BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #216712 przez anakol
Zazdroszczę Wam dziewczyny tej senności. Wszyscy mi radzą "wyspać się na zapas", a ja jakoś ostatnio spać nie mogę :dry:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #216719 przez Suari
Anakol- ty chyba pisałaś o skurczu w nocy. Ja od dwóch dni budzę się raz w nocy na siku :) i chyba bolał mnie wtedy brzuch :dry: piszę chyba, bo tak mam, że jak się przebudzę to czasami nie pamiętam nawet, że byłam siku, albo coś np gadałam, mam nadzieję, że nie prześpię bóli porodowych ;) a co do spanie to nawet jak śpię w dzień to nie mam problemów z zaśnięciem wieczorem i ze spaniem.
13 lata 6 miesiąc temu #216723 przez vestusia
Anakol, nie wystawię jej pozytywa, spokojnie. Po prostu nie wystawię w ogóle. Też jestem zdania, że mimo wszystko powinna była napisać, że na metce jest rozmiar 62, ale wydaje się być większe. Wtedy byłoby jasne. No ale. Kłócić się nie mam zamiaru, w sumie kombinezonik już wyprałam i się ładnie suszy, więc może akurat nie będzie tak źle.

A Ty Kochana odpoczywaj dziś, więcej leż.

Suari, a to miałyśmy dzisiaj z listonoszem przeboje. Ja tylko do lustra spojrzałam, czy mam koszulkę na prawej stronie i czy mi gdzieś majty ze spodni nie wyłażą ha, ha, ha :D

Luska jak już lodówka jest zaopatrzona, to nie ma sensu jechać teraz do mamci. Jedź, jak zapasy się skończą he, he, he :D

Ja też zazdroszczę tej senności. Ja to ostatnio chodzę spać najpóźniej jak to jest możliwe, bo po prostu źle sypiam. Miałam kilka dni takich, że siku szłam tylko 2 razy, ale za szybko się cieszyłam. Teraz tylko śpię, budzę się co godzinę na siku, potem zmieniam bok i znowu za godzinę siku. I tak do rana. Co najmniej 4-5 razy. Jestem zmęczona. No i wstaję jakoś o 7, bo dłużej spać nie mogę.

Ja pitolę. Ja już bym chciała, aby czas zleciał i żeby Zuzol przyszła na świat :D
13 lata 6 miesiąc temu #216728 przez Suari
vestusia napisał:

Anakol, nie wystawię jej pozytywa, spokojnie. Po prostu nie wystawię w ogóle. Też jestem zdania, że mimo wszystko powinna była napisać, że na metce jest rozmiar 62, ale wydaje się być większe. Wtedy byłoby jasne. No ale. Kłócić się nie mam zamiaru, w sumie kombinezonik już wyprałam i się ładnie suszy, więc może akurat nie będzie tak źle.

A Ty Kochana odpoczywaj dziś, więcej leż.

Suari, a to miałyśmy dzisiaj z listonoszem przeboje. Ja tylko do lustra spojrzałam, czy mam koszulkę na prawej stronie i czy mi gdzieś majty ze spodni nie wyłażą ha, ha, ha :D

Luska jak już lodówka jest zaopatrzona, to nie ma sensu jechać teraz do mamci. Jedź, jak zapasy się skończą he, he, he :D

Ja też zazdroszczę tej senności. Ja to ostatnio chodzę spać najpóźniej jak to jest możliwe, bo po prostu źle sypiam. Miałam kilka dni takich, że siku szłam tylko 2 razy, ale za szybko się cieszyłam. Teraz tylko śpię, budzę się co godzinę na siku, potem zmieniam bok i znowu za godzinę siku. I tak do rana. Co najmniej 4-5 razy. Jestem zmęczona. No i wstaję jakoś o 7, bo dłużej spać nie mogę.

Ja pitolę. Ja już bym chciała, aby czas zleciał i żeby Zuzol przyszła na świat :D

Vestusia- ostatnio nie zdążyłam ubrać stanika, bo łaziłam w domu bez i zarzuciłam tylko bluzę, bo koszulka "troszeczkę" prześwitywała, ale bluza chyba też nie zakryła wszystkiego ;)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216747 przez vestusia
Suari ha, ha, ha. No to dobrze, że chociaż zakryłaś się bluzą, bo listonosz mógłby być w szoku :D

Ale swoją drogą, to listonosz mógłby przychodzić o normalnej godzinie. A nie jakoś po 9. Przecież na dobrą sprawę mogłabym jeszcze spać he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #216800 przez Milla
anakol napisał:

vestusia napisał:

www.sfora.pl/Te-kobiety-rodza-dziewczynk...na-to-zmienic-a36888

zgadza się u Was? U mnie w 100% ha, ha, ha :D

Mnie się o tyle nie zgadza, że kobieta nic nie ma do płci dziecka, to zależy od plemnika przecież. Ale czytałam, że u mężczyzn, którzy mają stresującą pracę, jest większe prawdopodobieństwo córki niż syna i to już wydaje mi się bardziej prawdopodobne.

A sprawdzałyście sobie kalendarz chiński?
www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendar...ski_plec_dziecka.htm
u mnie już po raz trzeci się zgadza :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216808 przez madziaska
Milla u mnie wychodzi chłopak ;)
Na stronie szpitala, w ktorym bede rodzic jest taka inf.:
rezygnacja z czynności depilacyjnych okolicy wzgórka łonowego przez okres 7 dni przed planową operacją lub zabiegiem ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany
Tzn, ze mam wogole sie nie golic???? :/
Dla dziecka trzeba tylko pieluszki i chusteczki... Ale chyba wezme inne rzeczy, chociazby kocyk lub rożek...
I jeszcze napisali, ze potrzebny jest ten wymaz w kierunku paciorkowca z pochwy i odbytu... Myslalam, ze tylko z pochwy sie pobiera...

Ale ze mnie gapa!!! :silly: O tym goleniu, to dla pacjentek oczekujacych zabiegow operacyjnych...
O takie cos obowiazuje:
Panie oczekujące dziecka w oddziałach PATOLOGII CIĄŻY i POŁOŻNICZYM :

DLA MAMY

Karta ciąży
Karty informacyjne z poprzednich pobytów leczenia szpitalnego
Aktualne wyniki badań
NIP pracodawcy i NIP własny.
Wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców B – hemolizujących wykonanego po 35 tygodniu ciąży
Wynik Grupy Krwi i Rh( oryginał)
Dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
Kilka koszul na zmianę ( niewskazane są piżamy )
Środki do higieny własnej
Kubek , sztućce
Podpaski
Szlafrok i kapcie.
DLA DZIECKA

Pieluszki jednorazowego użytku
Chusteczki nawilżane
Oraz wszystkie inne przedmioty, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w Szpitalu.

Drogie Panie pamiętajcie o:

pozostawieniu cennej biżuterii w domu
zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem
13 lata 6 miesiąc temu #216811 przez vestusia
Milla, u mnie wychodzi Dziewuszka. Ale ten kalendarz chiński różni się na różnych stronach. Na jednych wychodzi, że chłopak, a na tym akurat, że dziewuszka.

Madziaska, nio ale wiesz, nigdy nie jest do końca wiadome, czy poród nie zakończy się cc. Więc w sumie nie wiem, jak podchodzić do tego golenia, o którym Ci napisali :D W sumie to dotyczy chyba wszystkich z nas.... sama nie wiem... :)
13 lata 6 miesiąc temu #216814 przez vestusia
madziaska napisał:

DLA DZIECKA

Pieluszki jednorazowego użytku
Chusteczki nawilżane
Oraz wszystkie inne przedmioty, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w Szpitalu.

Ha, ha, czyli wszystko można zabrać :P
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216816 przez madziaska
Vestusia znajac mnie to wezme duzo za duzo ;)

Vestusia no z tym goleniem to juz sama nie wiem. W sumie bedzie tak wygladalo jak w momencie kiedy mnie chwyci ;)

Wlasnie spojrzalam w necie na moje wyniki, naszczescie mocz w normie. Hemoglobina mi troche spadla ( w sumie pierwszy raz) do 11,6. Myslicie, ze powinnam sama sobie zakupic zelazo, czy czekac do wizyty, ktora dopiero za tydzien??? jutro wyniki z toxo i Coombsa, troche mam stresa o ta toxo. :S
13 lata 6 miesiąc temu #216823 przez kima
Hej Laseczki, oj chwilkę mi zabrało nadrabianie Was, już chyba wyszłam z wprawy :)

Właśnie, muszę zmyć pazurki u nóg, a tak się nawet zastanawiałam, że jak leżałam teraz na patologii to tylko ja miałam walnięty lakier u stóp B) ale ze mnie debil, chciałam zrobić furorę :laugh:

Vestusia, też bym się wkurzyła, babka niepoważna, powinna napisać jaki jest rozmiar na metce a jaki jest wg niej, ale fakt, że nie warto się kłócić, też mnie to strasznie wkurza, że jak walniesz negatywa, to zawsze oddają, mimo, że wina jest ich :angry: ehh.. nic nie zrobisz :P

Dorcia, Vestusia, fotki piękne, fajne okolice są koło Was, u mnie wszystko zabudowane, zero jakiś ciekawych parków, jeziorek... ehh miło tak sobie pospacerować po świeżym powietrzu :blush: ja to mam spacer łóżko - łazienka - lodówka - łóżko :laugh:

Wogóle przez to leżenie mam wrażenie, że opadam z sił, dzisiaj była u mnie mamcia i posegregowałyśmy wstępnie ciuszki, za głowę się złapała ile tego mam :ohmy: a to nie moja wina, że ostatnio kumpela dała mi 3 wory i kuzynka też troche B) już teraz mówie, że nie przyjmuje, bo naprawde, pewnie nawet w połowe nie zdąże ubrać małego. A Ty Vestusia ciągle widzę dokupujesz :silly:

A co do golenia, to śmiałyśmy z dziewczynami na patologii, że my i tak jesteśmy w stanie ogolić sobie cipke głównie z przodu, a ich to akurat najmniej obchodzi :laugh: ja coprawda goliłam się a rozkroku, żeby jak najwięcej wygolić sobie a nie z przodu gładko a jak rozłoże nogi to gąszcz :laugh: :laugh: :laugh: ale szczerze mówiąc, oni naprawdę na to nie patrzą, niektóre laski wogóle nie goliły cipuszek a tak samo je wystawiały do badania i wogóle. Ale w środe jak bede na wizycie i mojego gina to wprost sie zapytam czy mam golić cipke czy zapuszczać irokeza do porodu :laugh: a do cesarki to położne i tak same podgalają z tego co mi dziewczyny opowiadały.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 6 miesiąc temu #216826 przez kima
Madziaska, ja bym sama nie brała żelaza. Mi babeczki w poradni mówiły, żeby pić soki i jeść dużo buraków czerwonych. Więc chyciłam się za ćwikłę i barszcz czerwony i powiem szczerze, że hemoglobina z 10,6 wzrosła mi na 11,9. A przez cały szpital nie brałam żelaza ani tego ChelaFerr, który brałam jak byłam w domku.
13 lata 6 miesiąc temu #216829 przez madziaska
Kima tez slyszalam o tych burakach, siostra pamietam, ze pila sok z buraka w ciazy, bo miala niska hemoglobine. zatem nie bede brala nic bez konsultacji z lekarzem, w sumie spadek nie jest duzy... Biore sie za buraki ;)
13 lata 6 miesiąc temu #216834 przez kima
Dokładnie tak zrób :) mi mamcia wczoraj przyniosła cały garnek barszczyku :silly: zapraszam podzielę się chętnie :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216838 przez madziaska
Kima bardzo chetnie ;) Moja mamcia narobila tarte buraki do sloikow, takie bez przypraw na zupki dla Hani ;) Tak wiec chyba sloja otworze ;)
A znalazlam stronke, w ktorej sa normy wynikow badan uwzgledniajace ciaze i wdl nich wszystko jest ok:
porady-poloznej.pl/interpretacja-wynikow-badan-krwi-w-ciazy/
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka