BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 5 dni temu #353344 przez KAMI
beadka masz rację, też oglądałam ten program. brrrr

Misia głowa do góry, my Cię tu wszystkie wspieramy i wychwalamy !

Ja w ciągu dnia ruchy czuję sporadycznie ale wczoraj wieczorem to aż nagrałam brzuchol, tak falował i skakał jakby w środku imprezka była, może dlatego, że wczoraj cały dzień w ruchu i po 22 dopiero luzik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 dni temu #353359 przez Poziomka
U mnie dzisiaj tez dziewczynki lipny humor. Wszystko mnie denerwuje.

13 lata 5 dni temu #353368 przez Dotka
Kami ja przez całą ciąże miała sraszne zaparcia juz nawet chciałam iść żeby mi ktos lewatywe zrobił bo to było okropne ale wiesz co lekarz powiedział miżebym sobie kupiła syrop "lactulosum" i pomogło 1 łyżka na dzień najlepiej przed jedzeniem rano :) tak w sumie przez 4 dni bralam juz na drugi dzień bez wysilku poszło a po 4 dniach przestałam brac bo juz sie tak unormowało więc jak cos to zadzwon do lekarza i spytaj sie o to czy mozesz :)to u mnie w aptece nie całe 10zł kosztowało :D

Teraz to jak pisze aga mam podobnie od tygodnia mnie czyści pomimo tego że mało sie ruszam teraz tak jakbym nadrabiała zaleglości z całej ciązy masakra dzis młoda tez mi sie jakos mniej rusza ale rusza :P Chociaż w nocy sie zaczełam zastanawiać bo niunia w ogle nie rozrabiała a ona lubi jak mama sie poloży to daćjej po brzuszku a tu dzis cisza i rano tez cisza później wypiłam herbatke słodką i połozylam sie na lewy bok to wyciągeła nóżkę 3 razy ale bardzo leniwie i po śniadanku też coś tam zrobiła ale strasznie leniwa jest nie tak jak wcześniej znaczy dzień wcześniej

Beadka współczuje ja mam mega rozstępy na pupie i tez jestem załamana :(

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #353370 przez Dotka
Poziomka z tym humorem to masakra ja tez rano miałam straszny teraz mi juz troszke przeszło rano gadałam że jak pójdę do lekarza to powiem że mam dosyć i niech i cos zrobi zebym juz urodziła. teraz juz mi lepiej

Aga tez mam tak często że wieczorem płaczę idzie zwariować

13 lata 5 dni temu #353371 przez Dotka
a jeszcze słyszałam od kosmetyczki że rozstępy mogą do pół roku po porodzie jeszcze wyłazić więc smarować się trzeba cały czas Dziewczyny

13 lata 5 dni temu #353372 przez Miki007
WItam Was w ten piekny słoneczny dzień :)
Dobrze, ze nie musimy chodzic z brzuszkami latem kiedy jest gorąco. Mnie dzisiaj jest troszke ciezko a wcale specjalnie jakos duzego brzucha nie mam.
Jezeli chodzi o nasze wszystkie obawy, wyszukiwanie objawów rozpoczynającego sie moze juz porodu, to to chyba jest normalne na naszym etapie. Ja tez co chwile co by sie nie działo, to wydaje mi sie ze to juz ten czas nadchodzi :) Ogolnie to mam problem z podniesieniem czegos z podlogi, bo normalnie czuje jakby mnie rozrywalo a dziecko bylo juz bardzo bardzo nisko...az boli. Oczywiscie nic sie nie dzieje, czopa tez caly czas wypatruje :)
Dziecko mam bardzo ruchliwe ale to tak od samego poczatku. Oj chcialabym miec juz porod za soba i maluszka przy sobie...najgorsze jest to oczekiwanie na tak naprawde nieznany dzien i godzine. Czekamy...
Codziennie odbieramy z mezem po kilkanascie telefonow dziennie z pytaniami czy moze to juz, a kiedy, a jak sie czuje, a ze pewnie juz ta koncowka ciezka, a czy damy znac jak sie zacznie itp- milo ze sie interesuja ale czasami to juz staje sie meczace...eh, to tez trzeba przezyc...
Poki co idziemy dzisiaj sobie na grilla, bo to ostatnie podrygi nieograniczonego menu :)
Pozdrawiam i trzymajcie sie wszystkie dzielnie...

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #353374 przez Dotka
ale ja wam zazdroszczę tego grillowania ja siedze w domu sama żeby przypadkiem nic nie wywołac póki mój mężczyzna nie wróci a nie powiem marzy mi sie grill a moze nawet bardziej niż grill to takie ognisko fajne :)

Moja dzidzia tez byla baaardzo ruchliwa ale od nocy jest strasznie ospała taka leniwa. brzuszek ak pisałam już i sie troszke obniżył ale jakos tak strasznie nisko to nie jest wczoraj mi mama opowiadała że moja siostra starsza jak była w brzuszku to brzunio przed porodem sie nie opuścił i był bardzo wysoko więc ja nie wiem. Jest mi lżej oddychać ale niunia tez wysoko jest lekarz powiedziałże duża jest moze to dlatego tez mi sie wydaje bo ten brzuszek jest olbrzymi a w biodrach przytyłam całe 10cm przez cala ciąże więc nie wiem czy do dużo ?? ale brzuszek to ponad 40cm wiecej

13 lata 5 dni temu #353376 przez MartiO
Dziewczyny mamy kolejną rozpakowaną Majówkę :silly: :lol:

Dostałam wiadomość od Marzenieee : ..."25.04 o godz. 1:23 urodziła się Ola z wagą 3000 i 52 cm dalej jestem w szpitalu może wyjdziemy pod koniec brak dostępu do netu"...

Gratulacje!!!!!! :lol:

a my dziś bardzo zabiegani...

13 lata 5 dni temu #353378 przez Dotka
Gratulacje marzenie :))) czekamy na foto :))

13 lata 5 dni temu #353379 przez Miki007
SUPER !!! GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI !!!

Widac, ze dziewczynki chetniejsze do wyjscia na świat :)

13 lata 5 dni temu #353380 przez labelo
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!
ale rzeczywiście, termin na 24 maja, to szybciutko się urodziła:)
Będziecie cosik więcej wiedzieć, dajcie znać!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 lata 5 dni temu #353381 przez KAMI
Buziaki ogromne dla marzeniee i Oli :)

ja dalej porządkuję, kiedy ja tyle ciuchów nazbierałam ???? co rusz coś wyrzucam a tu dalej sterta wielka :(

dzisiaj idziemy na kolację ze znajomymi, mam nadzieję się najeść i nierozpakować :)

13 lata 5 dni temu #353383 przez KAMI
a jak tam ajłona ???? też długo jej nie ma ?????

13 lata 5 dni temu #353393 przez akciak84
gratulki dla kolejnej mamuśki

powiem że szybko nam to idzie :laugh: A miały być MAJOWE mamuśki :laugh:

ja byłam dziś i kupiłam sukienkę :) też tak na lato...białą jak pisałam.Do sesji na jutro i po ciązy też :) bo ma super krój..
masakra jakaś tak gorąco, że ja pierdziu. Cieszę się ze bede miała pogode na sesje w parku, ale w upały bym nie chciała w ciązy chodzić. Na słońcu to parówa. Zgrzałam się i już mam słońca dosyć!

misia
pozdrawiam was i kiedy wychodzicie?

Dotka
Lactulosum jest rzeczywiście ekstra

także dziewczyny z zaparciami spokojne możecie ten syrop nabyć.

13 lata 5 dni temu #353404 przez aga2+1
Marzenieee GRATULACJE:) Może moja Tosia bedzie tez chciała już wyjść np. w swoje imieniny 3 maja:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka