BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #216563 przez anakol
vestusia napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #216568 przez vestusia

13 lata 6 miesiąc temu #216593 przez Milla
vestusia napisał:

"Witam! Napisalam ze rozmiar 68 bo taki wg mnie jest ,nie sugeruje sie wylacznie tym co jest napisane na metce gdyz z doswiadczenia wiem ,ze rozmiar na metce nie zawsze odpowiada stanowi faktycznemu ,sprzedalam inne spiworku w rozmiarze 62 i byly mniejsze,zawsze mozna zapytac o wymiary.."

i taką dostałam odpowiedź od sprzedającego. I co byście zrobiły na moim miejscu??? :( Wychodzi na to, że sierota jestem, bo nie zapytałam wcześniej o rozmiary? Że niby miałam być wróżką i przewidzieć, że według tej Pani to jest rozmiar 68 a nie 62 tak, jak na metce jest napisane....?

Ale wytłumaczenie :angry:
Tojakwgniejnie odpowiadał rozmiarowi z metki to powinna podać dokładne wymiary. Ja bym jej jeszcze coś napisała. Jak jej walniesz negatyw a ona Tobie to i tak to już nic nie zmieni :( Ale z drugiej strony tak odpuścić?

Pomysł z kombinezonami nie jest głupi tylko że mam rózne grubości :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #216597 przez Milla
Kurczę od tego podjadania przy laptopie spacja mi się blokuje :laugh: idę poprasować bo czeka na mnie kupa prania :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #216614 przez Dorciaition
Oj Vestusia. Mogła napisać ta kobita, że na metce rozmiar 62, ale wg niej jest 68! Pigwa! Ale myślę, że nie ma co już z nią dyskutować. Kombinezonik ładny- to najważniejsze, a Zuzia będzie miała dwa :)
Za to masz śliczne kiecuszki :)

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216618 przez vestusia
Przymierzałam jeszcze raz te swoje kombinezony. Ten, który dziś przyszedł, jest odrobinkę dłuższy. Niewiele, bo na pierwszy rzut oka jest taki sam, ale niby kapturek jest ciut większy (dłuższy). Napisałam tej kobiecie, że rozumiem, że rozmiary nie są sobie równe, ale mogła taką informację zamieścić w aukcji. Że nie może oczekiwać tego, że kupujący wpadnie na to, że sprzedający podaje inny rozmiar niż jest na metce, bo jego zdaniem rozmiar jest inny. Że cokolwiek mogła w tej aukcji wpisać o tym rozmiarze z metki. No ale. Zostawię to tak, jak jest. Piorę ten kombninezon. Bo może faktycznie jest tak, że ten mój poprzedni na 62 również jest ciut większy niż rozmiar 62. Mam taki polarowy 62 i ten polarowy 62 jest troszkę mniejszy od tych puchowych. Więc może faktycznie nie będzie tak źle??

Zresztą tak, jak piszecie - wystawię jej negatywa a ona mnie. Nie chcę tego, bo jestem dobrym kupującym he, he, he :D
13 lata 6 miesiąc temu #216624 przez vestusia
13 lata 6 miesiąc temu #216640 przez aniaa_
Ciekawy artykuł, ale u mnie sie nie zgadza, a mąz jakby to przeczytał to załamałby sie chłopia, że dziewuszka byłaby, bo ja nerwus niesamowity jestem i wiecznie zestresowana chodze.

Vestusia sliczne sukieneczki :)

No a z tym kombinezonem to mogła napisać, że wg niej to reomiar 68 mimo, że na mete jest 62, a tak poza tym to sama powinna podać wymiary w opisie aukcji skoro nie zgadzała sie z metką.
13 lata 6 miesiąc temu #216666 przez madziaska
Czesc babenki :)
Dorcia ja WAS caly czas czytam ;) Tylko ostatnio caly czas jestem zmeczona i senna, chyba organizm przygotowuje sie do porodu ;) Wstalam o 9 na badania i teraz juz chce mi sie spac, wiec zaraz utne sobie drzemke ;)
Vestusia sukienusie piekne :) Tez wkurzylabym sie o ten kombinezon. Ja mam jeden gruby na 62cm, cienszy na 68 cm. Ale jak juz WAM kiedys pokazywalam w Cubusie kupilam jeszcze jeden wiekszy (grubszy) tez jest na 62 cm, ale duzooo wiekszy niz ten pierwszy (czyt. z 5 10 15). To fakt, rozmiarowka zalezy od firmy, ale nie zmienia to faktu, ze babka nie powinna tak zrobic.
Dorcia, Vestusia zdjecia sliczne... Tez musze sobie zrobic ostatnia sesje, ale nawet tego mi sie nie chce, len ze mnie ostatnio straszny... Aaaa i gratuluje 9 okienka, ja za 6 dni;)
Milla 8 okienko z tego co pamietam wskoczy w 31t2d. Chyba...
batmanik nie nrwuj sie tak kobitko ;)
Olu jesli chodzi o imie widoczne nad suwaczkiem, to ja poprostu weszlam na ta strone, wybralam rozmiar i rodzaj czcionki i potem kod wkleilam w podpisie.
A mi zepsul sie dzisiaj samochod, wyszlam z badan i poprstu nie zapalil, Sz przyjechal i chyba cos z rozrusznikiem, popukal pod maska i zapalil ;) Wzial go zeby naprawic, dobrze, ze ten moj SZ zna sie na tym, bo kolejny mielibysmy wydatek, chociaz i tak za czesc ze stowke trzeba bedzie dac. dzisiaj za badainia zaplacilam 130 zł. Kurcze, co te pieniadze teraz warte :/

13 lata 6 miesiąc temu #216692 przez luska
hej laseczki

No dziewczyny super fotki :laugh: :laugh:

No i gratuluje okienka ,to juz osttnie :lol:

Batmanko to nie ciekawie miałaś z tym wywoływaniem ale skoro , wiesz z, że 28 to nie ta data co trzeba :silly: To poczekaj dłuzej na pewno samo cie chwyci.W końcu to drugi poród w krótkim czasie , wiec może organizm na wszytko szybciej zareaguje :laugh:

Joanka zdrowka :) Spróbuj jeszcze babcinych sposobów , sok z cebuli itd

A przed cc z Olem to najbardziej się bałam tego jeb...... cewnika na serio .Jk mi piguła zakładała to ja z przerażenia łzy w oczach miałam , ale smarują żelem przeciwbólowym i chyba z tego stresu nawet nie zauważyłam jak mi go założyła hehehe.Teraz tez sie boje........ :(

Vestusia to napisz do niego i zwróć towar bo na co ci kolejny kombinezon...........a w aukcji jest wyraźnie napisane , ze to 68
A sukieniusie śliczne te zary miałam na oku , bo od tego sprzedawcy mam legginsy dla malutkiej i ogólnie ma fajne rzeczy ;)

13 lata 6 miesiąc temu #216694 przez luska
A dziś jestem jakaś do dupy , nie mam na nic siły i ochoty.Zimno jak nie wiem w nocy było -4 :ohmy: Teraz jest w sumie ładnie , fakt zimno ale słoneczko pięknie świeci a mi i tak jakoś tak :S Gadałam z moim , ze pojadę do mamki , ale rano mało czasu było na gadanie .A teraz to już lodówkę zaopatrzyłam i bez sensu jechać.Bo wrócę to wszytko pewnie będzie do dupy......ale mam mnie zawieść pod koniec tygodnia :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #216698 przez anakol
Dziewczyny, dzięki za życzenia! :laugh: Jednak nie pojechaliśmy nigdzie bo trochę mnie brzuch pobolewa po wczorajszym łażeniu wiec grzecznie leżę :) Najwyżej na tą pizzę pójdziemy piechotką żeby skorzystać ze słoneczka :)

Vestusia i Dorcia, gratuluję 9 okienka! Coraz bliżej :laugh:

Milla napisał:

Anakol jak nie chcesz mieć ciemności w pokoju to warto zaopatrzyć się w tzw jednowatówki. Wkładasz do kontaktu i świecą dopóki ich nie wyłączysz. U nas jedna świeci w pokoju młodego, druga w przedpokoju oświetla mu drogę gdy wstaje w nocy do łazienki lub do nas.

Myślałam o tym, ale niestety nie mam kontaktów "na widoku", wszystkie gdzieś za meblami a koniec przedłużacza pod łóżkiem, a pasowałoby żeby to nie świeciło z podłogi tylko jakoś z wyższa...

Batmanik, fajny sen :lol: chętnie się zapisuję na termin, który mi "wyśniłaś" - tydzień przed terminem to tak w sam raz ;)

Vestusiu, kombinezonik śliczny, ale też bym się wkurzyła na maksa za ten rozmiar. I dla zasady zjechałabym tego sprzedającego i dałabym mu negatywa, albo przynajmniej neutralny komentarz, w którym bym napisała co i jak.
A sukienusie cudne. Ale będzie elegantka z Twojej Zuzi :)

Aj, doczytałam teraz co Ci odpisał. No bez jaj. Rozmiar na metce to rozmiar na metce, można napisać "na metce jest 62 ale według mnie jest większy", albo coś takiego. Niech teraz nie ściemnia. 68 po prostu łatwiej sprzedać, bo wiele osób woli ubranka troszkę na wyrost.

13 lata 6 miesiąc temu #216701 przez anakol
Milla napisał:

Kurczę od tego podjadania przy laptopie spacja mi się blokuje :laugh:

:lol: :lol: :lol: :woohoo: hehe :laugh: U mnie podobnie :laugh:

Vestusia, jak nie chcesz żeby ona Ci negatywa wystawiła to daj jej neutralny i napisz tam co i jak, albo nie dawaj wcale. Ale chyba jej pozytywa nie wystawisz???
13 lata 6 miesiąc temu #216704 przez Suari

i sukienkeczki bardzo ładne :) i zdjęcia Twoje i Dorci też oczywiście :)
13 lata 6 miesiąc temu #216706 przez anakol
vestusia napisał:

www.sfora.pl/Te-kobiety-rodza-dziewczynk...na-to-zmienic-a36888

zgadza się u Was? U mnie w 100% ha, ha, ha :D

Mnie się o tyle nie zgadza, że kobieta nic nie ma do płci dziecka, to zależy od plemnika przecież. Ale czytałam, że u mężczyzn, którzy mają stresującą pracę, jest większe prawdopodobieństwo córki niż syna i to już wydaje mi się bardziej prawdopodobne.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia