BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

14 lata 3 dni temu #112844 przez iva 20
przyjma przyjma bo mieszkam w szwecji i bede tez w szwecji rodzic :) wiec ja ma mam bez obaw jak sie dzidzius rodzi to pozniej jeden dzien po urodzeniu dzwinia do ciebie i napewno sie pytaja czy tak ma byc napisane imie i przelitrerowac trzeba jak kozie na granicy :P hehe
Temat został zablokowany.
14 lata 3 dni temu #112845 przez Dorciaition
Haha, aa to nie masz problemu :laugh:

Alanek[*] :(
14 lata 3 dni temu #112870 przez Batmanik
jestem musialam skoczyc po siostre bo prosilam ja zeby prosto po szkole wrocila bo jest mi potrzebna az wkoncu musialam po nia sie wybrac i stala sobie z kolezanka i jeszce do mnie a po co mam isc:) ona jest obledna a rano prosilam jak ciele bo inaczej nie da sie tego okreslic:)
14 lata 3 dni temu #112871 przez Batmanik
iva jak mozesz opisz jak wyglada opieka nad ciezarna w szwecji i czy trzeba przed ciaza wykupic ubezpieczenie zeby nie placic za wizyte u gin??? no i jak porod wyglada- heh pytanie wszedzie tak samo boli i tyle- ale jaka opieka jest w szpitalu??
a Ty jestes zameldowana w szwecji??
14 lata 3 dni temu #112938 przez iva 20
Wiec duzo do pisania z tego co juz sie wypytalam i rodzila tam moja tesciowa i szwagierka w szpitalu jest jak nabardziej okej :) kiedy juz mam isc do szpitala to potrzebny jest Ci tylko dowod i nic wiecej :) Dla dziecka wszystko maja chyba ze jak chcesz to tylko bierzesz ubranka na wyjscie dla dzidziusia :) Kobiety maja jak w hotelu pizamy i co potrzebne po porodzie. niestety jest jedna wada nienacinaja kobiet w szwecji kazda ma urodzic naturalnie... chodzi zawsze duzo pielegniarek i pytaja sie czy czegos nie potrzeba :) gdy urodzisz dziecko klada dzidziusia na ciebie i sobie juz z nim lezysz az urodzisz lozysko .Pozniej idziesz sie umyc i wracasz spowrotem a potem hotel do woli co bym chciala jesc to przyniosa i szampanek oczywiscie ladnie przyrzadzony :) jesli wszytsko jest okej wychodzisz ze szpitala po paru godzinkach do domku :) wiec chyba tyle nie wiem jak w innych szpitalach ale z tego co wiem to w innych trzeba miec wszytsko dla dziecka i dla siebie jedzenia trzeba sobie samemu kupic ale ja wybralam ten najwiekszy w szwecji :) to wiadomo ze opieka jest super :)
14 lata 3 dni temu #112945 przez iva 20
a i zapomnialam tak jestem zameldowana w szwecji a z ubezpieczeniem czy bez to za ginekologa trzeba zaplacic ale to sa jakies grosze :) za usg sie nie placi jak masz wyznaczone przez swoja pielegniarke w szpitalu w ktorym rodzisz zeby sie dowiedziec jak sie ma dziecko i mowia co jest czy chlopczyk czy dziewczynka i rozne rzeczy :D
14 lata 3 dni temu #112977 przez Dorciaition
Iva wygląda na to, że jest tam świetna opieka! :) Super!
Moja bratowa rodziła w Anglii i też było inaczej niż w Polsce. Wyszła w ten dzień, co urodziła. A później przychodziła położna żeby uczyć ja jak opiekować się maleństwem, ważyła, doradzała. Byłam akurat przy takiej wizycie i chciałabym żeby u nas też takie coś było.

A co tam robisz, długo jesteś? Z tego co widzę, to chyba za mężem wyjechałaś, co? Skoro teściówka tez jest ;)

Alanek[*] :(
14 lata 3 dni temu #113002 przez Suari
A to mój brzucholek dzisiaj - 12tc6d :)
14 lata 3 dni temu #113004 przez iva 20
tak jestem tutaj z moim chlopakiem juz 1,5 roku :) Ja sie uczylam w jednej szkole takiej jezykowej zeby sie jezyka nauczyc :) a od stycznia zacezlam szwedzie studia ale teraz przez ta ciaze skonczylam moze wroce za 2 latka dokonczyc :) jak dzidzia bedzie wieksza :) Fajnie tutaj jest bo mamy swoje mieszkanko cale umeblowane i wogole lepiej:) mamy po 20 lat a nam nic w zyciu juz ne brakuje :) No w polsce moglo by byc lepiej troche w tycg szpitalach :)
14 lata 3 dni temu #113009 przez Batmanik
a to fajnie a Twoj chlopak pracuje?? czy uczy sie??
a wiesz jak to z polskimi szpitalami-brak slow...
14 lata 3 dni temu #113010 przez Batmanik
moja siostra rodzila w Belgi i tez przychodzily co chce do jedzenia i wogole nie pamietam chyba na drugi dzien po porodzie ja puscili do domu i polozna przez jakis czas przychodzila do niej do domku
14 lata 3 dni temu #113013 przez iva 20
Moj chlopak pracuje pracuje :) tak to dzidzi bym nie chciala bez pracy i pieniedzy bo bardzo ciezko tak by bylo utrzymac rodzine :)
14 lata 3 dni temu #113027 przez Aleksandra
Iva tylko ci zazdrościć takiej opieki. W Polsce niestety mało jest takich szpitali, a jak kobieta się nasłucha co się w nich dzieje, to się odechciewa porodu. Mam nadzieję, że w moim nic się nie zmieniło i nadal jest 100% opieka nad matką i maluszkiem.

Coś ciśnienie wariuje bo nie dawno wstałam. Spałam chyba z godzinkę...

Suari piękny brzusio :)
14 lata 3 dni temu #113053 przez madziaska
Sauri sliczny brzunio, ja mam podobny, moze troszke mniejszy ;)
A mnie w Polsce dobrze :)
14 lata 3 dni temu #113058 przez Aleksandra
Ogólnie ja też nie narzekam. Mam dobrego lekarza państwowo, więc nie muszę płacic. Szpital nie daleko i z polecenia. Będzie dobrze :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia