BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

14 lata 3 miesiąc temu #62010 przez _aga86_
Apropo mleka krowiego- kakasia stanowczo za wczesnie!!! Produkty mleczne mozna wprowadzac dzieciom ok. 1 roku zycia. Nie podaje sie do tego czasu mleka krowiego, poniewaz sklad nie jest odpowiedni dla malych dzieci. Mleko modyfikowane zawiera odpowiednie ilosci wit. a mleko krowie jednych skladnikow ma za duzo innych za malo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #62040 przez sunaja21
chwilke mnie nie bylo a tu juz tyle do czytania :)

a wiec tak moj maly nie da rady wiecej wypic na raz niz 100-120ml mleczka!ma stale juz godz i jak zasnie kolo21 to budzi sie ok 2 a potem kolo 6 rano bo go gazy mecza i nie moze juz twardo usnac tylko tak sobie drzemie!

bylismy u laryngologa i maly ma sapke i teraz zakrapiam mu nosek ciepla sola fizjologiczna a nie woda morska...

tez mysle zeby isc do neurologa chociaz profilaktycznie bo moja maly z kolei od urodzenia kocha prawa strone i caly czas mu podkladamy rozki zeby lezal na plecach badz na lewym boku ale tak sie bedzie dlugo krecil az wyjdzie na jego :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

14 lata 3 miesiąc temu #62107 przez paulina2209
sunaja to zapisz się szybko na wizytę neurologa się czeka. u mnie 2-3miesiące nawet jak muszę iść na kontrolę.

14 lata 3 miesiąc temu #62174 przez fredeczka
Paulina to co robia dziecku ze piszesz ze dzieci sa silne?wole byc przygotowana.Idziemy ze wzgledu na duze tyloglowie i czeste zanoszenie sie po kilka razy dziennie do sinosci i braku oddechu.Teraz dzieki Bogu troche mniej ale jak jestem zapisana to pojde.

14 lata 3 miesiąc temu #62175 przez Martynka__89
Kakasia ja też uważam że na krowie mleko jest za wcześnie :( a 3,2 to za tłuste dla Michałka. Dziewczyny jak my byliśmy małe były zupełnie inne czasy nawet nie ma co porównywać. Teraz jest mnóstwo chemii...

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 3 miesiąc temu #62180 przez kakasia20
tak zalecila mi to pediatra/////// maly predko rosnie i z gerbera nan 1 sie nie najada mi co 1h sie budzi i mleko chce............ po krowim z kaszka gestym spi 8 h i sie budzi zas zje i wstaje o 8 rano a potem mleko daje i witaminki i ciagle zapewniam mu dawke witamin .

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #62182 przez martela89
To ja dzisiaj zrobię małej na noc grysik-zobaczymy ja będzie spała :)

Widocznie jak lekarz tak zalecił to nie jest mleko krowie wcale takie szkodliwe :)

14 lata 3 miesiąc temu #62190 przez kakasia20
ja jestem zaskoczona ze moj maly mi tak spi bo jest najedzony i od niepamietnego czasu sie razem wysypiamy:) polecam zageszczacz do mleka z bebilonu plus trosze kleiku i mleko dziecko sie na jada do syta i nie ma problemu z kupka:)

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

14 lata 3 miesiąc temu #62192 przez _aga86_
To chyba zalezy od lekarza. Ja jak bylam u pediatry zalecala mi wprowdzenie produktow mlecznych nie szybciej niz ok. 1 roku zycia. No, ale kazdy robi jak chce.

14 lata 3 miesiąc temu #62239 przez Emme
dzisiaj śpimy z Tolą u dziadków :) tatuś robi męską imprezę urodzinowo-pępkową. mam nadzieję, ze będziemy miały do czego wracać :)

14 lata 3 miesiąc temu #62244 przez asia26
mi tez lekarz powiedzial ze pomimo dostepnosci produktow typu jogurty dal dzieci po 6 mies nie wprowadzac ich tylko zaczekac do roku.ale kazdy robi jak chce

14 lata 3 miesiąc temu #62246 przez martela89
A moja jogurty już wcina i bardzo jej smakują,ale ostatnio coś protestuje obojętnie co bym jej nie dała czy deserek czy zupkę to zje kilka łyżeczek i nie chce,góruje cycuś

14 lata 3 miesiąc temu #62250 przez sunaja21
mnie tez sie wydaje ze na krowie mleko to zdecydowanie za wczesnie - przynajmniej ja bym na zawal umarla jakby ktos malemu dal takie mleko! jak ja bylam taka malutka to mama podala mi krowie mleko bo wszystkie kolezanki dzieciom dawaly to zaraz bylam w szpitalu takiej biegunki dostalam....

przedstawiam wam mojego malego meżczyzne:P

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #62252 przez asia26
Martela nie chce Cie urazic anio krytykowac ani bron boze sugerowac ze dzialasz dziecku na szkode lae nie wiem ja nie spiesze sie z wprowadzaniem tych wszystkich produktow, wydaje mi sie ze czas od kiedy wprowadzac poszczegolne produkty jest po cos i nie powinno sie wprowadzac wczesniej bo przeciez dzieci maja takie delikatne zoladeczki jeszcze nie dokonca dojrzale i po co sie spieszyc, a nawet jak gdyby jej to jedzonko szkodzilo czy nie smakowalo nie moze Ci o tym powiedziec bo nie umie :) nie wiem czasem jak Cie czytam to tak mysle sobie ze przesadzasz z tym udawadnianiem ze Vanesska jest taka dorosla pod wzgledem zywienia.owszem jest sliczna i pewnie super rozwinieta na swoj wiek ale po co cos tak na sile udowadniac i sie spieszyc jak sama piszesz ze ma czasem problemy z kupkami a moze to przez to ze cos za wczesnie albo cos nieopdpowiedniego do wieku? przepraszan ze tak pisze ale tak mysle i wole byc szczera niz Was klamac :) teraz pewnie dostane po glowie i sie na mnie zle posty posypia :D

14 lata 3 miesiąc temu #62253 przez martela89
Zależy co na jakie dzieci działa-moja je różne rzeczy i z biegunkami nie mamy problemów,a wiem,że wiele dzieci ma je np.po jogurtach za to ryż,banany powodują u niej zaparcia,marchewka do nie dawna też ale teraz już się przyzwyczaiła.

A na noc małej dałam cyca jak zwykle i butlę z grysikiem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka