- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!

Alanku wszystkiego dobrego , i ciotka tez zyczy siostrzyczki

Szosteczka dzieki bogu ze obeszlo sie bez drutow , teraz niech sie goi prawidlowo

Kakaszka o kurka ja to bym o polnocy do apteki leciala ze strachu, choc nie mowie bo chce jeszcze jedno dziecko a nawet dwa ale moj narazie stwierdzil " ze on idzie na jakosc a nie na ilosc " :/ cos mu sie w glowie porobilo
Aleksia sprobuj infacol mojej pomagal na brzuszek jak bolal , no poprawia prace jelit niby jest do 6 miesiaca ale ja dawalam jej miesiac temu jak brzuszek bolal

Malutka my mamyvtaki i tez jezdzi w aucie

allegro.pl/spacerowka-bomiko-model-m-tri...tis-i4012467765.html
Haniu pisz tu jak po lekarzu

Ikunia fajnie ze wkoncu jakas kaske Ci oddali

U nas noc, do 22 musialam ja 3 razy dolulac bo ryk, pozniej pobudka o 1 i o 4 mleko a wstala o 8

Dzisiaj znowu super pogoda takze idziemy z dziecmi na spacer bo umowilam sie z kolezanka

Dziewczyny ogladam pytanie na sniadanie i jest temat jedzenia niemowkakow , matka daja dzieciom jedzenie w calosci np. Ugotowany brokul , marchewka , makaron i dziecko samo sobie bierze i je ,mowia zeby nie przyzwyczajac do papek :/ co sadziciebo takim karmieniu ???
Milego dnia kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

KaRolka czytałam kiedys o tej metodzie : babyledweaning.pl/start/przygotowania.html
Ja ostATNIO dałam Zosi makaronik do miseczki ładnie brała i powolutku rozdrabiała w buzi,brokuł mieciutki ugotowany tez

makaronik drobniutki ja dawałam taki mały makaronik i wcianała strasznie

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Takie karmienie jest ok ale jak dzieciak ma juz zeby bo moze sie wrzodow nabawic wiec tak do poltora roku radze poczekac;)
A z wlosami to tylko koncowki podetne bo porozdwajane, na krotko nie moge bo Bartek mowi ze uwielbia moje dlugie kudelki wiec dalej zapuszczamy jeszcze troche i bede sie potykac:p haha ale marzy mi sie ostre cieniowanie takie w stylu japonskim tylko tez z wygody nie scinam bo wiadomo tak zwine w kite i mam swiety spokoj. Chociaz kto wie co sie stanie jak juz siade na fotelu moze pojde na zywiol:)
Ja tez bym okna myla ale ze mam jedno pomieszczenie to musze czekac do ładnego weekendu to wtedy B. pojdzie z mala na spacer a ja opekam okienka. W ten ma padac ale moze nastepny.
A i mamy w planach pojechac na wystawe lego a ze moj wieczny maly chlopiec to az sie pali do dunskich malych klocuszkow i ze niby dla zosi tam pojdziemy:p slodziak z niego. A uklada sie nam coraz lepiej az w szoku jestem. Chyba dlatego ze ma troszke mniej pracy wraca do domu mamy wiecej czasu dla siebie i slonko swieci i dlugow coraz mniej takze fajnie fajnie oby tak dalej.
???

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Zoska fajnie zajada ten makaronik

jakie przyprawy pasuja do buraczkow ????
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Malutka pokoik śliczny i inspiracja również

kakaszka to kup dziś test i zrób jutro rano...tylko pamiętaj teraz rano bo wtedy najprawdziwszy wynik...ale jesli piszesz że z zabezpieczeniem i przerywany to ja myślę tak jak Agusia że zmiana klimatu, podróż to wszystko wywołała...bo taka też jest możliwość !!! nic się nie stresuj...a co będzie to będzie rodzice na pewno pomogą

Karolka kiedyś w TVN też był o tym program. Reni Jusis propaguje taki styl jedzenia...rękoma bo dziecko wtedy ma też przyjemnośc z jedzenia i uczy się szybciej itp. itd. Ale jestem tego zdania co Ikunia...poczekać aż dziecko będzie miało więcej ząbków zeby to rozdrobniło porządnie...moja Lena je grudkowe jedzenie ale zauważyłam że łyka...nie mieli jeszcze...więc bałabym sie dac jej teraz brokuła w całości na przykład.
W ogóle zauważyłam że Lena ma grudy w jedzonku ale jest ono w papce , wiecie takie mokre...i to łyka i jest okej...ale jak raz spróbowałam dac jej kawałek parówki to gdzie tam...zakrztusiła się...nie potrafi jeszcze takich rzeczy jeść...więc tak jak tu czytam Że wasze pociechy bułki ze szynkami, serami czy parówy już jedzą to w szoku jestem

Musze zacząć jej wprowadzac powoli od jutra jajeczniczkę, chleb z szynką...itp

szósteczka to super że Pati nie musiała mieć drutów...jednak moja prośba do Anioła Stróża coś dała

teraz o sobie:
Byłam u ginki...przyjęła mnie fajnie...zrobiła wymaz czy nie ma czasem zapalenia jakiegoś...jajniki mam okej, szyjkę macicy super...śluz gęsty i klejący super...w jajnkach za chwilę będzie uwalniane jajeczko

Także wiecie co u mnie

dobra lece Lenę położyć spać i robić obiad

a właśnie Ikunia ale rewela obiad robisz

I super butki a płaszczyk miodzio

do później
aaa i zapomniałam napisać

- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
juz rano mialam napisac ale jak skonczylam czytac was to maly sie obudzil po 20 minutach, kurde raz spi dlugo raz krótko. Zglupiec mozna.
Oczywiscie przepraszam za literowki itp. Te pisanie na tablecie jest daremne i do tego wszystko tak w pospiechu robie. Wybaczcie!
szosteczka dobrze ze z Pati sie to tak rozwiazalo.
Malutka pokoik super, taki kolorowy a ten drugi przesliczny

Kakaszka nie stresuj sie! Co by nie bylo bedzie dobrze!
Alaneczku grzecznego rodzenstwa zycze i duzooooo bułek

Nie wiem czy juz pisalam ale wg madrych ksiazek ktore zmuszona jestem czytac to bedziemy a raczej mamy najinteligrntniejsze dzieci z mozliwych! Dzieci poczete w okolicach października i listopada maja najkorzystnirjsze warunki rozwoju. W brzusxku mamy jak na dworze zimno wiec nie narazone sa na przegrzania a urodzone gdy cieplo i wtedy maja w ok8l siebie najwiecej bodzcow. Mysle ze to akrat wszystkie mozemy przyjac za prawde bo nam onasie pofoba

u mnie dzis taka trmperatura jak wczoraj u malutkiej

Trafilam na fajny komis dzieciecy i kupilam pchaczo-jezdzik Tomkowi za 44zeta, ale jakos jeszcze nie kuma ze procz pchania trzeba nogami ruszac i sie komicznie rozjezdza.
Kupilam tez pierwszy raz cos na tablicy -krzeelko do karmienia. Bo na tego palanta z allegro j6z nie licze od ponad 4 m-cy ani krzeselka ani forsy. A allegro mimo ze mu daje ostrzezenia toon spoko sprzedaje dalej i ma to w d.... jak ktorys raz do niech napisalam to mi odpisali ze moga tylko ostrzezenia i nic wiecej a ja zeby sprawe do sadu oddala.
Od 3 dni tomek tobi plastelinowe kupki. Kilka na dzien. Staram sie dawac mu duzo pic ale z tym ciezko. Nie wiem z czego to.
a co do jedzenia rekami to promuje to Reni Jusis i mojlekarz

Wieczorem znow zajrze (fajnie ze jestescie) teraz czekam na meza i lece na praktyki. Wczoraj byly takie dzieci ze znow dziekowalam Bogu ze moje zdrowe.
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dziś z Leną tez na miasto poszłam i w drodze powrotnej mi się darła ( mimo że w spacerówce i wszystko widziała

kurde kota mamy w korytarzu...miauczy jak powalony...jak uśpię Lenę to musze go wywalić

Agusia zdrowia dla Artka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
heh a lekarka dzis zauważyła że mam na koniec marca urodziny i to 30 !

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Masakra drzwi sobie otwiera oczywiscie to teraz musze miec oczy nawet w dup za przeproszeniem

Spacerek udany ide teraz pranie wyjac

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Swoją drogą dobra minetka przed obiadem nie jest zła

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas pogoda tez dopiesuje, wiec mamusia dzis sie odjebala w miniuwe i szpile i az sie piekna poczula, ale to pewnie nie nadlugo, bo znowu bede hipopotamem, kurwa!!!!!!
juz w piatek ide do szkoly jazdy

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Karierę baletnicy mojej córki uważam za zakończoną, wczoraj dala mi taki popis ze odechcialo mi się z nie gdziekolwiek chodzić. Po 15 minutach rozbeczala się i było po balecie. Trochę się winie za to, chciałam jej przekazać jak najwięcej miłości poświęcając jej kazda wolna chwile i chyba przez to ona jest taka mamusiowa i dzika w stosunku do innych ludzi.
Co do jedzenie to ja mam troszkę inne zdanie na ten temat, uważam ze dziecko jakoś musi nauczyć się mielić ten pokarm w buzce( Julcia mieli pokarm w każdej postaci nie dławiac się i mając przy tym frajdę i nie sadze zeby z tego powodu nabawila sie wrzodow albo czegos podobnego),jeżeli ktoś ma ochotę czekac na zabki czy na ukończenie roku ma do tego prawo- tylko nie zdziwcie się jak półtoraroczne dziecko bedzie miało odruch wymiotny przy każdym twardszym jedzonku( nawet grubszy kawałku kartofelka)...
No i to mleko na noc działa chyba- ostatnie trzy noce super, wczoraj tylko jedna pobudka. Mieszam jej pol na pol mm z tym.mlekiem na noc bo to nocne jest dziwne w smaku i konsystencji. Spróbujcie, może wam też pomoże...
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pragnę zauważyć że nie jestem przeciwniczką takiego czegoś...grudki je ale miękkie...a co z twardszymi? jakaś rada??
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

oczywiście że będe próbować...najpierw twardsze bardziej rozdrobnione i co jakiś czas zmieniać będę na mniej rozdrobnione i zobaczymy...ale na razie po parówie było przekręcanko do góry plecami i wypluwanko

ja juz po obiedzie...ale się obżarłam coleslawem

aaa kupiłam dziś obrus świąteczny na stół wielkanocny