BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #62254 przez asia26
sunaja sliczny kawaler :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62257 przez Emme
martela wydaje mi się, że skoro teraz jej pasuje marchewka to może wtedy było za szybko dla niej.

a co do ogólnego rozwoju to w większości przypadków szybko to wcale nie znaczy dobrze, a wręcz przeciwnie.

asia26 napisał:

sunaja sliczny kawaler :)

będziemy miały w czym wybierać, tzn nasze dziewczyny hihi

14 lata 3 miesiąc temu #62259 przez martela89
asai ja się nie gniewam ale odkąd unikam produktów które powodowały problemy z kupkami,a są o banany i ryż no i marchewka choć już teraz po marchewce jest ok. A od jogurtów nic jej się nie dzieje bo najpierw dawałam jej 2-3 łyżeczki,a teraz dostaje jeden kubeczek raz na tydzień albo na dwa.

A moja pediatra kazała wprowadzać już wszystko np.zupa pomidorowa jest chyba po 7 mies,a ona kazała jej dać po 4 i Vanessa wcina zupkę pomidorową od 2 mies i ją uwielbia tak samo rosół i jarzynową,a jak coś jej nie smakuje to tym pluje i nie otwiera już buzi.

14 lata 3 miesiąc temu #62263 przez alutka1011
A moja pediatra powiedział że na drzewie rosna słonie :lol:
Zgadzam się z Emme(już nie pierwszy raz) :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu #62264 przez asia26
mi mimo wszystko to wszystko wydaje sie za szybko :) ale kazdy robi jak chce i skoro Vanessce nie szkodzi to chyba w porzadku :) ja jestem racze panikara o swoje malenstwo i boje sie zeby jej nie zaszkodzic :) emme niebawem bedziemy sie bic o takich slodkich kawalerow :)

14 lata 3 miesiąc temu #62265 przez martela89
I tak jak np.wiele osób żyje wg tego co jest napisane na słoiczkach tzn od którego mies.
No a na słoiczki z gerbera albo bobovity śliwki są od 5mies,a na hippie od 4 no i co teraz?
Ja kupuję te z hipp,a ktoś jak kupuje te od 5 to by mi powiedział-"co ty wyprawiasz dopiero za mies możesz jej to dać" no i jak tu się sugerować tym co jest na słoiczkach ?

14 lata 3 miesiąc temu #62266 przez asia26
Alutka dobre :D

14 lata 3 miesiąc temu #62270 przez martela89
alutka1011 napisał:

A moja pediatra powiedział że na drzewie rosna słonie :lol:
Zgadzam się z Emme(już nie pierwszy raz) :laugh:

Kiedyś twierdziłaś,że Twój pediatra powiedział,że nie słyszał o większej głupocie niż tak wczesne podawanie różnych rzeczy dzieciom-czy coś w tym stylu.
To mogłaś mu powiedzieć,że na drzewach rosną słonie :lol:

14 lata 3 miesiąc temu #62274 przez alutka1011
Dziwi mnie i zresztą nie tylko mnie twoje "zachowanie" ale każdy robi jak uważa!

14 lata 3 miesiąc temu #62278 przez martela89
Nie obraźcie się ale ja wolę posłuchać zdania kogoś kto wychował już dzieci albo lekarza,a nie osób które jeszcze nie odchowały dzieci-bez urazy :)

14 lata 3 miesiąc temu #62280 przez alutka1011
No właśnie!!!Ktoś ma małe dziecko a się najwięcej udziela jakby wszystko wiedział najlepiej :laugh:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62282 przez martela89
Ale ja się nie udzielam z własnego doświadczenia tylko piszę to co powiedział mi ktoś doświadczony.

14 lata 3 miesiąc temu #62283 przez alutka1011
Czemu myślisz że mówię o tobie :unsure: Ja jak piszę to ze swoich doświadczeń i moich sióstr :)

14 lata 3 miesiąc temu #62294 przez asia26
kazdy ma jakies dzieci w swoim otoczeniu i w zwiazku z tym swoje doswiadczenia :) nie wiem tylko czy czasem warto czerpac tak sztywno z doswaidczen innych starszych osob bo kiedys dzieci moze i jadly wszystko ale odsetek zachorowan na rozne choroby i zgonow dzieci byl troche wiekszy po to wprowadza sie schematy zywienia i naukowcy mysla nad dostosowaniem diety do ppotzreb dzieci aby te odsetki zmniejszac :) ja wole sie do nich stosowac niz zastanawiac czy nie zaszkodzilam dziecku :) choc tiutaj kolezanka jest chyab swiecie przekonana o tym ze wszystko robi super no ale w sumie ma domtego prawo :) jak data przy nicku jest data ur to mlodziutka jest i mam siostre w tym wieku jtora tez o dziwo wszystko wie najlepiej :D wiec ten wiek chyab tak ma :D

14 lata 3 miesiąc temu #62301 przez martela89
Nie twierdzę,że wszystko wiem lepiej ale wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka,tak jak Wy wiecie co najlepsze dla waszych :)

A co do roku urodzenia to tak mam 22 lata ale nie jestem wcale głupsza od tych co mają np.30 i mają pierwsze dziecko, bo są tak samo matkami po raz pierwszy jak i ja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka