- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
A Ty Kochana odpoczywaj dziś, więcej leż.
Suari, a to miałyśmy dzisiaj z listonoszem przeboje. Ja tylko do lustra spojrzałam, czy mam koszulkę na prawej stronie i czy mi gdzieś majty ze spodni nie wyłażą ha, ha, ha

Luska jak już lodówka jest zaopatrzona, to nie ma sensu jechać teraz do mamci. Jedź, jak zapasy się skończą he, he, he

Ja też zazdroszczę tej senności. Ja to ostatnio chodzę spać najpóźniej jak to jest możliwe, bo po prostu źle sypiam. Miałam kilka dni takich, że siku szłam tylko 2 razy, ale za szybko się cieszyłam. Teraz tylko śpię, budzę się co godzinę na siku, potem zmieniam bok i znowu za godzinę siku. I tak do rana. Co najmniej 4-5 razy. Jestem zmęczona. No i wstaję jakoś o 7, bo dłużej spać nie mogę.
Ja pitolę. Ja już bym chciała, aby czas zleciał i żeby Zuzol przyszła na świat

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Anakol, nie wystawię jej pozytywa, spokojnie. Po prostu nie wystawię w ogóle. Też jestem zdania, że mimo wszystko powinna była napisać, że na metce jest rozmiar 62, ale wydaje się być większe. Wtedy byłoby jasne. No ale. Kłócić się nie mam zamiaru, w sumie kombinezonik już wyprałam i się ładnie suszy, więc może akurat nie będzie tak źle.
A Ty Kochana odpoczywaj dziś, więcej leż.
Suari, a to miałyśmy dzisiaj z listonoszem przeboje. Ja tylko do lustra spojrzałam, czy mam koszulkę na prawej stronie i czy mi gdzieś majty ze spodni nie wyłażą ha, ha, ha
Luska jak już lodówka jest zaopatrzona, to nie ma sensu jechać teraz do mamci. Jedź, jak zapasy się skończą he, he, he
Ja też zazdroszczę tej senności. Ja to ostatnio chodzę spać najpóźniej jak to jest możliwe, bo po prostu źle sypiam. Miałam kilka dni takich, że siku szłam tylko 2 razy, ale za szybko się cieszyłam. Teraz tylko śpię, budzę się co godzinę na siku, potem zmieniam bok i znowu za godzinę siku. I tak do rana. Co najmniej 4-5 razy. Jestem zmęczona. No i wstaję jakoś o 7, bo dłużej spać nie mogę.
Ja pitolę. Ja już bym chciała, aby czas zleciał i żeby Zuzol przyszła na świat
Vestusia- ostatnio nie zdążyłam ubrać stanika, bo łaziłam w domu bez i zarzuciłam tylko bluzę, bo koszulka "troszeczkę" prześwitywała, ale bluza chyba też nie zakryła wszystkiego

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale swoją drogą, to listonosz mógłby przychodzić o normalnej godzinie. A nie jakoś po 9. Przecież na dobrą sprawę mogłabym jeszcze spać he, he, he

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A sprawdzałyście sobie kalendarz chiński?vestusia napisał:
www.sfora.pl/Te-kobiety-rodza-dziewczynk...na-to-zmienic-a36888
zgadza się u Was? U mnie w 100% ha, ha, ha
Mnie się o tyle nie zgadza, że kobieta nic nie ma do płci dziecka, to zależy od plemnika przecież. Ale czytałam, że u mężczyzn, którzy mają stresującą pracę, jest większe prawdopodobieństwo córki niż syna i to już wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendar...ski_plec_dziecka.htm
u mnie już po raz trzeci się zgadza

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Na stronie szpitala, w ktorym bede rodzic jest taka inf.:
rezygnacja z czynności depilacyjnych okolicy wzgórka łonowego przez okres 7 dni przed planową operacją lub zabiegiem ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany
Tzn, ze mam wogole sie nie golic???? :/
Dla dziecka trzeba tylko pieluszki i chusteczki... Ale chyba wezme inne rzeczy, chociazby kocyk lub rożek...
I jeszcze napisali, ze potrzebny jest ten wymaz w kierunku paciorkowca z pochwy i odbytu... Myslalam, ze tylko z pochwy sie pobiera...
Ale ze mnie gapa!!!

O takie cos obowiazuje:
Panie oczekujące dziecka w oddziałach PATOLOGII CIĄŻY i POŁOŻNICZYM :
DLA MAMY
Karta ciąży
Karty informacyjne z poprzednich pobytów leczenia szpitalnego
Aktualne wyniki badań
NIP pracodawcy i NIP własny.
Wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku paciorkowców B – hemolizujących wykonanego po 35 tygodniu ciąży
Wynik Grupy Krwi i Rh( oryginał)
Dowód osobisty i dokument potwierdzający ubezpieczenie
Kilka koszul na zmianę ( niewskazane są piżamy )
Środki do higieny własnej
Kubek , sztućce
Podpaski
Szlafrok i kapcie.
DLA DZIECKA
Pieluszki jednorazowego użytku
Chusteczki nawilżane
Oraz wszystkie inne przedmioty, bez których nie wyobraża sobie Pani pobytu w Szpitalu.
Drogie Panie pamiętajcie o:
pozostawieniu cennej biżuterii w domu
zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Madziaska, nio ale wiesz, nigdy nie jest do końca wiadome, czy poród nie zakończy się cc. Więc w sumie nie wiem, jak podchodzić do tego golenia, o którym Ci napisali

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Vestusia no z tym goleniem to juz sama nie wiem. W sumie bedzie tak wygladalo jak w momencie kiedy mnie chwyci

Wlasnie spojrzalam w necie na moje wyniki, naszczescie mocz w normie. Hemoglobina mi troche spadla ( w sumie pierwszy raz) do 11,6. Myslicie, ze powinnam sama sobie zakupic zelazo, czy czekac do wizyty, ktora dopiero za tydzien??? jutro wyniki z toxo i Coombsa, troche mam stresa o ta toxo.

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..

Właśnie, muszę zmyć pazurki u nóg, a tak się nawet zastanawiałam, że jak leżałam teraz na patologii to tylko ja miałam walnięty lakier u stóp

Vestusia, też bym się wkurzyła, babka niepoważna, powinna napisać jaki jest rozmiar na metce a jaki jest wg niej, ale fakt, że nie warto się kłócić, też mnie to strasznie wkurza, że jak walniesz negatywa, to zawsze oddają, mimo, że wina jest ich

Dorcia, Vestusia, fotki piękne, fajne okolice są koło Was, u mnie wszystko zabudowane, zero jakiś ciekawych parków, jeziorek... ehh miło tak sobie pospacerować po świeżym powietrzu

Wogóle przez to leżenie mam wrażenie, że opadam z sił, dzisiaj była u mnie mamcia i posegregowałyśmy wstępnie ciuszki, za głowę się złapała ile tego mam

A co do golenia, to śmiałyśmy z dziewczynami na patologii, że my i tak jesteśmy w stanie ogolić sobie cipke głównie z przodu, a ich to akurat najmniej obchodzi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A znalazlam stronke, w ktorej sa normy wynikow badan uwzgledniajace ciaze i wdl nich wszystko jest ok:
porady-poloznej.pl/interpretacja-wynikow-badan-krwi-w-ciazy/