BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #359331 przez Olga
chłopek napisał:

dzieczyny mam takie pytanko, jak sobie dajecie radę z depilacją okolic intymnych ?

chlopek ja jadę w ciemno pod prysznicem,oststnio mi się udało,ale w tamtym tyg.sie lekko pozacinałam,nie wiem czemu,bo maszynką jechałam jak zawsze,ale krew się jednak lała ha ha.Ciężko jest. :(

majowka dokładnie mam to samo z włosami na nogach,bardzo mi się to podoba,ale sama byłam w szoku,że prawie mi nie rosną. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #359334 przez maksiu
Oj jest ciezko a probowalyscie lusterko wziasc i wtedy sie golic:P ja tak robie albo poprostu m prosze a co :)
chlopek ugotuj i dla mnie

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #359335 przez anszka
Witam się i ja :)
Anna - od razu pognałam na te podane przez Ciebie strony, bo ja od pięciu lat jestem zakochana w gucci II i raz na jakiś czas muszę upolować jakąś promocję lub tańszą stronkę, zatem dzięki :)
Cieszę się, że badania wyszły pozytywnie :)
Daners - chyba muszę znaleźć inne łóżeczko :angry:
Maksiu - ja się nie pocę bardziej niż przed ciążą, ale to podobno normalne.
Majówka - jeszcze kilka dni cierpliwości i będzie pięknie :)
Olga - u nas też będzie dziś burza, nawet moje schorowane kolana to mówią
Bidol, Kamyczka - czekamy na Was :ohmy:
Chłopek - ciekawe, jak to będzie, gdy drugi maluch też już będzie na świecie :)
Daria - udanych zakupów, tylko bez szaleństw.
M_M - trzy tygodnie szybko miną i też będziesz się cieszyć własnym gniazdkiem :)

Ja mam dziś w planie małe porządki i prasowanie pierwszej partii ciuszków :)

Dziewczyny - a jaki rozmiar koszul do karmienia kupujecie? Ja tak myślę, by kupić rozmiar większy niż ten noszony przed ciążą, ale jakoś nie wiem, czy dobrze kombinuję, bo boję się o to, że mi piersi jeszcze bardziej urosną.

13 lata 1 miesiąc temu #359349 przez Anna77
Dziewczyny jeśli chodzi o włoski na nogach, to ja cały czas używałam depilatora, ale w ciąży tak mnie to bolało, że jakoś w okolicach Wielkanocy poszłam na wosk (mojej kosmetyczce zajmuje to jakieś 15 minut) i .... zastanawiam się czy mi zdążą odrosną na tyle, żeby przed porodem zrobić jeszcze raz wosk :ohmy: A co do okolic intymnych - jakoś jeszcze daję radę, ale łatwo nie jest.

13 lata 1 miesiąc temu #359353 przez maksiu
Kochane a co u kamyczka bo wczoraj miala wizyte?? nie che mi sie cofac tam az do niej

13 lata 1 miesiąc temu #359359 przez Olga
No właśnie coś się od wczoraj rano wcale nie odzywa,nie wieml,co się dzieje :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

13 lata 1 miesiąc temu #359362 przez Anna77
Kamyczka niestety milczy, zresztą podobnie jak Bidol :(

13 lata 1 miesiąc temu #359367 przez Olga
No właśnie,obie dostaną po pupie ;)

13 lata 1 miesiąc temu #359395 przez anszka
Też się martwię, ale widziałam, że bidol była zalogowana, więc może niedługo się odezwie, a kamyczka to nie wiem :(

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #359400 przez maksiu
A kamyczka ktory ma tydzien?? Moze poleciala rodzic hihi:) zartuje ciekawe co z nimi sie dziekje
ja znioslam sobie wiatrak i mi toszke ;lepiej tylko nogi mnie bola i skurcz mnie zlapal obralam ziemniaki i moj ma jaja usmazyc jak wroci wiec ja tylko ziemniaki mam do wstawienia i wsio

OLGA tak sie kawalek cofnelam i wiesz zgadza sie i to nawet ladne wczoraj zebym miala wiecej tej kasy to bym u szynaki kupila bo wyprzedaze maja wiec bylo nawet kilka pasujacych do mebli moich i ladnych ale za drogie:(

Anna doczytalam ze mamy tego samego dnia wizyte:) ja tez ide 22 maja po poludniu jak m p[rzyjedzie z pracy kurde doczekac sie nie moge

13 lata 1 miesiąc temu #359401 przez mloda_mamuska
chłopek ja mam dwa sposoby:

1- mąż :lol: uprosił mnie,żebym Mu pozwoliła ...więc czasem Mu pozwalam,ale On jest czasem zbyt delikatny :silly:
2- Sama z lusterkiem . :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #359404 przez Anna77
A ja wczoraj kupiłam materacyk do łóżeczka i kocyk. W końcu padło na taki.
www.babyono.com/produkty/pokoj-maluszka/...-900/820/820-3-Z.jpg
Miałam ochotę na jakiś błękitny, czy beżowy. W końcu doszłam do wniosku że niebieściutki już mam, a pewnie latem będziemy chcieli pojechać w jakieś plenery - działki i takie tam, więc taki w "barwach ochronnych" będzie lepszy.

Więc w sumie, tak nieśmiało mogę powiedzieć, że mam wszystko. W czerwcu kupię jeszcze tę "fasolkę" do karmienia. No i dokupię pewnie jeszcze jedną paczkę pieluch, bo mam jedną tylko. Ale to ze spokojem.

No nic, idę się podmalować, poodbierać dzieciaki i na kawkę do koleżanki :)

Do zobaczenia późnym popołudniem :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #359405 przez bidol
hej mamuśki :laugh:
łoj doczytałam ostatnie posty - który pośladek mam naszykwać :silly: :ohmy:
nie jest łatwo nadrobić co nabazgrałyście, a staram się żetelnie odpisywać :lol:

Anszka - spotkanie się udało :laugh: Ta koleżanka niby ma 2 tygodnie większą ciążę, ale malutki brzuszek miała - do teraz - teraz jej taki duży wywaliło :ohmy: co prawda jest wysoka, więc to się tak nie rzuca w oczy jak u mnie, ale powiem Ci że ludziska - tak się już gapią na brzuszek jak bym miała za chwilę tam na ulicy rodzić :ohmy: :silly:
Anszka - no widzę że się rozkręcasz :laugh: to co jeszcze zostało Ci do kupienia?? :silly: Smoczek mam z Aventu - z Sebskiem super się sprawdził :laugh:
Brzusio śliczny - taka piłeczka :kiss: :kiss: :kiss: i wysoko go masz :) pogłaskaj od Ciotki bidolki :lol:

M_M - dziwna sprawa z tą opieką w UK. Ale nie martw się, ciąża przebiega prawidłowo, więc pewnie wszystko jest ok. Ale rozumiem zmartwienie w Polsce przyzwyczaili Nas do fachowej opieki :laugh: A z ginkiem może wstrzymaj się jeszcze - może tak w 36 tc lepiej iść :unsure:
M_M - brzuś śliczności - taki miałam chyba w 5 miesiącu :laugh: i super wyglądasz - młodo - fakt, ale super :lol: :lol:

Saiko - ja do szpitala tylko na wypis biorę ubranka. Tam dają swoje - niestety - bo są straszne :dry: ale to tylo kilka dni :laugh: Na Twoim miejscu brała bym małe 56 rozmiar. Kilka body i kilka pajacyków - U Nas w szpitalu w takie beciki upatalają dzieci - a w lato to ciężko powiedzieć - pod taki bet to może sam bodziak wystarczy, a jak nie to pajacyk :)

Necik - oooooo - pojawiłaś się wreszcie :laugh: Wiesz - jak się jest systematycznym to nadrabianie wiele niema :silly: Koszyla śliczna, ale ciężko mi powiedzieć czy praktyczna ;)

Chłopek
- całus dla Ksawcia :kiss: :kiss: :kiss:
chłopek napisał:

dzieczyny mam takie pytanko, jak sobie dajecie radę z depilacją okolic intymnych ?

hahahahahahaha - czekała aż ktoś zapyta :silly: ja współpracuję z lusterkiem :lol:

martela89 - bez pampersa :ohmy: :cheer: :cheer: myślała że w :cheer: XXI wieku pożenanie się z pieluchą prze 2 rokiem życia - jest mało realne :lol:
Mój sebek ma 4,5 roku (prawie) i udało mi się go oduczyć przed 2 roczkiem, ale z nim w grupie w przedszkolu jest kilkoro dzieci co na dzień dzisiejszy chodzą w pieluchach :ohmy:

Olga -żyję żyję -chyba kilka poprzednich wpisów moich pominełaś i z tąd ta troska :laugh: Powiedz mi lepiej czy ten foteli Ci doszedł wreszcie?? Ja też pożądki w szfie zrobiłam :laugh:

Anna - kocham jak tak tęckinicie za mną :laugh: :laugh: zobacz jak to jest jak Ty wiecznie znikasz pracusiu :blink: :silly: A ja z tego podziwu nad tobą już zachowuje się jak Ty :laugh: Przedwczoraj wyłożyłam gazony styropianem i wczoraj pojechaliśmy po roślinki i sadziłam :laugh: ale frajda :lol: cora bardziej mnie to wciąga :lol: :lol:

Majóweczko
- widzę że dziewuszka Ci się marzy :lol: A wanienka tylko do 6 miesiąca :laugh: póżniej dzidzia siedzi i sama chce się pluskać :laugh:

Maksiu - ja jak Olga - przed ciążą cała potem zlana byłam a tera jest o k - ale upały znoszę tragicznie :dry:

Daria - lenuchuj :laugh:

Kamyczka - tera to tylko Ty po dupsku oberwiesz :woohoo: :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #359407 przez maksiu
Ja wczoraj z apteki chcialam zamowic sobie podklady te z bella ale nie mieli pampersow tez nie mieli :( wiec zamowilam husteczki, spirytusik podpaski ale zwykle tylko maxi patyczki nozyczki i mydlo dla maksa :)
Widze ze bidol jest dostepny moze cos napisze no co znia jest??

13 lata 1 miesiąc temu #359416 przez bidol
to bidol się tak wyczerpująco wypowiedział - a tu co ? cisza? Foch?? :silly: na bidola :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka