BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852514 przez Hania84
Witam i ja

U nas piękna pogoda...ciepłooo na maksa plus 18 stopni ...a w słońcu pewnie ponad 20. Dziś Lenka w samej spacerówce jechała , lżej ubrana...zaliczyliśmy spacer po działkach...bardzo przyjemnie było....a teraz sie robi rybka w piekarniku (Gochens moja mama tez powiedziała ze do ryby z przyprawami z umiarem...więc dałam koperek, czosnek, sól i pieprz tylko) i ziemniaczki z piekarnika.

Gochens chcę tylko ściąć...ewentualnie dać czarną farbę bo mam juz siwiznę na czubku :angry: w ogóle to w PL jakies te farby trwalsze sa jak fryzjerka zrobi a tu już po miesiącu pierwsze siwe miałam :angry:

dziubasek zdrowia

Gochens dobrze, ze Alankowi nic nie jest

miłej niedzieli
uciekam

P.S. dziś jadę zawieźć PIT do rozliczenia...w końcu B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #852523 przez Kasiasia
Dzien dobry
wysmarowalam piekny post i sama go glupia zamknelam.
dzis przyjechala mama wiec ja jak dobry katolik od rana zmywanie pranie teraz sniadanko i nadrabiam was bo wczoraj zaczelam ale maly ostatnio ok 22 jest gotowy do zabawy..... a rano 6.30 pobudka... masakra

sophie ale laska z ciebie
dziubasek dziewczynki super. Gdyby Maja lubila mlodszych to Tomusia juz wpisz na liste starajacych sie....
Szosteczka po raz enty napisze ze jestes zaradna jak zadna inna B)
malamilka dobrze ze juz dobrze B)
milady moze wszystko się ułoży.....
agusia wiem to z wlasnego doświadczenia że dzieci w przedszkolu, szkole calkiem inaczej zachowuja sie niz w domu. Bedzie dobrze!
SRENKA oj jak mi szkoda ze tak zle z twoim samopoczuciem...

Czy tylko moj Tomus jest bezebny?

Haniu ja myslama ze nasze dwa jiejadki malo jedza a twoja wieczorem 230ml? Mij za jednym razem max 160 ale musi byc fest glodny.

Gochens super firma :woohoo:

Haniu szosteczko trzymam kciuki zeby zzybko wam te cholerstwa przeszly.

Karolka ale wystroisz ta swoja corcie..... buty super!
Ja juz chce cieplo. Ubrac ladnie Tomusia bez kurtki i tego spiwora w wozku.

O mialam 4 godzinnna przerwe i wracam na sekunde

Bartusiowi gratuluje kroczkow...
koncze na 632 moze wieczorem nadrobie

11 lata 1 miesiąc temu #852530 przez kakaszka
czesc dziewczyny, znowu was zaniedbuje.

zostalam dzis sama z eliza i odpoczywam od rodzicow, stesknilam sie za dniami we dwojke z mala.
rozchorowalam sie, ale dzis juz lepiej.
nie wiem kiedy w koncu was nadrobie, bo strasznie duzo tego jest, zobaczymy jak wieczorem mala bedzie sie zachowywac.

buziaczki dla dzieciaczkow :-*

11 lata 1 miesiąc temu #852537 przez kakaszka
ale tu sie porobilo.
milady strasznie mi przykro, ze wyszlo tak jak wyszlo. nojgorsze chyba dac szanse czlowiekowi i kiedy tego nie wykorzystuje w tak krotkim czsie. trzymaj sie kochana cieplutko i nie odchodz z forum, bo napewno czasami fajnie sie wyplakac ( wypisac ).

a ja dalej zdolowana, na dodatek nie mam okresu i za chiny nie pamietam kiedy mialam ostatni raz. swoijej kasy nie mam zeby kupic bez wiedzy mamy test, wiec chodze w stresie i sie modle, oby sie pojawil.

moj facet w piatek sie na mnie obrazil, bo nie chcialam z nim gadac, a miala wtedy 38 goraczke, nerwy przez mame wyczerpane, i tylko chcialam uciec do pokoju by sie poryczec, a tu jeszcze on focha strzelil i jak narazie sie nie odzywa, dupek.

dzieciaki wszystkie cudne :)

11 lata 1 miesiąc temu #852570 przez Gochens
Heja!

Wróciliśmy ze wsi o matko ale bosko, cisza, spokój, samochód raz na ruski rok, pogoda piękna i tereny też. aj szkoda ze dziadkowie nie mieszkają bliżej bo juz bym tam chętnie ziemię kupiła!

Alan dziś jadł jajecznice z 1 jajka plus trochę bułeczki z masłem, on w ogóle jest bulkowy.. Wcina na sucho aż miło :lol:

Dziubasek ja myślę że te wszystkie kaszki to pic na wodę.. nasze dzieci po prostu mają jakieś sprawy do nas w środku nocy i dlatego się budzą B) oj sto lat schaba nie jadłam!

Haniu i jak rybka?? pewnie dobra wyszła ;) ja też pita musze w końcu rozliczyć i złożyć choroba...

Kakaszka powiedz mamie że na jakiś kosmetyk albo coś potrzebujesz i kup test. ;) ja ostatnio za test płaciłam 3,80!!! :ohmy: cena mnie powaliła oczywiście pozytywnie. Nie doluj się Twojemu szybko Przejdzie!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852577 przez KaRoLkA
Gochens fajnie ze odpoczelas i sie dotleniliscie na wsi :) I jak Alusiowi smakowalo???

Kakaszka duzo sie spoznia ??? Nasciemniaj mamie i kup test bedziesz spokojniejsza :) no i zdrowka dla Ciebie :)

Dziewczynkibdzisiaj spaceruja i dobrze dotleniac sie ale wieczorkiem sie meldowac :)

My bylismy w kosciolku a pozniej na lodach i spacerku bylo bardzo przyjemnie , sloneczko tak pieknie swiecilo ze nie chcialo sie do domu wracac :) pozniej obiadek i kuzyn na kawke przyjechal :) a teraz znowu zostalysmy we dwie bo moj juz poszedl :) takze chwila zabawy i kapiel butla i nyny :)

A tu nowy przyjaciel Gabrysi , tatus iupil balon z helem :D

aaaa Gabi zrobila dwa raczki do przodu :lol: moze wkoncu ruszy przed siebie :) i probowala wstac przy stole ale jeszcze jej sie nie udalo :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852586 przez Hania84
Wróciliśmy od PIT'a i z drugiego spacerku...ale wyraźniej chłodniej się zrobiło...ale i tak przyjemnie...czuć słońce w powietrzu i wiosnę :)
Lenci w spacerówce się podoba...wszystko widzi dookoła...myślę że powoli będziemy już w niej jeździć :)
Teraz się bawi jeszcze a za chwilkę kąpanie i koło 20.30 spanko.
Dziś spałyśmy razem 2,5h :lol: wyspałam się jak nigdy :)

Właśnie napisała mi na gg bratowa mojego że kupiła dla Lenci spodnie dżinsowe w lidlu bo ponoć po 7zł są :) fajnie że pomyślała o Lence :)

Gochens rybka była suuuperowa :) na prawde bardzo smaczna :) i super że tak fajnie się zrelaksowałaś na wsi :) nie ma to jak z dala od miasta ;)

kakaszka o kurka...ja jestem tego zdania co dziewczyny...ściemnij mamie że chcesz na kosmetyk i kup test i jakis tani kosmetyk w razie jakby chciała widzieć :P a facetem sie nie przejmuj...zatęskni to sie odezwie ;)

Karolka to widze że rodzinny dzień też świetnie spędzony :) przyjaciel Gabi świetny :lol: a jak się wciąga hel ze schodzącego balona to zabawa wtedy jeszcze lepsza :D :lol: i brawo dla Gabi za pierwsze kroczki !!!! Kurka jak szybko te dzieciaki się rozwijają...a LEna jeszcze nie kuma że trzeba na zmianę przebierac nogami :dry:

Ikunia co tam u Ciebie?
Agusia pewnie z koleżankami...
rysa juz dawno się nie odzywała...tyle razy już ją wywołuje do tablicy że aż mi głupio :dry:

nie wiem czy cos jeszcze miałam napisać? hmmmm....

aaa już wiem...

Kasiu no Lenka mało jadła na poczatku...al teraz już się rozkręciła haha :D mały żarłoczek :lol: wypije już na noc 240ml mleka i czasem krzyczy że mało :cheer: ale nie daje na razie więcej...deserek zje cały 200ml...tyle samo obiadku :lol: i ze 160ml kaszki zje rano ;) także wcina wcina..ale między tymi 4 posiłkami to jedynie czasem chrupkę zje (ale nie zawsze) i ze 100ml herbatki wypije. Także praktycznie te 4 posiłki ma i dlatego więcej je...bo gdybym co rusz jej cos wciskała pomiędzy nimi to pewnie by tyle ich nie zjadła.

DZIEWCZYNY WIDZE Że OD JUTRA W LIDLU PROMOCJA NA PAMPERSY !!!! 162 SZTUKI ZA 88ZŁ !!!! :)

11 lata 1 miesiąc temu #852603 przez violcia00
my tez dzisiaj mielismybfajny dzien,wogole weekend byl super,caly dzien na powietrzu,a cieplutko takie az milo,do poludnia siedzimy na tarasie,a po obiadku na spacerek,juz malemu ubieram tylko grubsza bluze i jakis pajacyk czy cus,no i spodnie,dzisiaj nawet bez czapeczki bylismy,a dzisiaj tutaj karnawal maja,wiec bylismy obejrzec parade,bardzo duzo ludzi :ohmy:

haniu to wy nie jezdzicie jeszcze w spacerowce,zazdroszcze tego spania :P

ja rano chcialam sie zdrzemnac jak mlody pojdzie spac,ale tylko pol godzinki spal,tak ze nici ze spania ;) wogole to oboje z mezem zmeczeni juz jestesmy,straszny rozrabiak sie z Oskara zrobil,przydalby nam sie odpoczynek.

Gochens,juz jest dobrze,on czasem ma takie odchylki :angry: i dobrze ze Alus spadl na lozko bo jakby na podloge to mogloby byc gorzej. :huh:

Kakaszka no jakos ta kase od mamy moze wyrzebrzesz,a co do za chorobsko sie przyplatalo?!

Karolka Ty sie ciesz ze Gabi jeszcze nie raczkuje,bo wtedy to juz Ci sie zacznie robota z mala ale mysle ze juz nie dlugo skoro juz zaczela cos tam kombinowac a prezencik od tatusia super :)

My nie bawem mamy rocznice wiec zastanawiam sie co przygotowac,bedzie kolacja we dwoje,snikersa chce zrobic,tttylko nie wiemczy mi syn pozwoli bo troche roboty jest z nim i jakas salatka napewno,ale nie wiem jaka,a na danie glowne nie mam pomyslu,mam nadzieje ze cos wymysle,bo chce jakos zaskoczyc meza mimo ze bywa roznie.

a zapomnialabym Tomus-przystojniaczek z Ciebie :kiss:

Milego wieczorku :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #852649 przez malutkamilka
Ja na szybko bo oczy się kleją. mamy w koncu prawą jedynkę na wierzchu, mala juz godzine spi wiec chyba moge sie polozyc bo jak w ciagu godz nie ma pobudki to raczej spac bedzie ciut dluzej.

A i dzis sie mala puscila chodzika i zrobila kilka kroczkow do mojej szwagierki przez co ona zrobila sie zielona bo nie wiedziala co zrobic- nawet sie nie spodziewala tego ;)

11 lata 1 miesiąc temu #852659 przez srenka_918
Witam Was ;) Dziś była śliczna pogoda, Pawełek śpiewał w kościele ;) Potem odwiedziliśmy chrzestnych męża i ich córki tak mi wybawiły dziecko że ten w aucie padł jak nieprzytomny, rozbieranie go nie obudziło nawet jeść nie chce ;) Ciekawe jak będzie spał...

Ja dziś lepiej się czułam, to chyba dlatego że tak ciepło i przyjemnie ;)

Kakaszka jestem zdania co dziewczyny, wyciągnij kasę na coś, może jakiś ciuch? i kup dodatkowo test, lepiej wiedzieć ;) A może jeszcze nie czas na okres? ;)

Gochens ja tak się dotleniam codziennie i czasem śmieję się że jadę do miasta się dotlenić bo u nas nie ma powietrza ;) a powietrzem kobiety są sklepy ;)

malutka to Wikuśka zawstydziła ciocię ;)

Lecę spać, bo jak nie zasnę to padnę gdzie popadnie ;) Mam dziś na noc małża w nocy to pewnie by mnie wciągnął do łóżka jak jakąś zdobycz ;) Dobranoc ;)

11 lata 1 miesiąc temu #852679 przez Kasiasia
Dzień dobry mamusie!

ja ledwo zywa pije kawe i lece na praktyki. Mialam dzis koszmarna noc. Tomek co chwilę sie budził z wrzaskiem... i nie daj boze go polozyc. Oooo po kawie....

milego dnia :silly:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #852693 przez malutkamilka
Kasiu współczuje tych nocy choc ja tez za dobrze przez tą moją małą za wiele nie śpię ale teraz troszku lepiej sypia. W sumie po 23 jakos na smoka, potem jakos co godzine i po 2 ja wzielam do siebie bo co nie wyszlam z pokoiku to zaraz kwekala wiec ululalam ja u isebie i spala do 6 :ohmy: teraz sie bawi, mama je sniadanie i zastanawia sie od czego zaczac.

obrobic schab, obdzownic hurtownie budowlane o kolumny ozdobne do domu, do miejscowej hurtowni budowlanej zamowic plyty osb z transportem, zakupy, zadzwonic do kierownika budowy by powiedzial jak przewiazac zbrojenie nad wejsciem do domu bu mi wanna nie spadla komus na glowe jak bedzie wchodzil do nas....

Z moim sie smiejemy ze podlaczymy dzwonek pod wanne w ktorej caly czas bedzie woda i jak ktos zadzwoni to dostanie zimny prysznic ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #852721 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Kasia wspolczuje nocy choc u Nas to samo wiec lacze sie z Toba i popijam kawke :)

Malutka sliczne zdjecia , mi sie marzy wyjazd nad morze w trojke :)

Noc do bani bo budzi sie z rykiem do 12 spi spokojnie a pozniej odstawia harce :/ jeszcze piszczy jak szalona normalnie glowa peka :/ wasze maluchy tez maja takie okresy mowienia?? Bo Gabi mowila ladnie "baaabaaaa" i "taaaata" a teraz jej sie odwidzialo i za chiny nie powie tylko ejjj i piszczenie i po swojemu cos gada
a martwi mnie bo co kupke zrobibto ma takiebkrostki kolo pupki ze az skupisko czerwonych krost :/ nawet jak jej wczoraj nabplecki kupa wyplynela to tam tez sie krostki pojawily;/ co moze byc w tej kupie ??? Pomozcie . Dodam ze te kupki sa zielone :/ posmarowalam clotrimazolem wczoraj ale nie widze aji odrobine poprawy :/

Dzis na 15 wizyta w UP :/ znowu beda mnie sprawdzac :angry: a na sama mysl o tej babie mnie krew zalewa :/

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #852729 przez Ikunia1910
Dzien dobry
Pogoda znow piekna podobno ma sie utrzymac przez kilka dni.
Weekend minal w gościach. Odszczelilam Zoske na 80. Ur prababci. Wymeczyli ja jak i Pawelka ze zasnela w samochodzie. Kurde jak fajnie bylo założyć szpile:p A B. ciagle sie gapil hihi bo mialam bombke dżinową zreszta Zoska tez ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #852736 przez malutkamilka
Karolka moja tez ladnie juz gadala a teraz to jak sie jej uda. Wiecje robi eheheh mialczy jak cos chce lub caly czas DADA LUB TATA cos posrodku tych dwoch.

Ok, filary ogarniete, teraz szybko mieso i sniadanko dla laluni.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka