- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

zazdroszczę tego wstawania

Daners - współczuję bardzo - mam podobnie- znaczy Kama budzi się po kilka razy w nocy raz to z zegarkiem w ręku co 10 min wstawałam do niej

MartaDam - a czemu usg i rechabilitacja??
Krecik - polecam pizze z dr. oetker ristorante pizza prosciutto - pycha - tylko na wierzch traoszeczkę seraa jeszcze sypię - polecam jak z pizzeri

Dana - ja puki wychodziłam na dwór z Kamką ( w każdą pogodę ) to była zdrowa - a jak tylko więcej w domku posiedziałam to zaczeła chorować - od wczoraj będziemy regularnie wychodzić na dwór

Co do wagi to właśnie Kejtin sara malitko ważyła - nie pamiętam - ale coś ok 2700- a teraz tak ładnie rośnie.
AF - no to my Ci chętnie oddamy troszkę ciałak.Kama juz na bank ma 8500 - jak nie więcej a i w nocy malutko sika - pampka ma w mare suchego po nocy

Kejtin - no to popadłam w depresje- Boże jaka ta Twoja niunia jest cuuuudna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!

Nie dam rady was doczytać

Kejtlin super masz córcię

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Krecik ja swojego nie oduczę chyba ssania ok 4 razy w nocy,co się obudzi to szuka i szuka cyca jak szybko znajdzie to spi dalej a jak nie to uuuuuuuuu usypianie czeka

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Bidol- no wlasnie u mnie jak raz nie przebralam to tak sie wiercil bo juz mu niewygodnie bylo i co chwile musialam go usypiac wiec wole zmienic i ryzykowac pobudke niz tak co chwila nad ranem sie wybudzac. A pampers rano i tak peka juz w szwach:)
Mam taka teorie ze moze za cieplo mu jest pod tymi koldrami i za mocno ogrzewanie podkrecone i ze chce mu sie pic. Ale mi jest ciagle zimno i boje sie tez zeby maly sie nie zaziebil jak jeszcze pozalewany spi.
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
wogóle to uważam, że jestem wyrodną matką- najbardziej lubie kiedy Mały spi, obudził się po 45 min i dałam mu pierś i usnął

właśnie gotuje mu zupkę, ja to jakoś się nie mogę przemóc by jadł to co my, bo my lubimy niezdrowo, a tak musiałabym zmienić styl gotowania:)
nie pamiętam, która pisała, ale mój zaczął przybierać porządnie przybierać na wadze, dopiero jak wprowadziliśmy kaszki
ja tam w nocy nie zmieniam pampersa, ale rano jest taki, że można by bylo nim okno wybić

bidol, dzięki za podpowiedz, ale znalazłam pierś z kurczaka w zamraźarce i zrobie jakąs sałatkę, pizza mi się przejadła po tym jak wczoraj ten co dowoźil mi pizze, małego obudził, teraz odłożyłam słuchawkę od domofonu:D
no i zapomniałam co miałam napisać

dziewczyny, te co karmią piersią, mi pomogło to, że w jakiejś mądrej książce przeczytałam, że dziecko które skończy 5-6 miesięcy wcale już nie potrzebuje jeść w nocy:D dlatego też, nie lece z gotową piersią jak tylko otworzy oczy- wtedy kopie męża i on podchodzi do małego, ammy kubek z wodą koło łóżeczka i zamaczamy tam smoka, zassie się i uśnie.
Myśle, że w weekend kiedy Panowie nie chodza do pracy, to mogą wstać do Maleństwa, czasami może to i trwać półgodziny zanim uśnie, u nas też tak było, ale jak widziałam , że jadł 2h temu, to choćby nie wiem co to i tak piersi nie dostawał.
Doradzam też, ustalenie mniej więcej jednej godziny karmienia w nocy.
Nasz je po północy i zwykle koło 5 rano, po 8 dostaje kaszke. dzisiaj jadł dopiero przed 7 i wcale nie był głodny, za to po 8 rano to taki mi się darł, bo o tej porze dostaje zwykle kaszkę, więc cierpliowści.
Widać, ze mały śpi bo się rozpisałam:D
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja jestem straszny spioch i nawet nie sadzilam ze bede tak umiala w nocy nie sypiac przez tyle miesiecy i funkcjonowac.
Mamy kp i dokarmiajace mm czy wprowadzilyscie juz mleko nastepne? Jesli tak to czy jakos mieszalyscie proporcje czy tak poprostu jedno karmienie zastapilyscie mlekiem nastepnym i tak stopniowo. Moze to nastepnebardziej syte jest? Ale czy wtedy piers bedzie wystarczajaca czy wiaze sie to z rezygnacja z karmienia czy jak?
Anna77- doczytalam ze podajesz wode tylko a czy z normalnego smoczka czy z niekapka bo ja staram sie nauczyc od miesiaca picia wody i ze smoczka sie nieudawalo to dalam z niekapka nuka bo ma taki miekki ustnik i na poczatku nawet zaczol cos popijac a teraz tylko sobie dziasla masuje i zalewa sie ta woda. Napisz prosze jak to wyglada u Ciebie .
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Mój też był taki pilny, mały jak puscił bąka, to kazł mi karmić " bo zrobiło się miejsce". Ustawiłam go i teraz ma spokój.
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Moze tez nie wychodza bo ubran nie maja na spacery hehe bo te dzieci tutaj to takie porozbierane jakby maj conajmniej.
Bidol- super awatarek. Kamilka przecudna i taka fotogeniczna:) a pare deko to bysmy z Filipkiem poprosili jak macie na zbyciu:)
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie ogarniam, ale coś tam się postaram skrobnąć

Dana - witaj

Anna - pytałam o spacerówkę, bo u mnie się okazało, że stelaż był źle złożony i teraz jest rewelacyjnie, Ciebie co prawda nie podejrzewam o takie przeoczenie, ale może, tak jak ja, po prostu zamontowałaś sprzęt na stelażu

mogę Ci fotkę podesłać
Kamyczka - jak mąż?
Kejtin - niezła akrobatka z córuni, mój daleko w polu z umiejętnościami

Jeśli chodzi o dokarmianie mm, to ja wieczorem wprowadziłam z kleikiem, mały je ok. 19, potem budzi się o północy, a potem co 2-3 godz., więc i ja nie wiem, co to przespana noc

Wszystkie dzieciątka urocze, mogę wpatrywać się w te fotki jak zaczarowana

Idę coś zjeść, jeśli zdążę przed pobudką W., to się odezwę
Saiko, Słoneczko -

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
- Otrzymane podziękowania: 0
Tyle piszecie, ze Was nie nadrobie za chiny

Dawno nie zagladalam ale jakos czas mi ucieka przez palce,
Szymus zdrowy, dobrze rosnie, dzis bylismy na 4 szczepieniu, wazy 8590
Skorke mu caly czas smarujemy emolientami, diete trzyma ale wieczorem i tak plamy sie zaogniaja.
Jedynie fizycznie jest odrobinke do tylu bo jest leniem i lezec mu sie nie chce, nie wspominajac o pelzaniu

Z domem nadal nic, wlasnie zmienilismy doradce bo tamten. Byl do dupy.
W weekend zaliczylam sesje (raczej) a. W tej chwili jade na 3 egzamin na prawko.
Wirajcie nowe mamuski

- martadam23
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...All That I Love...
- Otrzymane podziękowania: 0

mała jest MIODZIOOO :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Krecik - u mnie też tak było, jak mały zrobił kupę albo tylko zaczynał stękać, to od razu niby głodny

Upiekłam chleb i pochłaniam go z nutellą

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mamy takie same menu- nutelka mniamm mniam:)
Filipek juz obudzony, najedzony i bawi sie balonem wiec czas sie zbierac...
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anszka mąż w boleściach,oko piecze,ale lepiej już zaczyna być,tylko śpi ciągle