BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 3 miesiąc temu #54793 przez Xela
Różyczka - oj się działo wczoraj... popieram dziewczyny, jeśli Cię coś niepokoi pędź do gina....

a do nas wczoraj było włamanie... najbardziej boli to, że nie czuję się bezpiecznie w mieszkaniu..... do tego mamy podejrzenie, że ukradli nam dodatkowy komplet kluczy więc czeka nas dzisiaj wymiana zamków i dodatkowe zeznania na komendzie....

a dzisiaj nagle wyskoczył mi brzusio :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #54889 przez mania_mm1
Hej, witajcie;) zostanę mamą w lipcu, nasz termin to 30.07 pozdrawiam!!!

14 lata 3 miesiąc temu #54892 przez basba
Witaj mania_mm1 :)

14 lata 3 miesiąc temu #54901 przez różyczka
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy, od razu mi lepiej. Dobrze się czuję, brzuch nie boli więc mam nadzieję, ze wszystko ok.
Basba - bus w 6 m-cu ciązy!!! Szok! Jakie szczęście, ze nic Wam sie nie stało!
Xela strasznie mi przykro z powodu włamania, przeżyłam na własnej skórze i wiem jakie to okropne uczucie, ze ktoś ktoś obcy chodizł po Twoim domu, grzebał w Twoich rzeczach i w dodatku strach o te klucze! :angry:
Witaj mania_mm1 :) mamy dokłądnie ten sam termin rozwiązania!
I wszytskim mamusiom zazdroszczę brzuszka bo u mnie jeszcze nic, tzn. fałdki sprzed cązy są, jak się najem to i nawet nawet coś wystaje ale na ciązowy brzuszek to nie wyglada wiec czekam z niecierliwoscią, bo widziałam juz takie super koszulki ciązowe z różnymi zabawnymi napisami na brzuchu- np. hotel mama all inclusiv :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu #54902 przez mania_mm1
\mi już trochę wystaje brzuszek, a dziwne, skoro mamy ten sam termin i u Ciebie nic nie widać, ale to chyba kwestia tygodnia albo dwóch :) pozdrawiam ciepło

14 lata 3 miesiąc temu #54936 przez natimp1
hej dziewczyny ja tylko na chwilę, strasznie mnie gardło bokli ale od gadania bo na tel z urzedem pacy dwie godziny wisiałam..
z masakrycznych opoiwesci z czasie ciązy to mi się w 8 mcu ciazy palil samochód na stachji beznzynowej :)- w sumie teraz mnie to bawi bo wtedy az skurczy z nerwów dostałam,

14 lata 3 miesiąc temu #55026 przez masuska
Cześć Wam wszystkim,
Wpadłam w wir zakupów, ale dziś oszczędniej, bo byłam w szmateksie, ale fajne ciuszki znalazłam, więc wzięłam:) Ostatnio nakręcam się na skarpetki:)
Żadnych przygód w ciąży nie maiłam i nie zamierzam, ale...
Brzuszysko to już mam gigantyczne, a nie wiem co będzie dalej, tak jak i piersi. Na rozstępy stosuję Pharmaceris M Foliacti i jestem zadowolona, chociaż jeszcze mi się skóra nie napina bardzo, jakieś zapasy mam:)
Co do "niebieskich" nóg to ja mam tak bardziej na piersiach, żyły widać jak na dłoni, ale chyba tak być musi, bo więcej krwi jest w organizmie.

No i aktualizowałam listę:)
Masuska - 02.07
Piernikarczyk07 - 03.07
Natimp1 - 06.07
Green - 06.07
Monique - 06.07
Iwanek1 - 06.07
Xela - 07.07 lub 17.07
Martus0707 - Synek 13.07
Oposek - 14.07
Aska27 - 15.07
Rita - Bliżniaki 19.07
Behind - 20.07
Takajedna - 21.07
Luz_de_luna - 22.07
Kaska191919 - 23.07
Luska - 27.07
Przyszła_mama - 27.07
Basba - 28.07
Różyczka - 30.07
Mania_mm1 - 30.07
Happymamma - 01.08

Nadrobiłam nieobecność:) Pozdrawiam serdecznie i chyba do jutra:*

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #55180 przez Green
A wiec dziewczyny juz po wizycie u gina i jestem szczesliwa posiadaczka zdjataka ( bardzo kiepskiej jakosci :dry: niestety) mojego maluszka :lol: :lol: :lol: spedzilam prawie 2 godziny w poczekalni ,porazka ! Ale dzien i tak zaliczam do udanych bo widzialam jak pika serduszko mojego maluszka , az mi lezka w oku sie zakrecila :silly: z tego podekscytowania zapomnialam jednak spytac ile cm ma malenstwo a Pani doktor sama z siebie nie mowila , albo ja nieuslyszalam bo bylam zbyt wpatrzona w monitor :unsure: czy u was na zdjeciach USG jest napisane gdzies dlugosc maluszka? bo ja znalazlm u siebie na kartce zamis 16,8cm czy to mozliwe zeby to bylo to? ze moje malenstwo ma juz prawie 17 cm? :unsure:
Dolaczam zdjecie mojej pociechy jak juz pisalam w bardo kiepskiej jakosci :dry:
[/color][/size][/i]

14 lata 3 miesiąc temu #55184 przez Green
zdjecie
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #55194 przez happymamma
Green napisał:

A wiec dziewczyny juz po wizycie u gina i jestem szczesliwa posiadaczka zdjataka ( bardzo kiepskiej jakosci :dry: niestety) mojego maluszka :lol: :lol: :lol: spedzilam prawie 2 godziny w poczekalni ,porazka ! Ale dzien i tak zaliczam do udanych bo widzialam jak pika serduszko mojego maluszka , az mi lezka w oku sie zakrecila :silly: z tego podekscytowania zapomnialam jednak spytac ile cm ma malenstwo a Pani doktor sama z siebie nie mowila , albo ja nieuslyszalam bo bylam zbyt wpatrzona w monitor :unsure: czy u was na zdjeciach USG jest napisane gdzies dlugosc maluszka? bo ja znalazlm u siebie na kartce zamis 16,8cm czy to mozliwe zeby to bylo to? ze moje malenstwo ma juz prawie 17 cm? :unsure:
Dolaczam zdjecie mojej pociechy jak juz pisalam w bardo kiepskiej jakosci :dry:
[/color][/size][/i]

mozliwe :)

"Dziecko waży ok. 140-150 gram (już więcej, niż łożysko), mierzy od 11, nawet do 17cm - tempo wzrostu w tym tygodniu jest bardzo duże."

14 lata 3 miesiąc temu #55256 przez masuska
Poszukaj najlepiej wielkość CRL, mnie się wydaje że 17 cm przypisane jest do 20-21 tygodnia, ale wiadomo że to są wielkości uśrednione, więc może być różnie.

14 lata 3 miesiąc temu #55380 przez natimp1
hej dziewczyny
mam zapalenie krtani, jak mówie to skrzecze .. masakra normalnie - jutro biore urlop zeby gardło oszczedzać!!

14 lata 3 miesiąc temu #55385 przez kaska191919
hej mam doła, bylam dziś u lekarza i tak mnie wkurzył ze siedze i placze
na początku wytawił karte zwarzyl pierwszy raz i ciśnienie zmierzył , i poźniej cytologie robił i mówi ze nie powinien robic bo do 10 tyg jest za darmo z nfz a poźniej pacjent powinien płacic tak ale ja byłam w 7 tyg 10 tyg i 12 i co mógł to zrobic wczesniej tylko hu...nie chciał, na usg mówi ze to 14tydz i 2 dni czyli według okresu dzien wieksza a jak byłam wczesniej mowil ze mniejsza!!! i mówil ze jest ok ale przeziernosci karkowej nie moze zmierzyc bo ciaza jest za duza, to czemu wczesniej nie robil!!!! za zdjecie wział 20 zl i tak nic nie widzac na nim takie ma slabe sprzety, i jak zapytalam czy da mi zwolnienie bo mam ciezka prace w supermarkecie i musze dzwigac to on ze nie ze teraz chodza sprawdzaja ze ciaza to nie choroba i ze jak juz to po 20 tyg jak pytam czy wtedy da do konca to tak wyburkal, i mowie ze mam dzwiganie a on ze w przepisach jest ze kobieta moze tylko 5 kg dzwigac a ja ze ja mam wiecej dzigania na kasie bo sa zgrzewki maki okow mleka karma 15 kg , a ten swoje i krzyczy ......

maam takiego dola ze strach jak bylam prywatnie to dal ale co musialam zaplacic i tylko o to mu chodzi , a tak to mam mnie gdzie i woogle sie niczym nie przejmuje i nie interesuje bo nawet podstawowych badan mi nie robi w pore a potem gada ze za pozni

14 lata 3 miesiąc temu #55395 przez mania_mm1
kaska191919 nie przejmuj się, ja też trafiłam kiepsko, ale na początku do lekarza. Najlepiej poszukaj innego i jak najszybciej umów się na wizytę. ja robiłam cytologię teraz, czyli w 13 tygodniu i nikt nie pobierał za to żadnej opłaty, a byłam na nfz. Głowa do góry :)

14 lata 3 miesiąc temu #55404 przez masuska
kaska191919 będzie dobrze, zmień tego lekarza, bo on to jakiś niepoczytalny jest. Kto słyszał żeby za zdjęcie USG płacić i to 20 zł. cytologia powyżej 25 roku życia jest bezpłatna a i teraz jakiś tam program jest gdzie NFZ wszystkim refunduje. Popytaj koleżanek który lekarz jest dobry i dokładny u Ciebie w mieście i od razu się przenoś. Badanie przezierności robi się w 11-13 tc (prawie do 14 tygodnia).

Tak jak kiedyś pisałam moja koleżanka pracuje w markecie i jak się dowiedziała że jest w ciąży to od razu dostała zwolnienie, pamiętam że ponad miesiąc już ciąża była.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka