- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do zapalenia piersi to nie wiem co poradzić. chyba można paracetamol.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martela89
-
- Gość
-

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Popieram. Ja nie zostawiam z nikim Julki, bo nie mam tutaj rodziny, a moj M pracuje od rana do wieczora. Ostatnio byli u mnie rodzice- poszli z Julcia na spacer, bo ja chcialam ogarnac mieszkanko. Powiem Ci szczerze, ze nie wiedzialam za co sie zabrac- ciagle myslalm, ze Julcia jest beze mnie- nie lubie tego uczucia :/ Dosc rzadko, ale zdaza sie, ze jak moj M ma wolne to ja wyskocze na kawe do kolezanki, albo do kawiarni i wtedy troche odetchne:) Jestem zdania, ze powinno sie dziecko uczyc tego, ze nie zawsze moze byc z mama- wkoncu kiedys pojdzie do przedszkola, czy my bedziemy musialy cos zalatwiac bez dziecka- co wtedy?? No, ale ja nie mam zbyt duzego pola do popisu, bo z kolezanka nie zostawie malej. Ale jak macie bliskich przy sobie to korzystajcie od czasu do czasunie ma co podziwiać, normalna kolej rzeczy. raz na jakiś czas można wyjść. poza tym nie chcę mieć w domu płaczka, który z nikim nie zostanie. bo co zrobię jak np nie daj Boże będę musiała do szpitala pójść czy wyjechać ?

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sunaja21
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dawidek 12.11.2010r. KOCHAM :****

emme twoja mala to mały spioszek moj max w nocy przespal 6h i to bylo tylko raz :/ a czasem zdarza mu sie 4-5h przespac ale to tez raczej rzadko najczesciej spi 3h!a w dzien to raczej drzemki po 10-15min no chyba ze spacer to 1-1,5h!
co do chrzcin to tez planujemy na wielkanoc za jednym zamachem:)
- Ewa26
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kocham!!! 14.11.2010
Z racji tego że Moi rodzice mieszkają daleko ja chcąc coś załatwić zostawiam małą z Teściową. Trzeba dziecko przyzwyczaić do różnych osób oczywiście tych najbliższych bo później może być problem. Mam koleżankę której córeczka 1,5 roczna tak się do niej przywiązała że nawet do WC za Mamą lata nigdzie jej zostawić nie może bo jest jeden wielki płacz. Dlatego zostawianie takie ma sens oczywiście z umiarem

- martela89
-
- Gość
-
A ja jak byłam mała to zawsze byłam z mamą albo z babcią i nikt więcej nie zostawał ze mną i nie jestem jakaś nienormalna,wręcz przeciwnie bardzo szybko byłam samodzielna. A z mamą mam bardzo dobry kontakt

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Nie mam z kim zostawiać Michała, bo jesteśmy tu kompletnie sami. Ale teraz jestem u rodziców byłam na zakupach i kawce z koleżanką więc Misiek został z babcią

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pogoda nam się popsuła.. już tak fajnie było, a teraz znów mróz

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

Wiadome, tak jak pisze Emme co innego jak dziecko notorycznie jest zostawiane u dziadków, ciotek i innych osób, a co innego jak raz na jakiś czas (na kilka godzin) zostanie z kimś innym niż mama czy tata.
Wiktor już kilka razy został z moja mamą w czasie kiedy miałam coś do załatwienia, choć był ze mną naprawdę w wielu miejscach, bo sytuacja tego wymagała, ale są sytuacje kiedy a nie było sensu brać Go ze sobą np. do ginekologa.
A kolacja z mężem, kolacja ze znajomymi, czy kawa z przyjaciółką każdej mamie wyjdzie na dobre (nie mówię oczywiście o całonocnych balangach

Z teściową dziecka nie zostawię, bo ona nie ma pojęcia o przewijaniu, przebieraniu, nawet ze zrobieniem mleka ma problem, ale wyjście na spacer jak najbardziej.
Uważam, że jeśli tylko mamy możliwość RAZ NA JAKIŚ CZAS zostawić dziadkom, cioci warto z tego skorzystać przede wszystkim ze względu na to, że dziecko musi się uczyć, że mama nie będzie przy nim zawsze. A im wcześniej, moim zdaniem tym lepiej.

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Groszek jak radzisz sobie bez wózka? chusta? ja myślałam nad kupnem chusty, ale jakoś tak mi się wydaje że dziecko takie odsłonięte an taką pogodę.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-