BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #327416 przez Poziomka
Dziękuje ślicznie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #327576 przez MartiO
my dzisiaj po badaniu usg... ale bez fotki i niewiele niestety widziałam :( mąż miał lepszy podgląd na monitor i chociaż coś widział :silly: no ale cóż nie zawsze można mieć wszystko :silly: ja za to mam kopniaczki :lol: młody odpowiada wg Pani doktor 32 tygodniowi... ale nie wiem ile waży :( dziś mieliśmy dzień otrzymywania przesyłek ;) najpierw przyszła wanienka, potem sakwa ;) całkiem wygodna ;) choć nie wiem jak się sprawdzi pod kątem karmienia :unsure: na dniach zamawiamy łóżeczko i zaczynamy remont... no i chyba wyjaśniła się kwestia wózka... będziemy mogli zostawiać go w wejściu do piwnicy wspólnoty... więc będzie łatwiej i nie trzeba będzie targać... przynajmniej stelaża :lol: bo nad gondolka się zastanawiam ;)

13 lata 1 miesiąc temu #327724 przez beadka7
Dziewczyny w kwestii ubioru malucha, pamiętajmy, że to będzie już maj, a może nawet czerwiec (bo ja mam no termin pod koniec maja więc nigdy nic nie wiadomo) i pewnie będzie już ciepło. Moja położna mówi, żeby malucha ubierać zawsze w jedną warstwę więcej niż my obecnie nosimy, trzeba uważać, aby bąbla nie przegrzać :) :)

MatiO ja też wczoraj miałam dzień przesyłek, dostałam łóżeczko, osłonkę na łóżeczko i pościel, akurat tak się zbiegły dni, że w jednym czasie przyszło wszystko :)

Ja najchętniej już bym łóżeczko rozłożyła i ułożyła pościel i wszystko, ale mąż mnie trochę doprowadza do pionu :) w sumie jeszcze jest czas. Chociaż gdybym miała osobny pokój dla synka to napewno byśmy rozłożyli, a w związku z tym, że mały będzie spał z nami w sypialni, to jeszcze chwilkę nacieszymy się dodatkowym miejscem :)

Pozdrawiam

13 lata 1 miesiąc temu #327753 przez misia88
hej dziewuszki. ja od wczoraj w szpitalu na woloskiej w wawie. powiem wam, ze tak sie balam (moj pierwszy raz w szpitalu), ale nie jest zle. warunki sa super, wszystko czysciutkie, nowe, polozne bardzo mile. udalo mi sie dostac nawet sale z lazienka :) po kazdym posilku po 1h mam pobierana krew z palca, juz chyba malo niepoklutych zostalo. ponadto pobirali tez o 24 i o 3.00 nad ranem. wczoraj ktg mialam robione 3 razy plus jedno w nocy. mialam tez zrobiony posiew, ale wyniki chyba za tydzien. dzisiaj mam miec konsultacje z dietetykiem i jak dobrze pojdzie to jutro wypis. :)
ogladalam tez sale porodowa i poporodowe to powiem wam,ze jestem zachwycona. na pewno bede tu rodzic :) sale poporodowe sa 3osobowe, mozna tez wziac vip, ktora kosztuje 220 zl za dobe, a z mezem 440.

13 lata 1 miesiąc temu #327754 przez akciak84
jak ubrać dzidzię to stwierdzę w ostatniej chwili. W maju pod koniec może być po prostu różnie. Może być upał albo tak np. 15 stopni :) wezmę różne ciuszki.

13 lata 1 miesiąc temu #327759 przez akciak84
o misia to jest ten szpital koło instytutu nie?

dobrze, że w porządku ci się leży, ale wychodź szybko

13 lata 1 miesiąc temu #327772 przez misia88
akciak, jakiego instytutu?

13 lata 1 miesiąc temu #327777 przez labelo
misia, zycze SZYBKIEGO wyjscia do domku, a powiedz, lezysz ze wzgledu na cukrzyce ciazowa?
czemu polozyli Cie do szpitala, ja tez mam cukrzyce ciaz i bylam tylko na jednodniowym szkoleniu na ul.karowej.

13 lata 1 miesiąc temu #327778 przez misia88
dziewczyny, jesli chodzi o ubranka w szpitalu to akurat najmniejszy problem. w szpitalach jest cieplo. z tego co tu widze, to mamy biora glownie bawelniane kaftaniki i spiochy plus czapeczki i niedrapki, no i rozek. no nie wiadomo jak na wyjscie ze szpitala, bo to zalezy od pogody, ale to okaze sie w maju. podobno maj w tym roku ma byc bardzo cieply :)

13 lata 1 miesiąc temu #327782 przez misia88
labelo, tak, mam cukrzyce. moj prywatny lekarz tutaj tez pracuje i mnie skierowal. w sumie to sie ciesze, bo mam robiony profil glikemii i szereg innych badan. poza tym poznalam szpital, w ktorym chce rodzic :) nie wiem czy wszystkie ciezarne z cukrzyca powinno sie hospitalizowac, ale ze mna tak zrobiono

13 lata 1 miesiąc temu #327797 przez akciak84
misia bo jesteś w szpitalu wolskim?jak dobrze rozumiem? i on jest koło instytutu matki i dziecka...
dobrze, że masz takiego lekarza, bo się przebadasz od stóp do głów i będziesz spokojna. Czasami lepiej się położyć do szpitala na parę dni.
a z tymi ciuszkami to rzeczywiście może być po prostu różna pogoda.

13 lata 1 miesiąc temu #327850 przez misia88
akciak, instytut matki i dziecka jest jeden w wawie z tego co wiem. i to jest ten na kasprzaka. moze chodziel ci o szpital polozniczo-gin im. swietej rodziny na madalinskiego?

13 lata 1 miesiąc temu #327867 przez akciak84
misia
wiem że instytut matki i dziecka jest jeden, ale jeśli jesteś w tym szpitalu
www.wolski.med.pl/
czyli szpitalu wolskim to jak się dobrze rozejrzysz to one są niemalże połączone :) bo tam jest tak śmiesznie, że niby instytut jest przy dużej ul.kasprzaka a wchodzi się do niego od np szarych szeregów!

ja jestem też tym wolskim zainteresowana, bo jakby się zdażyło, że do instytutu się nie dostanę bo będzie pełen 20 maja 2012 czyli wtedy kiedy hipotetycznie zacznie się mój poród to będę próbowała do wolskiego, bo to jest rzut beretem.

misia czy wiesz ile oni mają tam, czyli w sz. wolskim sal do rodzenia bo w instytucie mają tylko 6 :(

13 lata 1 miesiąc temu #327876 przez akciak84
czekaj szpital wolski czy na ulicy wolskiej?na ul. wolskiej 37 jest jakiś szpital zakaźny

13 lata 1 miesiąc temu #327926 przez alicja891
Mam pytanie, skoro bierzecie rożek to jak włożycie z tym rożkiem dziecko do fotelika samochodowego???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka