BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852741 przez KaRoLkA
Malutka to Gabi jeszcze cos pomiedzy baba a mama bo BAMA. Jej wychodzi i tez sie hihra sama do siebie a jak jej mowie nie wolno i pogroze palcem to mnie wysmieje i dalej robi to samo :angry:

Ikunia ale pieknie wyglada Zosia w tej sukienusi :) a Twoje foto gdzie ??? Dawaj no tu :) pochwal sie :)
Fajne uczucie jak tak sie patrzy facet co nie ??? Tez to lubie, takie to milutkie :)

Violcia moze jakas salatke na danie glowne ?? Albo my lubimy kluseczki pieczen i buraczki :D

Dla naszych Malych Mezczyzn wszystkiego dobrego z okazji Waszego swieta :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #852751 przez kakaszka
dzien doberek :)

humor dzis juz lepszy, wczoraj caly wieczor gadalam z moim, non stop w pracy, a kokosow za bardzo nie ma, no napewno wczesniej niz czerwiec nie przyjedzie, choc i na lato za bardzo urlopow nie daja, masakra. moze bedac tam znajdzie cos ciekawszego.

eliza mi wieczorem stanela pierwszy raz w lozeczku, a pozniej nie miala sil powtorzyc i sie strasznie wkurzyla :)

wikula z tata super wyglada, corunia tatusia :

zoska modnisia malutka :)

karolka z tego co wiem to maluchy maja strasznie toksyczne kupki, ciezko mi cos ci poradzic, bo my kupkamy w nocnik, a ostatnio na dupci mamy praiwe non stop a'la potowki, nie wiem z jakiej okazji i cos nie chca sie zwalczac.

nie zazdroszcze nie przespanych nocy. mi wczoraj wieczor z filmem sie nie udal. karmilam o 21 eliza, ona juz drzemala na mleku, az tu telefon stacjonarny w niedziele o tej godzinie zadzwonila do mnie babka z banku, ze zrobili mi karte i ze moge po nia przyjsc. myslalam, ze ja za wlosy ze sluchawki wyciagne, no i charce do 23 :) az musialam zezrec tabletke na uspokojenia, bo bym eksplodowala.

no macie racje, musze jakos wykombinowac kasiore, bo zwariuje z ta niepewnoscia. powiedzialam wczoraj o tym mojemu, to on " poczekaj jeszcze z ta ciaza " :D myslalam, ze reakcja bedzie gorsza :) ale ja nie wyobrazam teraz miec drugie, nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

11 lata 1 miesiąc temu #852763 przez Hania84
Witam :)

Noc jak zawsze ekstra :)

Pogoda zmienia sie na typowo wiosenną i pierwszy raz od 2 dni czuję ból w kręgosłupie :huh: tam gdzie mnie kłuli na ZZO :P
Zaraz z lenką wyruszamy na spacer i kupimy wujowi na urodziny 2 bluzki z kr. rękawem...w maju będzie jak znalazł :)

Violcia odp. na Twoje pyt. :) Jeszcze nie jeździłyśmy w spacerówce bo jakbym ją tam wsadziła w polarowym śpiworze to by mi wyjechała bo nie mam żadnej blokady na nogi :) a miała jeszcze miejsce w głębokim to jeździłyśmy w nim cały czas...ale powiem szczerze, że lepiej mi się jeździło gondolą...spacerówkę inaczej mi się prowadzi.

Karolka moja też robi zielone lub zielono-brązowe kupki i tez ma krostki na pupci...nie dużo ale są. Przemywam wodą co zmianę pampka ...i smaruje zinalfatem :) czasem clotrimazolem :) miała gorzej a teraz juz od dłuższego czasu tylko kilka krostek ma. No niestety takie działanie chyba te kupy mają na pupcie delikatne :P
Współczuję UP :P ja czekam na list od nich kiedy mnie wezwą na rozmowe pierwszą z papierami vs pracy :P też mi sie do nich nie spieszy grrrr ...

Malutka to masz załatwiania...nie zazdroszczę. A tato z córą ekstra :)

Zosia Ikuniowa śliczna w sukienusi :)

Kakaszka na początek nie nawala w DE no niestety...pierwsze wypłaty są skromne...początkowych pracowników wykorzystują i patrzą najpierw...początkowo jest tu 7-8 euro na godzinę...my mieliśmy 9 na poczatku za godzinę a teraz mamy 12 po 2 latach podnieśli :) także cierpliwości i ze spokojem.

Ja dziś miałam prawie całą noc sny erotyczne i jak rano się zbudziłam to musiałam pomęczyć mojego :P :lol: rzadko tak mam ale jak się już zdarzy to jest ogień :P :D

A co do słów dzieciaczków to maludy już tak maja że najpierw coś mówią...potem na jakis czas zapominają to by znów za jakiś czas wrócić do tego :) Lena tez tak miała :) mówiła tata wciąż potem 2-3 tygodnie nie mówiła tego by znów teraz zacząć swoją śpiewkę z tatą :D

miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #852779 przez aleksiaa88
Iwo i Nastka :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #852795 przez malutkamilka
Nasze bliźniaki i Albercik sto latek maluszki ;*

11 lata 1 miesiąc temu #852804 przez aleksiaa88
Ja już tak poczułam wiosnę, że z rana poleciałam szukać wiosennych ubrań :side:

Przedostanie 2 noce były zajebi....... dopiero dziś w miarę spał nie wiem co mu było.
2 noce temu poszedł spać jak zwykle 21;30 po jakiejś godz obudził się z płaczem to go mąż ponosił zasnął za jakiś czas koło 1 w nocy zjadł chwila snu i ryk znów noszenie potem spał wiercił się głowa na poduszce dupa do góry chwila ciszy i płacz i tak do rana.
Wczoraj nocy byłam sama położyłam spać chwile pospał i ryk. Noszę i noszę, a ten wyje. koło 23 stwierdziłam, że się położę on na mnie z podkurczonymi nogami pospał przebudził się i ryk dałam krople może brzuch boli czekam czekam i znów ryk.
Spał ze mną niczym zasnął to płacz i szukanie miejsca pospał i znów ryk przez całą noc wypił tylko 50ml mleka i ryk i wiercenie tak, że w niedziele stałam o 6;45 i wzięłam go ze sobą do kuchni bo był ryk zrobiłam butlę położyłam wył zjadł trochę zrobił prrrrr na mnie opluł wytarłam się a on w śmiech i nagle wszystkie bóle przeszły zaczął się uśmiechać i było git. Nie napisałam, że przez te noce jak płakał to bączki wychodziły czasem i to takie dziwne jakby coś go bolało, bo się wyginał.
Dziś dopiero nad ranem 2 razy stęknął ale spał już normalnie.

11 lata 1 miesiąc temu #852807 przez aleksiaa88
Mały zjada całą dużą kromkę oczywiście środek z serkiem białym a mama zjada skórkę :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #852808 przez cordis
dzień dobry:)

dla wszystkich solenizantów zdróweczka :kiss:

ale mam zaś nadrabiania :)

Hania jakie fryzury fajowe. Ja dla odmiany "zapuszczam" chociaż u mnie to średnio idzie bo od razu się skręcają i baranek na głowie jest, ale dawno już nie podcinałam i nawet ja widzę że są dłuższe :)

Sophie ale Cię męczą dolegliwości biednaś Ty

Karolka ale lalunia Ci rośnie, super ta fotka:). Co do gadania to u nas do repertuaru doszło nieee i daj :side: , tata, baba, dada są. zaczynał od mama a teraz żeby było "mama" to cud musi być, no chyba że płacze to od razu jest mamaaaaa, kilka razy też się zdarzyło że patrzył na mnie i mówi mama ależ byłam dumna :lol: 5cm nad ziemią jak nic chodziłam.

Malutka twoje fotki też fajne, lubię zdjęcia jak tatusiowie są z dziećmi. Ja mam jakiś uraz do takich mostków, wejdę ale nogi jak z galarety mam:) w ogóle ja mam lęk wysokości tyle, że od kilku lat dopiero mi się tak porobiło. Jak idę w Tatry a przepaść gdzieś jest to sram w gacie równo :blink:

U nas od kilku dni noc katastrofa na bank przez zęby bo takie samo zachowanie było przy dolnych :angry: nich już wylezą bo chodzę jak niedociumana jakaś i na stojąco mogłabym zasnąć. Praktycznie nie ma spania tzn ja nie śpię bo Bartek przez sen kwęka i płacze. Jakbym miała iść po takiej nocce do pracy to masakra.
Ucieka mi cały czas po domu zwłaszcza jak zauważy gdzieś kabelek to musi być jego szybko pełza czasem zaraczkuje, natomiast siadanie z pozycji do raczkowania opanował szybko i zakłada nogi "po turecku".
wczoraj cały dzień byliśmy u teściów i uwaga..... było ok!!! nawet zostawiłam im małego i pojechaliśmy do sklepu, po powrocie teściowa mówiła że Bartuś taki grzeczny, że sam się bawi, że nie trzeba go nosić tyle że uciekał jej po domu, wow pierwszy raz coś takiego powiedziała. Natomiast prababcia stwierdziła że powinnam iść skontrolować młodego bo jeszcze nie chodzi :lol: :lol: :lol:

a ja czekam na wózek nosz kuźwa i dalej nie ma!!

11 lata 1 miesiąc temu #852820 przez KaRoLkA
Albercik :kiss:
Iwo :kiss:
Nastka :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #852825 przez cordis
kakaszka rób test baby boom zaatakował :)

11 lata 1 miesiąc temu #852831 przez aleksiaa88
Jeszcze mi się przypomniało, że mały od jakiegoś czasu ma uczulenie na wózek ja go wkładam a on cały sztywnieje płacze nie chce jeździć spacer wygląda, że go noszę

11 lata 1 miesiąc temu #852842 przez szósteczka
Hej dziewczyny wreszcie jestem po weekendzie najpierw was przeczytalam a teraz cosik sie odniose i napisze.
Miledi trzymaj sie i wracaj do nas nie ma co sie takiemu dupkowi dawac ustawiać i caluski dla twoich bąbli.
Kakaszka rub ten test i dawaj nam znac co i jak.
Kasia u nas tez nie ma zębów chocczasem ma wrażenie ze to za chwilke a potem znowu nic w gębuli nie ma.
Współczuję wam tych nocek u nas naszczęście sie unormowało.
Zdjecia przepiękne Ika pokaz nam sie w tych szpilkach i babce.
Jajeczniczke tez Pawelek uwielbia a ostatnio zjadł pieroga z truskawkami i strasznie mu smakowal naszczęście nic go nie wysypało wiec pierwsza próba truskawkowa juz była.
W dzien kobiet maz obudził mnie sexikiem, potem dostałam żel pod prysznic którym ma mnie namydlać i prymulkę w doniczce musze ja wsadzić do ogrodu, potem tato przywiózł mi tulipanika a ja zrobiłam gofry. Moja nerka czasem pobolewa co śmieszniejsze mój K tez mial niewielki atak i wysikał kamyk. Wczoraj bylismy w warszawie u teściowej ponieważ Pawelek zasnął gdy mielismy isc do kościoła na dzien wspólnoty to zostal z tesciowa. Ladnie spal od 12 do 15 a potem jak sie obudził zobaczyl ze nie ma ani rodzeństwa ani rodzicow to zaczął jęczeć i tak jęczał i ryczał na przemian do czasu aż wróciliśmy o 17.00 po czym byl radosny i bawił sie sam na podłodze. Na dniu wspólnoty krąg który prowadziliśmy zostal przyjęty do wspólnoty DK i skończyliśmy ich pilotować to w podziękowaniu dostaliśmy od nich porcelanowy zestaw kawowy na 12 osób, bardzo nam miło sie zrobiło. Dzis pracownik kończy pokoik pawla przebudowywać jeszcze musimy kupić panele i położyć oraz założyć drzwi i pomalować. Wreszcie wysłałam moje wszystkie uczące i przedszkolne bąble do Szkoły i przedszkola wiec jestem sama z Pawełkiem. Wczoraj dostala torbę ciuchów dla niego piękne kurtki w tym kożuszek i w ogóle wszystko super i od groma także mam ubrań do 2 roku życia przepięknych bym wam cyknęła ale nie mam jak wstawić i jeszcze parę fajnych zabawek i mate piankową ze zwierzątkami. Miłego dnia papa

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852906 przez Sophie25
Jestem i ja !

Wracam z lidla obkupiłam pampersy starczy nam chyba na pół roku haha :lol: :lol: :woohoo:

Jaka Zosia i Wiki śliczna , Wiki z tatusiem słodko wyglada ach te rozowe ubranka! :) :kiss:

Albercik, NAstka i IWo 100 lat szkraby! :kiss: :kiss:
Namawiac matke zeby na forum wrociła! :) :laugh:
Moj mi pozwala bo sam na 3 siedzi :lol:

Pogoda u nas śliczna i byłysmy na spacerku! Poprsostu pieknie jest ! :)

Wczoraj tez goscie byłi i Zosia prezenty otrzymała :laugh:

KaRolka ten smerf super :laugh: Uwielbiałam te bajkę a teraz wszyscy sie ze smerfetki smieja ze musiała wszystkich smerfów zaspokoić normalnie niszcza tak piekna bajkę hah :laugh:

Cordis moze przyjdzie dzis wozek BArtusia :)

Ikunia takie spojrzenia sa budujące :lol:

Hania dzis tez wziełam Zosce takie sliczne spodnie w lidlu co maja na obszyciu w srodku kwaituszki moze z Lenką beda tak samo wiosennie wygladac,miło ze szwagirka pomyslała :) :laugh:

Lece robic klopsiki bo mi w miescie zeszło jeszcze u krawcowej byłam,w sklepie w zabawkowym po drodze i tak babie schodzi :lol: :lol:

A pokaze Wam prezenciki :

Hania a tu te spodnie z lidla :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #852928 przez cordis
Sophie butki drugie słitaśne :)

wózek nie przyjdzie dzisiaj! Zadzwoniłam do gościa i powiedział mi, że wózek będzie 25 marca nie wcześniej (a sam nie zadzwonił bo zapomniał więc czekałabym jak głupi jeleń nie wiem ile) ale zapieniłam grrrr. Zadzwoniłam do producenta poprosiłam o namiary na sklepy niedaleko mojej wioski cudów gdzie mogę zobaczyć na żywo wózek lub ew. zamówić i w jednym dostawa będzie jutro i spokojnie mogą wysłać a w drugim wózki mają być za tydzień i jeszcze 50 zł tańsze niż na allegro noooo!!

11 lata 1 miesiąc temu #852948 przez kakaszka
dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!!! zrobilam test i wyszlo ze jedna byla konkretna krecha, a druga mniej widoczna, ale widoczna. miala tak ktoras kiedys?
jutro zrobie jeszcze jeden, ale prawie jestem pewna, ze jestem w dupie glebokiej, masakra, cala mnie telepie.
nie wiem co bedzie jak jestem w ciazy...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka