- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale to tylko jak zwykle moje skromne zdanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
- Otrzymane podziękowania: 0

- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie po zimie i śniegu nie ma już śladu:-)
w kwestii smoczka- córce, jak płakała w szpitalu po porodzie, położna sugerowała sama, aby dać smoczek, ale Julce nie podpasował, dopiero,jak miała 2.5miesiaca, to załapała. Ale niedługo później odrzuciła też maminą pierś- nie wiem,czy przez smoczek,może tak,może nie...A odzwyczaiła się, jak miała 18miesięcy ,trwało to trzy dni
Teraz też kupiłam już smoczki dla Kubusia,okaże się ,czy go zaakceptuje, czy nie:-)
Wyprawka- dużo rzeczy już mam kupione, ale w związku z remontem,z końcowymi zakupami muszę poczekać do końca czerwca,bo po prostu nie mam gdzie tego trzymać,z resztą żyjemy teraz całkiem zakurzeni, więc po prostu to nie ma na razie sensu.
- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja na pewno w szpitalu nie dam bo chcę zeby mała za dużo na wadze nie spadła po porodzie. Poza tym zamierzam karmić piersią.
A Zuza też nie chciała na początku. Teściowa jej wpychała bo mówiła że bez smoka sobie nie dam z nią rady i jak mała zwymiotowała to dała sobie spokój (ja od początku mówiłam NIE smoczkowi) A te 3 miesiące żyłyśmy bez smoka i jakoś dawałam radę. Dzięki smoczkowi mała zaczęła przesypiać noce i to wszystko. Teściowa jeszcze wpychała i wpycha do tej pory smoka podczas zabawy ale po co? Ja zaczęłam go chować to znalazła stary smoczek Zuzy (mniejszy rozmiar) i dalej to samo... Co za baba mówię Wam. Dlatego nie zostawiam małej z nikim tylko sama z nią ciągle siedzę. Chyba że jest już aż taka ważna sprawa to wtedy ale zwykle staram się brać małą ze sobą.
- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

allegro.pl/body-hm-born-2011-roz-62-nowe-i1601555501.html
W sklepie kosztują 39,90... trochę drogo,ale fajna pamiątka

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Piekarniczyk, w takim malutkim brzuszku, taaaki duży Nikoś

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale i tak nikt nie pobije babci mojego męża, która zaproponowała zamiast smoczka (bo skoro nie chce dawać to mała coś musi ssać, nie???) cukier zawinięty w zmoczoną szmatkę

No

Aska27 fajne te bodziaki

Masuska ja mam czapeczkę dla Zuzy "kocham mamę"

Jaka tu cisza dzisiaj

Wiecie co, jak mnie dzisiaj męża babcia wkurzyła to szok

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do tych ciuszków.. są jeszcze różowe.. polecam

- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Teraz mogę iść spać

Miłej nocy i udanej niedzieli

- Kamilka24
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MELKA 22 LIPIEC 2011

co do smoczków, ehhh ja na pewno dam dydolka malutkiej

Wiecie co ja nigdy nie miałam smoczka jak byłam mała, ale za to ssałam palec wiecie do kiedy- nie uwierzycie do 12 roku życia! ssałam po kryjomu jak przychodziłam ze szkoły itp. na każdym zdjęciu z dzieciństwa mam paluszek w buzi

Dziś 2 niespodzianki miałam:
1) w pracy kupili mi steriliser do butelek z Aventu taki:
2) jak przyszłam do domku to mój brat zrobił niespodziankę i kupił przebieraczek + wanienkę antypoślizgową- bardzo mi się podoba

DZIŚ 30 NA SUWACZKU

- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
oj jak fajnie tak byc milo zaskoczonym

Rika starsi ludzie wlasnie takich metod kiedys uzywali, i sami z swojego zycia je pamietaja... fakt, ze moze to byc baardzo meczace, ale trzeba byc cierpliwym...
ja mieszkam z babcia przekochana, rowniez ma mnostwo swoich sposobow itd ale mam nadzieje, ze nie bedzie nas zameczac

a ja mam pytanie do mam ktore uzywaly wiaderek do kapieli,
wlasnie tak dumam i dumam co lepsze, i wlasnie biore pod uwage zakup takiego wiaderka chociaz nie jestem zdecydowana i mam pytanie do mam jak pierwsza kapiel dzidzi wygladala?
bno dziecko po powrocie z szpitala, takie delikatne jest strasznie, czy nie mialyscie problemu, nie balyscie sie ze cos zrobicie dzidzi? przy pierwszej kapieli takiego 3 dniowego szkraba tez tak sie go podtrztymuje za glowke? bo ja wiem ze wiekszego dziecka nie mialabym zadnych oporow w tym kapac, ale obawiam sie jak to z takim malenstwem jest..
czy jest tam dolaczona jakas instrukcja, jak dokladnie postepowac? bo przeraza mnie to trzymanie za szyjke, jakos ciezko mi to sobie wyobrazic, szkoda ze u kogos nie moge podpatrzec

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)
Wszystkim gratuluje 30-stki z przodu

Apropo tzw. dobrych rad - wokól mnie jest tez mnóstwo wszystkowiedzących koleżanek i znajomych, które nie szczedza mi 'cennych wskazówek' a dodam, że w większości sa to kobietki, które niedawno urodziły swoje pierwsze dziecko. I ja mam na to sposób taki- 1 uchem wpuszczam, 2 wypuszczam, a zostawiam sobie tylko te wskazówki, które uważam za pomocne. Ale tak naprawde wszyscy zapominają, ze to moja 2 ciąża i 2 dziecko i choć na poczatku mialam troche watpliwości to one już sie rozwiały

Dziewczyny namawiam Was do asertywnosci - zawsze stawiac sprawę jasno i stosowac metodę tzw. zadartej płyty - czyli powtarzać do skutku, że sie na cos nie zgadzacie, albo że macie takie a takie zdanie

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

No i nareszcie mamy wolne

Choć moja szefowa nie jest za bardzo zadowolona z tego, pytała na ile chce to L4 wziąć a jak jej powiedzialm, ze juz do końca to usłyszałam, ze mam uważać, zeby mi urlopu macierzyńskiego nie skrócili

Bo juz i tak jestem wkurzona - w kwietniu byłam 2 dni na L4 z powodu przeziebienia i potrącili mi 20 % z wypłaty, jak poszłam to wyjasnić to usłysząłam, ze na L4 nie było zaznaczone, ze jestem w ciąży

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...