BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #326055 przez KAMI
Witajcie

Długo mnie nie było bo:
- forum było zawirusowane o czym teraz już wiecie :)
- mężuś był w szpitalu więc czasu mu poświęcałam baaardzo dużo
przechodził operację i też niestety wkurzyłam się na służbę zdrowia, wiem, że może to i dobrze dla niego ale wyobraźcie sobie, dzień po operacji z drenem wypisują do domu. Ja z bebzonem ogromnym, niemogąca nic dźwigać i mąż z unieruchomioną szyją, niemogący nic dźwigać i wymagający oczyszczania drenu 3 razy dziennie. Normalnie paranoja. Jak dwa boroki teraz stękamy przy każdej zmianie pozycji, dzięki pomocy siostry, szwagra i przyjaciół dom ogarnięty ale prace remontowe wstrzymane. Dobrze, że przed operacją działaliśmy nieraz do nocy i jako tako już przygotowani jesteśmy...
Wrzucę Wam fotkę łóżeczka i pokoiku dla Młodego w najbliższym czasie.

Zdrówka życzę wszystkim Wam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #326080 przez aga2+1
KAMI pochwal się pokoikiem:) U mnie jeszcze nie przygotowany pokój dla niuni:( Ale wszystkie rzeczy mam już poprane i poprasowane no i prawie torba do szpitala spakowana:) Mam nadzieję, że do maja zdążymy z tym pokojem:) U nas ma panować Kubuś Puchatek:)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #326135 przez ruzyczka18
U nas też Kubuś tylko mały
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #326303 przez Brzuszek
Popadłam w ciuszkowy szał zakupowy! Kupuję ubranka w ogromnych ilościach, a z całą resztą wyprawki jestem w polu, mam jedynie kocyki, becik, akcesoria higieniczne, kosmetyki, pieluchy, 2 butelki.
Jeszcze nie pomalowaliśmy pokoju dziecięcego, nie zamówiliśmy rolet, mebli i wózka. A dla siebie do szpitala nie mam nawet jednej rzeczy.
Zaczynam się stresować, czy ze wszystkim zdążymy!

13 lata 1 miesiąc temu #326426 przez marzenieeee
Brzuszek zdążysz zdążysz ... ja nie mam nic i na razie się tym nie przejmuję ...

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #326649 przez beadka7
Dziewczyny tak się zastanawiam, po ile sztuk ciuszków dla dzidzi bierzecie do szpitala ??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

13 lata 1 miesiąc temu #326682 przez Brzuszek
Ja biorę tylko na wyjście, bo w szpitalu w którym będę rodziła nie można ubierać dziecka w swoje ubranka, tylko w te okropne szpitalne.

13 lata 1 miesiąc temu #326695 przez aga2+1
Ja biorę na 4 dni + na wyjście. Jak zabraknie to mąż dowiezie. Nigdy nie wiadomo ile trzeba będzie leżeć w szpitalu z maluchem. Czasami jak jest nasilona żółtaczka to trzeba 5-6 dni zostać.

13 lata 1 miesiąc temu #326710 przez marzenieeee
Brzuszek napisał:

Ja biorę tylko na wyjście, bo w szpitalu w którym będę rodziła nie można ubierać dziecka w swoje ubranka, tylko w te okropne szpitalne.

to tak jak u nas wszystko maja wraz z kosmetykami i pieluchami

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #326776 przez katiuszka
Fajnie macie z tymi tatusiami którzy będą, mój nie jest przekonany a ja nie będę go przekonywać na siłę:( W razie czego moja kochana siostrzyczka będzie:) Ja tez jeszcze niewiele mam, w zasadzie to tylko ciuszki i kołyskę, łóżeczko jeszcze od znajomych nie dotarło. Też czekam na większy zastrzyk gotówki jak większość z Was bo lekarz i badania to majątek zostawiany przy każdej wizycie...
Aga czyli na Kamieńskiego należy wziąć ze sobą ciuszki i kosmetyki dla maluszka?

13 lata 1 miesiąc temu #326777 przez beadka7
No ja właśnie chyba wezmę po 3 komplety + ubranko na wyjście.

Tak jak aga2+1 mówisz- w razie gdyby zabrakło to mąż dowiezie :) chociaż mam nadzieję, że nie będę musiała zostać w szpitalu dłużej niż 2 doby :)

Pozdrawiam

13 lata 1 miesiąc temu #326790 przez aga2+1
katiuszka na Kamieńskiego trzeba mieć ciuszki, pampersy, kosmetyki, kocyk lub becik + dla nas koszula, szlafrok, podpaski. Kiedyś wszystko zapewniał szpital, a teraz nie dają nic. W piatek jadę na spotkanie z połozną (w końcu się umówiłam) to dokładnie mi powie co i jak. Muszę wypytać o znieczulenie i poród rodzinny

13 lata 1 miesiąc temu #326801 przez akciak84
a u nas chyba można mieć swoje ciuszki bo nie zabraniali na szkole rodzenia. Dali też listę ile czego ewentualnie. Tak właśnie po 2-3 każdego rodzaju ciuszka plus becik lub kocyk i ręcznik itp.

Ja wychodzę z założenia, ze lepiej wziąść więcej, bo chociaż chcę rodzić naturalnie i liczę na 2 dni w szpitalu i "ałt" to może się np. cesarka zdarzyć, bo różnie bywa i wtedy z 5 dni trzeba :( A już nie chcę aby mąż woził, bo on "zdolny" hi hi :laugh: jest. Do takich rzeczy głowy nie ma. Kiedyś na prostej drodze przywalił w lampę jak szedł, bo się na samolot zapatrzył :) więc same rozumiecie :silly:

Dziś kupiłam butelkę lovi medical +, 150 ml. Tak chodziłam koło niej i się zastanawiałam i się zdecydowałam, że można spróbować połączyć z piersią :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #326807 przez beadka7
Wiem, że już pisałam jaki wózek wybraliśmy, ale chciałąm się pochwalić, że właśnie złożyliśmy zamówienie :)

www.babyactive.pl/jet/#jclassic

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #326809 przez akciak84
fajoski :) a kolor kawowy?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka