BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #370692 przez misia88
karolina, asiale GRATULACJE! :D

Dotka Ja już byłam z Lili u ortopedy w czwartek. Powiedział, że jest wszystko dobrze, ale profilaktycznie dał skierowanie na usg bioderek i jesteśmy zapisane na 18 czerwca.

Jeśli chodzi o pieluszki to ja miałam tylko jedną paczkę newborn w szpitalu. Jak wyszłyśmy ze szpitala to mąż kupił 2jki i do tej pory ich używamy. Nie przeciekają i nie ma problemu. Jednak myślę, że jeszcze ze 2-3 tygodnie poużywamy tych 2jek i przerzucimy się na 3jki. Ja używam tylko Pampers.

KAMI To normalne, że dzidziol tak się kręci. Mów do niego jak najwięcej, opisuj co robisz, a Mały będzie spokojniejszy.
No a z tymi cycami to na początku niestety tak jest. Sama wiem coś o tym... Trzeba to przetrwać, po 2-3 tygodniach jest już duuużo lepiej. :)

UWAGA! Dzisiaj była pierwsza kąpiel Lili bez żadnego płaczu, sukces! :D:D Już zaczynam ją kąpać codziennie. Wcześniej robiłam to co 2 dni ze względu na suchą skórę, ale już teraz jest ok, więc można się pluskać codziennie. No i po kąpieli robię jej masaże. Frajda dla nas obu :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #370696 przez misia88
Dotka Mi położna mówiła, że może przyjść taki okres, że dziecko wisi cały czas na cycu. To mija.

12 lata 11 miesiąc temu #370697 przez akciak84
hello hello

:) muszę tu nadrobić w czytaniu postów, ale póki co to:
urodziłam 18 maja synka Arturka kruszynkę 10 w skali abgar.Poród ciężki z pęknięciem III stopnia i 8 dni w szpitalu :( Trochę problem z karmieniem piersią niestety urodziłam leniucha :laugh: Apetyt ma ogromny ale przysypia przy piersi. Wciąga butlę z odessanym mlekiem- tylko świst idzie.

Jak się najje wygląda tak

12 lata 11 miesiąc temu #370701 przez akciak84
król Artur
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #370726 przez misia88
akciak Witamy z powrotem! :D
Niestety nie widać zdjęcia :(

12 lata 11 miesiąc temu #370727 przez akciak84
obżarty król
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #370733 przez akciak84
z mamusią
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #370736 przez misia88
Słodziak! Czysty tata! :D

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #370777 przez ewel7
Kolejne rozpakowane Mamusie :) Gratulacje :D

KAMI mój Bobo się też potrafi wiercić zwłaszcza jak głodzio mocno doskwiera, a najpierw przebieramy pieluszkę ;) w innej sytuacji raczej nie protestuje i bywa grzeczny nawet jak zmieniamy ubranko ;)

akciak Arturek jest słodki:) fajnie, że wróciłaś do nas :) dużo zdrówka i szybkiego powrotu do formy :)

mój Misiek po kąpieli z tatą i karmieniu zapadł w sen :) dziś cały dzionek mało spał, znowu chciał się dużo wtulać i jeść :)

12 lata 11 miesiąc temu #370937 przez dziewczyna84
dzień dobry wszystkim. My nadal w komplecie. Czekamy dalej :) Miłego dnia!

12 lata 11 miesiąc temu #370944 przez JAGIELO
Witam Was serdecznie :-)

Wróciłam ze szpitala, gdzie zrobili mi juz termin na wywołanie na 7.06 jesli nic sie do tej pory nie wydarzy. Czyli w czwartek na noc ląduje na obserwacji a w piątek rano juz zaczynaja wywoływać. Najpierw bedą mi aplikowac do pochwy jakiś zel na przyspieszenie rozwarcia, jesli to nie pomoże to albo przebija mi wody albo podłącza kroplowke. Co prawda mogę sie nie zgodzić na wywołanie bo to przecież tez ma zle strony gdyż porod moze zakończyć sie szczypcami albo cesarka ale zobaczymy w jakim stanie będzie Synek.

Jednak lekarz powiedział mi, ze myśli ze do końca tego tygodnia juz powinno sie zaczac cos dziać, ale objawów na razie żadnych więc zobaczymy.

A jak tam u Was?

12 lata 11 miesiąc temu #370956 przez misia88
Jagielo Najważniejsze, żeby był synek zdrowy. Jeśli będzie cc to trudno :)

12 lata 11 miesiąc temu #371010 przez KAMI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #371019 przez dziewczyna84
Kami.... ja już się popłakałam :)
Faktycznie miałaś ciężki poród, ale już masz go za sobą :D Byłaś dzielna, a Twoje ostatnie zdanie jest dopełnieniem wszystkiego.

12 lata 11 miesiąc temu #371028 przez misia88
Kami No niestety, zawsze lekarze próbują porodu naturalnego, dopóki nie ma wskazań do cesarki. Widocznie dalsza akcja i próba porodu naturalnego byłaby zagrożeniem albo dla Ciebie, albo dla maleństwa. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło i jesteś szczęśliwą mamusią. Zapewne o bólu szybko zapomniałaś.
Jak się wogóle czujesz po cc? Chyba niewiele z nas rodziło w ten sposób. Trzymaj się! Byłaś bardzo dzielna! :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka