- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
a do nas wczoraj było włamanie... najbardziej boli to, że nie czuję się bezpiecznie w mieszkaniu..... do tego mamy podejrzenie, że ukradli nam dodatkowy komplet kluczy więc czeka nas dzisiaj wymiana zamków i dodatkowe zeznania na komendzie....
a dzisiaj nagle wyskoczył mi brzusio

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mania_mm1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)
Basba - bus w 6 m-cu ciązy!!! Szok! Jakie szczęście, ze nic Wam sie nie stało!
Xela strasznie mi przykro z powodu włamania, przeżyłam na własnej skórze i wiem jakie to okropne uczucie, ze ktoś ktoś obcy chodizł po Twoim domu, grzebał w Twoich rzeczach i w dodatku strach o te klucze!

Witaj mania_mm1

I wszytskim mamusiom zazdroszczę brzuszka bo u mnie jeszcze nic, tzn. fałdki sprzed cązy są, jak się najem to i nawet nawet coś wystaje ale na ciązowy brzuszek to nie wyglada wiec czekam z niecierliwoscią, bo widziałam juz takie super koszulki ciązowe z różnymi zabawnymi napisami na brzuchu- np. hotel mama all inclusiv

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- mania_mm1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
z masakrycznych opoiwesci z czasie ciązy to mi się w 8 mcu ciazy palil samochód na stachji beznzynowej

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Wpadłam w wir zakupów, ale dziś oszczędniej, bo byłam w szmateksie, ale fajne ciuszki znalazłam, więc wzięłam:) Ostatnio nakręcam się na skarpetki:)
Żadnych przygód w ciąży nie maiłam i nie zamierzam, ale...
Brzuszysko to już mam gigantyczne, a nie wiem co będzie dalej, tak jak i piersi. Na rozstępy stosuję Pharmaceris M Foliacti i jestem zadowolona, chociaż jeszcze mi się skóra nie napina bardzo, jakieś zapasy mam:)
Co do "niebieskich" nóg to ja mam tak bardziej na piersiach, żyły widać jak na dłoni, ale chyba tak być musi, bo więcej krwi jest w organizmie.
No i aktualizowałam listę

Masuska - 02.07
Piernikarczyk07 - 03.07
Natimp1 - 06.07
Green - 06.07
Monique - 06.07
Iwanek1 - 06.07
Xela - 07.07 lub 17.07
Martus0707 - Synek 13.07
Oposek - 14.07
Aska27 - 15.07
Rita - Bliżniaki 19.07
Behind - 20.07
Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - 22.07
Kaska191919 - 23.07
Luska - 27.07
Przyszła_mama - 27.07
Basba - 28.07
Różyczka - 30.07
Mania_mm1 - 30.07
Happymamma - 01.08
Nadrobiłam nieobecność

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dolaczam zdjecie mojej pociechy jak juz pisalam w bardo kiepskiej jakosci

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- happymamma
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- You have bound my heart with subtle chains...
A wiec dziewczyny juz po wizycie u gina i jestem szczesliwa posiadaczka zdjataka ( bardzo kiepskiej jakosci[/color][/size][/i]niestety) mojego maluszka
![]()
![]()
spedzilam prawie 2 godziny w poczekalni ,porazka ! Ale dzien i tak zaliczam do udanych bo widzialam jak pika serduszko mojego maluszka , az mi lezka w oku sie zakrecila
z tego podekscytowania zapomnialam jednak spytac ile cm ma malenstwo a Pani doktor sama z siebie nie mowila , albo ja nieuslyszalam bo bylam zbyt wpatrzona w monitor
czy u was na zdjeciach USG jest napisane gdzies dlugosc maluszka? bo ja znalazlm u siebie na kartce zamis 16,8cm czy to mozliwe zeby to bylo to? ze moje malenstwo ma juz prawie 17 cm?
Dolaczam zdjecie mojej pociechy jak juz pisalam w bardo kiepskiej jakosci
mozliwe

"Dziecko waży ok. 140-150 gram (już więcej, niż łożysko), mierzy od 11, nawet do 17cm - tempo wzrostu w tym tygodniu jest bardzo duże."
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
mam zapalenie krtani, jak mówie to skrzecze .. masakra normalnie - jutro biore urlop zeby gardło oszczedzać!!
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
na początku wytawił karte zwarzyl pierwszy raz i ciśnienie zmierzył , i poźniej cytologie robił i mówi ze nie powinien robic bo do 10 tyg jest za darmo z nfz a poźniej pacjent powinien płacic tak ale ja byłam w 7 tyg 10 tyg i 12 i co mógł to zrobic wczesniej tylko hu...nie chciał, na usg mówi ze to 14tydz i 2 dni czyli według okresu dzien wieksza a jak byłam wczesniej mowil ze mniejsza!!! i mówil ze jest ok ale przeziernosci karkowej nie moze zmierzyc bo ciaza jest za duza, to czemu wczesniej nie robil!!!! za zdjecie wział 20 zl i tak nic nie widzac na nim takie ma slabe sprzety, i jak zapytalam czy da mi zwolnienie bo mam ciezka prace w supermarkecie i musze dzwigac to on ze nie ze teraz chodza sprawdzaja ze ciaza to nie choroba i ze jak juz to po 20 tyg jak pytam czy wtedy da do konca to tak wyburkal, i mowie ze mam dzwiganie a on ze w przepisach jest ze kobieta moze tylko 5 kg dzwigac a ja ze ja mam wiecej dzigania na kasie bo sa zgrzewki maki okow mleka karma 15 kg , a ten swoje i krzyczy ......
maam takiego dola ze strach jak bylam prywatnie to dal ale co musialam zaplacic i tylko o to mu chodzi , a tak to mam mnie gdzie i woogle sie niczym nie przejmuje i nie interesuje bo nawet podstawowych badan mi nie robi w pore a potem gada ze za pozni
- mania_mm1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak jak kiedyś pisałam moja koleżanka pracuje w markecie i jak się dowiedziała że jest w ciąży to od razu dostała zwolnienie, pamiętam że ponad miesiąc już ciąża była.