BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #853542 przez kakaszka
co do jedzenia, eliza zaprotestowala znowu obiad ( bo fakt nie zbyt pyszne to bylo ) i dostala dupke chleba ciemnego, zajada w najlepsze. mysle moze jej jajecznice jutro zrobic, jak robicie dzieciakom? a cos takiego jak ziemniaczki z sosikiem juz robicie czy zawczesnie?

w ogole ostatnio jadla sloiczek z marchewka ( ktora teraz nie mozemy bo mamy nos zolty) i byl z sokiem winogronowym, ostatnio dawalam jej soczek jablko winogrono i wywalilo jej poliki czerwone i po tym obiadku tez, chyba na winogron mamy uczulenie.

aha i kaszki dajecie takie kupne czy jakies kaszy ktoras sama robi? jesli tak prosze o przepis.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853584 przez Ikunia1910
Dziewcxyny moja panna tez zaczyna grymasic jak za dlugo w wózku chodzic by chciala :cheer:

Bylysmy w parku, odkryłam fajny plac zabaw;) i zaszlysmy do reala kupilysmy nocnik i dolaczamy do grona nocnikowiczow pierwsza kupa juz byla:D czapeczke wiosenna i kolejne buty dla mamusi tymrazem przecena na zime przyszla jak ulal.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu strasznie milo ze spisujesz moj "przepis" z głowy:p a co do minety to ja tak zawsze mowie to nie byla literowka hihi
I fajnie ze twoje jajeczka sa ok ;)

Kakaszka to co teraz w koncu jestes czy nie jestes? Moze idz na krew?

Sophie niezla aparatka z Zoski

Ja do fryca na 19:20 dopiero. Zoska do t. na górę poleci a mamussia sie bedzie ciachac, troche mam treme ze mnie nie pozna:p

A i to nie jest dziubasek tak ze jajej nic nie daje bo je juz chlebek z wedlinka ui ladnie memle, zje paluszki, kruche ciastka, banana ugryzie, czy chrupki kukurydziane, ale nie ma jeszcze zebow wogole i raczej nie dam jej do reki marchewki czy brokula choc wiem ze by sobie poradzila ale ile pozniej bedzie sprzatania :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #853599 przez dziubasek
Ikunia kazda mama wie co jest najlepsze dla jej dziecka, powiem Wam jak jest u mnie- nie dawałam jej pic ze szklanki czy kubka bo się obleje i narozlewa i wogole byłam za wygodna mamuśka, w rezultacie moje dziecko ma 3 lata i od dwóch miesięcy walcze z nią zeby pila normalnie a nie z niekapka, a ona nie chce bo jej wygodnie z niekapka. A ja głupia zamast pozwolić jej się wybrudzic i oblac jak chciała to ja nie pozwalalam.
Co do nocnika to super, moja robi sie sztywna jak ja sadzam :laugh:
A i dopiero doczytałam resztę Kakaszka looo matko ale sie porobiło, ale jak z jednym dałaś rade to i z dwoma dasz...
Szosteczka biedna ta twoja corcia :( jak ona się miewa?

No i Ikunia ja też odgapiam od ciebie obiadki ;)

11 lata 1 miesiąc temu #853606 przez Gochens

11 lata 1 miesiąc temu #853614 przez KaRoLkA
Haniu fajnie ze u gina wszystko ok oby te badania byly dobre :) moja jak probowala parowki to na plasterki pokroilam i to jeszcze widelcem na takie srednie kawalki bo w calosci by nie zjadla :)

Kakaszka to sie faceci slinili jak taka odszczelona szlas :) i mysl pozytywnie , moze to tylko przez zmiane klimatu jak dziewczyny sugeruja :)

Ikunia czaderskie łupy buty bombowe , nocur pierwsza klasa ja zamierzam kupic jak skonczy 9 miesiecy :) tyle ze ona wiercipietek i racsej nie usiedzi :/

Dziubasek tez jestem tego zdania zeby probowac z jedzonkiem tyle ze u mnie brak cierpliwosci i jaknwidze ze ona sie bawi jedzeniem zamiast jesc to mnie trafia :/

Kasia u mnie tez jest bunt na wózek teraz :/ nie bedzie siedziala i juz , ryk jak niewiem a jaj wezme ja na rece to banan na buzi :/

Bylysmy na 2 godzinnym spacerku, dzieci sie dotlenily matki pogadaly i napily sie kawki takze bardzo bylo przyjemnie :)
Co fo obiadku to chcialam dac ziemniaczka i marchew w kawalkach zeby sobie brala i dupa bawila siebi rozciapkala zamiast jesc bo do buzi nic nie trafilo, a z lyzeczki pol papke anibtyle plucie i juz nawet jak lekko doprawilam :/

A u nas odkad zeby sie zaczely to kupy sa luzne i zielone :/

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853621 przez Hania84
Ikunia nam tu dziś szaleje ze zakupami :lol: no ale raz trzeba zaszaleć porządnie :) bardzo ładnie i ciepłe buty :) Ty pipko to mogłas napisać w cudzysłowiu albo drukowanymi...a ja się tu dałam nabrać na literówkę no :P
Pokaż nam się później w nowej fryzurce :)

Dziubasek dokładnie ...dziecko powinno się uczyc samo...i przy tym na pewno się wybrudzi i poleje...bo przeciez maja nasze pociechy jeszcze niezgrabne ruchy...to nieuniknione...ale mnie tez by telepało jak Ciebie i Karolkę jakby miało byc mokre czy rozgniatać w rączkach...ale tak chyba większość z mam ma :) Z tym, że takie wybrudzenie przy uczeniu to rzecz jak najbardziej normalna...tak samo jak badanie jedzonka przez dziecko rączkami ( tak jak u karolki to miało miejsce) właśnie w ten sposób dzieci "próbują" jedzenia :lol: kilka razy i załapią że trzeba do buźki...ale wytrzymaj te kilka razy hehe :lol: B) OMG :P

Właśnie skończyłam prasować :P od tygodnia mi się zbierało :P ale co tam wciaż odkładałam pogoda piękna to łaziłyśmy...potem obiad, potem forum i tak jakoś mi się nie chciało :P ale w końcu zrobiłam.

aha Ikunia a co do mojego jajka to ponoć zdrowe i dorodne, okazałe :P hehe no ale musi zginąć !!!! precz, a sio !!!!
Zosia Twoja to jak dama na tym nocniku :) prawdziwie rozkraczona Pani rozkraczewska :lol: i jak wsuwa ładnie wafel ryżowy :)

11 lata 1 miesiąc temu #853625 przez Ikunia1910
Kurcze dziewczyny wreszcie moge cos sobie kupic bo takto wciaz ciulanie kazdego grosza. B. To mnie nawet na rybki do kosmetyczki wyganial bo zawsze chcialam ale wolę sobie kupic kilka rzeczy niz przepierdzielic na pedicure:p przeciez rybki nie uciekna :) fajnie ze podobaja wam sie kozaki takie oldsqoolowe haha.

Karolka moja tez taka ruchliwa a jak ja posadzilam i pokazalam ze mozna popukac wnocnik siedzac na nim to sie bawila w perkusistke :P a i wogole spadla mi poleciala w bok bo sie schylila i ma czerwone czolo z boku :p

To trzeba brac przyklad z dziubaska. Tylko ja pranie nosze do t. Dobrze ze cieplo sie robi to ciuchy beda schly na dworzu niedlugo. A i moja umie pic ze szklaneczki;) a nie wie wogole o co chodzi z niekapkiem bo taki szeroki ten dziubek. Ale z tego co mowisz to wyjdzie jej na dobre.

Spijam kawusie i lecem. Wstawie fote na pewno. Ale najbardziej to sie boje reakcji B. Obym mu sie podobala taka wychapana. :S

11 lata 1 miesiąc temu #853627 przez szósteczka
Hej byłam w szpitalu u Patki reka nadal ja boli dostaje leki przeciwbólowe na razie ja zostawili bo ma opuchnięta rękę i jak jej do jutra zejdzie ta opuchlizna i na rtg będzie wszystko ok to ja wypiszą. Mój siedzi z nią wziął urlop na żądanie ma przyjechać do domu na noc żeby normalnie spac bo jutro idzie na służbę najpierw rano pojedzie pomóc jej przy śniadaniu a potem ja go zmienie i będę czekać z nią na wypis mam nadzieje a Pawelek ma spacerować z moją mama po parku pod szpitalem.
Ikunia sliczne te twoje łupy kozaczki bardzo fajne i płaszczyk śliczny.
Pawelkowi podaje tez o różnej konsystencji, zupy lubi mocniej przemielone ale za to daje mu makaronik z sosikiem to ciumka i parówki w cienkich plasterkach i bułę tez ciumka i rozwala dookoła a psy po nim sprzątają mam tylko z nim problem bo za bardzo nie chce mi siedziec w krzesełku do karmienia a odnośnie nauki picia to są takie kubki chyba nuka wygladaja jak duży kubek dla dorosłego tylko maja przykrywkę z silikonowym ustnikiem i pomiędzy tym silikonem a brzegiem kubka jak dziecko ciumka to leci jak by piło już normalnie po dorosłemu sprubuje znaleźć w Internecie i wstawic link żebyście zobaczyły o co mi chodzi. Pawel jeszcze z niego nie pije ale Szymek szybko nauczył sie z nim i bez problemu przeszedł potem na zwykły plastikowy kubeczek.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853630 przez szósteczka
www.bangla.pl/opinie/p3712/lovi-kubek-lo...-z-uchwytami-lub-bez
to strona z opiniami są różne ja jestem zadowolona i trzeba dobrze złożyć żeby nie ciekł.
A jeśli chodzi o nocnik to raz tego mojego facecika posadziłam ale darł sie w niebogłosy ale za jakiś czas będę jeszcze próbować choć zawsze moje dzieciaki uczyły sie dopiero około 3 roku ale moze tym razem waszym przykładem nauczę go wcześniej zobaczymy bardzo mnie motywujecie swoimi postępami nocnikowymi.

11 lata 1 miesiąc temu #853648 przez aleksiaa88
Jestem zaganiana włączyła mi się machina sprzątania i jak wróciłam o 13 to tak sprzątam

Jeszcze muszę podłogi umyć

Tylko Was przeleciałam hahahahaha :silly:

Dostrzegłam infacol dzięki Karolka wybrubuje

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853695 przez KaRoLkA
Szosteczka dobrze ze z Pati juz lepiej i oby ja jutro wypisali bo niema to jak sie kurowac w domku :) a ten kubek super widzialam taki tu u mnie tyle ze moja to wygodnisia i nie bedzie sobie sama butli trzymala nawet takiej zwyklej, ma tez niekapka i nic sama nie i juz , ma charakterek ta moja cora :/

Ikunia czekam na fotke :) czyli przygoda z nocnikiem bez guzow sie nie obejdzie :)

Sophie a Ty kiedy idziesz wloski obcinac ???

Haniu wiem ze trzeba to wytrzymac ale nerwy mi puszczaja a niechce na Nia krzyczec , a jak widze jak Ona papra po blacie krzeselka, w raczkach rozwali i po krzeselku to az mi para z uszu idzie bo jak chce jej do buzi wsadzic to raczkami macha i odpycha :/ jak ha przekonac do zupek ??? Wczesniej ladnie jadla kazda zupke :/

Prasowania ja tez mam duzo ale dzis niemam weny :/ moze jutro

Gabi raczkuje juz ladnie takze oczy dookola glowy

11 lata 1 miesiąc temu #853721 przez srenka_918
Witam Was.
W końcu doczytałam...
Szósteczka pozdrów Pati :* Oby już wszystko było dobrze ;*

Co do "BWL" bo tak to nazwali w pytaniu na śniadanie, to ja jestem zdania, że nie zamierzam dawać małemu jeść pazurami, jak będzie umiał karmić się łyżeczką, to będzie mógł się brudzić ile tylko będzie chciał. Mój bratanek był dzieckiem, którego mamusia właśnie dawała wszystko rączką jeść, nauczył się szybko, ale potem do 4 roku życia jadł wszystko tylko rękami, bo inaczej nie otworzył gęby i mnie nerwy zjadały jak 'jadł" na gościnie bo mimo że to nie było moje dziecko mi było wstyd! i dopiero jak w przedszkolu się z niego śmiały dzieci że zupy nie chce łyżką jeść to się nauczył do czego są sztućce, więc moje zdanie jest takie, że karmię łyżeczką, daję mu różnej konsystencji, całe daję mu jabłko obrane, wafle ryżowe lub chrupki kukurydziane i wystarczy. Kiedyś jeszcze się kanapki będzie uczył jeść sam, ale resztę przecież my też jemy sztućcami a nie rękami... Jak widać ile mam tyle zdań

Ja się czuję gorzej niż okropnie.... Szkoda gadać...

Kakaszka trzymam kciuki żeby Ci tylko hormony szalały ;)

Paweł ma biegunkę... Podaję mu smectę i jest nieznaczna poprawa,... Jak jutro nie będzie lepiej to czeka nas lekarz... Mam nadzieję że to nie rotawirus....

Kładę małego spać i sama też się kładę... Choć mnie goni i górą i dołem... Jem bo muszę, na wszystko mam odruch wymiotny, pić mi się chce ciągle, a jak wypiję np szklankę wody to ona musi wrócić...

Dobranoc

11 lata 1 miesiąc temu #853727 przez Kasiasia
Hejka

kurde napisalam sie i wcielo mi post
nie mam sily juz pisac jutro postukam :)

milej nocki

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #853731 przez Ikunia1910

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #853767 przez szósteczka
Oka ale z ciebie sliczna dziewczyna, bardzo ładnie wyglądasz.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka