 lata 10 miesiąc temu #721436 przez malutkamilka
Ale tu cichosza...

12 lata 10 miesiąc temu #721488 przez Gochens

12 lata 10 miesiąc temu #721790 przez Agusia83
Ają ogarniac dwojke maluchow. Te upaly są pracowite,do tego sasiad od kilku dni robi remont i non stop slyszymy młotek lub wiertarke udarowa....tak więc wyobrazcie sobie sen maluszka...od pon.sasiadka,która mieszka nad nami.zaczyna remont lazienki i chyba Emi pojedzie do.mojej mamy kilka dni.

Artus mial byc dzis szczepiony,ale wczoraj.mial temp.38 iw.nocy wymiotowal,dr.postanowila poczekac 2 tygodnie...a Artus waży juz 5580g:-)

Kakaszka fajnie,ze dajesz sobie rade sama...a na ranę to chyba Mozesz solcoseryl zastosować. Ja tez jestem po 12hsama z dzieciakami.

12 lata 10 miesiąc temu #721832 przez srenka_918
Agusia83 sprawdzałaś prywatne wiadomości? Teraz jest na nie szał ;)

12 lata 10 miesiąc temu #721886 przez malutkamilka
Nie mam nic nowego na poczcie prywatnej...

12 lata 10 miesiąc temu #721917 przez cordis
Witam się :)

Ja to na potówki i innego rodzaju wypryski stosuję najstarszą metodę no cóż jestem staroświecka myję małego w mące ziemniaczanej już po jednej kąpieli widać rano różnicę.

Żeby nie zapeszyć kolki trochę ustąpiły herbatkę koperkową Bartek polubił tylko posłodzoną w chwilę znika 120 ml:) , na filiżankę daję ok 10 ziarenek i się zaparza.
Zamiast Delicol mamy teraz Infacol 3 dzień i działa lepiej. Powiedziano nam , że trzeba zmieniać leki bo maluszki się przyzwyczajają poza tym minął miesiąc więc można już co innego podawać.

W ostatniej nocy budził się co godzinę ale to chyba przez upał, bo poprzednie przesypiał dość ładnie.
Dalej je z dwóch piersi a potem dostaje butlę.

A mi kurcze z rany po cesarce zaczęło się sączyć i szczypie jak pot podejdzie :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #722107 przez demoniqe
hej dziewczyny jestem z majówek! mam do sprzedania komplecik do chrztu na upały dla chlopca rozmiar 62!

allegro.pl/komplet-do-chrztu-chlopiec-62...ato-i3452519947.html

Na zdjęciu jeszcze bez muszki :) ale jest śliczna i bardzo elegancko dzidziuś wygląda
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #725633 przez szósteczka
hej dziewczyny wracam po wakacyjnych wojazach a tu jakies zmiany troche nadrobilam i HANIU jestem calym sercem z toba ja rowniez czasem zostawialam dzieci same zeby nauczyly sie zasypiac czasem jestem tak wykonczona ze tez pozwalam pawelkowk pojeczec i sie uspic w koncu jak wiem ze nic mu nie dolega i jest bezpieczny to nic sie nie stanie jak pojeczy. nie lubie jak ktos daje mi gupie rady i wtraca sie w moje metody wychowawcze nie wiedzac jakie sa moje dzieci bo kazdy ma swoje sposoby na wychowanie i na dzieci. pozdrawiam dajcie mi znac co u was

12 lata 10 miesiąc temu #726424 przez lenka1986
cześć dziewczyny!

Jestem mamą styczniówką przepraszam, że Wam się tutaj wtrącam ale mam do sprzedania 5 szt mleka bebilonu pepti 1 po 13 zł za puszkę, zostało mi bo moja córeczka Lenka je już nr 2 i wystawiłam je dziś na allegro + gratis Nutriton zagęszczacz do mleka nowy -
allegro.pl/bebilon-pepti-1-i3479959178.html

wystawiłam też nowy sudocrem - allegro.pl/sudocrem-250g-i3479980778.html

proszę o wiadomość prywatnie na forum gdyby któraś była zainteresowana

pozdrawiam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka