BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #326811 przez martela89
aga2+1 napisał:

KAMI pochwal się pokoikiem:) U mnie jeszcze nie przygotowany pokój dla niuni:( Ale wszystkie rzeczy mam już poprane i poprasowane no i prawie torba do szpitala spakowana:) Mam nadzieję, że do maja zdążymy z tym pokojem:) U nas ma panować Kubuś Puchatek:)

Moja córcia ma Kubusiowy pokój :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #326812 przez beadka7
Tak :) kolorek brąz z beżem, chciałąm taki neutralny kolor, bo mam nadzieję też kiedyś na córeczkę :)

13 lata 1 miesiąc temu #326833 przez ewel7
beadka wózeczek bardzo fajny :)
katiuszkamyślę, że kwestia obecności partnera przy porodzie to powinna być indywidualna decyzja faceta. Nie ma co naciskać. Mój mąż jeszcze do końca nie zdeklarował się, może po szkole rodzenia podejmie ostateczną decyzję. Ja też nie staram się go zmuszać do podjęcia tej decyzji choć wiadomo chciałabym bardzo. Wiem jednak, że z jego perspektywy sprawa wygląda zupełnie inaczej.

Ja dziś byłam u ginekologa w przychodni, Synuś skierowany cały czas główką do dołu także lekarz stwierdził, że już pewnie tak zostanie :) Szczegółowe usg mamy 26 marca. Poza tym wszystko dobrze.

13 lata 1 miesiąc temu #326843 przez marzenieeee
beadka7 my też kupujemy ten wózek ... mieliśmy inny ale zdecydowaliśmy się na niego ... my wybraliśmy sobie taki:

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #326911 przez Dotka
Witam dziewczyny :)
Nie wiem jak to się udało ale w końcu nie ma wirusów :) Tez mnie długo nie było Młoda juz wariuje w brzuszku mocno wyraźnie widać jak wystawia nóżki albo kolanka na ostatnim usg tydzien temu ważyła już nie całe 1.700 :lol: ogólnie wszystko ok :) widzieliśmy tez małą pyze na ekranie w 4d jak robiła minki i się uśmiechała mój lekarz był pod wielkim wrażeniem córeczki że cały czas się śmieje i tatuś zadowolony :)
co do zakupów to nareszcie cos ruszyło się mam troszke kasy i teraz kupuje :)
szczerze kupuje co pamietam a jak wszystko przyjdzie do domu to połoze te rzeczy popatrzę co jeszcze mi brak i jak coś to kupi się jeszcze.

Beadka śliczny wózeczek i ten kolor :)

13 lata 1 miesiąc temu #326952 przez akciak84
marzenieee
kolor czad :) odważny dizajn.

a nasz będzie cały czerwony. W razie jak następna dzidzia będzie dziewczynką też dobry :)

ewel
zgadza się nie ma co zmuszać, bo nic na siłe. Mój mąż nie był zdecydowany, ale jak się na szkole nasłuchał jak się to wszystko odbywa i że ma naprawdę niezłą rolę do spełnienia to teraz jest PIERWSZY na porodówkę :) a ja się tylko cieszę ;)

fajnie, że z dzidzią ok :)

dotka
a twoja Niunia to kolos już :) ona się urodzi 4 kilo jak nic.Zobaczysz!

my jeszcze do gina idziemy na wizytę jutro

13 lata 1 miesiąc temu #327122 przez martynka790
My zamówiliśmy taki wózeczek tylko, że używany (tako jumper x)

13 lata 1 miesiąc temu #327179 przez KAMI
Mamuśki mnie nurtuje kwestia smoczka, kupujecie od razu czy dopiero potem ? Słyszałam, że w dużej mierze odchodzi się od smoczków? Co wicie na ten temat?

13 lata 1 miesiąc temu #327272 przez akciak84
też się nad smoczkiem zastanawiamy. Słyszałam różne opinie. Że zależy to od dziecka czy ma mocny odruch ssania i bez smoczka ani rusz czy może da się jakoś to ograniczyć. Ogólnie może się nie dać bez. Na szkole rodzenia mówili, aby nie pchać tego smoczka za wszelką cenę i wyjąc go ewentualnie z buzi jak dziecko zaśnie...i takie tam.

ja na razie chyba nie kupuję, ale z drugiej strony mieć go w zanadrzu to podobno duże zbawienie.

może się wypowiedzą dziewczyny, które już miały dzieci. Też chętnie posłucham :)

13 lata 1 miesiąc temu #327277 przez aga2+1
Ze smoczkiem to jest róznie moje dzieci miały duzy odruch ssania i gdyby nie smoczek to było by kiepsko:) Mojej szwagierki syn znowu nie chciał w ogóle smoczka, ale za to ssał palec. Z dwojga złego lepszy smoczek. Z odstawieniem też nie było problemu praktycznie jak skończyły 2 lata same już nie chciały. Poza tym smoczek był uspokajaczem do zasypiania, a w ciągu dnia starałam się nie dawać jak nie było potrzeby. Teraz zakupiłam z avent 2 smoczki silikonowe i na pewno będę ich używać jak tylko dziecko będzie chciało:)

13 lata 1 miesiąc temu #327392 przez Poziomka
Witajcie Mamusie :D
Mam do Was takie pytanko, a mianowicie w co powinno się ubrać dzidziusia zaraz po porodzie ? Może byc kaftanik i śpiochy, czy lepsze będzie body ?? Bo nie mam pojęcia.

13 lata 1 miesiąc temu #327396 przez aga2+1
Poziomka maluszka można ubrać w body , bo i tak będzie zawinięty w becik. Poza tym najlepiej wybrać takie ubranka, które łatwo się ubiera np. body całe rozpinane po długości lub pajacyk też cały rozpinany:)

13 lata 1 miesiąc temu #327407 przez Poziomka
A nie zakładać śpioszków na body ?? Nie będzie dzidziusiowi zimno ??

13 lata 1 miesiąc temu #327412 przez beadka7
Ja też uważam, że tatusia do uczestnictwa w porodzie nie ma co zmuszać. Sam musi chcieć. Mój mąż na początku był raczej przeciwny, ale teraz boi się, że nie będzie wiedział co robić, ale w szkole rodzenia położne tłumaczyły co i jak, ale nawet jak mąż zapomni to mu powiedzą, także teraz jest zdecydowany, ale nie ukrywa, że się boi jak to będzie wyglądało.

marzenieee wózeczek fajny, a kolorek naprawdę oryginalny :)

Ja smoczka nie kupuję, bo dostałam 3 nówki sztuki :) jeśli zajdzie taka potrzeba to napewno moje dziecko go dostanie. Jedynie słyszałam, że należy zwrócić uwagę, aby końcówki w smoczku i butelce były takie same, bo dziecko może się przyzwyczaić do jednej końcówki i może nie chcieć ssać innej.

A dzidzie chyba ubiorę w body i śpiochy, zobaczymy jeszcze :) na wyjśćie ze szpitala mamy beżowo- biały słodki dresik z bluzą z kapturem :)

13 lata 1 miesiąc temu #327413 przez aga2+1
w szpitalach zazwyczaj jest bardzo ciepło, a poza tym tak jak mówiłam dziecko zawiniete jest w becik. Poza tym sama zobaczysz jak bedzie miało chłodne nóżki to załozysz śpioszki:) Jak urodziłam synka to był tylko w kaftaniku i zawinięty w becik (wszystkie dzieci tak były ubierane przez położne)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka