BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #328703 przez Dotka
Wow jaki fajny zestaw :) no to wcale tragedii nie ma z kosztem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #328704 przez marzenieeee
właśnie mi też się podoba tym bardziej że oni nie maja tanich tych rzeczy jedna butelka kosztuje prawie 30 zł

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #328705 przez Dotka
bardzo fajna ta oferta 3 butelki i smoczek tasiemka do smoczka :)
jak już będziesz używała tych buteleczek to poproszę o opinie Twoja na ich temat :)
a teraz to już chyba dobranoc powiemy :)

13 lata 1 miesiąc temu #328706 przez marzenieeee
Pewnie zdam relacje :) Miłej nocki dobranoc :)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #328727 przez Ingrid29
Co do wydatków, to ja już nie liczę, żeby sie nie przerazić.

Łóżeczko (wraz z kompletam materacyk, pościel itp.) + komoda z przewijakiem - 1000zł, wózek kolejne 1500zł, ubranka dla synka, rzecz na poród i kolejne 1000zł.

Dobrze,że na początku się nie poskarży mama, a czemu nie mam koszulki nike ;)

Ja kupuje wszystko sama z mężem, więc rozłożyłam sobie zakupy na 3 miesięce, ostatni bedzie wózek, który zamówimy na początku kwietnia.

Wy też już musicie chodzić co 2 tygodnie do ginekologa? Kuuurde w życiu tyle się nie łażę tyle do lekarza, jak teraz. A badań krwi, to też wcześniej raz na 2 lata robiłam, a teraz praktycznie co miesiąc.

Bierzecie dodatkowe żelazo? Ja na razie jeszcze nie, bo startowałam z wysokim poziomem i teraz mam 12,8 jak spadnie poniżej 12, to chyba będą musiała coś dodatkowo wziąść.

Pozdrawiam wszytkie brzuszki i życzę zdrówka :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #328748 przez beadka7
Dotka świetne zdjęcie :)

Wy to dziewczyny jesteście nieźle obcykane w tych firmach i produktach, ja to pierwszy raz słyszę o firmie "MAM", :( smoczki dostałam już na początku ciąży, a butelki Aventu w Szkole rodzenia więc w sumie też się nie interesowałam.

W tych kosztach do przygotowania to nie liczyłam wyprawki dla siebie do szpitala i komody dla małego na ciuszki więc mogę liczyć, że wyprawka wyniesie mnie około 4tys a nie 3tys.

U mnie dziś przepiękna pogoda, napewno ok południa ruszam dziś na długi spacer :)
Pozdrawiam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

13 lata 1 miesiąc temu #328763 przez KAMI
Witajcie

Dziewczyny piszecie o kosztach, u nas chyba zamkniemy się w ok. 2000 zł. Wózek, łóżeczko i fotelik mamy przechodzone od znajomych, czeka mnie tylko zakup spacerówki ale to później. Komodę zakupiliśmy przy okazji remontu sypialni więc nie mogę traktować tego zakupu jako wyłącznie dzidziusiowego :) przewijak kupię używany na tablicy, podobnie jak karuzelę do łóżeczka. Nowe są ciuszki (w większości bo nie mam fajnego second handu, ręczniczki i kocyki. Butelki dostałam w szkole, czekam jeszcze na info o wanience, może też będzie przechodzona.

13 lata 1 miesiąc temu #328807 przez akciak84
Dotka
zdjęcie z 5 marca? to niezła pyza jak na taki czas :) ale to i tak był 30 tydzień ciąży :)

dzięki za firmę MAM, też nie miałam pojęcia, że taka istnieje ;) a co do butelek to nie wiem czy MAM jest najdroższa bo ja kupiłam LOVI dynamiczną medical + i kosztowała 36 zł. i tylko 150 ml.

13 lata 1 miesiąc temu #328819 przez misia88
dotka, a ile wazy juz twoja dzidzia?
ja dzisiaj mialam usg i od ostatniego (czyli od piatku) mala przytyla 300 gram i wazy juz 2000g! niestety nie wiadomo czy dzisiaj wyjde, bo mam miec 3 konsultacje: dietetyka, diabetologa i okuliste. wczoraj sie ledwie z jednym wyrobili, wiec watpie czy tych trzech obskocze.

co do smoczkow to ja mam na razie jeden "mam" z tasiemka, bo od siostry dostalam, ale wiecej nie bede kupowac. zobaczymy po porodzie. butelek tez na razie chyba nie bede kupowac i zastanawiam sie nad laktatorem.

13 lata 1 miesiąc temu #328832 przez akciak84
no ja też się zastanawiam nad laktatorem, bo będzie chyba mi potrzebny. Chcę karmić piersią ale może się zdarzyć, że wyjdę na 3 h i tatuś będzie karmił :) tylko właśnie kupiłam buteleczkę dynamiczną aby mały nie stał się leniwy jak mu sporadycznie z łatwością przyjdzie ssać :)

chyba się dziś przejdę i popatrzę na laktatory.

misia
duża już dziewucha :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #328834 przez misia88
no wlasnie u mnie podobna sytuacja z tym laktatorem. ale co wtedy, jesli nie bede miala pokarmu? :p sama bylam w szoku, ze juz taka duza :p

13 lata 1 miesiąc temu #328844 przez labelo
Dotka,super fotka,
misia, obyś dziś wyszła, trzymam kciuki:)
wczoraj byliśmy na usg, Malutka wazy 2100 g w 33 tyg, lekarka powiedziała,ze to górna granica,ale raczej norma, ja się zestresowałam, bo przy cukrzycy dzieciaczki rosną jak na drożdżach:P,hehe, ale mam nadzieje,ze aż tak mega duża nie jest:P, a dziewczyny jak u Was, ile waza maleństwa?

13 lata 1 miesiąc temu #328846 przez misia88
labelo, no na dzisiejszym usg wyszlo, ze moja wazy 2000g, wiec moja juz twoja dogania :p

13 lata 1 miesiąc temu #328852 przez labelo
W sumie racja, będzie dobrze:)
a powiedz, jak tam Twoje cukry, da się ogarnąć, w szpitalu pilnują diety?sama mierzysz glukometrem , czy pielęgniarki pobierają krew?

13 lata 1 miesiąc temu #328853 przez akciak84
misia
no właśnie istnieje taka możliwość, więc sobie na razie póki mi sie chce i mogę przejść się na spacer to ewentualnie wybiorę a kupię jak mały będzie na świecie :)

mój 2 tygi temu ważył 1200 gram ( w 28 tygodniu)...wczoraj byliśmy na kontroli, ale nie był ważony. Lekarz stwierdził, ze nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem bo z usg szyjka wyszła 4 cm i łożysko też ok i następna wizyta aż po świętach czyli za miesiąc :) w 35 tygodniu :)

przybieram nieźle na wadze...już ponad 8 kilo ( jak na mnie to super), więc pewnie z 1700 gram małe waży :) Biorąc pod uwagę że jeszcze 2 miechy do porodu to pewnie do 12-13 kilo przytyję. Idealniusio :) na razie jestem zadowolona.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka